Nedrivning

Nedrivning
Nedrivning af bygninger og huse er en proces, hvor en struktur fjernes fra et sted, enten delvist eller fuldstændigt.
Nedrivning foretages primært af bygninger, som af den ene eller anden grund skal fjernes. Nedrivning i dag foretages med miljøet for øje, hvilket betyder at man sørger for at sanere de artikler, som kan være skadelige , så som asbest og PCB. Nedbrydning foretages oftest med større entreprenørmaskiner.
Dette kan være nødvendigt af flere årsager, såsom renovering, genopbygning eller på grund af skader eller farer ved den eksisterende struktur. Forberedelse og planlægning er afgørende, herunder inspektion af bygningen for farlige materialer som asbest eller bly, og udarbejdelse af en sikkerhedsplan.
Miljømæssige overvejelser er vigtige for at minimere miljøpåvirkningen og overholde lovgivningen om bortskaffelse af affald.
Leverandører af Nedrivning:
Dansk Sprængnings Service
Tinkerupvej 18
3080 Tikøb
Tlf.: 21 48 15 85
E-mail: info@demolitions.dk
J. Jensen A/S
Højlundevej 8
3540 Lynge
Tlf.: 48 25 35 35
E-mail: info@j-jensen.com
JNC TEKNIK
Bredgade 57A, 2
7400 Herning
Tlf.: +45 9722 5922
Mobile: +45 4052 5922
E-mail: jnc@jnc-teknik.dk
PR Metal Trading
Skelmosen 13
2670 Greve
Mobil: 20 87 95 18
E-mail: mail@prmetaltrading.dk
Mere viden om Nedrivning:
Metoden der vælges afhængigt af faktorer som bygningens størrelse og placering, tilgængeligheden af udstyr og sikkerhedsmæssige bekymringer.
Sikkerhed er afgørende for at beskytte arbejdere og offentligheden. Dette inkluderer brug af personlige værnemidler, korrekt uddannelse af arbejdere og overvågning af luftkvaliteten.
Affaldshåndtering indebærer korrekt bortskaffelse af affald, herunder sortering af materialer til genbrug og bortskaffelse af farligt affald.
Efterbehandling kan være nødvendig efter nedrivningen, såsom fjernelse af resterende materialer og planering af jorden.
Nedrivning er en kompleks proces, der kræver omhyggelig planlægning, koordination og opmærksomhed på sikkerhed og miljømæssige hensyn.
Teknologisk Institut – Nye faktatjek afliver myter om renovering af enfamiliehuse

Teknologisk Institut – Nye faktatjek afliver myter om renovering af enfamiliehuse
Teknologisk Institut, BUILD og Responsible Assets offentliggør fem faktatjek, der gør op med fejlagtige forestillinger om renovering af enfamiliehuse versus nedrivning.
I Danmark rives cirka 1.100 enfamiliehuse ned årligt for at give plads til nybyggeri. Men mange af disse nedrivninger baseres på misforståelser. Det vurderer folkene bag et nyt projekt, der nu leverer faktatjek af de mest udbredte myter om renovering af enfamiliehuse. Byggeriet står for 30 procent af Danmarks CO2 aftryk og enfamiliehusene står for landets største bygningskategori med 1,1 millioner enheder.
- Der florerer rigtigt mange oplysninger om renovering af enfamiliehuse. Nogle er desværre forkerte. Med disse faktatjek håber vi at både boligejere og rådgivere får et værktøj til at vurdere mulighederne mere nuanceret. Vi ser, at mange gode huse rives ned, ofte baseret på forældede forestillinger om, hvad der kan lade sig gøre med renovering eller hvad god boligarkitektur er, siger projektleder Sára Finsdóttir fra Teknologisk Institut.
