Biogas

Biogas er typisk sammensat af 60-70% metan, 30-40% kuldioxid, 0-2% vanddamp, 0-2% svovlbrinte samt aerosoler. Svovlbrinteindholdet i de fleste anlæg ligger dog langt under 1%, og giver derfor ingen rensningsproblemer. Biogas bliver typisk renset gennem et gasfilter, og drænet for vand gennem vandudladere og evt. køletørrere.

Leverandører af og viden om biogas:

Biogenic ApS

Holmbjergvej 5
8420 Knebel
Tlf.: +45 31 14 44 84
E-mail: kimotto@biogenic.dk

www.tankbiogas.dk

www.biogenic.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Biogenic ApS

Holmbjergvej 5
8420 Knebel
Tlf.: +45 31 14 44 84
E-mail: kimotto@biogenic.dk

www.tankbiogas.dk

www.biogenic.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Flamkontroll Skandinavisk Försäljning AB

Åkervägen 3
149 45 NYNÄSHAMN, Sverige
Tlf.: +46 8 520 205 00
E-mail: info@flamkontroll.se

www.flamkontroll.se

Se hele vores produktprogram og profil her

Ultrafilter Skandinavien ApS

Glasvænget 6
5492 Vissenbjerg
Tlf.: 82303020
E-mail: 

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Vogelsang A/S


Industriparken 2
6880 Tarm
Tlf.: 97 37 27 77
E-mail: info@vogelsang-as.dk

www.vogelsang-as.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Weiss ApS

Nylandsvej 38
6940 Lem St.
Tlf.: 96 52 04 44
E-mail: service@weiss2energy.eu

www.weiss2energy.eu

Se hele vores produktprogram og profil her

ppm Industrial ApS

Engelsborgvej 31
2800 Kongens Lyngby
Tlf.: +46 31-742 08 77
Mobil: +45 26 700 962
E-mail: robert.bogekaer@ppmindustrial.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om biogas:

Biogas er en blanding af gasser dannet ud af organiske materialer, og skabes gennem en biologisk nedbrydningsproces af organisk materiale under anaerobe (uden ilt) forhold. Ved biogas foregår den biologiske nedbrydningsproces ved hjælp af bakterier, som lever under iltfri forhold. Denne nedbrydningsproces foregår i flere trin , det sidste trin i denne proces er metan dannelsen, hvor metan producerende bakterier Methanogens foretager den sidste nedbrydelse og samtidig danner gassen metan. Der er nu dannet biogas en vedvarende energikilde og det nedbrudte organiske materiale er leveret tilbage til miljøet. På denne måde bidrager biogas til et kredsløb af organisk materiale.


Energi og klimabelastningen ved nybyggeri


19.mar 2024


Biogasteknik A/S mener det er på tide, at byggebranchen begynder at forholde sig til det CO2 aftryk man afleverer i forbindelse med industribyggeri. Biogasteknik A/S mener det er på tide, at byggebranchen begynder at forholde sig til det CO2 aftryk man afleverer i forbindelse med industribyggeri.

I en tid hvor energianlæg bygges og opføres som aldrig før, bør vi overveje konsekvenserne.

Mange energianlæg herunder biogasanlæg er for langt de flestes vedkommende tankanlæg opført i beton. Men som alle ved er cement ikke det mest klimavenlige produkt at producere, at bygge med, transporterer eller at genanvende.

Faktum er, at Dansk byggeri står for 39% af den danske CO2 udledning, og beton er et af de mest forurenende materialer, som samtidig indgår i alt fra bygninger, industrianlæg og til veje og broer. Derudover forventes det, at behovet for beton til byggeri fordobles frem mod 2050.
Så hvis man kan ændre på de produkter man anvender, er der virkelig en stor CO2 gevinst forbundet hermed.

Dansk firma ønsker at være first mover

Det har vi en forpligtelse til at gøre noget ved, når vi opfører nye grønne energianlæg, siger Espen Johansen Biogas Teknik A/S.

Biogas Teknik A/S har fået øjnene op for ståltanke.
Boltede tanke i stål sparer på energien samtidig med at det er en fleksibel løsning, der reducerer de løbende omkostninger til energiforbrug samt medfører væsentlig lavere transportomkostninger og så kan stål bruges igen og igen, det vil sige høj genanvendelighed.

