Varslingsanlæg

Varslingsanlæg - Faktisk er der ingen direkte krav om inspektion af et varslingsanlæg. Men derimod gælder det generelle krav, at brandsikkerheden i en bygning skal bevares i hele bygningens levetid. Tillige kan myndighederne forlange dokumentation for, hvordan vedligeholdelse af de brandtekniske installationer og bygningsdele vil blive gennemført.

 

 

 

Leverandører af og viden om varslingsanlæg:


SafeLine

Erhvervsvej 19
2600 Glostrup
Tlf.: +45 44 91 32 72
E-mail: info@safeline.se

www.safeline-group.com/da

Kompetencer: Elevatorer, sikkerhedsudstyr til elevatorer, elevatorsikkerhed, Elevatortelefoner, Etageindikatorer & Talende etageindikatorer, Brandkommunikations-system, Konfiguration og overvågning, Udskiftningsprodukter, CANopen-Lift/Controller

Læs mere om SafeLine


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Siedle Nordic A/S

Afdeling Danmark
Avedøreholmen 96–98
2650 Hvidovre
Tlf.: 7022 0002
Fax: 3649 6349
E-mail: info@siedle.dk

www.siedle.dk

Kompetencer: Dørtelefoni, dørstationer, adgangskontrol, svartelefoner, trådløs dørtelefoni, postkasser, postkasseanlæg

Læs mere om Siedle Nordic A/S


UniPoint A/S

Industriparken 19, Lind
7400 Herning
Tlf.: 97 17 57 77
E-mail: mail@unipoint.dk

www.unipoint.dk

Kompetencer: Flugtvejsskilte, Nødstrømsanlæg, Panikarmaturer, Sikkerhedsbelysning, Nødbelysning, Nødstrømsanlæg, Talevarslingsanlæg, kalibrering

Læs mere om UniPoint A/S


Ny talevarslingsspecialist hos Høyrup & Clemmensens Sikringsafdeling




Carsten Degnebolig tiltrådte den 17. juni som lydtekniker hos el- og sikringsinstallationsvirksomheden Høyrup & Clemmensen. Han bliver tilknyttet Høyrup & Clemmensens Sikringsafdeling, hvor han skal udvikle og opbygge større lyd- og talevarslingsanlæg for erhvervskunder.

Carsten Degnebolig, bedre kendt som Klyden, har 30 års erfaring med lydteknik. Han har de seneste fem år arbejdet med talevarsling og opbygning af større lydanlæg gennem sin tidligere stilling hos PRO-Partner Service & Solutions. Han har blandt andet været med til at bygge Danmarks største kombinerede lyd- og talevarslingsanlæg i Royal Arena samt talevarsling til et stort konferencecenter i Middelfart.

Som lydtekniker hos Høyrup & Clemmensen kommer Carsten Degnebolig til at arbejde med samme type talevarslingsanlæg, der kombinerer talevarsling og lydanlæg i ét.

”Jeg får ansvar for at optimere talevarslingsanlæggene med fokus på lydkvaliteten og indregulere lyden i anlæggene. Jeg skal udvikle på anlæggenes taleforståelighed og deltage idriftsættelse, så løsningen bliver endnu bedre og kan bruges som et egentlig musikanlæg. Det betyder, at vi nu kan tilbyde mere avancerede talevarslingsanlæg til erhvervskunder med integreret automatiske beskeder, kaldesystemer og musik, der for eksempel afspilles i butikker og butikscentre,” lyder det fra Carsten Degnebolig. 

Talevarsling og lydanlæg i bedre løsninger

Carsten Degnebolig ser frem til at være med til at udvikle Høyrup & Clemmensens tilbud om talevarslingsanlæg og bidrage med sine mangeårige erfaringer inden for lydteknik:

”Jeg har ambitioner om, at vores talevarslingsanlæg bliver nemmere at betjene, og at talevarsling og lydanlæg kombineres bedre og i sidste ende bliver økonomisk fordelagtige løsninger for kunden,” fortæller Carsten Degnebolig og fortsætter:

”Høyrup & Clemmensens talevarslingsanlæg bliver bygget helt specielt til hver enkelt kunde, så der er aldrig nogle, der er ens. Det giver en sjov og varieret arbejdsdag.”

