Facadebeklædninger
Facadebeklædning består ofte af træ, mursten, gasbeton, glas og fibercement. En facade er en bygnings lodrette ydervæg, som både findes lette og tunge afhængig af, hvilket materiale, der udgør det bærende element.
Leverandører af og viden om Facadebeklædninger:
3A Steel ApS
Butikstorvet 9
9830 Tårs
Tlf.: +45 42 52 46 33
E-mail: Info@3a-steel.com
Kompetencer: Mineraluldspaneler, Sandwichpaneler, Stålfacader, Stålåse, Stålspær, Udlejning af vakuumlift
DS Elcobyg A/S
Hadsundvej 8
DK-9500 Hobro
Tlf.: +45 96 57 26 57
E-mail: ds@ds-elcobyg.dk
Kompetencer: Betonelementer, Bjælker, Facadebeklædning, Sandwichpaneler, Søjler
JB Metalindustri A/S
Svalehøjvej 17
3650 Ølstykke
Tlf.: +45 7022 7404
E-mail: jb@jbmetal.dk
Kompetencer: Bukning, Facadebeklædning, Laserskæring, Murkroner, Pladebearbejdning, Rørlaserskæring, Smedearbejde, Svejsning, Sålbænke, Tyndpladebearbejdning
Kronospan ApS
Fabriksvej 2, Pindstrup
8550 Ryomgaard
Telf.: 89 74 74 74
E-mail: sales@kronospan-dk.dk
Kompetencer: Gulvvarme, gulvplader til gulvvarme, klimagulv, undergulv, nyt gulv, underlag til gulv, gulvplader med spor, gulvopbygning, spånplader, varmegulv
Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk
Kompetencer: Alt i metaller og Stål , Aluminium, Armeringsstål, Befæstelse, Belysning, El-teknik, Kabler, Rustfri stål, Rør, Stål, Værktøj
PREFA GmbH Alu-Dächer und -Fassaden
Tlf.: +45 60 54 21 65
E-mail: Morten.Scharf@prefa.com
Kompetencer: Facadesystemer, facadebeklædninger, alufacader, tagsystemer, tagrendesystemer, solarmonteringssystemer, højvandsbeskyttelser, aluminium, coils og plader
Prodatek A/S
Endelavevej 1
8940 Randers SV
Tlf.: 71 96 74 44
Kompetencer: Elementer, Vægelementer, Tagkassetter, Bund- & dækkassetter, Stålkonstruktioner, Facadesystemer, Beklædning, Teglfacader, Skiferfacader, Boligmoduler
Sanistål
Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk
Kompetencer: Alt i metaller og Stål, Blankt stål, Byggestål, Konstruktionsstål
Mere viden om facadebeklædninger:
Facadebeklædninger med træ er billigere end med mursten, men til gengæld kræver det mere vedligeholdelse. Facadebeklædningen skal behandles ca. hvert 5-8 år afhængig af, hvilken type træ man taler om. I øvrigt har belastningen af vind og vejr stor betydning for behandlingstiden. Bliver en træfacade ikke ordentligt vedligeholdt kan der komme råd og svamp, hvilket kan blive en bekostelig affære for ejeren. Facadebeklædning med glas har sin styrke i at man kan nyde godt af udsynet og af det naturlige dagslys udefra. Dermed kan man spare betydelige ressourcer og penge på det kunstige lys. Facadebeklædning med fibercement er vedligeholdelsesfrit og benyttes for det meste i kombination med andre materialer. Man kan fremstille fibercement i mange forskellige udseender og dermed kan fibercement tilføre facaden et spændende look. Ved en facadebeklædning med gasbeton vælger mange at pudse eller kalke facaden, så gasbetonblokkene er svære at få øje på.
Anerkendt byggematerialeleverandør introducerer innovativt facadepanel

Ligesom sin forgænger er Architectural-facadepladerne 8 mm. tykke og i slidstærk og langtidsholdbar fibercement
James Hardie® er kendt for at levere holdbare og innovative facadepaneler i fibercement til byggeriet. Nu lancerer virksomheden det nye Hardie® Architectural Panel, som rummer en række tekniske nyskabelser og kommer i et bredt udvalg af farver.
Siden byggematerialeproducenten James Hardie® blev stiftet tilbage i 1888, har virksomheden fokuseret på at levere langtidsholdbare kvalitetsprodukter. Deres nyeste skud på stammen, Hardie® Architectural Panel, er da heller ingen undtagelse. Ligesom sin forgænger er Architectural-facadepladerne 8 mm. tykke og i slidstærk og langtidsholdbar fibercement.
Moderne og personligt facadedesign
Som noget helt nye lanceres Hardie® Architectural Panel i hele seks standardfarver og i to splinternye overfladestrukturer: Brushed Concrete og Smooth Sand. De nye visuelle tilføjelser giver kunderne endnu større designfrihed samt mulighed for at skabe et personligt facadeudtryk.
Det fortæller Filial- og Teknisk Chef hos James Hardie®, Claus Møller:
- Vi er utroligt stolte af at lancere et produkt, der giver så mange muligheder for kreative løsninger og individuelt design. Vores kunder får desuden mulighed for at modtage facadepaneler på specialmål og i specialfarver, fortæller han og fortsætter:
- Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra Storbritannien, Frankrig og Tyskland, hvor panelerne allerede er lanceret. Derfor har jeg også stor tiltro til, at de bliver en succes på det danske marked.
Hardie® Architectural Panel markerer også James Hardie’s indtræden på et større segment i byggebranchen, da facadepanelerne kommer i et format, der passer til store byggerier som lejlighedskomplekser og industriejendomme.
Nyansat facadespecialist med fokus på Hardie Architectural Panel
I forbindelse med lanceringen af Hardie® Architectural Panel, har virksomheden den 1. august ansat Jesper Kajbæk som ny Key Account Manager. Med særligt fokus på hele Hardie Panel-programmet, vil Jesper køre rundt og servicere kunder i hele landet.
Jesper kommer senest fra en stilling som salgschef hos det Rockwool-ejede Tripplex Acoustic og har tidligere arbejdet som salgskonsulent og salgschef hos Velux, PT Vinduer og Komproment.
Efter en grundig introduktion er Jesper klar til at ramme landevejene og besøge James Hardies kunder over hele landet:
- Jeg har set frem til at starte hos James Hardie®, og jeg er blevet taget rigtig godt imod. Det jeg har glædet mig mest til, er at komme ud og fortælle om det nye Hardie® Architectural Panel. Det er et virkelig godt produkt, fortæller Jesper Kajbæk.
Jesper er 53 år og bor i Ballerup sammen med sin kone, som han har to voksne døtre med.
Fakta om Hardie® Architectural Panel
Hardie® Architectural Panel facadeplader er 8mm tykke fibercementplader – til udendørs brug. De er egnet som ventileret ydervægsbeklædning, som loftsbeklædning i udeområder og til tagudhæng og kan monteres på en underkonstruktion af træ eller aluminium.
Systemet suppleres af skruer i rustfrit stål og med indfarvede hoveder til fastgørelse på underkonstruktionen af træ eller aluminium samt facadenitter, der er specielt egnet til montering på en aluminiums-underkonstruktion og ligeledes leveres med indfarvede hoveder Hardie® Architectural Panel facadeplader kan både monteres på underkonstruktion af aluminium og træ
PREFA – Ventilerede facader, der er klar til fremtiden

