Tage

Tage

Tagets primære formål et at holde bygningen tør for indtrængning af vand og fugt. Ved bygning af tage findes der en række byggetekniske regler, som selvfølgelig skal overholdes grundet sikkerheden for tagkonstruktionen.

Taget på en bygning er den øverste del af strukturen, der tjener til at beskytte bygningen og dens indre rum mod vejrforhold som regn, sne, sollys, vind og temperaturændringer. Taget er en vigtig del af bygningens design og fungerer ikke kun som en beskyttelse mod vejret, men kan også bidrage til bygningens æstetik, energieffektivitet og strukturelle integritet. – Se beregninger til Spær, tag og tagkonstruktioner her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Tage:

HSHansen a/s

Bredgade 4
6940 Lem
Tlf.: 96 75 11 00
E-mail: salg@hsh.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Lindab

Langkær 20
6100 Haderslev
Tlf: +45 73 23 23 23
Email: lindab@lindab.dk

www.lindab.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

PREFA GmbH Alu-Dächer und -Fassaden

Tlf.: +45 60 54 21 65
E-mail: Morten.Scharf@prefa.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Panelbyg ApS

Industriparken 16
6880 Tarm
Tlf.:88 32 17 70
E-mail: info@panelbyg.dk

www.panelbyg.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Prodatek A/S

Endelavevej 1
8940 Randers SV
Tlf.: 71 96 74 44

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Sundolitt A/S

Krog Skolevej 3
7190 Billund
Tlf.: 70 11 10 20
E-mail: sundolitt.kundeservice@sundolitt.com

www.sundolitt.com/da

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Her er nogle af de mest almindelige typer:

  1. Fladt tag: Et fladt tag er karakteriseret ved en lav hældning eller ingen hældning overhovedet. Disse tage er typiske for moderne bygninger og kan være beklædt med membraner, bitumen, asfalt, eller være lavet af beton, metal eller andre materialer. Flade tage kræver ofte regelmæssig vedligeholdelse for at forhindre vandindtrængning.
  2. Skråt tag: Skrå tage har en hældning, der giver dræning af vand og sne. De kan være beklædt med forskellige materialer, herunder tagsten, tagplader, træskind, metalskifer eller tagdækning. Skrå tage kan have forskellige hældningsvinkler afhængigt af bygningens design og stilarter.
  3. Mansardtag: Dette er en type skråt tag, der har en flad øvre del og stejle sider. Mansardtag er typiske for ældre bygninger og tilføjer ofte et arkitektonisk element til bygningens facade.
  4. Fladt tag med en skrå kant: Dette er en variation af det flade tag, hvor den ene side har en skrå kant, som kan være dekorativ eller have funktionelle formål som dræning af regnvand.
  5. Skelettag: Dette tagdesign består af synlige træbjælker eller stålbjælker, der understøtter tagdækningen. Skelettag er typiske for visse byggestilarter som chalets eller hytter.
  6. Grønne tage: Grønne tage eller taghaver består af levende vegetation, der dækker taget. Disse tage har både æstetiske og miljømæssige fordele, herunder forbedret isolering, luftkvalitet og reduktion af regnvandsafstrømning.

Tagets valg afhænger af forskellige faktorer som klimaet, bygningens funktion, æstetiske præferencer, vedligeholdelseskrav og budget. Det er vigtigt at vælge det rigtige tagdesign og de rigtige materialer for at sikre, at bygningen er beskyttet mod vejret og bevarer sin værdi og funktionalitet i årevis.


Lindab opkøber danske Muncholm, specialist i produkter til blikkenslagere




Lindab supplerer sin nuværende forretning i Danmark med opkøbet af Muncholm A/S, Danmarks førende blikkenslagergrossist. Muncholm tilbyder tage og facader, herunder aluminiumsfacader, samt maskiner. Med opkøbet får Lindab Profil en direkte kanal til blikkenslagere i Danmark.

Muncholm forarbejder stål, zink, kobber og aluminium og tilbyder løsninger til tage og facader. Virksomheden er førende inden for aluminiumsfacader og selvbærende tage. De har også et omfattende udvalg af maskiner og værktøj. De er kendt for deres høje serviceniveau, og for at tilbyde support i form af byggerådgivning og tegninger.

I Danmark tilbyder Lindab ventilationsprodukter og byggekomponenter. Byggekomponenterne sælges i dag gennem forhandlere og ikke direkte til blikkenslagere, hvilket adskiller sig fra andre markeder i Lindab Group. Med opkøbet af Muncholm får Lindab Profil adgang til at etablerede relationer til blikkenslagere og arkitekter i Danmark. Derudover tilbyder Muncholm produkter af høj kvalitet, der passer godt ind i Lindabs produktsortiment.

"Vi er meget glade for at byde Muncholm velkommen til vores danske forretning", siger Mette Brøndum, Region Manager West Europe for Lindab. "Muncholm er en meget veldrevet virksomhed, der forstår at opbygge langsigtede kunderelationer. Derudover har de produkter af høj kvalitet, som supplerer vores produktsortiment godt. Vi er også meget glade for, at Lars Nørskov Pedersen, medejer og administrerende direktør, samt Søren Klausen, medejer og salgschef for blikkenslagere, fortsætter i virksomheden."

