IMI Precision Engineering – Design med integreret sikkerhed

Med henblik på at forhindre utilsigtet betjening af sikkerhedskritisk trykluft maskinel, introducerer IMI Precision Engineering nu en avanceret to-hånds kontrolenhed, som opfylder kravene i Maskindirektivet i overensstemmelse med EN574 Maskinsikkerhed – To-hånd kontrolenheder (klasse IIIB).

Kontrolenheden XSHC04 er en del af produktsortimentet fra IMI Herion og kan monteres på enhver applikation, hvor operatøren er forpligtet til at bruge begge hænder til at starte driften. Denne sikkerhedsforanstaltning er designet til at beskytte mod utilsigtet start. Da begge knapper skal trykkes ned inden for 0,5 sekunder af hinanden for aktivering, skal begge hænder anvendes samtidigt – hvilket giver optimal sikkerhed for brugeren. Enheden er designet til at arbejde med trykluft filtreret til minimum 40μm, smurt eller ikke-smurt og i et område på 3-8 bar.

Andrew Gibson, Product Manager hos IMI Precision Engineering, udtaler: “Overholdelse af al relevant lovgivning er standardpraksis ved design af nye produkter til vores sortiment. Maskindirektivet dækker både brugernes sikkerhed samt maskinel og da to-hånds kontrolenheder er klassificerede som sikkerhedskomponenter, var det afgørende for os, at designe enheden til at møde disse væsentlige sundheds- og sikkerhedskrav.

Maskinsikkerhedsstandarden EN 574 stiller krav til at de sikkerhedsmæssige egenskaber, herunder samtidig drift, fejltolerancer og forebyggelsen af utilsigtet drift. IMI Herion XSHC04 to-håndsbetjening opfylder alle disse krav, hvilket betyder at maskinkonstruktører kan være sikre på, at trykluftsystemet vil opfylde sikkerhedsstandarderne i Maskindirektivet.”

Yderligere information kan rekvireres hos IMI Precision Engineering på telefon +45 44 500 800 eller via email DKnorgren@imi-precision.com.

Cookie-indstillinger