Det gennemtænkte PREFA facadeproduktsystem med ventileret facade sikrer et behageligt indeklima, holder varme og støj ude og kan genbruges på bæredygtig vis!
Facaden er ikke kun et vigtigt beskyttende ydre for bygningen, men giver også mulighed adskillige designmuligheder, der giver hvert objekt et individuelt udseende. Når det handler om at fremtidssikre bygningen, er tiden nok løbet fra konventionelle varmeisoleringskompositsystemer. "Klimaforandringer, stadigt stigende støjniveauer og øget miljøbevidsthed taler klart for brugen af ventilerede yderfacader", forklarer Ernst Gregorites, leder af PREFA Anvendelsesteknologi International og formand for den østrigske forening for ventilerede facader (ÖFHF).
BÆREDYGTIG BESKYTTELSE AF BYGNINGEN
"Facadesystemet, som er afprøvet og testet gennem mange år, sikrer ikke kun et behageligt, afbalanceret indeklima, men tilbyder også beskyttelse mod overophedning om sommeren som et "naturligt klimaanlæg" og holder samtidig også støj ude," forklarer den uddannede pladesmed og bygningsingeniør. "At komponenterne kan genbruges spiller også en vigtig rolle. Ved slutningen af livscyklussen – som er meget længere end et konventionelt facadesystems –kan alle elementer sorteres og føres tilbage i materialekredsløbet," siger Gregorites. Alle disse fordele bidrager til bæredygtighed og klimabeskyttelse, som er kommet mere i fokus end nogensinde hos PREFA.
Persolit – DIN Forsyning, Esbjerg

Facadebeklædning er sammen med teknisk isolering til industri og byggeri blandt kernekompetencerne i Persolit. Den danske energisektor med forsyningsvirksomhederne er blandt Persolits store kunder.
Konsortiet Lachenmeier-Persolit IS har efterhånden udført mange store projekter sammen, senest på DIN Forsyning i Esbjerg. Projektet går for Lachenmeier-Persolits vedkommende ud på at sørge for flis-forsyningen op til kedlen på fjernvarmeanlægget.
Processen starter med aflæsning af flisen i modtagebygningen, hvorfra den transporteres via transportbånd op til flis-sorteringsanlægget, der sigter flisen, inden den transporteres endeligt op til kedlen i toppen af anlægget.
Persolit har medtaget sit søsterselskab i Persolit-koncernen, DANPRO Steel Construction, som er underleverandør til projektet med stålkonstruktioner og ikke mindst montage af de store komponenter, som det fremgår af denne film.
Lachenmeier-Persolit sørger for den samlede teknik-leverance kombineret med en langsigtet og driftssikker løsning, hvor store mængder flis på daglig basis skal sikre energiforsyningen i Vestjylland.
DIN Forsyning fremstår med en fjernvarmeforsyning, der har en stærk grøn profil.
Facadeentreprenør entrerer det danske marked med firkløver-formet hospitalsbyggeri

Den europæiske facadeentreprenør Staticus har i dén grad fået foden inden for på det danske marked. Nyt Hospital Nordsjælland er nemlig virksomhedens første opgave på dansk jord: ”Det vækker både stolthed og ydmyghed at være en del af et så storstilet projekt, der i kraft af skala og kompleksitet giver os mulighed for at bevise vores kompetencer”.
Se Leverandører af Facadebeklædninger her
Den meget omtalte firkløver tager form i Hillerød, hvor arbejdet med Nordsjællands nye supersygehus skrider frem. Mens det 118.000 kvadratmeter store hospitalsbyggeri er tegnet af Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter, har virksomheden Staticus også sat sit præg på facaden med de organiske former.
Staticus, der er en af de største facadeentreprenører i Nordeuropa, er leverandør af en omfattende fullservice-værdikæde for udvikling af facader i tæt samarbejde med alle projektets parter. Som en del af hospitalsbyggeriet i Hillerød har de som noget helt nyt indtaget det danske marked.
- Der er ingen tvivl om, at Nyt Hospital Nordsjælland er et både spændende og vigtigt projekt for os hos Staticus. Ikke bare fordi det er det første danske projekt, vi er en del af, men også fordi der er tale om et storstilet hospitalsbyggeri, der vil få betydning for mange mennesker fremover, fortæller Jonas Garbaliauskas, der er Project Manager hos Staticus. Han fortsætter:
- Vi går til opgaven med både stolthed og ydmyghed, da byggeriet i kraft af dets skala og kompleksitet er en ideel mulighed for at bevise vores kompetencer for det danske marked. Særligt fordi vi hos Staticus leverer størstedelen af klimaskærmen, nemlig ståltag i en sofistikeret form og fire etager med dobbelthøje facadeelementer, som i dén grad definerer byggeriet rent arkitektonisk.
Grundigt begyndt - halvt i mål
Fra bygherrens side var solide kompetencer og erfaring fra lignende projekter afgørende. Og der er tilfredshed at spore over den nye spiller på markedet, der som samarbejdspartner har leveret det aftalte og til aftalt tid:
- Den internationale profil er en afgørende faktor i et projekt som dette, da det i min optik vidner om en høj grad af professionalisme og styr på processerne. Her har Staticus vist sig at have den rette kapacitet og erfaring samt ikke mindst en stor grundighed. Det har lagt fundamentet for et samarbejde præget af høj kvalitet og velovervejede løsninger, fortæller Ole Kongsbak, der er byggechef hos Nyt Hospital Nordsjælland, Region Hovedstaden.
Store hospitalsprojekter er ikke ubetrådt land for facadeentreprenøren, der har været en del af Radiumhospitalet i Oslo samt St Görans og Södertälje Sygehus i Stockholm. I Norge og Sverige har Staticus samarbejdet med entreprenøren NCC, der står i spidsen for hovedentreprisen på Nyt Hospital Nordsjælland. Senest har de fået til opgave at designe, producere og installere facaderne på Islands nye nationale sygehus.
Involveret fra designudvikling til aflevering
Staticus er specialiseret i at designe, producere og installere elementfacader. Denne løsning, der er baseret på avanceret teknologi, har virksomheden blandt andet budt ind med til hospitalsbyggeriet.
- Størstedelen af de konstruktioner, der leveres til byggepladsen, er elementfacader præproduceret internt hos Staticus. Med løsningen elementfacader er der tale om vores hovedspeciale, som gør det muligt at spare tid og opnå et resultat af høj kvalitet, siger Jonas Garbaliauskas og afrunder:
- Desuden har vi fået mulighed for at levere hele paletten af services og være involverede lige fra start i designudviklingen og frem til projektets afslutning. Derfor er Nyt Hospital Nordsjælland et godt eksempel på, hvad vi kan byde ind med, og hvad vi på forhånd har stor erfaring med.
Efter planen slår Nordsjællands nye supersygehus dørene op for patienter, personale og pårørende i 2025, mens Staticus’ arbejde forventes at være afsluttet i 2023.
CG Jensen har udviklet træ-facadekassetter til fremtidens byggeri