Vi kan bytte alle betontanke ud med stål i samme dimensioner. Den største fordel ved stål er, at vi kan bygge højt med en mindre diameter på bundpladen til følge for at opnå samme kubikmeter i tankene. Vi kan desværre ikke undvære beton fundamentet til vore tanke, men vi kan gøre dem væsentlig mindre i diameter og derved forbruge væsentlig mindre beton i fundamentet samt fylde mindre kvadratmeter på byggepladsen, forklarer Espen Johansen.

Der findes allerede en mere bæredygtig beton med 30% laver CO2 aftryk, men her forsvinder det økonomiske incitament desværre, da prisen bliver det dobbelte i forhold til stål, og så forbruger man jo stadig enorme energiressourcer i forarbejdningsprocessen og der sker samtidig en CO2 udledning.

I vores verden, den grønne sektor, synes jeg ikke det giver nogen mening at vi indkøber og bygger tankanlæg i beton, som er en af verdens største syndere både med hensyn til CO2-udledning i produktionsleddet, men også når tankene skal fragtes til byggepladsen og derefter nedbrydes engang. Og da tanklægget er det største element på et biogasanlæg, er der her tale om en ret stor mængde beton, siger han.


GEOPAL – Arbejder du på et biogasanlæg?




Geopal er i Sverige til Nordic Biogas Conference 2022, og Henrik Schou giver den gas og fortæller de besøgende om gasdetektering på biogasanlæg.

Gasdetektering på biogasanlæg er ofte en nødvendighed, da der kan være risiko for udslip af giftige, brandfarlige samt eksplosive gasser, såsom metan, svovlbrinte og benzin. Det kan både være farligt for mennesker, dyr og miljø!

I dag er sidste dag på messen, og har du ikke lige mulighed for at svinge forbi, og arbejder du på et biogasanlæg eller på en arbejdsplads med farlige gasser, så tøv ikke med at kontakte os.

Så vil Henrik eller en af vores andre eksperter rådgive dig i hvilken løsning, som passer til dig og din virksomhed.


Linka Energy – Banebrydende kombinationsanlæg




Borgerne i Egtved har investeret i en grønnere og billigere varmekilde; et bæredygtigt energianlæg fra Linka Energy kombineret af en biomassekedel, varmepumpe og solvarmeanlæg – for fremtidens skyld! Det nye anlæg erstatter et gammelt kraftvarmeanlæg drevet på naturgas.

I denne tid hvor der er uro på energimarkedet, er interessen for alternative energikilder vokset. Ingen ved hvornår de tårnhøje priser på naturgas og el bliver normaliseret igen og derfor er der flere fordele ved at investere i et kombinationsanlæg.

Fordele ved anlægget

Ved at kombinere en biomassekedel og en eldrevet varmepumpe, der optager energi fra udeluften, sikres en høj fleksibilitet idet der er mulighed for at fyre med biomasse når prisen på el er høj, mens man anvender varmepumpen, når elprisen er lav. Når en biomassekedel og en varmepumpe kombineres, kan temperaturen på fjernvarmevand blive højere, end det ville være muligt alene med en varmepumpe alene.

”Det var netop fleksibilitet og forsyningssikkerhed der fik os til at vælge netop det her anlæg.”
Leif O. Rasmussen, driftsleder Egtved Varmeværk

I Egtved vil CO2 udledningen mindskes med ca. 14.000 tons om året med det nye anlæg. Fjernvarmen bliver desuden endnu billigere i byen!

Bæredygtigt vedvarende energi med biobrændsel - baseret på nyeste forbrændingsteknologi

Anlægget er designet til at kunne anvendes flere forskellige typer biomasse. Primært kan der bruges lokalt produceret halm og flis, men også andet brændsel som kornafrens og biomassebaserede affaldsprodukter kan anvendes i anlægget. Der er stor fokus på, at biomassen kommer fra lokale producenter. Samtidig er det også muligt at skalere værket op og ned i størrelse alt efter behov.

”Det var vigtigt for os at få et fremtidssikret varmeværk med højst tænkelige miljøprofil.”
Anders Rønshof, Formand for Egtved Varmeværk

Der findes også en løsning til dig!

Linka Energy er blandt verdens førende inden for innovativ energiudvikling. Netop denne type kombinationsanlæg hører til fremtiden, når man ser på bæredygtig varmeteknologi. Linka er din partner i at finde fremtidssikrede løsninger til dine behov – industri, fjernvarme eller landbrug. Vi reducerer CO2 udledningen og sikrer oppetiden med fuld driftssupport.


Nyheder og Indlæg om Biogas


Seneste om Biogas







Cookie-indstillinger