Med Carsten Degneboligs ansættelse kan Høyrup & Clemmensen nu tilbyde talevarslingsanlæg på alle områder såsom sportshaller, konferencecentre, butikscentre, lufthavne og banegårde.

Mange års erfaring som lydtekniker på musikfestivaler

Carsten Degnebolig er uddannet radio- og tv-tekniker og har brugt sin erhvervserfaring i fritiden med arbejdet på musikfestivaler. Tilbage i 1997 var han med til at opbygge Roskilde Festivals elektroniske scene og arbejdede som lydtekniker på festivalen 10 år i træk. Han har også otte års erfaring som lydtekniker på Langelands Festival og har turneret med flere bands i Danmark.

Carsten Degnebolig er 53 år og bosat i Karrebæksminde uden for Næstved. Han har sammen med sin kæreste to børn og har desuden tre børnebørn.

I sin fritid camperer han og laver lyd for små orkestrer i det lokale kulturhus i Viby Sj, hvor han har boet det meste af sit liv. Han er teknisk ansvarlig for alt lyd og lys i det lokale kulturhus i Viby Sj. Desuden er han med, når Vibys nye kulturhus bygges over de næste 2 år, hvor han har skrevet alt lyd og lysteknik ind i projektet.


Høyrup & Clemmensen – El-virksomhed tilbyder talevarslingsanlæg til erhvervskunder




Høyrup & Clemmensen har overtaget projektafdelingen for større talevarslingsanlæg fra PRO-Partner Service & Solutions

Fremover skal Høyrup & Clemmensen designe, installere og servicere integrerede løsninger til talevarslingsanlæg for erhvervskunder.

Talevarsling og musikanlæg i én løsning                                                  

Talevarslingsanlæg er et lovmæssigt sikkerhedsprodukt, som gør det muligt at afspille indtalte beskeder eller speake særlige beskeder til at informere og varsle mennesker, der skal forlade en bygning eller et område. 

”Det giver god mening for os at overtage disse aktiviteter, da vi i forvejen kender og servicerer kundernes elinstallationer, bygningsautomation og sikring,” fortæller Høyrup & Clemmensens installationschef Søren Østergaard og fortsætter:

”Fordelen er, at det går hurtigt og skaber en mere sikker rømning af bygninger, hvis der for eksempel opstår alvorlige, akutte situationer som brand, ulykke eller terror. Derfor er talevarslingsanlæg også den mest effektive alarmeringsmetode, når en bygning skal evakueres hurtigt og effektivt. De egner sig særlig godt til bygninger med trafik af mange mennesker.”

Med overtagelsen af talevarslingsanlæggene, og kompetente medarbejdere fra PRO-Partner Service & Solutions, kan Høyrup & Clemmensen nu tilbyde komplette lydinstallationer til kunder, da talevarslingsanlæggene indeholder integrerede speak-, lyd- og musikløsninger. Det skaber ifølge Søren Østergaard både praktiske og økonomiske fordele, når der kun skal installeres ét anlæg:

”Talevarslingsanlæggene kan køre en meget sammensat funktionalitet, hvor eksempelvis baggrundsmusik, automatiske påmindelser og andet også indgår. Det kan være en stor fordel for lufthavne, som kan afspille individuel musik i områder, integrere forskellige musikkanaler og afgive vigtige kundeinformationer og udkald. Systemet benyttes også til de ’call to gate,’ vi kender fra lufthavnen. Vi ser derfor et stort potentiale i at kunne tilbyde disse talevarslingsanlæg for kunder i fremtiden.”

