Beton

Beton - beton udmærker sig som byggemateriale da det er formbart under støbningen, har høj trykstyrke efter hærdningen og rigtig god vejrbestandighed. Ved at indstøbe armeringsjern øges trækstyrken markant. Det kaldes armeret beton. Denne egenskab udnyttes i bjælker af beton, da de uden armering knækker forholdsvist nemt

Leverandører af og viden om Beton:


Christiansen & Essenbæk A/S

ceas

Ejby Industrivej 80
2600 Glostrup
Tlf.: 88 888 203
E-mail: info@ceas.dk

www.ceas.dk

Kompetencer: Anlægsbeton, Betonrenovering, Beton injicering, Beton injektion, Bygningsrenovering, Miljøsanering, Nedbrydning, Sprøjtebeton

Læs mere om Christiansen & Essenbæk A/S


Vmb stålindustri ApS / VM Blandere

Munkbrovej 27
7500 Holstebro
Tlf.: 22 50 99 38
​E-mail: jerryspoulsen@gmail.com​

www.vmblandere.dk

Kompetencer: Betonblandere, Blandemaskiner, Tvangsblandere, Siloer, Mørtelsiloer, Betonsiloer, fødesiloer, Gennemstrømsblandere, Elementstøttere, Forskallingsstøttere, Reparation & service, Baral transportbure til stillads understøtnings rør standard og kundetilpasset

Læs mere om Vmb stålindustri ApS / VM Blandere


Dansk Mobil Beton – Store prisforskelle på færdigblandet beton
Markedet for færdigblandet beton er præget af stor uigennemsigtighed og dermed markante forskelle på den pris, som kunden skal betale for sin beton

Det har man valgt at gøre op med hos Dansk Mobil Beton A/S.

De fleste vil nok tænke, at prisen på en kubikmeter færdigblandet beton er den oplagte parameter at bruge, når man sammenligner priser på tværs af de forskellige leverandører i Danmark. Dette er dog sjældent tilfældet, idet der som regel løber en lang række forskellige gebyrer og tillæg på, inden den endelig pris er opgjort, og her kan der være mange penge at spare, hvis man ser sig for.
Det er således ikke ualmindeligt, at den endelige pris på et læs beton kan variere med 40% eller mere, afhængig af hvilken producent, der vælges.

Kommer ofte som en overraskelse
Har man ikke en fast aftale hos en betonleverandør, kan det således ofte komme som en overraskelse, at den reelle pris tit ligger langt over det, som man forventer at skulle give for et læs beton baseret på prisen på en kubikmeter.

Netop alt for mange tillæg og gebyrer gør markedet uigennemskuelig, og dermed bliver det svært at sammenligne priser på tværs af leverandører, forklarer teknisk direktør Steen Madsen fra Dansk Mobil Beton A/S og fortsætter: Derfor har vi valgt at gøre op med de mange tillæg, og det betyder, at vi faktisk ofte får henvendelser fra kunder, som fortæller at de sparer 30, 40 – ja helt op til 50% på betonen i forhold til andre leverandører, når de handler hos os.

Stort set ingen tillæg
Der er to forklaringer herpå. For det første har vi skåret vores tillæg ned til et minimum, hvilket betyder, at du reelt kun kommer til at betale et tillæg ved ’lille læs’ under 5 m3 og ved forlænget byggepladstid – altså, hvis aflæsningen tager mere end 30 min.

Sidst men ikke mindst betyder vores produktionsmetode, hvor vi blander betonen direkte på byggepladsen, at du som kunde kun får leveret præcis den mængde beton, der skal bruges i den aktuelle støbning. Dermed betaler du kun for den mængde beton, som du bruger, og så slipper du jo i øvrigt også for et tillæg i forbindelse med bortkørsel af overskydende beton, slutter Steen Madsen med et smil.

 


Unicon vil bygge ny fabrik i Odense
Danmarks største betonproducent opfører en stor og moderne betonfabrik i Odense til erstatning for virksomhedens to eksisterende fabrikker i Højby og på Odense Havn.

- Vi har en strategi, der indebærer, at vi i de kommende 3-5 år vil investere et trecifret millionbeløb i at understøtte vores tilstedeværelse i Danmarks vækstpunkter. Det sker blandt andet ved at bygge nye, store og moderne fabrikker, og her er Odense vores første fokusområde vest for Storebælt, forklarer regionsdirektør Jan Søndergaard Hansen fra Unicon. – Vi vil i den forbindelse gerne takke Odense kommune for et godt og konstruktivt samarbejde i processen.  
 
