Svejserobotter

Svejserobotter – Præcision og effektivitet i svejseprocessen

Svejserobotter har revolutioneret moderne produktionsindustri med deres præcision og effektivitet. Disse avancerede maskiner automatiserer svejseprocessen, hvilket øger produktionshastigheden og reducerer omkostningerne.

Svejse-robotter er udstyret med avanceret software og sensorer, der muliggør nøjagtig styring af svejseprocessen. Dette sikrer ensartede og pålidelige svejseforbindelser, hvilket resulterer i høj kvalitet og pålidelige produkter. Denne præcision bidrager også til at minimere fejl og spild under produktionen. Med svejserobotter kan komplekse svejseopgaver udføres med høj præcision og konsistens.

Leverandører af Svejserobotter:

B&R Industrial Automation A/S

Rolundvej 17-19
5260 Odense S
Tlf.: 63 15 30 80
E-mail: office.dk@br-automation.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

ESAB A/S

C.F. Tietgens Vej 7B
6000 Kolding
Tlf.: 36 30 01 11
E-mail: ordre@esab.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

KSN Industri A/S

Bjerring Hede 12
8850 Bjerringbro
Tlf.: 86 68 03 00
E-mail: ksn@ksn.dk

www.ksn.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

KUKA Nordic AB

A Odhners Gata 15
Telf.: +45 49 70 80 00
Email: info@kuka.dk

www.kuka.com

Se hele vores produktprogram og profil her

LØWENER Industri ApS

Smedeland 2
2600 Glostrup
Tlf.: 43 200 300
E-mail: vl@loewener.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordland Automatic A/S

Kummerowsvej 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 9631 2020
E-mail: nordland@nordland.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RARS

Hybenvej 7
9500 Hobro
Tlf.: 81 98 75 75
E-mail: Kontakt@rars.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RUSTEK A/S

Bjørnevej 3
7800 Skive
Tlf: 9683 7131
E-mail: rene@rustek.dk

www.rustek.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Randers Industri Service

Toldbodgade 81
8930 Randers NØ
Tlf.: 70 23 28 75
E-mail: jm@randersindustriservice.dk

www.randersindustriservice.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Scape Technologies A/S

Østerbro 5C
5000 Odense C
Tlf.: + 45 70 25 31 13
E-mail: info@scapetechnologies.com

www.scapetechnologies.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Smooth Robotics ApS

Hollufgårdsvej 31
DK-5260 Odense S
Tlf.: +45 41273712
E-mail: info@smooth-robotics.com

www.smooth-robotics.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Valk Welding DK A/S

Korsholm Allé 14
5500 Middelfart
Tlf.: 45 64 42 12 01
E-mail: info@valkwelding.com

www.valkwelding.com/dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Svejserobotter:

Dette åbner op for muligheden for at fremstille mere komplekse og avancerede produkter, der tidligere var udfordrende eller umulige at svejse manuelt. Svejserobotter er også mere effektive end menneskelige operatører på mange måder. De kan arbejde kontinuerligt i længere perioder uden at miste koncentration eller blive trætte, hvilket sikrer en stabil produktionshastighed og output. Derudover reducerer de også behovet for arbejdskraft og begrænser risikoen for arbejdsulykker og skader på operatører. Selvom investeringen i svejserobotter kan være betydelig, kan de potentielle besparelser på lang sigt være enorme. De øgede produktionshastigheder, den højere kvalitet og den reducerede fejlrate kan hurtigt opveje de initiale omkostninger.

Samlet set er svejse-robotter en nøglekomponent i moderniseringen af produktionsindustrien, der giver virksomheder en konkurrencemæssig fordel på markedet. Med deres evne til at levere konsistent høj kvalitet og øget effektivitet er svejserobotter en vigtig aktør i fremtidens produktionslandskab.

Robotsvejse applikationer kan leveres med sensorer for at kompensere for tolerancer. De typisk anvendte er startpunktssensorer og lysbuesensorer. Startpunkt sensoren fastlægger emnets position og lysbuesensoren holder robotten i svejsefugen. Herudover kan der anvendes sensorer til opmåling af robottens svejsepistol.

