Vandindhold

Når man taler om vandindhold inden for procesindustrien, refererer det til mængden af vand, der er til stede i et materiale, produkt eller proces. Vandindholdet kan være af stor betydning i mange industrielle processer, da det kan påvirke produktkvalitet, holdbarhed, sikkerhed og effektivitet. Vandindholdet kan måles i form af procentvægt (f.eks. vandindholdet udtrykt som en procentdel af det samlede vægt af materialet) eller som en absolut værdi (f.eks. mængden af vand pr. enhedsvolumen).

Leverandører af og viden om Vandindhold:

Insatech A/S

Næstvedvej 73C
4720 Præstø
Tlf.: +45 5537-2095
E-mail: mail@insatech.com

www.insatech.com - - Tilmeld Nyhedsbrev

Se hele vores produktprogram og profil her

LAGUR A/S

Attrupvej 4
8550 Ryomgård
Tlf.: 70 60 56 00
E-mail: eksperten@lagur.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Summit Electronics
Summit

Stamholmen 147
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 4847 5919
E-mail: summit@summit.dk

www.summit.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Vandindhold:

Målemetoderne kan variere afhængigt af det materiale eller produkt, der undersøges, og de ønskede nøjagtighedskrav.

Inden for fødevareindustrien er vandindholdet ofte vigtigt, da det kan påvirke produktets konsistens, smag, holdbarhed og ernæringsmæssige egenskaber. For eksempel kan et for højt vandindhold i visse fødevarer medføre bakterievækst og hurtigere forringelse, mens et for lavt vandindhold kan påvirke tekstur og smag negativt.

I farmaceutisk produktion er vandindholdet også en vigtig faktor, da det kan påvirke lægemidlets stabilitet, opløselighed og effektivitet. Doseringen og formuleringen af ​​lægemidler kan afhænge af vandindholdet for at sikre korrekt dosering og levering af den aktive ingrediens.

Inden for kemisk industri kan vandindholdet påvirke kemiske reaktioner, opløselighed, krystallisation og andre processparametre. Nøjagtig måling og kontrol af vandindholdet er vigtig for at opnå ønskede produkter og processer.

Måling og styring af vandindholdet kan udføres ved hjælp af forskellige teknikker og instrumenter, herunder fugtighedsanalysatorer, termogravimetriske analysatorer, Karl Fischer-titrering og andre metoder, der er specifikke for det pågældende materiale og applikation.

Vandindholdet inden for procesindustrien er en afgørende parameter, der skal overvåges og kontrolleres for at sikre produktkvalitet, sikkerhed og effektivitet af forskellige processer og produkter.


Spectro::lyser V3 spektrometersonde til vandkvalitetsovervågning


19.apr 2024


Spectro::lyser V3 spektrometersonde.

LØWENER - Spectro::lyser V3 er en intelligent optisk spektrometersonde, som kan måle forskellige værdier i overvågning af vand og sende data videre online. Sonden fungerer også som en IoT enhed.

Spektrometersonden kan monitorere forskellige parametre alt efter individuel valg af: TSS, TS, turbiditet, farve, TOC, DOC, BOD, COD, NO3-N, NO3, Kloramin, HS-, O3, CLD, Chl-a, BTX, UV254, aftryk, spektrale alarmer og temperatur.

Fordele ved Spectro::lyser V3:

  • Web server – Internet of thing (IoT), ingen software er nødvendig for at opsætte sonden.
  • Kan kommunikerer direkte med din mobile enhed via WLAN.
  • Vælg præcis de parametre du ønsker at måle – ubegrænset antal af parametre er mulig.
  • Forbedret optisk ydeevne – revolutionerende præcision.
  • Ekstrem energieffektiv – dvaletilstand for lav energi forbrug.
  • Langtidsstabil og vedligeholdelsesfri i drift.
  • Fabrikskalibreret.

Tilbehør til Spectro::lyser V3:

Mulighed for tilkøb af s::can kompressor til rensning med trykluft eller vælg ruck::sack til automatisk rensning med børste.

Læs mere om Spectro::lyser V3 HER

For mere information kontakt:
Lars Nissen-Petersen på mobil nr.: 40 643 005. eller send en e-mail på lnp@loewener.dk


Teknologisk Institut – Dansk vand skal være grønnere




Teknologisk Institut vil med en ny resultatkontrakt accelerere udviklingen i den danske vandsektor, så det rene vand i fremtiden sikres med bæredygtige, intelligente og effektive løsninger.

