Dyser

Dyser anvendes i rigtig mange sammenhænge lige fra de mest kendte, som bilvaskeanlæg og højtryksrensning til de mere ekstreme som f.eks. overbrusning af menneskelig med formaldehyd. Dyser inddeles normalt i 3 typer; Fladstråle dyser, fuldkegle dyser, hulkegle dyser, hvor fladstråledysen er den mest anvendte, da man med denne dyse, opnår størst slag effekt.Dimensionering af Venturi, Nozzle, and Orifice Flow meters og en masse tryktabsberegninger, se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

 

 

 

Leverandører af og viden om dyser:


Metal Work Danmark A/S

Korskildelund 1
2670 Greve
Tlf.: 70 22 23 11
E-mail: metalwork@metalwork.dk

www.metalwork.dk

Kompetencer: Magnetventiler, pneumatiske cylindre, luftbehandling, fittings, lynfittings, drøvleventiler, vakuum ejektorer, sugekopper, pneumatiske aktuatorer, rustfri cylindre, drejecylindre, kompaktcylindre, lineære aktuatorer, vakuumløftere, støddæmpere, reguleringsventiler, trykregulatorer, sikkerhedsventiler, vakuumpumper, dyser, messingfittings, vakuumtransport, vakuumstik, vakuumstater, vakuumspeeder, sugeplader, sugekopper, spiralslanger, snapkoblinger, rotationsdæmpere, regulatorer, PUR slanger, plastslanger

Læs mere om Metal Work Danmark A/S


Sihm Højtryk A/S

Guldborgsundvej 3
6705 Esbjerg Ø
Tlf.: 75 15 97 00
E-mail: info@sihm.dk

www.sihm.dk

kompetencer: dyserhøjtryksanlæghøjtryksslangerVandskæringHøjtrykspumperHøjtryksrensere

Læs mere om Sihm Højtryk A/S


Mere viden om dyser:

En dyse er en enhed designet til at styre retningen af et væske flow (specielt for at øge hastigheden), da det kommer ud (eller ind) af et lukket kammer eller et rør.

En dyse er ofte et rør eller rør med varierende tværsnitsareal, og det kan bruges til at dirigere eller ændre strømningen af et fluid (væske eller gas). Dyser anvendes ofte til at styre strømningshastigheden, hastighed, retning, masse, form og / eller trykket af strømmen, der kommer fra dem.

Jet dyse
En jet dyse, flydende jet, eller hydro jet er en dyse beregnet til at skubbe luft eller væske på en sammenhængende strøm ind i et omgivende medium. Gasblus er almindeligt forekommende i gaskomfurer, ovne eller grill. Gasblus blev almindeligt anvendt til lys før udviklingen af elektrisk lys. Andre typer af fluidumstrålerne findes i karburatorer, hvor glatte kalibrerede åbninger bruges til at regulere strømmen af brændstof i en motor, og jacuzzier eller spabade. En anden specialiseret jet dyse er en laminar stråle. Dette er en vandstråle, der indeholder udstyr til at udglatte tryk og flow, og giver laminar flow, som navnet antyder. Det giver bedre resultater for springvand.

Høj hastighed dyser
Ofte er målet at øge den kinetiske energi af den strømmende medium på bekostning af dens tryk og indre energi. Dyser kan beskrives som konvergent (indsnævre fra en bred diameter til en mindre diameter i retning af strømningen) eller afvigende (udvidet fra en mindre diameter til en større). En de Laval dyse har en konvergent sektion efterfulgt af en divergerende sektion og kaldes ofte en konvergent-divergent dyse.

Konvergerende dyser accelererer subsoniske væsker. Hvis dysens trykforhold er højt nok flowet vil nå lydhastighed på det smalleste sted (dvs. dysehalsen). I denne situation er dysen siges at blive kvalt.

Forøgelse af dysen trykforhold yderligere vil ikke øge halsen machtal ud enhed. Downstream (dvs. uden for dysen) strømmen er fri til at udvide til supersoniske hastigheder. Bemærk, at Mach 1 kan være en meget høj hastighed til en varm gas, da lydens hastighed varierer som kvadratroden af absolut temperatur. Således hastighed opnået på en dyse halsen kan være langt højere end lydens hastighed på (ISO-vilkår) havoverfladen. Dette faktum er udbredt i raketter, hvor hypersoniske strømme er påkrævet, og hvor drivmiddel blandinger bevidst valgt for yderligere at øge den soniske hastighed.

Divergerende dyser langsomme væsker, hvis strømmen er subsonisk, men accelerere Sonic eller supersonisk væsker.

Konvergent-divergerende dyser kan derfor accelerere væskerne som har droslet i den konvergerende sektion til supersoniske hastigheder. Denne CD proces er mere effektiv end at tillade en konvergent dyse at ekspandere supersonically eksternt. Formen af den divergerende sektion sikrer også, at retningen af den frigjorte gasser direkte bagud, da enhver sidelæns komponent ikke vil bidrage til fremdrift.

En jet udstødning producerer en netto stak fra energien fra forbrænding af brændsel, der tilsættes til den optaget luft. Denne varme luft ledes gennem en høj hastighed dyse, en fremdriver dyse, der enormt øger sin kinetiske energi.

For en given massestrøm, er større stak opnås med et højere udstødning hastighed, men den bedste energieffektivitet opnås, når udsugning er godt matchet med flyvehastighed. Dog kan ingen jetfly opretholde hastighed, mens overskridelse udstødning jet hastighed, grundet momentum overvejelser. Supersonic jetmotorer, ligesom de ansatte i krigere og SST luftfartøjer (f.eks Concorde), har brug for høj udstødning hastigheder. Derfor bruger overlydsfly meget typisk en cd dyse trods vægt og omkostninger sanktioner. Subsoniske jetmotorer antager relativt lave, subsoniske, udstødning hastigheder. De har således beskæftiger simple konvergerende dyser. Desuden er by-pass dyser anvendt for at give endnu lavere hastigheder.

Fladstråledyser anvendes bl.a. til; Bilvask, Højtryksrensere, Kassevask, Vask af transportbånd, Filtervask, altså anlæg, hvor der kræves høj strålekraft.

Fuldkegledyser anvendes bl.a. til; Vask af dråbefang, Skylning af emner, Berisling af flader, altså vaske- eller skylleopgaver, hvor slagkraften ikke har betydning.

Hulkegledyser anvendes bl.a. til; Varebefugtning, Luftbefugtning, Gasvaskning, Støvbekæmpelse, altså opgaver, hvor fine dråber har betydning. Denne type kan ikke anvendes til emnevask

Dyser kan leveres i et utal af materialer, hvoraf de mest anvendte er; Messing, AISI 303, AISI 316, PVDF. PVDF er det billigste materiale, dernæst kommer messing, AISI 303 og AISI 316. Af øvrige materialer kan nævnes PVC, PTFE, PP, PA, PE, POM, Hastelloy, Siliciumcarbid og Titan.