Robottyper og deres anvendelse. Forklaring af de forskellige robottyper, se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden


Valk Welding – Uovertruffen nem svejserobot programmering


08.jan 2024


Valk Welding – Uovertruffen nem svejserobot programmering

Sidste år introducerede Valk Welding 'ArcNC for Panasonic', en ny software til automatisk robotprogrammering (ARP). Det gør programmering af industrielle svejserobotter lige så let som programmering af de populære cobots. "Vi var straks interesserede", siger Broshuis, en international producent af trailere. Som en af de allerførste aktive brugere deler de deres erfaringer.

Hurtig industriel robot programmering.

Broshuis har en stor produktvariation, hvilket tidligere var et problem med robotsvejsning. "Jo mindre mængder, jo mere sandsynligt er det, at vi svejser i hånden," siger John Okken, forbedringsingeniør og robotprogrammør hos Broshuis, "men nu prøver vi at skubbe til den grænse." ArcNC til Panasonic automatiserer mange trin i programmeringsprocessen, såsom detektering af svejsesømme. Med dette oplever Broshuis endnu mere end blot fordelene ved robotsvejsning: "Den er meget hurtigere at programmere, det er den virkelige gevinst. De fleste af de timer, jeg plejede at bruge på DTPS (Desktop Programming and Simulation Software), er blevet sparet væk."

Ekspertise og kalibrering

Den nemme programmering af ArcNC til Panasonic er i øjeblikket unik på markedet: Med næsten 30 års erfaring inden for offline-programmering tilbyder Valk Welding en usædvanlig problemfri robotkalibrering. Det betyder færre produktionsstop, flere tidsbesparelser og en hurtig installation. "Hos Broshuis tester vi i øjeblikket deres TRACK-Y gantry-robotinstallation med de nemmere produkter", siger James de Villiers, specialist i offlineprogrammering hos Valk Welding. Med regelmæssige softwareopdateringer baseret på konstant feedback kan Broshuis nu svejse flere og flere produkter på deres robot.

Et glimt ind i fremtiden

Softwaren er stadig under udvikling, og der bliver tilføjet flere funktioner med tiden. "Udviklingen går virkelig hurtigt", forklarer John Okken. "Især med den seneste opdatering fra DTPS-brugerdagen, hvor man kan justere sine søgepunkter, er det blevet et spørgsmål om at svejse flere og flere produkter sammen med robotten." Derfor er han begejstret for ArcNC's nærmeste fremtid: "Fremtiden ser bestemt lovende ud. Der bliver hele tiden tilføjet små ting nu, men tilsammen udgør de allerede noget stort. Når ArcNC får endnu flere funktioner, bliver det kun godt."


Universal Robots runder 1000 medarbejdere som den første robotvirksomhed i Danmark




Det startede med tre unge mænd i en kælder og en rigtig god ide. Nu, 17 år senere, har Universal Robots solgt over 50.000 cobots og netop ansat medarbejder nummer 1000. Og forventningerne til fremtiden er endnu større.

Universal Robots har længe været den største danske robotvirksomhed, og nu bliver virksomheden også den første i Danmark til at nå 1000 medarbejdere.
Det hele startede i 2005, da tre unge mænd fra Syddansk Universitet opdagede, at datidens robotter var tunge, dyre og komplicerede at bruge. Det gav dem ideen til at skabe en robot, som er fleksibel, sikker at arbejde ved siden af og lettere at installere og programmere.

Siden den første kollaborative robot (cobot) blev lanceret i 2008, er Universal Robots vokset til at være en global markedsleder inden for cobots med kontorer i mere end 20 lande verden over. Nu er Universal Robots også blevet en af meget få danske virksomheder grundlagt efter år 2000 til at runde et firecifret antal medarbejdere, og det er en historisk milepæl, siger President Kim Povlsen.

”Der er meget få virksomheder fra det her årtusinde, som har præsteret at vokse fra tre til 1000 medarbejdere på 17 år, og vi er stolte af vores udvikling fra lokal startup til global markedsleder. Først og fremmest viser det jo, at vi har et fantastisk produkt, og at rigtig mange virksomheder kan se fordelene ved at bruge vores robotter til at udvikle deres forretning.”