På UN17 Village er CG Jensen godt i gang med at montere egenproducerede facadekassetter på en syvetagers bygning, hvor træ er den bærende konstruktion. CG Jensens division Byggeri Øst har selv udviklet trækassetterne i samarbejde med MOE.
Projektchef Morten Erfurt Hansen fra Byggeri Øst er idémanden bag både designet og udførelsen af de trækassetter, som netop nu monteres på facaden af den bebyggelse, der med sine syv etager bliver Danmarks højeste træbyggeri.
Kassetterne er lavet af C24 konstruktionstømmer (reglar), som er FSC-mærket og forstærket med limtræ der, hvor der skal være altaner – og selv om CG Jensen har specialdesignet og produceret trækassetterne specielt til dette byggeri, er det meningen, at de på sigt skal være en salgsvare.
”Vi ville gerne udvikle nogle facadekassetter i træ, som er bygbare og tager hensyn til fremtidens byggeri. Vi ville ramme noget, der er forholdsvis simpelt at sætte i produktion og samtidig ser godt ud og er af god kvalitet. Så jeg lavede et udkast i hånden til, hvordan kassetterne kunne udformes og gav det til rådgiverne i MOE og bad dem regne på det,” fortæller Morten Erfurt Hansen.
Med 40 års erfaring i byggebranchen og en uddannelse som tømrer i bagagen, ved Morten Erfurt Hansen et og andet om, hvordan man bygger i træ.
At han engang har arbejdet på en betonelementfabrik, har også været en stor fordel i forhold til udførelsen, produktionen og montagen af trækassetterne.
”Det har givet mig en god fornemmelse af, hvad der kan lade sig gøre og en metodik i forhold til, hvordan det gøres mest hensigtsmæssigt,” fortæller Morten Erfurt Hansen.
Der er ligeledes taget højde for, at kassetterne kan fungere i samspil med andre materialer – herunder altaner i stål, som CG Jensen også udfører i egenproduktion.
Alt udføres i egenproduktion
Også selve råhuset opføres i en CG Jensen-egenproduktion, da CG Jensen ønsker at sikre bygherren en god kvalitet og fremdrift i udførelsen. Det er således CG Jensens egne folk, der står for alle beton- og træarbejder på huset.
Til monteringen af facadeelementerne benyttes to lifte og en lille kranedderkop, som er placeret på taget af den bygning, der skal have facaderne.
Idet det ofte blæser meget på sydspidsen af Ørestad, hvor UN17 opføres, og inddækningen på vinduerne rager ret langt ud, har projektchef Morten Erfurt Hansen udtænkt et system, hvor man har sat små hjul på kassetterne, så de kan køre op ad facaden, uden at denne bliver ødelagt.
Ligesom træhuset opføres i fire etaper, monteres også kassetterne i fire etaper. Det vil sige, at hver gang en bygningsdel er bygget op til taget, sættes facade-elementerne på efterfølgende.
”Herefter kan vi lukke helt af og påbegynde arbejdet indenfor i bygningsdelen,” forklarer Morten Erfurt Hansen.
Han fremhæver desuden, at kassetterne – ud over at være bæredygtige – har den store fordel, at de har en god isoleringstykkelse (320 mm), og at de giver mulighed for, at man kan lege med facadernes udtryk.
Om UN17 Village
UN17 Village udvikles af NREP i samarbejde med Sweco Architecs, MOE, CG Jensen og Lendager.
UN17 er et åbent laboratorium for at udvikle og udbrede bæredygtige processer, løsninger og materialer i byggeriet. Projektet adresserer og inkorporerer alle 17 verdensmål i én helhedsløsning. Når det står færdigt i 2024, vil det bestå af fem bygninger, 535 boliger og huse 1.100 beboere.
Du kan læse mere om vores kompetencer inden for totalentrepriser her
PREFA – Blanke romber ved Hardangerfjord

Efter en længere byggeproces nyder beboerne i Øystese (NO) det sølvglinsende Hardangerbadet Healthcare Center, designet af Anne R. Bøthun og Sonja Fastenrath fra LINK Arkitektur. Da de var på udkig efter det rigtige materiale til svømmehallens facade, opdagede de den ubehandlede 44 × 44 rombe fra Prefa, som nu reflekterer Hardangerfjordens lys og farver. Bygningen, der bruges til flere ting, er yderst funktionel og har en række forskellige rum: Den huser ikke blot hotellet og svømmehallen, men har også en lægepraksis, et terapicenter og et apotek.
Girl Power
LINK Arkitektur agerer på mere end 15 lokationer med i alt 500 ansatte i hele Skandinavien og er et af de 50 største arkitektkontorer i verden. På grund af den høje værdi, der tillægges fritid, familie og arbejde, arbejder folk normalt fra 8.00 til 16.00, og derfor er virksomheden ekstremt familievenlig. På kontoret i Bergen, Norges næststørste by, er Anne R. Bøthun en af lederne af holdet på 43 personer. Hun og Sonja Fastenrath havde de ledende roller i byggeriet af projektet i Øystese: "Sammen med to kvindelige bygningsingeniører sad vi med ved forhandlingsbordet med ejendomsudvikleren og de udførende virksomheder. Vi fire kvinder havde temmelig meget at sige."
Inspiration fra omgivelserne
Nybyggeriet samt udvidelsen og renoveringen af Hardangerbadet Healthcare Center medførte en række strukturelle udfordringer, som dog blev mestret på glimrende vis. På grunden stod der allerede et hotel i mursten og mørkt træ, som den arkitektoniske tilbygning skulle stå i kontrast til. Ikke desto mindre passer tilbygningen ind i den eksisterende bygning og danner dermed en rumlig enhed. Svømmehallen åbner sig med sine store glaselementer ud til fjorden, og man får en unik udsigt over den omkringliggende natur. Derudover brugte LINK Arkitektur rombe 44 × 44 fra Prefa i specialfarven naturblank på facaden ud til vandet til at referere til de traditionelle tagbeklædningsformer i regionen, samtidig med at de nyfortolkede taget.
Hverdagsagtigt, men stadig spektakulært
Hardangerbadet Healthcare Center er det vigtigste projekt, som håndværkeren Kjell-Arne Flotve til dato har været med til. Da der kun er én håndværksvirksomhed pr. region i Norge, tager han og hans team sig af hele Kvam-regionen, både hvad angår hverdagsarbejde og spektakulære projekter. Hans kunder venter gerne længere, indtil det er deres tur. Der er stadig meget, der skal gøres, før der kommer et generationsskifte i virksomheden. Når Flotve tænker tilbage på realiseringen af den blanke rombefacade i Øystese, er han synligt stolt: "Den har vi lavet! På byggepladsen viste det sig, at rombesystemet er meget nemt at lægge, hvilket gjorde vores arbejde meget nemmere."
Bæredygtige Areco stålfacader

