KONE lancerer IoT-baseret servicekoncept

Med den nye serviceløsning kan KONE sikre en langt bedre driftssikkerhed på elevatorer, fordi IoT-sensorer registrerer, når der er problemer under opsejling, og automatisk tilkalder en serviceteknikker.
 
I it-branchen har der længe været stor interesse for de muligheder, som IoT åbner op for. Men selvom potentialet er stort, er der ikke mange eksempler på, at det bliver frigjort. Nu har KONE, i samarbejde med IBM, arbejdet på en IoT-løsning, som gør vedligeholdelse af elevatorer nemmere og mere effektivt. Det har resulteret i servicekonceptet KONE Care 24/7 Connected Service.
 
”I virkeligheden genererer IoT bare en kæmpe mængde data. Der, hvor det for alvor tager fart og bliver spændende, er, når IoT bliver kombineret med machine learning og kunstig intelligens, for så bliver dataen rent faktisk aktiveret. Teknologien bag KONE Care 24/7 Connected Service identificerer komplekse mønstre og automatiserer vores serviceeftersyn, så vi kan sikre vores kunder en tæt på konstant oppetid på deres elevatorer,” siger Farrokh Jafari, teknisk ansvarlig hos KONE Danmark.
 
Watson styrer slagets gang
KONE Care 24/7 Connected Service er baseret på IBMs Watson IoT-platform, som samler og lagrer data i skyen om de elevatorer, der er tilkoblet netværket. Indsamlingen af data sker via IoT-sensorer, som måler på det, der kan påvirke driftslevetiden. Det kan være temperatur, fugt, uregelmæssige stop, vibrationer og meget andet.
 
Watson-platformen analyserer dataen i realtid med henblik på at forudsige problemer, før de opstår. Når Watsons analyse viser, at der er behov for et serviceeftersyn på en elevator, får en servicetekniker direkte besked om at visitere den med informationer om, hvad der er galt, og hvordan det kan løses. Servicebesøg bliver således langt mere effektive, fordi man undgår skader i stedet for at reparere på dem.
 
Når serviceteknikeren er færdig med sit serviceeftersyn, sender han data tilbage til Watson, der fortæller om IoT-platformen ramte plet eller tog fejl med hensyn til elevatorens problem og foreslåede løsning. I takt med at infrastrukturen bliver større og datamængden vokser, vil Watson kunne forudsige endnu mere korrekt.
 
Afprøvet i Sverige, Finland og Tyskland
KONE Care 24/7 Connected Service er blevet afprøvet blandt nogle af KONEs svenske, finske og tyske kunder, og nu er turen kommet til Danmark. Kontorejendommen Humlegården Fastigheter i Sverige var en af de første som fik lov til at prøve kræfter med servicekonceptet i et pilotprojekt. Og virksomheden har haft stor glæde af løsningen, som har løst en af deres helt store udfordringer:
 
”Når en elevator ikke virker ordentligt, bliver vores lejere frustrerede, og det er et stort problem for os. Når vi driver erhvervsejendom i den eksklusive ende og kun har én elevator, så kan vi ikke have på os, at den elevator går i stykker. Derfor har det været vores ambition at eliminere driftsstop og maksimere levetiden på tekniske komponenter. Det har krævet nye innovative måder at vedligeholdelse og servicere elevatoren på – og det er her KONE Care 24/7 Connected Service har hjulpet os,” siger Per Rosén, Head of Operations i Humlegården Fastigheter.
Servicekonceptet er ved at blive udrullet i Danmark. På globalt plan er målet er at installere KONEs IoT-sensorer på over 1 million anlæg.

KONE A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger