55 nye maskinmestre dimitterede fra MARTEC

“Det er meget tilfredsstillende at der er brug for vores dimittender, og at de, når de vælger deres første job, har mange valgmuligheder. De kan vælge om de vil arbejde til vands eller på land, nationalt eller internationalt og de kan vælge den branche der appellerer mest til dem. Samtidig får de en god løn,” siger Pia Ankerstjerne, Direktør på MARTEC.
Henrik Overby, Projektleder hos Elektromarine Automation holdt tale for dimittenderne, og fortalte om sine erfaringer efter han dimitterede for nogle år siden. Henrik Overby, der begyndte sin karriere med en udstationering i England og efterfølgende flyttede til Mauritius, har lært en masse, både fagligt, personligt og kulturelt. Henrik Overby gav også et godt råd om, at selv om det kan være svært at vælge sit første job, så er det bare at springe ud i det. Man har som maskinmester så mange kompetencer med sig – at man altid kan sadle om og vælge en ny og anden retning senere i karrieren.

Danske Rederiers direktør Anne Steffensen, appellerede til dimittender om at overveje en sejlende karriere og fremhævede at Det Blå Danmark har brug for deres arbejdskraft nu og i fremtiden.

Præmier
Underdirektør Cecilie Lykkegaard, Danske Maritime, anerkendte og overrakte en præmie til Nicolai Schouenborg Andreasen,, som har gjort sig ekstra positivt bemærket igennem studietiden.
Derudover overrakte uddannelsesleder Jan Jacobsen en række priser til studerende, som har gjort sig positivt bemærket både fagligt og socialt. Rederiet A. P. Møllers præmie for årgangens højeste gennemsnit gik til Morten Glistrup Smedegaard med et snit på 11,1. Frederikshavn Kommune tildelte den populære og traditionelle kogebog til Dean Rasmussen. Maskinmestrenes Forening uddelte præmier til Tue Melchiorsen, Troels Guld og Niels Anker Priebe Kragh. MARTEC Maskinmesterklub uddelte pengegave til Jesper Stokbæk og en god flaske whisky for aktiv deltagelse i klubbens arbejde.

Martime Network Frederikshavn – pris for bedste projekt på Maskinteknisk afdeling
Projektet udarbejdes i forbindelse med det maskintekniske forløb, som alle med en studentereksamen skal gennemføre, i uddannelsens begyndelse. Prisen på 5.000 kr. blev uddelt af Tom Samson, COO Hytek og medlem af Maritime Network Frederikshavns bestyrelse, og gik velfortjent til Peter Sigsgaard, Nico Grønkjær Bruun, Jesper Jensen, Mathias Vinter Knudsen og Mikkel Roslev.Alle fem er klar til at starte på uddannelsens teoretiske del i januar 2018.

De studerende har løst et kendt problem i landbruget – at høste økologiske grønkål. Ved hjælp af eksisterende gamle landbrugsmaskiner sammensatte de en ny maskine, som kan lette og effektivisere processen med at håndtere det høstede grøntkål skånsomt og effektivt. Gruppens vejleder, underviser Kurt Nordgren Pedersen fortalte, at projektet blev udvalgt på baggrund af forbilledligt håndværksmæssig udførsel og veldokumenteret arbejde.

Cookie-indstillinger