Alexandra Instituttet – Det alle bør vide om digitalisering i fødevarebranchen

Kom og hør, når skarpe hjerne hacker sig vej igennem fødevarebranchens mange udfordringer, og kommer med konkrete løsningsforslag til, hvordan vi f.eks.:

– forbedrer farm management
– gør rejsen fra jord til bord mere gennemsigtig for forbrugeren
– digitaliserer smagsoplevelser og skabe nye forbindelser direkte fra køleskab til landmand
– optimerer urban farming og skabe en digital markedsplads for urban farming fødevarer
– lader mad ‘fortælle’ historier om, hvor det kommer fra og om dets miljøpåvirkninger

To hotspots for fødevareområdet i verden
Vi har robotter i staldene, selvkørende traktorer, satellit data fra NASA kan optimere gødning af marker, hver en gulerod hevet op af jorden og hver en gris slagtet er og vi har et væld af datamateriale om sundhed og dyrevelfærd.
Men vi kunne været nået meget længere. Digitalisering af fødevarebranchen er hot. Så hot, at en kapitalfond med base i Silicon Valley har identificeret to hotspots inden for fødevareområdet i verden. Det ene er Holland, det andet er Danmark. Kapitalfonden overvejer netop nu at sætte et regionalt kontor her i landet. Og det på trods af, at Innovationsfonden har været ud at sige, at der er brug for flere start-up i fødevaretech i Danmark.

Panel for Digital Vækst i Fødevareklyngen
Landbrug & Fødevare er også fokuseret på digital vækst i erhvervet. I deres Panel for Digital Vækst i Fødevareklyngen har de lagt en strategi, der består af 10 anbefalinger og 34 konkrete handlinger. Alle omhandler de, hvordan digitalisering kan løfte fødevarebranchen til nye højder.
Den danske fødevareindustri er nemlig fuld af data. Data om produktion, distribution, hygiejne, ernæring, affald, forbrug, levering til offentlige institutioner og mange andre data. Og nu glæder det om at skabe nye forretnings- og servicemuligheder ved at udnytte den.

Infinit – innovationsnetværk for it – sætter sig derfor til bordet for at skabe konkret handling. Det gør vi med en to dages hackathon om datadrevet innovation i fødevarebranchen. Her vil tre projektejere, heriblandt SEGES, fremlægge fem cases. Hackthonen foregår over to dage.

På dag 1 bliver udfordringerne præsenteret for deltagerne, og på dag 2 vil deltagerne præsentere deres løsningsforslag til en jury bl.a. bestående af Ivar Ravn, administrerende direktør i SEGESog ansvarlig for Business Division, Hanne Harmsen direktør i Innovationsfonden og Jørn Smedsgaard, professor ved DTU Food.

Hvis du ikke har mulighed for at være med hele hackathon, er du velkommen til at komme og høre de gode ideer og se prisoverrækkelsen lørdag kl 13.45 på Albertslund Rådhus.

Vi håber at se dig også.

Tid og sted:
Se fuldt program: Hackingfood.dk 
27. oktober – 28. oktober 2017 fra 09.30-19.30
Albertslund Rådhus, Nordmarks Allé 1, 2620 Albertslund

Cookie-indstillinger