Med en målsætning om at levere intelligente, bæredygtige og effektive vandløsninger og en øget eksport af vandteknologi har vandsektoren høje ambitioner for den grønne omstilling. Teknologisk Institut vil gennem partnerskaber med hele vandsektoren sikre grøn innovation.

Grøn omstilling af den danske vandsektor
Teknologisk Institut står i perioden 2021-2024 i spidsen for en ny resultatkontrakt: Grøn omstilling af den danske vandsektor. Den tager udgangspunkt i udfordringer og potentialer i vandets vej fra grundvand til spildevand og har gennemgående fokus på et reduceret miljø- og klimaaftryk.

– I Danmark er vi blandt de bedste til at levere rent vand og effektive vandteknologier. Globalt er der dog pres på både kvaliteten og kvantiteten af den tilgængelige vandressource. Derfor er konstant bæredygtig innovation og teknologiudvikling på området afgørende – hvilket samtidigt muliggør eksport af dansk teknologi til resten af verden, siger Sune Dowler Nygaard, direktør, Teknologisk Institut.

Resultatkontrakten har fire fokusområder: rent og sikkert drikkevand, øget vandeffektivitet i industrien, energieffektiv spildevandsbehandling og minimering af miljøfremmede stoffer i vandmiljøet.

Rent drikkevand – nu og for fremtiden
Over de senere år er der gjort talrige fund af pesticidforurening i dansk grundvand, og en stadig større del af drikkevandsboringerne egner sig ikke længere til drikkevandsproduktion. En nylig undersøgelse fra Danmarks Naturfredningsforening viser, at der findes pesticidforurening i 58 procent af de danske drikkevandsboringer. Truslen mod forsyningssikkerheden vækker stor bekymring både for de danske vandværker, forsyninger og forbrugere.

– Hvis vi for fremtiden trygt skal kunne drikke vand fra hanen, skal udfordringen med pesticidforurenet grundvand løses. Her og nu kræver det bæredygtige teknologier, der kan fjerne pesticiderne fra forurenet grundvand på vandværkerne. Derudover er det centralt, at den fremtidige drikkevandsressource beskyttes, siger centerchef Lotte Bjerrum Friis-Holm, Teknologisk Institut.

Drikkevandskvaliteten kan også forringes ved kontakt med materialer og bakterier i installationer og distributionsnettet. Resultatkontrakten har derfor også fokus på at forbedre dokumentationsgrundlaget for produkter og komponenter, der kommer i kontakt med drikkevand samt på minimering af bakterieforekomst.

Bæredygtig spildevandsbehandling
Fremtidens rensningsanlæg kan mere end blot at rense spildevand. Allerede i dag producerer flere rensningsanlæg grøn energi i form af biogas. De konventionelle processer på rensningsanlæggene kan dog fortsat optimeres, så kulstof fra spildevandet i endnu højere grad udnyttes fremfor at belaste klimaet.

– I den grønne omstilling af vandsektoren er det afgørende, at vi får udnyttet den ressource, som spildevandet udgør. I resultatkontrakten udvider vi derfor vores laboratoriefaciliter, så vi får endnu bedre forudsætninger for at øge energiudbyttet ved biogasproduktionen, fortæller sektionsleder Caroline Kragelund Rickers fra Teknologisk Institut.

Et rent vandmiljø
Afstrømning fra landbrug, nedsivning fra kemisk industri, gartnerier og lossepladser og udledning af spildevand har været medvirkende årsager til forurening af vandmiljøet. I forbindelse med resultatkontrakten er et indsatsområde beskyttelse af vandmiljøet og af vores grundvand, fx ved at afværge af jord- og grundvandsforureninger med bl.a. pesticider, PFAS og oliestoffer og ved at rense spildevand for lægemiddelstoffer og resistente bakterier.

Der vil yderligere være fokus på fortsat beskyttelse og forbedring af vandmiljøet.

– Oprydningen efter tidligere tiders forureninger viser med al tydelighed, hvor vigtigt det er, at vores aktiviteter i dag ikke belaster vandmiljøet. Det er derfor et centralt indsatsområde at få minimeret tilførslen af miljøfremmede stoffer til vandmiljøet, siger Lotte Bjerrum Friis-Holm.