Beslutninger baseret på misforståelser
Med de nye klimakrav, der fra 1. juli 2025 vil omfatte enfamiliehuse, bliver det endnu vigtigere at træffe informerede beslutninger om renovering versus nybyggeri. Klimakravene forholder sig ikke til, om der stod et hus på grunden før nybyggeriet.
- Mange beslutninger om nedrivning baseres på misforståelser. For eksempel er der en udbredt opfattelse af, at nybyggeri er bedre for klimaet end renovering, men forskningen viser det modsatte, siger Jesper Ole Jensen, seniorforsker ved BUILD.
Fem centrale myter
Projektet adresserer fem centrale myter om renovering, som er udvalgt sammen med rådgivere, der er i kontakt med nuværende og kommende husejere. Med de fem faktatjek gives konkrete værktøjer til både boligejere og rådgivere indenfor realkredit og banker.
- Som finansiel aktør ser vi et behov for at nuancere debatten om renovering versus nedrivning. I bund og grund handler det om at vi sikrer, at boligejere træffer beslutninger på et oplyst grundlag, både hvad angår privatøkonomiske dispositioner og hvad angår bæredygtighed, siger Marie Bender Foltmann, direktør i Forenet Kredit.
IGENBO er et forsknings- og formidlingsprojekt, der undersøger tendensen til at nedrive enfamiliehuse fremfor at renovere dem. IGENBO er et samarbejde mellem Teknologisk Institut, BUILD (Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet) og rådgivningsvirksomheden Responsible Assets
Projektet er finansieret af Forenet Kredit og har til formål at:
- Undersøge hvorfor 1.100 enfamiliehuse rives ned årligt
- Faktatjekke udbredte forestillinger om renovering
- Give boligejere et bedre beslutningsgrundlag
- Fremme bæredygtig anvendelse af eksisterende bygninger
Faktaboks:
- 72 procent procent af nedrevne huse er bygget mellem 1900-1972
- For huse opført før 1960 giver en renovering en CO2-belastning på kun 5 kg pr m2 årligt
- Ved nedrivning og nybyggeri er belastningen næsten 9 kg CO2 pr m2 årligt
- Et gennemsnitligt hus bliver til 110 tons affald ved nedrivning
De fem faktatjek:
Faktatjek #1: Husets klimabelastning
Myte: "Klimabelastningen er mindre ved nedrivning og nybyg end ved renovering"
Et renoveret hus udleder for eksempel kun 5 kg CO2 pr m2 årligt, mens nedrivning og nybyggeri udleder næsten 9 kg CO2 pr m2 årligt.
Faktatjek #2: Husets salgspris
Myte: "Der er økonomisk gevinst ved at rive ned og bygge nyt fremfor at renovere"
Over en 50-årig periode er det billigst at foretage en let renovering. I nogle områder, særligt hovedstadsområdet, kan renoverede ældre huse være lige så værdifulde eller dyrere end nybyggeri.
Faktatjek #3: Husets stand
Myte: "Ældre huse er svære at renovere"
Boligejeres største bekymringer er bygningsskader og fugt, men begge dele kan som regel afhjælpes. Undersøgelsen viser, at dårlig stand ikke er det samme som nedrivningsegnet - de fleste huse kan føres op til god stand med rette kompetencer.
Faktatjek #4: 1960'er- og 1970'er huset
"Huse fra 1960'erne og 1970'erne er kedelige og mørke"
Der findes mange faglige miljøer der hylder disse huse for deres arkitektur, funktionalitet og naboskab. Undersøgelser blandt ejendomsmæglere viser, at især børnefamilier efterspørger disse huse.
Faktatjek #5: Viden om renovering
"Renovering er svær at gennemskue"
Næsten halvdelen (48 procent) af boligejere der har gennemført en større renovering fandt det ikke besværligt. Kun 11 procent fandt det meget besværligt. Der findes mange troværdige informationskilder og muligheder for professionel rådgivning.