Det handler om mennesker
Universal Robots er en virksomhed bygget på samarbejde. Ikke kun internt, men også eksternt med Syddansk Universitet, Odense Kommune og hele det økosystem, der er opstået omkring UR med over 1100 partnere globalt. Adspurgt om den vigtigste faktor i virksomhedens succes svarer Kim Povlsen dog uden at tøve: Medarbejderne.

”Udefra er der, ganske naturligt, meget fokus på produktet og teknologien. Men den opstår jo ikke af sig selv. Det handler om at have de rigtige mennesker med ombord, og vi har nogle exceptionelt dygtige og innovative medarbejdere, som er i stand til hele tiden at rykke grænserne for, hvad man kan automatisere og hvor nemt, det kan gøres,” siger Kim Povlsen, og fremhæver Universal Robots’ nyeste robotarm, UR20, som blev præsenteret i juni.

”UR20 er et godt eksempel på, at vi hele tiden formår at hæve barren for, hvad der er muligt. Hvis folk for 10 år siden kunne have set, hvad cobots kan i dag, ville de ikke have troet deres egne øjne. Sådan skal det også være om 10 år, og det er en motiverende målsætning hele tiden at skulle gøre det lettere at løse endnu sværere automationsopgaver. Det er dét, vi arbejder på hver dag, for robotteknologi skal ikke kun være forbeholdt ingeniører og eksperter. Det skal være noget, som alle – med en smule træning – kan lære at mestre og få gavn af,” siger Kim Povlsen.

Kæmpe potentiale forude
Det seneste år har Universal Robots ansat over 200 medarbejdere, og det er sket med fremtiden for øje. De mange nye medarbejdere betyder, at Universal Robots er klar til at realisere det enorme vækstpotentiale, der ligger forude. Det handler om ikke at ansætte til, hvad der er brug for i dag, men til hvad der er brug for 6-12 måneder ude i fremtiden.

”Vi kan se, at der over hele verden vil være et stigende automatiseringsbehov i de kommende år, og det bliver drevet af flere forskellige ting. Et ønske om at beskytte medarbejdere fra farlige og nedslidende opgaver. Reshoring, hvor virksomheder rykker produktion hjem igen som reaktion på en usikker verden. Og ikke mindst manglen på arbejdskraft, som kun kommer til at stige i de kommende år.”
”Tag svejsning som et eksempel. Allerede nu er det svært at skaffe kvalificerede svejsere, og få unge mennesker kan se en fremtid for sig, hvor de står og svejser i otte timer om dagen. I USA vil der mangle 400.000 svejsere i 2024, og i Danmark er hver fjerde jobopslag forgæves. Så her kan automatisering og robotter gøre en stor forskel,” siger Kim Povlsen.

Selvom verden for tiden er ramt af økonomisk usikkerhed, ser han og Universal Robots derfor positivt på fremtiden.
”Vi har en helt ny generation af cobots på vej, hvor UR20 er den første model, og vores egne tal viser, at vi kun har nået cirka to procent af alle potentielle kunder på verdensplan. Så potentialet er uændret på trods af den nuværende økonomiske situation, og vi har allerede øjnene rettet mod den næste store milepæl.”


Rekordordre – Danske WeldingDroid skal automatisere svejsning af tanke til norsk fødevareproduktion




En dansk svejserobot er favoritten, når der skal svejses kæmpe tanke til den norske fødevareindustri. Trondheim-firmaet Skala fabrikk, der er specialist i rustfrit stål, har nu valgt WeldingDroid til at automatisere svejsning af tanke. Teknologiens brugervenlighed, fleksibilitet og arbejdsmiljøgevinster gjorde udslaget.

