Afløbssystemer

Afløbssystemer – Effektiv bortskaffelse af spildevand og regnvand

Afløbssystemer er afgørende for effektivt bortskaffelse af spildevand og regnvand. Disse systemer findes i forskellige former, herunder kloaksystemer og regnvandsopsamlingsanlæg. Kloaksystemer er typisk designet til at lede spildevand væk fra bygninger og infrastruktur og ind i centrale renseanlæg. Disse systemer omfatter rør, der er begravet under jorden og forbundet til huse, virksomheder og offentlige faciliteter.

Regnvandsopsamlingsanlæg er designet til at opsamle og genanvende regnvand, hvilket reducerer belastningen på kloaksystemerne og mindsker oversvømmelsesrisici. Disse systemer kan omfatte regnvandstanke og permeable belægninger, der tillader vandet at sive ned i jorden. Vedligeholdelse af afløbs-systemer er afgørende for deres effektive funktion.

Leverandører af Afløbssystemer:

ACO NORDIC A/S

aco

Thorsvej 9
4100 Ringsted
Telf.: 57 66 65 00
E-mail: info.aco-nordic@aco.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Green Drain

Birk Centerpark 40
7400 Herning
Tlf.: 53 53 95 95
E-mail: info@greendrains.eu

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Milton Megatherm A/S

Formervangen 14-16
2600 Glostrup
Tlf.: 46 97 00 00
E-mail: info@miltonmegatherm.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Mosbaek A/S

Værkstedsvej 20
4600 Køge
Tlf.: +45 5663 8580
E-mail: info@mosbaek.dk

www.mosbaek.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordisk Wavin A/S

Wavinvej 1
8450 Hammel
Tlf.: 86 96 20 00
E-mail: salg.dk@wavin.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

PURUS A/S

purus logo

Ejby Industrivej 40
2600 Glostrup
Telf.: 46 16 19 19

www.purus.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Polysan A/S

Industrivej 17
5672 Broby
Tlf.: 62 66 12 21
E-mail: polysan@polysan.dk

www.polysan.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Unidrain A/S

Ejby Industrivej 40
2600 Glostrup
Tlf.: 39 10 10 10
E-mail: info@unidrain.dk

www.unidrain.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Viega A/S

Banevænget 13
3460 Birkerød
Tlf.: +45 4594 2950
E-mail: info@viega.dk

www.viega.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Afløbssystemer:

Regelmæssig rensning og inspektion af rør og afløb hjælper med at forebygge tilstopninger og reducere risikoen for oversvømmelser. Desuden kan forbedret planlægning og design af afløbssystemer hjælpe med at håndtere fremtidige udfordringer såsom klimaændringer og byvækst. Implementering af grønne infrastrukturløsninger såsom regnvandsbede og permeable belægninger kan hjælpe med at reducere belastningen på traditionelle afløbs-systemer og skabe mere bæredygtige bymiljøer.

Afløbs-systemer spiller en afgørende rolle i opretholdelsen af sundhed, sikkerhed og miljømæssig bæredygtighed i byer og samfund over hele verden. Derfor er det vigtigt at investere i moderne og effektive afløbssystemer samt at fremme bevidstheden omkring behovet for bæredygtig vandforvaltning.

Afløbs-systemer har til formål at lede regnvand og spildevand væk fra et givent område. Beregning af vandføringsevne finder du her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden


Nordisk Wavin-team skal klimasikre de voksende byer




For at sikre sunde, levedygtige og bæredygtige miljøer i de voksende byer er det essentielt, at kommuner, byplanlæggere og leverandører til byggebranchen samarbejder. Vandteknologivirksomheden Wavin arbejder fokuseret og kontinuerligt med at udvikle løsninger til at håndtere de udfordringer, der følger med klimaforandringerne og den stigende befolkningstæthed. Derfor er et nordisk team sammensat for at sikre løsninger til fremtiden i byerne.

Se Leverandører af Rørsystemer her

Urbaniseringen har fået turbo på. Ifølge tal fra FN vil hele 66 procent af verdens befolkning i 2050 bo i byer. Det fører allerede til store forandringer og mange udfordringer. De enorme mængder vand, energi og materialer, som disse store byers borgere forbruger, har omfattende konsekvenser for miljøet.

