Danfoss går med i FN-initiativ for at løse verdens køleudfordringer

Danfoss er som den eneste industrivirksomhed repræsenteret i panelet.

FN’s Økonomiske Kommission for Europa har estimeret, at verdens befolkning i 2050 vil være ni milliarder, hvoraf 70 procent vil leve i byområderne – det svarer til at tilføje 235 byer af Paris’ størrelse. Sammen med den globale temperaturstigning vil det betyde et boom i efterspørgslen på køling i form af blandt andet aircondition og køleanlæg. Det vil resultere i øget energiforbrug og pres på klimaet. I dag står køling for 10 procent af den globale udledning af kuldioxid – tre gange så meget som luftfartsindustrien og shippingsektoren tilsammen. Oveni det står omkring en milliard mennesker stadig uden adgang til køling.

For at skaffe flere mennesker adgang til overkommelige og bæredygtige køleløsninger har organisationen Sustainable Energy for All (SEforALL) lanceret initiativet Cooling for All med et globalt panel til at drive indsatsen. Som den eneste industrivirksomhed er Danfoss repræsenteret i panelet ved Jürgen Fischer, segmentdirektør for Danfoss Cooling.

”Køling har massiv indflydelse på vores liv og helbred; det holder vores mad frisk og sikker at spise, hjælper med at gøre vacciner tilgængelige verden over og gør vores hjem og arbejdspladser komfortable. Alle mennesker bør have adgang til disse fornødenheder,” siger Jürgen Fischer og tilføjer:
”Men vi er nødt til at tage skridtet videre og gøre køling tilgængelig – på en bæredygtig måde, der tager hånd om den globale opvarmning. Danfoss ser frem til at bidrage med vores ekspertise på dette område og til at hjælpe med at sætte fart på implementeringen af energieffektive og rene løsninger.”
I Cooling for All’s globale panel kommer Danfoss til at arbejde sammen med andre ledere og højtstående repræsentanter fra politik og forskning. Panelet bliver ledet af Marshall-Øernes præsident, Hilda Heine, og dr. Vincent Biruta, minister for naturressourcer i Rwanda.

Rachel Kyte, CEO for SEforALL og særlig repræsentant for FN’s generalsekretær siger: ”I takt med at temperaturerne stiger, vil efterspørgslen på køling risikere at skabe en markant stigning i energiforbruget. Medmindre vi håndterer den udfordring gennem super-effektive teknologier og rene energikilder, vil det skabe større klimaforandringer og øgede udledninger. Det globale panels arbejde er derfor kritisk i bestræbelserne på at levere den dokumentation, som vi behøver for at forstå de udfordringer og muligheder, som er forbundet med at gøre køling tilgængelig for alle.”

Cooling for All-panelets arbejde vil munde ud i en samlet rapport med anbefalinger og måder til, hvordan man kan accelere tilgængeligheden af bæredygtig køling verden over. Rapporten ventes klar i 2018.

Panelets arbejde vil for første gang skabe et krydsfelt mellem tre internationale aftaler; Parisaftalen, de globale bæredygtighedsmål og Montreal-Protokollens Kigali-tillæg, der har til formål at begrænse forbruget og produktionen af den kraftige drivhusgas HFC, som anvendes i aircondition og køleanlæg.

Øvrige medlemmer af det globale panel: Achim Steiner, administrator, FN Udvikling; Erik Solheim, direktør, FN Miljø; Dan Hamza Goodacre, direktør, Kigali Cooling Program; Kate Hampton, CEO, Children’s Investment Fund Foundation; Veerabhadran Ramanathan, fremtrædende professor inden for klimavidenskaber, Scripps Institution of Oceanography, University of California i San Diego; Maria Neira, direktør, Folkesundhed og Miljø, Verdenssundhedsorganisationen WHO; Tina Birmbili, sekretariatschef for Wienerkonventionen til beskyttelse af ozonlaget og Montreal-Protokollen om stoffer, der mindsker ozonlaget; Iain Campbell, direktør, Rocky Mountain Institut og Kurt Shickman, direktør, Global Cool Cities Alliance.

Se Leverandører af Køling
Cookie-indstillinger