Retort ApS opfører 88 nye ungdomsboliger på Retortvej i Valby. Boligerne skal være med til at afhjælpe den store boligmangel i københavnsområdet, som særligt unge og studerende oplever. Projektet er lavet i hovedentreprise, hvor Arkitekt Kullegaard er totalrådgiver på sagen, og STB BYG Vejle står for udførelsen. Rådgivningen omfatter både byggeri og landskab, hvilket sikrer en tæt dialog og en god synergi inden for de arkitektoniske discipliner.
Èt-tæt samarbejde
Der har fra bygge start været et tæt samarbejde mellem entreprenør STB BYG, arkitekt KULLEGAARD og Areco omkring at få facaden til at få det mest optimale æstetiske udtryk, samt de rigtige løsninger omkring de mange vinduer i facaderne.
Vedligeholdelsesfri facadeplader
Til facaderne er anvendt Areco’s VP Sinus 18/76. Sinuspladen er 1.064 mm bred og klippes i den ønskede længde, og føres i alle de spændende nordiske farver. Der er et komplet sortiment i tilbehør, der sikrer et flot design. Areco Sinus 18/76 er det naturlige valg til facade løsninger, da de er vedligeholdelsesfri og har en lang levetid, der overgår langt de fleste andre materialer.
Et genanvendeligt materiale
Areco Profiles Sinusplade bruges både til nyopførelser og til renoveringer, da profildesignet falder naturligt ind i både den moderne og den klassiske arkitektur. De er økonomisk attraktive og samtidig bæredygtige, da stål er et genanvendeligt materiale, der produktionsmæssigt er meget miljøskånsomt.
Stålpladeprodukter kan tjene sit formål i 100 år. Derefter kan den genanvendes 100 % eller genbruges på 100 forskellige måder, for så sidenhen at genanvendes 100 % igen og så igen genbruges på 100 nye måder og sådan fortsætter det uendeligt. Uanset antal gange stålet bliver omsmeltet og genanvendt fastholdes dets evne og egenskaber.
Rockpanel – Legende facadedesign sikrer daginstitution i øjenhøjde

I daginstitutionen Smilehullet, der har åbnet dørene for vuggestue- og børnehavebørn i Beder, er leg og kreativitet inviteret ind i facaden. Den kompakte bygning med vinduer i forskellige højder er udstyret med robuste facadeplader i tre jordnære farver, der bidrager til det kreative udtryk.
Formsproget og plandisponering fra den tidligere bygning, der husede fritidshjemmet, har smittet af på Beders nye daginstitution Smilehullet, som børn og forældre i byen syd for Aarhus nu kan glæde sig over.
Formsproget er videreført
Det fortæller arkitekt MAA Jeppe J. Kortegård, der er medindehaver af Arkitekter Johansen & Rasmussen A/S, som står bag de designmæssige visioner for det nye børnehus:
- Vi har videreført flere af de eksisterende strukturer fra det tidligere byggeri til den nye bygning, der desuden har fået en første sal af hensyn til størrelsen på grunden, der betød, at vi måtte bygge i højden. Derfor er resultatet en daginstitution, der er både legende og kompakt i sit udtryk.
At der er tale om et byggeri, der til daglig huser de små størrelser, afspejler sig blandt andet i facadens design, hvor der er lagt stor omtanke bag at skabe et imødekommende og børnevenligt udtryk.
Farvespil skaber børnevenlig facade
- For at skabe en legende facade har vi bragt forskellige vinduesmotiver i spil og leget med farver og form på facadepladerne, hvor de skrå afslutninger opdeler facaden og bidrager til et mere kreativt udtryk. Det samme gør vinduerne, som med variationen i højderne kan bruges på forskellige måder, nogle er tiltænkt til de voksne og nogle til børnene, fortæller Jeppe J. Kortegård.
Facadepladerne, der er valgt i tre forskellige farver, er leveret af facadeproducenten Rockpanel:
- Farveskiftene i facaden understreger det legende udtryk. Vi har valgt facadeplader i to forskellige farver, der er jordnære og douce og samtidig skaber et spil i facaden. Derudover er der valgt en hvid facadeplade som danner et gennemgående bånd omkring hele bygningen. Båndet varierer i forskellige højder, hvor den ændres fra fuld facadehøjde til et smallere bånd, der tilpasser sig tagkanten ved de store overdækkede udearealer. Det hvide bånd samler huset og danner en ensartet base som kontrast til den mere fragmenterede og legende facade. Det var naturligvis vigtigt, at facadepladerne er holdbare og af høj kvalitet og samtidig inden for budgettet.
Holder til leg og boldspil
Netop holdbarheden har også været en vigtig faktor i projektet. Dette understøtter facadepladerne, der er valgt i designet Rockpanel Colours, da de ikke bare holder til vejr og vind, men også kan holde til en hverdag med masser af leg:
- Rockpanel Colours giver mulighed for at lege med udtryk og farver, og det er Smilehullet et godt eksempel på. Udover at facadepladerne bidrager til at give daginstitutionen et spændende udtryk, er de stærke overfor slag og spark. Det er naturligvis vigtigt, når vi har at gøre med en bygning, der skal holde til leg og boldspil, og her skruer facadepladerne i den grad ned for vedligeholdelsen, fortæller Palle Ramsdal, projektkonsulent hos Rockpanel. Han afrunder:
- Samtidig er det en facadeplade med bæredygtige fordele. Det skyldes ikke bare, at grundmaterialet stenuld er bæredygtigt fra naturens side, men også at facadepladerne har en lang levetid på minimum 50 år.
Areco Profiles – Aalborg kommunes nye materielgård står snart færdig med taget

