ALIAXIS – Din keramikpartner for prototyper og serieproduktion

Aliaxis er sammen med FRIATEC specialiserede i keramiske high-performe materialer. Fra og med i år kan Aliaxis tilbyde to ugers leveringstid på fremstilling af prototyper i de unikke keramiske FRIALIT-DEGUSSIT materiale, med hjælp af en et-trins produktionsmetode.

Aliaxis er en førende producent af korrosionsbestandige og slidstærke high-performe keramik når det gælder præcisions fremstilling og serieproduktion. Selskabet har speedet op sin produktudvikling og introducerede siden årsskiftet en ny metode for prototype fremstilling som er helt forskellig fra den additiv fremstillings metode, som for eksempel 3D-printning. Denne nye metode giver store fordele. Aliaxis bruger en et-trins metode med CAD / CAM design til at producere prototypen af det sintrede råemne med CNC hård bearbejdning på meget kort tid. Metoden gør det muligt for højeste geometrisk fleksibilitet i komponentdesign og garanterer en hurtig produktudvikling fra idé til effektiv serieproduktion.

For Aliaxis / FRIATEC tager det maximalt to uge fra indsamling af CAD-data til færdige prototyper. Et-trins produktionsprocessen med CAD / CAM-programmering sikre høj processikkerhed med hige-performe keramik eftersom det er den sintrede komponenten som anvendes ved fræsning og bearbejdning til den ønskede geometri i henhold til tegningen. Således modsvarer prototypernes materialegenskaber med 100% seriekvaliteten. Imponerende toleranceområder og overfladefinish kan også opnås. Absolutte tolerancer samt form- og positionstolerancer er under 20 μm. Lave Ra-værdier <0,4 μm, gør fremgangsmåden egnet til f.eks. lejerapplikationer, ventil- og pumpedele.

Med hensyn til serieproduktion ”near-net-shape”, ses en forbedring af produktudviklingen med 100% ved anvendelse af et-trins processen, eftersom prototyperne og serieprodukterne er fremstillet af samme materiale og har dermed samme materialeegenskaber. Prototyper i seriekvalitet og efter kundens krav er fremstillet i de keramiske materialer aluminiumoxid, zirkoniumoxid og zirkoniumsforstærket aluminiumoxid (ZTA) og er den perfekte introduktionen for serieproduktion. Aliaxis’ Rapid Prototyping garanterer materialekvalitet på meget kort tid med imponerende præcision, samt hurtige leveringstider og maksimal fleksibilitet

LÆS også: Jøma Lift Teknik A/S – Fremtidens lift er en hybrid
ALIAXIS – Din keramikpartner for prototyper og serieproduktion's Firmaprofil
Cookie-indstillinger