Talevarslingsanlæg supplerer sikringsløsningen                                                                                      

Ifølge Søren Østergaard styrker overtagelsen af talevarslingsanlæg også Høyrup & Clemmensens sikringsafdeling og det samlede tilbud til kunderne:

”Talevarslingsanlæggene er et godt supplement til vores sikringsanlæg, og sammen med talevarslingsprodukterne har vi fået nye nøglemedarbejdere fra PRO-Partner Service & Solutions, som har stor erfaring med talevarsling,” fortæller han og fortsætter:

”Det forstærker vores kompetencer i sikringsafdelingen, da vi nu har en ekstra vare på hylden, som på sigt er med til at udvide vores produktpalette. Vi favner derfor flere kunder og kan levere de bedste installationsløsninger på markedet.” 

Styrker kompetencer inden for lufthavnssikkerhed

Med overtagelsen af talevarslingsanlæggene udvider Høyrup & Clemmensen teamet med folk, som har mange års erfaring med at etablere og servicere talevarslingsanlæg i lufthavne.

”Det gør os til en stærkere partner for kunder, der stiller stadig større krav til sikkerheden,” fortæller Søren Østergaard.

Dette glæder også Høyrup & Clemmensens projektleder, Casper Kjærsgaard:

”Med de nye kompetencer kan vi tilbyde vores kunder nogle helt nye og spændende produkter, der integrerer musik og sikkerhed. Anlæggende spiller samtidig sammen med konference systemer, så vi kan tilbyde store og komplekse løsninger.”

Han ser frem til at arbejde med talevarslingsanlæggene for Høyrup & Clemmensens kunder og glæder sig til at se de fremtidige resultater:

”Det er en utrolig spændende mulighed for Høyrup & Clemmensen. Jeg ser frem til, at vi kan inspirere vores kunder og dele mere viden på området.”


UniPoint – Talevarsling AVA – Når høj sikkerhed og perfekt lyd går hånd i hånd




19” racksystemer med analoge klasse A forstærkere er hastigt på vej ud af markedet efter introduktion af kompakt-anlæg med digitale forstærkere
Fordele med ny teknologi UniPoint talevarsling giver dig med den nyeste teknologi inden for kompakte talevarslingsanlæg både høj sikkerhed, perfekt lyd, lave drift- og vedligeholdelsesomkostninger og billig og nem installation. Indtoget af disse systemtyper på markedet har på rekordtid stort set overflødiggjort brugen af de konventionelle 19” racksystemer, selv ved store installationer. Skalerbart system Med et fuldt skalerbart system kan selv meget store projekter løses ved brugen af kompaktanlæg i netværk. Dette gør også, at installatørens totale installationsomkostning bliver meget billigere (mindre tid til installation og kortere kabelveje). Certificerede produkter Alle vores talevarslingssystemer og relaterede produkter er selvfølgelig certificerede i henhold til den gældende lovgivning på området. Sikker evakuering med talevarsling Med UniPoint’s systemer får du markedets højeste sikkerhed og bedste lyd grundet den nyeste teknologi inden for digitale forstærkere. Nyeste undersøgelser viser, at der i tests på 30 sekunders varsling i en bygning først med tone og derefter med tale kom 10 gange så mange ud af bygningen med talevarsling end med tonevarsling alene. Ønsker du en uddybning af systemets klare fordele og hvor du kan anvende det, så kontakt UniPoint A/S, Martin Holt eller Marck G. Hansen, som er klar til at hjælpe dig med projektering, tilbud, idriftsættelse og service.