Et kæmpe samspil mellem pandepladen og nutidens trend: trælister på facaden. Til taget på materielgården er valgt den traditionsrige Pandeplade 20/220 i 0,60 mm Alu-zink fra Areco Profiles. Pandepladerne kan leveres, afhængig af belægning, med en garanti fra 20 og op til 40 år og bruges både til nyopførelser og til renoveringer, da profildesignet falder naturligt ind i både moderne og klassisk arkitektur. Pandepladerne er 1.080 mm brede og fås i ønsket længde, med og uden forstærkningsspor og føres i alle de spændende nordiske farver. Der er et komplet sortiment i tilbehør til rådighed, der sikrer et flot design.
Til taget på materielgården er valgt den traditionsrige Pandeplade 20/220 i 0,60 mm Alu-zink fra Areco Profiles. Pandepladerne kan leveres, afhængig af belægning, med en garanti fra 20 og op til 40 år og bruges både til nyopførelser og til renoveringer, da profildesignet falder naturligt ind i både moderne og klassisk arkitektur. Pandepladerne er 1.080 mm brede og fås i ønsket længde, med og uden forstærkningsspor og føres i alle de spændende nordiske farver. Der er et komplet sortiment i tilbehør til rådighed, der sikrer et flot design.
Projektet som udføres i to etaper, består af en administrationsbygning med tilhørende velfærdfaciliteter, værksted, salthal og øvrige haller på i alt cirka 10.900 kvm.
Det naturlige valg
Areco Pandeplader er det naturlige valg til både tag- og facadeløsninger, de er vedligeholdelsesfri og har en lang levetid, der overgår langt de fleste andre materialer. De er økonomisk attraktive og samtidig bæredygtige, da stål er et genanvendeligt materiale, der produktionsmæssigt er meget miljøskånsomt. Stålpladeprodukter kan tjene sit formål i 100 år. Derefter kan den genanvendes 100 % eller genbruges på 100 forskellige måder, for så sidenhen at genanvendes 100 % igen og igen. Uanset hvor mange gange stålet bliver omsmeltet og genanvendt fastholdes dets evne og egenskaber.
Ny materielgård i Aalborg
Bygherre: Aalborg Kommune
Arkitekt: N+P Arkitektur ApS
Storentreprise: Byggefirmaet Arne Andersen Vrå A/S
Areco Profiles deltager gerne i orienterende møder sammen med arkitekter, bygherrer og entreprenører, så de tages med på råd tidligt i projektfasen. Tilsvarende ønsker Areco at følge projektet til dørs og være til stede og behjælpelig mens byggeriet er i gang, hvilket også har været tilfældet ved projektet i Aalborg. Her har Areco forslået detaljeløsninger og udført opmålinger af de forskellige bygninger i samarbejde med Byggefirmaet Arne Andersen Vrå A/S.
Areco Profiles – Ny olieterminal på den nyetablerede kaj i Frederikshavn

Tag og facade i Areco Profiles stålpladebeklædning
Frederikshavns Havn vil bygge en ny olieterminal, som skal lejes og drives af Stena Oil, på den nye del af havnen. Olieterminalen kommer til at bestå af 11 lagertanke, og med en samlet kapacitet på 74.400 m³ til maritime produkter og spulevand bliver anlægget Skandinaviens største. Derudover vil der blive etableret lastefaciliteter, pumpestation og rørledningssystem til import og eksport af både marine diesel og heavy fuel, centralvarmeanlæg samt stabsfaciliteter.
Beklædningen af tankene har NYTECH isolering A/S og Unitech A/S stået for, mens stålpladebeklædningen er leveret af Areco Profiles med profilerne 20/65 til væg og 35/115 til tag.
Velegnet beklædning til runde kurver
Det har krævet megen forberedelse og langsigtet planlægning at kunne levere den mængde af stålbeklædning. Beklædningen har vist sig velegnet til de runde kurver og det store areal, der skulle afskærmes. Areco Profiles lagerfører 4 overflader der spænder fra polyester, Polymax og Maxcoat til special Colorcoat HPS 200, der udmærker sig ved brug i krævende miljøer og langs kystlinjer. Alle der kommer gennem Frederikshavn vil kunne se disse fantastiske størrelser ved at kikke ud over vandet. Hvis der da ikke kommer et krydstogtskib i front, da disse også vil anløbe den nye kaj.
Areco profiles – I kulturbåndet i Vejle mødes nutidens materialer med historien

Bebyggelsen Kulturbåndet er opført på grunden, hvor tidligere G. Funders Rebslageri & Børstefabrik holdt til, centralt og naturskønt i Vejle og helt tæt på åen. Bygningerne er opført som 6 dobbelthuse i 2 etager med i alt 24 boliger. Længerne genfortæller historien om de gamle gaderum med forskudte bygninger.
Inspiration fra fortidens industribygninger
Det industrielle og rustikke materialevalg relaterer til de historiske bygninger og har samtidig klare referencer til de nærliggende murermestervillaer. Facaderne på Kulturbåndet er inspireret af materialevalget på de gamle, nu nedrevne industribygninger med facader i rødlige teglsten, og tage beklædt med profileret ståltag i grå nuance.
Et nutidigt, rustikt tagmateriale
Areco Profiles deltog i samarbejde med arkitekt og bygherre i valget af Areco Easy-Click som ønsket tagmateriale. Easy-Click i mørk silver blev valgt med baggrund i det zink-lignende udseende, det har fra starten af. Bygningerne er forholdsvist lukkede mod adgangssiden og meget åbne mod vest for dagslys og visuel kontakt med landskabet. Taget fremstår meget nutidigt og kan i øvrigt fås i mange farver, alle med Green Coat belægning. Et valg, der fokuserer på kvalitet og bæredygtighed.
Egenskaber:
- Easy-Click er et spændende alternativ til traditionel bånddækning
- Let og hurtig montering med kliksystemet, som er uden synlige skruer
- Pladen leveres i fixmål – tilpasset det enkelte projekt og i to designs – med eller uden designspor
- Kan anvendes på tage med hældning helt ned til 8°
- Leveres i længder op til 12,5 m
- Pladen leveres med en 36 my mat Green Coat overflade i flere farver og i alu-zink
F. Engel skaber fremtidssikret lager med facade i stål