"Vi ser frem til at blive en del af Lindab, som forstår vores forretning og værdsætter den kvalitet og det serviceniveau, vi tilbyder. Muncholm vil kunne drage nytte af Lindabs erfaring fra lignende aktiviteter i Sverige og Norge, hvilket giver os mulighed for at betjene vores kunder endnu bedre", siger Lars Nørskov Pedersen, administrerende direktør og medejer af Muncholm.

Muncholm A/S blev grundlagt i 1979 og er beliggende i Hadsten nord for Aarhus. Muncholm har en årlig omsætning på cirka 175 millioner DKK og 20 ansatte. Selskabets overskudsgrad er på niveau med Lindabs overskudsgrad.

Købet er betinget af godkendelse fra de danske konkurrencemyndigheder. Hvis godkendelsen opnås, forventes transaktionen gennemført i løbet af andet halvår af 2022.


Danmarks bedste tagdækkerlærling fundet




Jonas Pajbjerg Høg strøg helt til tops ved DM i tagdækning 2021

Danmarks bedste tagdækkerlærling hedder Jonas Pajbjerg Høg. Den titel kan den unge tagdækker føje til sit cv, efter han 26. september vandt DM i tagdækning.

- Det helt overvældende – ja, helt vildt. Det har været tre hårde dage med en meget krævende listedækning, hvor vi undervejs fik nye opgaver, for at udfordre os, siger Jonas.

Han er tagdækkerlærling hos KN Tagdækning, der har sit hovedkontor i Struer. Direktør Carsten Skov-Aggerholm er stolt over titlen.

- Det er fantastisk at Jonas vinder i dag, hvor man kan glæde sig over, at fire dygtige finalister laver flotte løsninger med tagpap. Det handler om at branchen skal lave kvalitetsarbejde, og det er lovende at se, hor meget lærlinge kan, siger Carsten Skov-Aggerholm.

For dommer Kenneth Due Hansen, direktør hos Viika Tagdækning måtte valget afgøres på marginalerne.

- Selv en erfaren svend ville være tilfreds med alle de løsninger, som finalisterne har lavet, og det er vi dommere også. Vi har lagt vægt på det pæne, generelle udtryk, der viser at Jonas har godt styr på sit håndværk, siger Kenneth

DM plejer at blive holdt sammen med det store Skills, der dog har været aflyst de seneste to år på grund af Corona.

Derfor arrangerede tagpapproducenten Phønix Tag Materialer mesterskabet sammen med Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget. DM fandt sted i Brørup i de samme lokaler hvor Phønix Tag Materialer uddanner Tagdækker Trainees, der skaffer udsatte unge i arbejde og uddannelse i den travle Tagdækkerbranche. Blandt de fire skarpe lærlinge, der dystede i DM, var der netop en tidligere Tagdækker Trainee-elev.


En miljøvenlig tagpap er nu tilgængelig




Katepal Oy lancerer, som de første på det danske marked, en tagpap af gummi og bitumen under produktnavnet Katepal Green, som er fremstillet af bæredygtige genbrugsmaterialer.

Med Katepal Green tagpap erstattes en del af bitumen, fremstillet af fossile materialer, med fyrrenåleolie.

”Ydermere er der anvendt genbrugte PET-flasker til det forstærkende lag i tagpappen”, siger Lasse Rajala, produktchef hos Katepal Oy.

Katepal er den største bituminøse tagdækningsfabrik i de nordiske lande, der årligt eksporterer ca. 6 mio.kvadratmeter til Danmark, Sverige og Norge.

Virksomhedens udfordringer i udviklingen af Katepal Green serien, som begyndte i 2019, bestod i at finde egnede biobaserede råmaterialer og leveringsmetoder. Bitumen leveres typisk til fabrikken i varm tilstand og i store tankvogne. Mængden af Katepal Green-tagmateriale har været mindre under produktudviklingsfasen, hvorfor der kun er blevet brugt én tønde fyrrenåleolie af gangen.

”Vi har bygget en opvarmet beholder, som kan modtage en tankfuld fyrrenåleolie. På denne måde har vi allerede forberedt os på stigningen i efterspørgslen efter Katepal Green-produkterne – vores produktion er så effektiv og miljøvenlig som muligt,” siger Lasse Rajala, produktchef hos Katepal.

De første produkter af Katepal Green-serien er Katepal Green K-MS 170/4000 SBS underpap samt Katepal Green K-PS 170/5000 SBS overpap.

Katepal’s tagpap bliver hovedsageligt udlagt af professionelle tagdækkere i hele Danmark og resten af norden.

Produkterne er testet i henhold til de gældende EN-standarder og er testet i Finland og Sverige på rigtige tage med ældningsforsøg m.v. Produkterne er yderligere blevet testet af DBI (Dansk brandteknisk institut) iht. Broof (T2). Katepal Green serien er designet til at opfylde kvalitetsstandarderne i Danmark såvel som de øvrige nordiske lande. Produkterne er produceret uden kompromiser, men udelukkende for lang holdbarhed og med tanke for miljøet og de næste genrationer.

Den miljømæssige indvirkning af gummi bitumen-tagpappen

Katepal forbereder på nuværende tidspunkt produktspecifikke miljødeklarationer (EPD’er). Miljømæssige produktdeklarationer kan bruges til sammenligning af den miljømæssige indvirkning af produkter fra forskellige fabrikanter. Standardproduktdeklarationer om miljømæssig indvirkning kontrolleres af en tredjepart, hvilket sikrer deres pålidelighed og sammenlignelighed.


Nyheder og Indlæg om Tage


Seneste om Tage



Cookie-indstillinger