En brand-farlig strid




Nogle producenter kalder det et brandvarslingsanlæg. Andre et talevarslingsanlæg. Udefra set ligner det måske en strid om ord – men de forkerte ord kan som bekendt være brandfarlige. For når man kalder noget for et brandvarslingsanlæg, er det ikke det samme som et talevarslingsanlæg.
Er der brand i et højhus, vurderer eksperter i dag, at det sikreste og mest effektive er et varslingsanlæg, hvor brandmænd og beboere har mulighed for at tale sammen. Det virker logisk, for vi har vist alle sammen prøvet stort set at ignorere en brandalarm, fordi vi tænkte "det er nok bare en øvelse" eller "det er nok bare en fejl." Så når alarmen lyder fra et højhus på mere end 11 etager, og brandfolkene ankommer med blå blink og hylende horn, er en dørtelefon, et brandvarslingsanlæg og et rigtigt talevarslingsanlæg ikke det samme. Og de forskellige anlæg yder ikke den samme grad af sikkerhed. Det kan blive fatalt. I meget høje bygninger  - over 22 meter, som svarer til 11 etager - er det svært at se mennesker, der råber om hjælp ud af et vindue. Samtidig vil man ofte ikke have såkaldte redningsåbninger i så høje bygninger, fordi de i sig selv kan udgøre en sikkerhedsrisiko, når der ikke er ildebrand. Derfor er muligheden for, at man kan tale sammen afgørende - det er altså ikke nok, at brandmændene kan tale. De nødstedte skal også kunne råbe om hjælp, så det kan høres. Ikke enighed om sikkerhed I branchen er der ikke enighed om, hvad der er et sikkerhedsmæssigt forsvarligt anlæg. Er et lidt udbygget dørtelefonsystem godt nok? Eller bør man satse på et rigtigt talevarslingsanlæg? Kasper Skov-Mikkelsen er direktør i SikkerhedsBranchen. Han forklarer: - Normalt er der ikke krav om talevarsling i bygninger til beboelse. Der kan dog være tilfælde, f.eks. hvor bygningerne er over 22 m, hvor f.eks. krav om udvendige trapper ønskes substitueret med noget andet. Det kræver en brandstrategi, der viser, at man med en anden løsning kan opnå en mindst lige så høj brandsikkerhed. Den strategi skal godkendes af brandvæsenet. Lokalt brandvæsen godkender Der er ikke ens regler over hele landet. For godkendelsen af de enkelte anlæg sker hos de lokale brandmyndigheder. I den sidste ende er det brandvæsenet, der skal godkende brandstrategien, så der hvor der ikke er krav om talevarsling, er det op til den lokale brandchef, hvad han vil nøjes med. - Der er for mig ingen tvivl om, at det, der sker er, at nogle producenter forsøger at sælge et produkt ind til brandvæsenet ved at bruge nogle ord, som smager af talevarsling for på den måde at udgå, at brandvæsenet stiller krav om et rigtigt talevarslingsanlæg. - Det produkt, nogle producenter kalder et "brandvarslingsanlæg" er ikke et talevarslingsanlæg og kan ikke bruges i forbindelse med livredning, lyder vurderingen fra Kasper Skov-Mikkelsen. Det vigtigste er sikkerheden Siedle Nordic er en af aktørerne på markedet. Herfra erkender direktør Per Thomsen åbent, at virksomheden ikke har et selvstændigt produkt, der kan leve op til de krav, som han personligt mener, man skal stille til sikkerheden i høje bygninger: - Men det handler om menneskeliv. - De såkaldte brandvarslingsanlæg har efter min mening ikke noget med sikkerhed at gøre. Brandmændene kan råbe til beboerne, men de kan ikke få svar tilbage. Det er i bedste fald envejskommunikation. Siedle Nordic ejes af en anerkendt, familieejet tysk virksomhed: - Siedles kommunikationssystemer er konstrueret til at skabe en sikker og komfortabel kommunikation imellem ude og inde. Et dørtelefonanlæg bruges af rigtig mange hver eneste dag og har nogle helt andre kvaliteter end dem, der er behov for, hvis der er brand i en bygning. Der er stor forskel på kvaliteten i de bygningskommunikationssystemer, der udbydes. Nogen mener, de kan det hele til det halve. Jeg mener, det handler om at vælge det rigtige system til dørtelefoni - og i stedet for en tilnærmet brandvarslingsløsning bør man vælge et godkendt talevarslings-anlæg, det sikrer beboerne bedst. Det er efter min mening den eneste rigtige løsning