En gammel og nedslidt fragtcentral i Haderslev er forvandlet til et flot og fremtidssikret højlager med alle moderne faciliteter. Den familieejede tekstilvirksomhed F. Engel har i tæt samarbejde med Lindab forvandlet skrot til slot, og begge parter er i dag stolte over resultatet.
Mange vælger at rive udtjente bygninger ned og i stedet bygge nyt fra bunden. Men F. Engel i Haderslev er lokalpatrioter, og da de kunne se mulighederne i at renovere byens skamplet, valgte de den grønne løsning med at bevare i stedet for blindt at smide væk.
”Vi er traditionsbundne og værdsætter det lokale, men det lokale er ikke vigtigere end kvaliteten. Vi valgte at gennemføre renoveringen, fordi vi gennem dialogen med Lindab kunne se, at vi kunne løfte de eksisterende bygninger til et helt nyt og moderne niveau,” fastslår Lars Engel, som ejer og driver F. Engel sammen med broderen John Engel.
Ingen ubehagelige overraskelser
Alle byggeprojekter er underlagt en stram tidsplan, men renoveringen af den gamle fragtcentral var underlagt ekstra tidspres for at det moderne højlager skulle stå færdigt til aftalt tid. Kort tid efter afslutningsdatoen kom lastbilerne med nye varer til den kommende sæson, der skulle opbevares på lageret.
For at sikre kvaliteten og for at slippe for ubehagelige overraskelser har Lars Engel med egne ord været med i alle detaljer lige fra idéfasen til udførelsen.
”Vi har sammen med Lindab skabt et teknologisk højlager for fremtiden, og den proces er forløbet fantastisk godt. Vi har arbejdet sammen om at kunne levere et flot og funktionelt højlager til aftalt tid,” siger Lars Engel.
Højlager udstråler værdierne
Lindab var eneleverandør på den omfattende opgave, der omfattede flere tusinde kvadratmeter sandwichpaneler til facaden, et hav af inddækninger og murkroner, tagrender, slusehuse, porte og ramper.
”Det har været et spændende byggeri, fordi der virkelig er tænkt over alt lige fra at reducere co2 forbruget til materialevalget og farverne, der er identiske med F. Engels koncernfarve. Dialogen har været konstruktiv hele vejen igennem, og det visuelle udtryk er blevet superflot,” siger Lone Villadsen fra Lindab.
Lars Engel glæder sig over, at projektet blev færdigt til tiden uden bøvl, og at alt spiller sammen, så højlageret nu udstråler F. Engels værdier om ordentlighed og kvalitet. For som han siger:
”Tekstilfolk som os er detaljeorienterede og ser alle fejl, men højlageret er blevet flot, og fungerer som et perfekt ansigt ud ad til for F. Engel.”
Lindab – Flere fagligheder i spil skaber overraskende facade

Silkeborg Varmecentral stod træt, slidt og udtjent omgivet af et renoveret boligområde og en kommende folkeskole, da Årstiderne Arkitekter fik opgaven med at revitalisere bygningen. Efter et tæt samarbejde med Lindab blev arkitekternes vilde idé omdannet til en unik løsning med lange, lodrette vinduer og en klinkbygget facade i stål.
Det lå ikke lige for, at løsningen skulle være en klinkbygget facade i stål, da Jan Emmertsen og Årstiderne Arkitekter fik til opgave at renovere den noget slidte Silkeborg Varmecentral. Efter at have nærstuderet bygningen fandt Jan Emmertsen imidlertid den detalje, som skulle være den bærende idé gennem renoveringen.
”For at skabe en helhed forsøger jeg at tage udgangspunkt i det eksisterende og prøver at fremhæve bygningens kvaliteter. Det kræver nogle gange et særligt blik at finde de detaljer, der er værd at bevare, men her indbød nogle markante glaspartier til at lege videre med forskudte lodrette linjer på facaden,” forklarer Jan Emmertsen.
Da materialevalget lidt utraditionelt faldt på klinkbygget stål, kontaktede Jan Emmertsen tidligt i processen Lindab, for at de i tæt samarbejde kunne videreudvikle idéen og finde en holdbar løsning.
Klink i stor skala
Den største udfordring var dimensionerne, for klinkbelægning i stål benytter man normalt i mindre stykker under eksempelvis vinduer og ikke på så store flader, som facaden krævede.
”Det er super spændende at blive udfordret af arkitekter, der kan se helt andre muligheder med materialerne. En ting er, at vi aldrig har lavet klink i så stor skala før, en anden ting er de mange inddækninger, der også tvang os til at tænke utraditionelt,” siger udviklingsingeniør Lene Agger fra Lindab, der også er imponeret over arkitekternes mod til at turde blande profiler, forskellige glanstyper og overflader.
Succes med samarbejdet
Udover klinkbelægning i stål leverede Lindab plan plade, sandwichpaneler, 30 forskellige typer profiler og rigtig mange inddækninger. Her oplever Årstiderne Arkitekter klare fordele ved at have en samarbejdspartner, der kan sikre en samlet leverance.
”For os er det en stor fordel med én systemleverandør, og når vi ovenikøbet kan udvikle sammen fra processens start, er det meget nemmere for os at gå fra vilde idéer på papiret til succes i virkeligheden,” siger Jan Emmertsen.
Cembrit – Facadeplader med uendelige designmuligheder

Cembrit Modulplader giver unikke designmuligheder, letter montagen og bidrager samtidig til optimering af ressourcer på byggepladsen.
Cembrit Modulplader er i sin enkelthed mindre udgaver af tre af Cembrits velkendte fibercement facadeplader, Cembrit Cover, Cembrit PLAN/Patina og Cembrit Solid. De tre produkter har forskellige egenskaber og udtryk. Cembrit Cover er en grå fibercementplade dækket af en stærk, vandbaseret akrylmaling og fås i et bredt farveudvalg, Cembrit PLAN/Patina er en robust plade med et rustikt udtryk, der med årene opnår naturlig patina, mens Cembrit Solid er kendetegnet ved at være gennemfarvet og overflademalet med et ensartet og harmonisk udtryk til følge.
De mindre formater giver bl.a. helt nye designmuligheder, da Cembrit Modulplader fås i 15 forskellige standardfarver samt fem forskellige størrelser, som kan kombineres i forskellige mønstre. De små Modulplader kan ligeledes kombineres med Cembrits standard facadeplader i fuld størrelse.
- Vores nye Cembrit Modulplader er først og fremmest udviklet for at give arkitekter større designfrihed. Pladernes forskellige formater og farver gør det nemlig muligt at skabe lige præcis det udtryk, man ønsker til den enkelte facade. Samtidig er de designet i størrelser som kan monteres på samme understøtningsafstand som Cembrits øvrige facadeplader. Endnu en væsentlig fordel er, at håndværkerne får lettere ved at montere de nye plader, da de - jo i sagens natur - vejer mindre end vores større facadeplader og desuden kan monteres på standardunderstøtning, udtaler Morten Erikstrup, salgschef i Cembrit A/S.
Fokus på spild
Lanceringen af Cembrit Modulplader er bl.a. også et led i Cembrits bæredygtighedsstrategi. De mindre plader betyder nemlig, at materialeudnyttelsen er højere. Samtidig minimeres spild på byggepladserne, da pladerne leveres som færdige løsninger klar til montering – uden behov for tilskæring.
- Der er lige nu meget fokus på at minimere tidsforbruget på byggepladsen og optimere de ressourcer, vi har til rådighed. Formålet med lanceringen af Cembrit Modulplader er bl.a. at tage endnu et vigtigt skridt mod at gøre vores produkter let anvendelige, så de er klar til at blive taget direkte i brug uden behov for yderligere tilskæringer og kantforsegling, forklarer Morten Erikstrup.
Cembrit Modulplader leveres med 15 års Cembrit Garanti, som er markedets stærkeste garanti for fibercementplader. Den forventede levetid er dog meget længere som følge af pladernes evne til at modstå selv de hårdeste vejrforhold som frost, sne, regn, varme og direkte sollys.
Fakta om Cembrit Modulplader
- Udvalg: Cembrit Cover, Cembrit PLAN/Patina og Cembrit Solid
- Størrelser: 292x1192mm, 592x1192mm, 292x2392mm, 592x2392mm, 592x2992mm
- Tykkelse: 8 mm
- Farver: 15 forskellige farver
- Materiale: Fibercement
Cembrit – Eksklusiv facadeplade kommer i 8 nye farver

