Dominus A/S – Nyansættelse åbner for nyt forretningsområde

Brandsikring er en vigtig del af større byggerier. Hvis ulykken sker, skal ødelæggelserne minimeres, og eventuelle folk i bygningen skal kunne forlade brandstedet hurtigt og uden skader. Automatisk brandventilation (ABV), og overtryksventilering (OTV) er brandsikringstiltag, der findes i de fleste nyere byggeprojekter. Med ansættelsen af Claus Brodersen er familievirksomheden Dominus A/S med hovedsæde i Herning gået ind på ABV- og OTV-området og har åbnet en helt ny afdeling for brandsikring.

Dominus blev certificeret 1. februar
Claus Brodersen er uddannet el-installatør og har de seneste 20 år været i branchen. De sidste fem år har han arbejdet som projektleder specifikt med ABV og OTV.
– For nogle år siden kom der lovkrav om, at man skal være certificeret for at servicere ABV-anlæg. Både som virksomhed og som medarbejder. Reglerne for certificering er strenge. Blandt andet skal man hvert år kunne dokumentere, at man stadig har den fornødne viden, fortæller Claus Brodersen, der hos Dominus er blevet ansat som tværfaglig chef for den nye afdeling, der skal varetage opgaverne omkring røgventilation, brandventilation, overtryksventilation og p-kælderventilation.
Dominus blev ABV-certificeret 1. februar, og med åbningen af den nye afdeling og ansættelsen af Claus Brodersen som certificeret medarbejder, kan virksomheden, der er en af de førende inden for udvikling af intelligente bygningsanlæg, føje endnu et forretningsområde til paletten. Virksomheden har afdelinger seks steder i landet, og fra disse placeringer har Dominus mulighed for at servicere kunder i hele Danmark.

ABV giver sikrere flugtveje
Udtrykket ABV dækker over en funktion, hvor røg eller varme bliver fjernet fra en brændende bygning. Formålet er at sikre røgfrie flugtveje, at mindske risikoen for overtænding og at reducere røg- og brandudbredelsen. Desuden skal anlægget beskytte bygningens konstruktioner og indhold samt gøre det lettere og sikrere for brandvæsenet at trænge ind i bygningen.
I etagebyggeri og højhuse kan man sikre flugtvejen ved at ren luft automatisk bliver pumpet ind i trappeopgangen, hvis der er røg i bygningen. Dette sikrer, at flugtvejen holdes fri, så eventuelle personer kan forlade stedet. Dette går under udtrykket OTV, overtryksventilering.

Brandsikringsafdelingen vil vokse
For byggerier, der er opført efter august 2014 er der lovkrav om, at samtlige anlæg til brandventilation skal projekteres, installeres, serviceres og ombygges af en godkendt og certificeret ABV-installatør.
Lovkravene omkring brandsikring medfører, at det er et område i vækst. Og Claus Brodersen forventer da også, at afdelingen, der i dag ligger i Dominus’ Odense-afdeling, vil vokse i løbet af det næste stykke tid. Den første ansættelseskontrakt er allerede underskrevet pr. 1. marts.
Claus Brodersen er 49 år gammel og bor i Odense C. Han er gift og har et hjemmeboende barn

LÆS også: BlipTrack – Stockholm løser trafik med dansk teknik
Dominus A/S – Nyansættelse åbner for nyt forretningsområde's Firmaprofil
Cookie-indstillinger