Tefcold – Kølemontører strømmer til ny og gammel dansk producent

I 30 år har Tefcold udviklet og solgt professionelle køle- og fryseløsninger i Europa og Asien. Det er dog kun seks måneder siden, at selskabet solgte sine første produkter i Danmark. Førhen blev det hjemlige salg varetaget af en distributør, der satte egne logoer på produkterne, hvorfor Tefcold-brandet har været komplet ukendt herhjemme.

Nu har den viborgensiske virksomhed overtaget roret på eget skib, sat turbo på markedsføring og gennemført store investeringer i en it-portal, der gør det nemmere for kunderne at handle produkter og reservedele. Det har skabt over 80 nye kunder fra totalleverandører som Bent Brandt til mindre caféer, men størstedelen er dog kølemontører.

– Da vi traf beslutningen om at bryde med en langvarig samarbejdspartner og overtage salget herhjemme var målet, at omsætningen skulle stige. Og det mål har vi allerede nået efter seks måneder. Særligt kølemontørerne – både de landsdækkende og lokale – tager meget positivt imod os. Det er helt klart et stort, uforløst potentiale i at opdyrke netop dette marked, forklarer Jesper Kirkeby Hansen, der er CEO i Tefcold.

For at skabe kontakt til endnu flere i dette segment inviterer Tefcold alle installatører i landet til åbent hus i virksomhedens nye domicil og lager lige uden for Viborg. Den 22. august byder Tefcold på mad og drikke samt en teknisk gennemgang af produkter og fremvisning af de store lagerfaciliteter.

Behøver kun én leverandør

En af de selvstændige kølemontører, der hurtigt har budt Tefcold velkommen på det danske marked, er Brian Tulstrup, der ejer Tulstrup Køleteknik. Han havde aldrig handlet direkte med Tefcold, men prøvede for fire måneder siden Tefcolds nye it-portal og har stort set ikke brugt andre leverandører siden.

– Jeg bruger platformen som inspiration over for mine kunder. De kan logge ind på min side på denne portal og se alle nødvendige data om produkterne samt mine priser. Sammen kan vi finde de helt rigtige løsninger, og bum, så har kunden sine produkter dagen efter – uden af jeg skal gøre noget, forklarer Brian Tulstrup, og uddyber:

– Det gør det nemt for mig, at jeg ikke skal bruge en hulens masse tid på at finde de rigtige produkter fra forskellige leverandører. Jeg har sparet adskillige timer om måneden, fordi jeg kun behøver at bruge én leverandør.  Jeg har før anvendt forskellige leverandører, men ingen har samme beskrivelser på samtlige produkter. Samtidig er det et stort plus, at de har alt på lager, for når jeg siger, at jeg kan skaffe et produkt, skal jeg kunne leve op til mit ord.

Et andet tidsbesparende element i Tefcolds nye it-portal er måden at handle reservedele til reparationer.

– Reservedelssystemet er lavet enormt overskueligt. Til hvert produkt, kan jeg få vist samtlige reservedele, og det betyder meget, når man har en travl hverdag, siger Brian Tulstrup.

Tilmeldinger til åben-hus-arrangementet skal stiles Allan Maan på ama@Tefcold.dk eller 38 42 13 72.

Se Leverandører af Køleteknik
Cookie-indstillinger