Odense har været et strategisk knudepunkt for Unicon i en lang årrække, og det er da heller ikke tilfældigt, at det er her, at koncernen indleder sin ambitiøse investeringsplan:
 
- Vi tror på Odense som by og vækstområde. Her vil der ske en markant udvikling også i de kommende år blandt andet med store offentlige byggerier, ligesom vi også forventer vækst inden for det private byggeri, og med den nye fabrik er vores leverancer til både private og offentlige byggerier i Odense og på Fyn sikret i mange år fremefter, siger områdechef Per Franck Knudsen, der til daglig er produktionsansvarlig for Unicons fire fabrikker på Fyn, henholdsvis Glamsbjerg, Svendborg, Højby og Odense Havn.
 
Fordobling af timekapacitet
Den nye fabrik skal ligge i Tietgenbyen og udgør en investering på et stort tocifret millionbeløb. For de penge får Unicon en topmoderne betonfabrik med to store, uafhængige produktionslinjer med en samlet kapacitet på 160 kubikmeter beton i timen. Der er tale om to stk. 4000/6000 l blandere, og som noget nyt vil der være to udløb under hver blander, så blanderkapaciteten udnyttes bedre. Det betyder, at der kan parkeres fire store lastbiler under betonværket på samme tid. Herved fordobles Unicons timekapacitet i Odense, og netop timekapaciteten og ensartet betonkvalitet bliver helt afgørende ved fremtidens byggerier:
 
- For 20 år siden var en støbning på 80 kubikmeter en stor støbning. I dag kan en støbeopgave sagtens være 10 gange så stor, og det er således ikke sjældent, at vi skal levere 800 kubikmeter til en enkelt støbning. En fireakslet lastbil indeholder ca. syv kubikmeter beton, så der skal en del læs til. Her er det helt afgørende, at vi kan levere den ønskede mængde og kvalitet inden for en enkelt arbejdsdag, forklarer Per Franck Knudsen og fortsætter: - Vi forventer, at udviklingen i retning af større støbninger i en ensartet kvalitet og dermed krav om højere timekapacitet vil fortsætte. Det står vi godt rustet til med den nye fabrik.
 
Unicon forventer, at den nye fabrik står køreklar allerede om 13 måneder, dvs. primo 2018. Fabrikken vil alene beskæftige 30 medarbejdere - hertil kommer underleverandører. Unicons nuværende fabrikker i Odense Havn og i Højby vil blive nedlagt primo 2018, og derefter skal Unicons grund på 60.000 kvadratmeter i Højby sættes til salg


IBF Thermobeton er nem og hurtig isolering af undergulve, der bl.a. opfylder lydkrav til BR15
IBF Thermobeton anvendes til isolering af undergulve samt til afretning af terrændæk med pilhøjde. Er ligeledes perfekt til isolering af etageadskillelse samt opretning og udjævning af store niveauforskelle. Anvendes også som underlag for anhydrit flydemørtelgulve og pudslag

IBF Thermobeton opfylder bl.a. lydkravene til BR15.

IBF Thermobeton
• Et let materiale med lav densitet og høj styrke
• Nem at pumpe ud på svært tilgængelige steder og kan udlægges overalt
• Et tidsbesparende produkt som er nem at udlægge
• Blander og pumper polystyrenbeton med en kapacitet op til ca. 50 m3 i timen
• Undergulv i helstøbt areal, uden spild og kuldebro
• Lukket silo til kugler, ingen kugler på byggepladsen
• Egen påmonteret pumpe med letvægtsslanger
• Leveres i hele Danmark

IBF Thermobeton Mobil blander har alle materialer med og blander dem på stedet til polystyrenbeton, som derefter pumpes ind på byggepladsen og udlægges. Betonen er nem at pumpe ud på svært tilgængelige steder og kan udlægges overalt.

IBF opstiller mobil blanderen på pladsen og sørger for at thermobetonen pumpes ud på det angivne areal. IBF stiller ikke mandskab til rådighed for selve nivelleringen.

Yderligere information hos IBF Fabriksbeton, Produktchef Ole Jakobsen på tlf.: 9725 2266