Læs mere om IGENBO her: teknologisk.dk/igenbo
Paoloni – Selektiv Nedrivning fra JNC Teknik

Paoloni – Selektiv Nedrivning fra JNC Teknik
JNC Teknik har leveret Paoloni Mursten Renser til mange forskellige projekter, til store og små nedbrydningsfirmaer, total- byggefirmaer og mange andre, som alle har været fornøjet med maskinen, ingen reklamationer.
Godt nyt til mange industrier inden for genbrug, nedrivning og måske lokale genbrugsstationer, der er med til at sikre, at gamle værdifulde mursten bliver genbrugt som værdifuldt byggemateriale.
Rengøring af gamle mursten har aldrig været nemmere!
Den første patenterede mursten ”cleaner” udviklet af PAOLONI til rengøring af gamle mursten, fjerner cement og mørtel, fra mursten og natur sten, processen sker ved hjælp af det indbyggede vibrerende system, der løsner og mejsler, rester af cementmørtel, uden at beskadige dé gamle sten, evt. efterbehandlings børster, giver murstensoverfladerne deres naturlige udseende
tilbage, som da de blev håndlavet for år tilbage.
Maskinen kan bruges af op til 4 operatører på én gang, og rengøre over 1500 mursten om dagen.
Vægten på denne Paoloni – Old Brik Cleaner er kun 70 kg, maskinen har justerbar teleskopiske støtteben, strøm std. 220/230V, Maskinen er nem at transporterer, såfremt man ønsker at benytte maskinen, direkte på nedbrydningsstedet, som også det nye direktiv om selektiv nedbrydning foreskriver, loven træder i kraft i Juli 2024.
Maskinen leveres med et komplet sæt extra værktøj (5-dele) som er let at udskifte.
Også tekniske skoler er allerede godt i gang med Paoloni Old Brick Cleaner til undervisningsbrug.
Tekniske informationer, video m.v. af maskinen er tilgængelig på jnc-teknik.dk
JNC TEKNIK – SPRAYSTREAM – Selektiv Nedrivning

JNC TEKNIK – SPRAYSTREAM – Selektiv Nedrivning
Godt nyt til mange industrier inden for genbrug, nedrivning, bulk sektor, overførsel af affald m.v.
JNC Teknik er Agent/forhandler af Spraystream, en dug kanon, der producerer et tåge gardin, til støvkontrol i åbne områder eller i lukkede rum. Spraystream teknologi absorberer støvpartikler fra himlen gennem en tåge af mikrodråber. Så de falder til jorden (vask af luft).
Maksimal effektivitet og brugervenlig
Den patenterede form af keglen levere med et højt ydende, selvstændig designet dyse system i kombination med den nyeste ventilatorteknologi til maksimal kaste med minimum strøm, vand og støj. Systemet er også meget brugervenlig, fordi de kan rotere 360 grader, og operere eksternt. Der er mange muligheder for at give maskinen mulighed for at opfylde de fleste af kundens krav.
Med et hjulsæt og/eller en løfteanordning har enhederne let flyttes på området. Spraystream funktioner er også meget enkel oplyser John Nørgaard, maskinerne kan leveres mobile, men kan også fastgøres på væg.
Der er valg mellem højtrykssystemer til indendørs og udendørs brug.
Fuldautomatiske og mobile enheder er også tilgængelige, med eller uden generator. De samme installationer bruges også til at undertrykke lugt.
Kunder rundt om i verden
Savic Engineering har specialiseret sig i design og produktion af sådanne tågesystemer i tolv år. Konceptet af vores enheder er revolutionerende af den aerodynamiske form af turbinerne, som også er fremstillet af kompositmateriale. Dette sikrer både ekstrem lang levetid i tunge industrielle drift forhold med lav vandmængde og høj energi effektivitet.
Derfor kan SprayStream regne med global opmærksomhed oplyser John Nørgaard fra JNC Teknik.
Nyheder og Indlæg om Nedrivning
Seneste om Nedrivning