Vandeffektiv industri
I flere industrier med stort vandforbrug er der i disse år stort fokus på øget vandeffektivitet, fx gennem rensning for uønskede stoffer i procesvand, øget vandgenbrug i delprocesser og udnyttelse af ressourcer i proces- og spildstrømme.

Mere nyt fra Teknologisk Institut

På Teknologisk Institut vil et nyt testcenter gøre det muligt for virksomheder at få lavet uvildig test af rensningsteknologier alene eller i kombination på eget proces- eller spildevand. Den optimerede vandeffektivitet forventes at have stor betydning for de vandforbrugende virksomheder. Helt aktuelt arbejdes fx at nedbringe vand- og energiforbruget i et projekt hos fiskemelsproducenten TripleNine gennem øget genbrug af virksomhedens lossevand.

Partnerskaber mod en grønnere vandsektor
Klimapartnerskabet for Affald, Vand og Cirkulær Økonomi har formuleret ambitiøse mål for vandsektoren – herunder energi- og klimaneutralitet og en fordobling af vandteknologieksporten i 2030.

– For at nå i mål med ambitionerne er der behov for at kræfterne i vandsektoren samles. Samarbejdsprojekter er derfor en vigtig del af resultatkontraktens aktiviteter. Vi har behov for at samarbejde bredt med blandt andre teknologileverandører, regioner, forsyninger, rådgivere, vandforbrugende virksomheder og universiteter. Dermed tror vi på, vi opnår de bedste muligheder for at identificere udfordringerne, udvikle de rette løsninger og forankre dem i vandbranchen, siger Lotte Bjerrum Friis-Holm.


Vandtestkits fra Insatech




– en omkostningseffektiv egenkontrol af vandkvalitet

Som et af de nyeste skud på stammen, tilbyder Insatech nu vandtestkits til egenkontrol af vandkvalitet og det gør dig i stand til blandt andet at teste for legionella, e-coli, klor, pH og meget andet. Det er muligt, da vores engelske partner har stillet sine erfaringer og produkter til rådighed, hvilket åbner nye muligheder for virksomheder, der møder skrappe krav og eventuelt alvorlige konsekvenser – af både økonomisk og helbreds mæssig karakter, hvis ikke disse overholdes
Størstedelen af de testkits, som vi på nuværende tidspunkt tilbyder, er møntet på den maritime industri – en industri, hvor flere nye internationale regler inden for spildevand optager branchen. Herunder ballastvand, som netop nu er et af de helt centrale emner. Her leverer vi et kit, som indeholder præcis de tests det enkelte skib skal bruge for at overholde de gældende regler.

Derudover kan du med vores kits teste drikke- og brugsvand samt ’gråt spildevand’, fra f.eks. toiletter, for bakterier og mineraler. Kittet indeholder alt det, du skal bruge for at udføre de påkrævede tests, inkl. filtre, reagenter og inkubator. Hvert kit leveres desuden i en robust transportkuffert.

Det maritime fokus udelukker dog ikke dets anvendelighed i den landbaserede industri, hvor alle former for vandinstallationer, herunder kølevandssystemer, drikkevandssystemer og kedelvand kan testes og overvåges med korte svartider.

Fælles for vores vandtestkits er, at de er omkostningseffektive og meget simple at udføre – det kræver blot, at du følger den vedlagte manual et par gange, før du er helt komfortabel ved at lave testene.

Testkitsene er ikke udviklet til at konkurrere med laboratorieanalyser i nøjagtighed, men modsat eksterne laboratorieprøver, så kan du få svar på om vandkvaliteten er acceptabel eller ej inden for kort tid, da størstedelen af testene er ”pass/no pass”. Dermed kan du i de fleste tilfælde forkorte reaktionstiden på de vandkvaliteter, der ikke lever op til de opsatte krav, ligesom du kan skære ned på antallet af de prøver, der ellers ville blive sendt til analyse på et eksternt laboratorie.

Står du med en udfordring omkring test af din vandkvalitet, er du mere end velkommen til at kontakte os – så skræddersyer vi et kit, der opfylder lige netop dine behov!

Vil du vide mere, så kontakt Mads Hyldahl Mathiassen +45 2761 4531 mma@insatech.com


Nyheder og Indlæg om Vandindhold


Seneste om Vandindhold



Cookie-indstillinger