- Klimaet ændrer sig, og det går stærkt. Vi har alle et ansvar for at finde løsninger, der gør vores byer mere bæredygtige og sikre. Det er en fælles indsats, og den skal kickstartes nu, understreger David Ander, der for nyligt tiltrådte som kommerciel chef for Wavins Urban Climate Resilience-afdeling.

- Vi sammensætter et team, der sammen med mig skal agere på det nordiske marked. Vi har ansat Mathias Poulsen i Danmark og rekrutterer i øjeblikket i de andre nordiske lande, siger David Ander.

Betragter vand som en mulighed - ikke et problem

Wavins UCR-team fokuserer på at udvikle løsninger til at klimasikre byer, hvor grundtanken er at tage hånd om og genbruge regnvand og dermed bringe naturens eget kredsløb i spil.

- Naturen er fantastisk til at passe på vandet og til at sørge for, at alting trives. Det vil vi også have ind i byerne – omend på en kontrolleret måde. Vi vil bygge det, vi kalder Climate Resilient Cities, hvor vi som designpartner kan hjælpe med at bygge systemer, der kan håndtere vand bæredygtigt og intelligent, siger David Ander og fortsætter:

- Når man tidligere har bygget byer, er vand blevet betragtet som et problem eller en trussel, og man har gjort alt for at få det ud af byerne så hurtigt som muligt. Vi vil i stedet se på vandbalancen og sikre den rigtige mængde vand på de rigtige områder. Fx kan vandet bruges til at nedkøle bygninger, etablere blå-grønne tage og skabe grønne og frodige miljøer i byen. Vi kan med andre ord hjælpe med at styre vandet.

Godt for både trivsel og miljø

Klimasikring af byer handler ikke kun om at skabe et naturligt kredsløb i byerne, det skal også kunne styres. Wavin mener, at de har den viden der kræves for at udvikle disse klimasikre byer – men det er arbejde, der skal begynde i dag. David Ander forklarer:

- Hver by eller område har egne unikke udfordringer og betingelser. Men vi har produkterne og den nødvendige viden til at yde den rette rådgivning. Mit håb er, at vi i fremtiden vil bygge byerne sammen og finde måder, vi kan genbruge både regn-, og spildevand. Vi skal tænke cirkulært og bæredygtigt og genbruge så meget som muligt.

David Ander afslutter:

- Samtidig skal vi også kunne styre vandet, hvilket vi kan gøre digitalt. Vi skal implementere løsninger, hvor vi kan måle og styre, hvor vandet skal hen. Så digitalisering er også en stor del af dette arbejde. Det vigtigste er, at vi ser vand som en mulighed for at forbedre vores klima og velvære. Vi ved, at grønne omgivelser og vegetation har en positiv effekt på både vores fysiske og mentale sundhed. Derudover har vegetation en kølende effekt, og det er utrolig vigtigt, at vi får temperaturen ned i byerne – nu.


Dansk Standard – Ny standard for afløbsinstallationer på vej




DS 432 Norm for afløbsinstallationer er under revision - og du kan være med til at sætte fremtidens krav på området

I samarbejde med Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen er Dansk Standards udvalg, DS/S 315 - Afløbsteknik gået i gang med revisionen af DS 432 Norm for afløbsinstallationer.

DS 432 er senest revideret i 2009 og siden da er der sket en løbende produktudvikling på afløbsområdet, fx. med by-pass løsninger, pumpeanlæg med lille pumpesump, materialegodkendelser (EN produkt standarder med CE-mærkning) og godkendelse af produkter, som ikke kan CE-mærkes.

- Samtidig har der også været en markant udvikling i relation til klimatilpasning, som får fortsat større betydning for infrastrukturen, fx højere grundvandsstand i jorden, lokal afledning af regnvand, højere opstemningsniveauer i kloaksystemer og dermed behov for regulering og forsinkelse af afløbsstrømme til offentlige kloaksystemer, fortæller seniorkonsulent Henryk Stawicki fra Dansk Standard.

Find afløbsslanger her

Den eksisterende udgave af standarden indeholder desuden flere afsnit med detaljeret gennemgang af lovgivning, som siden er ændret. Disse afsnit opdateres til den gældende lovgivning.

Alle med interesse og viden på området kan være med til at sætte fremtidens krav til afløbsteknik.

Læs mere på Dansk Standards hjemmeside eller kontakt seniorkonsulent Henryk Stawicki på hen@ds.dk.



Cookie-indstillinger