Onsite Safety – Vagttårne vinder frem på byggepladser

Men den gode nyhed er, at de teknologiske modtræk bliver stadig smartere, mere fleksible – og billigere.

Taastrup-firmaet Onsite Safety er netop gået på markedet med et skræddersyet vagttårn, der både er kompakt, mobilt og som bruger et minimum af strøm.
– Jeg kunne se, at der er stort behov for kompakte og flytbare sikringsløsninger på landets byggepladser, siger indehaver af Onsite Safety ApS, Bo Ejsing.

Som tidligere selvstændig elektriker har han selv oplevet svindet og tyverierne fra byggepladserne – både af sit eget grej, men også af så store værdier som entreprenørmaskiner og hele leverancer af byggematerialer og bygningsdele.
Flytbare løsninger
– Derfor ved jeg, at der er et hul i markedet for sikringsløsninger, der både er til at betale og til at flytte rundt på byggepladsen, efterhånden som byggeriet skrider frem, siger Bo Ejsing.

Så da han startede Onsite Safety for et år siden, brugte Bo Ejsing sin viden til at sammensætte og skræddersy de optimale løsninger til byggepladser, entreprenører og andre virksomheder, der har brug for præventive sikringsløsninger. Det er der kommet en række kompakte løsninger ud af, hvoraf den, han kalder ”vagttårnet” er den mest mobile.
Vagttårnet er en overvågningsenhed, der blot fylder 120 x 120 centimeter. Den har en 6 meter høj mast med HD-kameraer, projektører, sensorer og højtaler.

Vagttårn afskrækker
– Videosignalerne fra vagttårnet kan streames til en bemandet vagtstue, hvor vagtmandskabet som en afskrækkende effekt kan henvende sig direkte til tyve og hærværksmænd, forklarer Bo Ejsing.

Det er ikke kun på almindelige byggepladser, at Bo Ejsing ser et marked for sine mobile sikringsløsninger. Også infrastrukturprojekter som nye veje og jernbaner, hvor byggepladsen hele tiden flytter sig, har Onsite Safety inde på radaren. Men også diverse festivaler og events kan have gavn af mobile sikringsløsninger. Onsite Safety skal således levere mobil overvågning og sikring af veteranbilparken, når der afholdes Copenhagen Historic Grand Prix 5.-6. august.
– Mine mange år på byggepladser og min viden om de nyeste sikringsløsninger gør, at jeg hurtigt kan scanne en byggeplads for ”ømme punkter” og derefter tegne et løsningsforslag og rådgive kunden til den rigtige løsning, siger Bo Ejsing.

FAKTA
Onsite Safetys vagttårn er også udstyret med solceller, backup-strøm, hjertestarter og brandslukningsudstyr.
www.onsite-safety.dk