Facadeplader med transparent overfladebehandling giver en flot, silkemat overflade med et anderledes spil i facaden og er af samme grund et populært materiale på tegnestuerne. Siden Cembrit lancerede facadepladen Cembrit Transparent, har arkitekter efterspurgt endnu flere valgmuligheder og en større grad af spil og gennemsigtighed i pladerne. Denne efterspørgsel imødekommes nu, hvor Cembrit tilføjer yderligere otte farver og nuancer til sortimentet.
- Med den transparente overfladebehandling kommer fibercementen helt til sin ret, og pladen er enormt udtryksfuld med mere liv og dybde end normalt. Cembrit Transparent er bare et lækkert produkt, og de nye farver udvider arkitekternes designmuligheder markant, siger Jytte Lørum Tappe, som er projektkonsulent hos Cembrit for arkitekter i Jylland og på Fyn.
Lanceringen består af to helt nye basisfarver, grøn og blå, mens de øvrige er nye, mere transparente nuancer af eksisterende farver.
Cembrit Transparent er en eksklusiv, gennemfarvet facadeplade i fibercement med semitransparent, pigmenteret akrylmaling, der fremhæver strukturen og fibrene i materialet og har høj UV-beskyttelse. Fordi pladen er gennemfarvet, bevares et harmonisk udtryk også ved hjørner, udskæringer og vinduer.
Pladen er yderst robust og har et langt og stort set vedligeholdelsesfrit liv, selv under hårde vejrbetingelser. Den kommer med skårne og forseglede kanter samt et komplet tilbehørsprogram i matchende farver.
Ud over lanceringen af otte nye farver og nuancer introducerer Cembrit også et nyt ventilationsprofil i sort aluminium, som kan anvendes sammen med facadepladerne fx over døre og vinduer.
Cembrit Transparents nye farver kan ses hos udvalgte forhandlere og kan bestilles allerede nu.
Cembrit hæver barren for fremtidens træbeklædning

