Fjernkøling

Fjernkøling dækker køling, hvor der er en vis afstand mellem det sted, hvor fjernkøling produceres, og der hvor den bruges. Begrebet benyttes dog også ofte om fjernvarmedrevne køleanlæg placeret hos eller i nærheden af brugerne. Beregningsværktøj til at effektivisere og optimere energiforbruget inden for forskellige køletekniske områder - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om fjernkøling:

ElectroCare ApS

electrocare

Generatorvej 8 A
2860 Søborg
Telf: 38 34 60 10
E-mail: kbh@electrocare.dk

www.electrocare.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

VERTIV

SOHO Office 129
Flæsketorvet 68
1711 København V
E-mail: EMEA.Nordic@vertiv.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om fjernkøling:

Med fjernkøling menes der levering af koldt vand til forbrugerne med behov for køling. Vandet køles i et centralt anlæg, primært baseret på anvendelse af koldt havvand. Dette er muligt i perioden fra oktober til maj. Vandet distribueres via rørledninger til forbrugerne, som ved hjælp af en veksler anvender det kolde vand til at køle vandet i deres egne systemer. Herefter sendes vandet retur til det centrale køleanlæg, hvor det køles på ny. Fjernkøling fungerer principielt ligesom fjernvarme, idet produktionen sker centralt. Leveringen af køling foregår gennem et sammenhængende rørsystem, der ligner det eksisterende system til distribution af fjernvarme.

I vintermånederne produceres køling ved hjælp af havvand, der hentes ind i kølecentralen gennem en ledning mellem havnene og centralerne. Produktionsformen er helt CO2-fri og kaldes frikøling. Dog bruges en mindre mængde el, når det kolde vand skal pumpes rundt til forbrugerne. I sommermånederne er havvandet ikke koldt nok til, at det alene kan bruges til køleproduktion. I denne periode produceres køling ved hjælp af overskudsvarme fra kraftværkerne. Denne metode kaldes for absorptionskøling.



Cookie-indstillinger