Nu begynder den norske industri for alvor at automatisere svejseopgaver i stedet for at sende opgaverne til manuel svejsning i udlandet. Baggrunden er, at det sparer både tid og penge og styrker konkurrenceevnen hos norske virksomheder:

Leverandører af impulssvejsere

Totalt set er det dyrere og langsommere at udlicitere svejseopgaver til lande med lavere løn, fordi der som regel skal udbedres fejl og mangler, når de svejsede emner kommer tilbage til Norge. Med WeldingDroids maskiner kan virksomheder, som svejser især tyndvæggede, rustfrie og syrefaste rør eller tanke spare meget tid. Og det er det, som koster penge i Norge, det er arbejdstiden, konstaterer Tore Endsjø, CEO i Lascentrum Norge AS. Som lokal forhandler har Lascentrum Norge AS solgt WeldingDroids teknologi til Skala fabrikk, der i 122 år har produceret tanke, udstyr og teknologi til landbrug, mejerier, fiskeproduktion, fødevareindustri og den maritime sektor.

Netop nu bygger WeldingDroid Skala fabrikks nye svejserobot. Den 10 meter lange udgave af selskabets skalerbare robotløsning er den største maskine, som den syddanske vækstvirksomhed nogensinde har produceret. Den kan automatisere svejsning af tanke med en diameter på op til 3000 millimeter.

Enklere og mere rentabel produktion
Millionordren til WeldingDroid indeholder udover selve svejserobotterne også en moderne løsning til gastilførsel, der gør det muligt for én svejser at arbejde for to; Med PurgeMaster kan én svejser både svejse og holde baggas, når han svejser store tanke og beholdere.PurgeMaster doserer gassen så nøjagtigt, at det reducerer baggasforbruget ved rørsvejsning med op til 90%.

Vi har hidtil svejset som en orbital plasmaproces på indersiden af vores tanke, men det er komplekst udstyr med mange bevægelige dele. Det, vi godt kan lide ved WeldingdDroids løsning, er, at den er nem at betjene og vedligeholde. Derudover er udstyret nemt at justere til forskellige tankstørrelser. Især baggas-udstyret er så revolutionerende for os, fordi det i høj grad vil forenkle vores tankproduktion. Det er så vigtigt, at vi effektiviserer produktionen i Norge for gøre os mere konkurrencedygtige. Vores beregninger viser, at vi med WeldingDroid kan reducere vores omkostninger, samtidig med at vi kan øge både kvalitet og omsætning samt reducere statisk arbejde betragteligt, påpeger Julian Sagøy, svejsekoordinator hos Skala fabrikk.

Robotter tiltrækker unge
Han ser også robotteknologien som et vigtigt middel til at tiltrække unge mennesker til en karriere inden for svejsning og industri.

Automatisering og robotteknologier vil gøre det mere attraktivt for unge at vælge industrifagene. Det handler om at vise vores kommende kolleger, at svejsning ikke længere er ensformigt og manuelt job i et gammelt, mørkt, koldt og støvet værksted, fastslår Julian Sagøy.

Kontakten mellem WeldingDroid og den norske industri blev oprindeligt skabt via et opslag på LinkedIn, hvor WeldingDroids opfinder og stifter Kevin Christensen beskrev sin teknologi. Opslaget inspirerede Lascentrum Norge, som blev forhandler og inviterede Kevin Christensen med som oplægsholder på messen Smart Industri og svejsekonference Norsk Sveiseteknisk Forbund. Her opdagede Skala fabrikks svejsekoordinator Julian Sagøy mulighederne i produktet WeldingDroid X1 med fugefølger kamera. Med kamera vil maskinen konstant justere svejsebrænderen, så den optimale svejseposition opnåes. Og derved kan rør og tanke svejses uden opsyn og helt automatisk.

Det har været utroligt inspirerende at møde den norske svejsebranche og fremstillingsindustri. Med stigende lønninger, råvarepriser og fragtpriser samt udbredt mangel på faglærte svejsere har mange fremstillingsvirksomhederalle steder i verden et påtrængende behov for at øge deres effektivitet og rentabilitet. Her gør det en stor forskel, at arbejdspladsens faglærte svejsere kan automatisere lavprofil-operationerne og fokusere deres tid på at udføre mere rentable arbejdsopgaversiger CTO og stifter af WeldingDroid, Kevin Christensen.


Nyheder og Indlæg om Svejserobotter


Seneste om Svejserobotter





Cookie-indstillinger