Planken og de tilhørende paneler fremstilles i højeste kvalitet, kommer med 15 års fuld Cembrit garanti, i 15 forskellige farver inkl. den populære antracit RAL 7016 og med et komplet tilbehørsprogram. Den nye fibercementplank er Cembrits respons på kundernes stigende efterspørgsel på flere valgmuligheder inden for fibercementplanker med træstruktur. Cembrit lancerer plankerne og panelerne landet over mandag d. 3. april 2017.
Nu introducerer byggematerialeproducenten Cembrit to nye facadeprodukter på markedet: Cembrit planker og Cembrit paneler. Cembrit plankerne er facadeplanker med naturtro træstruktur og er et miljøvenligt alternativ til produkter, der kræver meget vedligeholdelse, fx træ. Derfor bruges plankerne bl.a. til gavle, facader, garager og skure. De tilhørende Cembrit paneler anvendes ofte til afslutning af en facadeløsning med Cembrit planker. Fibercementplanker med træstruktur vinder mere og mere indpas i det danske byggeri, og Cembrits produktlancering sker på baggrund af stigende efterspørgsel i markedet:
- Vi har lyttet til kundernes ønsker om flere valgmuligheder i forhold til farver, dimensioner og egenskaber i plankerne og har valgt at lancere vores egne planker, som kan imødekomme disse behov. Cembrit planker og paneler er derfor særligt tilpasset det danske marked, fortæller Mogens Fisker, adm. direktør i Cembrit.
Garantien på de nye facadeprodukter er i top med 15 års fuld Cembrit garanti, hvilket i dag er markedets længste garanti på fibercementplanker med træstruktur. Levetiden er dog meget længere, fordi fibercementplankerne har en unik evne til at modstå det danske klimas vejrpåvirkninger såsom frost, sne, regn, varme og direkte sollys. Den bevarer udseende og styrke i årevis med minimal vedligeholdelse.
At Cembrits nye planker og paneler er tilpasset det danske marked ses bl.a. i farveudvalget, der består af 15 forskellige farver, inkl. den populære RAL 7016 (antracitgrå), som også er en af de mest populære farver til vinduesrammer, samt farven svenskrød, der i stigende grad efterspørges til bl.a. sommerhuse. Derudover er der også en mal-selv-variant samt mulighed for bestilling i specialfarver.
Cembrit planker og paneler understøttes desuden af et komplet tilbehørsprogram i matchende farver, som giver en flot og stilsikker finish. Samtidig er produkterne nemme at montere og vil senere på året også komme som gør-det-selv-pakke med kortere og mere håndterbare længder.
- Grunden til, at fibercementprodukter er i stærk fremgang i Danmark, ikke mindst som erstatning for træ, er deres utrolige robusthed i kombination med minimal vedligeholdelse. Fibercementplanker er helt sikkert fremtidens "træbeklædning", og lanceringen af vores egne planker er derfor kun et naturligt næste skridt i udviklingen af vores forretning og sortiment, slutter Mogens Fisker
DS Stålprofil – Lette klik og smukke false giver byggeriet et visuelt løft
Med den nye stålprofil DS Nordic Klikfals kan tag og facader tilføres en moderne og klassisk finish, der giver et rigtig flot samspil med alle former for facadebeklædning. Samtidig giver det håndværkerne større smil på læben, da profilerne er enkle og hurtige at montere uden brug af specialværktøjer.
Falsede metalplader i zink og kobber har været anvendt i århundreder. Med DS Nordic Klikfals er det nu også muligt at finde et alternativ i stål med moderne overfladebehandlinger som pural, palux og polyester med op til 30 års garanti. Profilerne fås i fem afstemte farver: antracit, rødbrun, sort, silver og dark silver. Hertil kommer, at DS Nordic Klikfals fremstilles i Danmark med fleksible og korte leveringstider.
Synlige fordele
DS Nordic Klikfals fastgøres med en kombination af kliksamling og fastskruning. Det betyder en kortere montagetid i forhold til traditionel skruemontage. Og da kliksamlingen skjuler skruebefæstigelsen, fremstår det færdige tag eller facade med en meget flot finish.
Løsningen har et tidløst, enkelt og klassisk udtryk. Ønsker bygherren eller arkitekten, at taget eller facaden skal have lidt mere karakter, kan DS Nordic Klikfals leveres med et eller to ekstra designspor. Designspor er mindre false, som bryder den glatte flade imellem klikfalsene - og dermed fremhæver overfladens flotte udseende.
Klar, parat - færdig
DS Nordic Klikfals leveres i kundetilpassede længder fra 700-8000 mm med dækbredder på 275 og 475 mm. Falsen skiller sig markant ud fra andre profiler fra DS Stålprofil, hvilket åbner for løsninger med et nyt og spændende linjespil.
Det komplette tilbehørsprogram omfatter alle nødvendige tilbehørsdele fra beslag, vindskeder og endeluk til rygning, skotrender og vægprofil
Lindab – Ny teknik gør facaden unik
Den nye service er et alternativ til traditi-onelle skilte, når virksomhedsdomicilet skal udsmykkes med selskabets logo.
Facadekassetter er en populær genvej til at forny bygningsfacaden med færdige elementer, der monteres udenpå en eksisterende mur. Elementerne kan bestilles i alle tænkelige farver, så de passer til virksomhedens udtryk. Nu får virksomheder muligheden for at sætte endnu større præg på virksomhedsdomicilet med udstansning af logo eller billede i facadekassetten.
”Udstansning af logo direkte i facadekassetten er mere end bare et alternativ til et skilt. Løsningen binder bygningen sammen og giver et helstøbt og individuelt udtryk. Med programmet ArtDesigner på vores hjemmeside kan du få en illustration af, hvordan din bygning ville se ud med logo i faca-den,” fortæller Lene Agger, der er udviklingsingeniør i Lindab.
Branding af bygningen
Facadekassetterne og udstansning af logo henvender sig til virksomhedsdomiciler, sportshaller, skoler og andre offentlige bygninger med mange besøgende, der ønsker at signalere professiona-litet.
”En slidt facade går ud over indtrykket af professionalitet, ligegyldigt om bygningen huser en virk-somhed eller offentlig institution. Det handler om helhedsindtrykket, og en flot facade er både branding af bygningen og af beboerne,” fortæller Lene Agger.
Brugervenlighed i centrum
I udviklingen af facadekassetterne var nem montering et afgørende element for Lindab. Det bety-der, at facadekassetterne blot klikkes sammen og fastgøres med en skrue.
”Hvis det er besværligt at arbejde med, er det ligegyldigt, hvor genialt produktet er. Derfor er pro-cessen med udstansningen så enkel som overhovedet muligt. Kunden indsender blot et foto at det ønskede motiv, så sørger vi for resten,” fortæller Lene Agger.
Som del af virksomhedens fokus på brugervenlighed, har Lindab samtidig udviklet et software-program, der gør det muligt at se et forhåndsbillede af udstansningen, inden der bestilles.
Yderligere oplysninger:
René Jensen, salgschef hos Lindab, tlf.: 51 80 04 35, rene.jensen@lindab.com
ROCKWOOL facader sparer tid i byggeriet af Danmarks største børneby
Børnebyen bliver Danmarks største institution, hvor mere end 600 børn og unge skal have deres daglige gang i blandt andet børnehave, fritidsklub eller ungdomsklub. De voksende ventelister for børnepasning i Københavns Kommune stiller krav til tempoet for byggeriet. ROCKWOOL facader med talrige beklædningsmuligheder er svaret.
Let monterbare facadeløsninger sparer tid og penge
’Verdens bedste børneby’, som den kommende børneby hedder, er tegnet af COBE & NORD arkitekter, Grontmij samt PK3 Landskabsarkitekter. For holdet bag byggeriet var det afgørende at vælge let monterbare facader, som både er tidsbesparende i byggeprocessen, og ikke kræver vedligeholdelse.
”Entreprenøren bag byggeriet har efterspurgt løsninger, som giver en flydende byggeproces, og som er let at montere for alle håndværkere på sagen” fortæller Hans Henrik Ter-Borch, som er ansvarlig for facadekonstruktioner hos ROCKWOOL koncernen.
Arkitekt Mikkel Morris fra COBE arkitekter understreger samme pointe: ”ROCKWOOL leverede en komplet løsning, som betød en enklere og mere rationel byggeproces, og som var let monterbar. Derudover har ROCKWOOL produkterne nogle gode U-værdier, som også er af stor betydning for os rådgivere. Samlet set har ROCKWOOL løsningerne sparet os for meget besvær”.
Facadeløsning muliggør talrige beklædningsdesign
Valget af facadeløsning fra ROCKWOOL indeholder – udover tidsbesparelsen – også en fordel, når det kommer til beklædning af facadeløsningen. I løsningen indgår et facadegrundlag, hvorpå der kan monteres forskellige typer beklædning. Dette kombineret med, at løsningen kan bære op til 50 kg pr. m2, gør, at man kan vælge mange forskellige beklædningsdesign på samme facadegrundlag.
”Fordi børnebyens udformning er inspireret af Københavns forskellige bydele, kommer det frie valg af beklædningsdesign virkelig til sin ret her. Bygningerne har fået forskellige udtryk, hvilket er med til at skabe liv og farverighed i den lille by” afslutter Hans Henrik Ter-Borch.
I børnebyen er der benyttet omkring ti forskellige facadeplader med adskillige design, som giver bygningerne særlig karakteristika. Noget, som procesleder hos entreprenørfirmaet Jakon A/S, Claus Toft, kalder en ”æstetisk fordel” for byggeriet af børnebyen.
DS Stålprofil – En elegant og unik overflade til facadeløsninger

Den flotte overflade, der fås i farverne Relief sort 196 og Relief silver 031, tilfører -i kombination med DS Premium facadeprofil -byggeriet en finish, hvor resultatet bliver et unikt og meget elegant udseende.
Men hemmeligheden bag dette specielle produkt er ikke bare de flotte farver. For PladurIceChrystal har en bedre overfladekvalitet, der sikrer en større beskyttelse mod vejrpåvirkninger, og den strukturerede overflade er ligeledes mindre modtagelig over for snavs end lignende matte og glatte polyesteroverflader. Ved montering har PladurIceChrystalogså en højere ridsefasthed i sammenligning med polyester.
PladurIceChrystal er hurtigt blevet populær på det tyske marked, og nu lanceres denne løsningogså her i landet af firmaet DS Stålprofil, som også er behjælpelig med gode råd og vejledning til passende inddækninger i form af sokkel, lysninger og hjørner.
Yderligere oplysninger fås hos DS Stålprofil på telefon 96 57 28
28.
ds@ds-staalprofil.dk - www.ds-staalprofil.dk
Specielle facadeløsninger til Musikkens Hus

Musikkens Hus i Aalborg er tegnet af det østrigske arkitektfirma Coop Himmelb(l)au og har en noget anderledes arkitektur, end man normalt ser i dansk byggeri. Den særlige udformning har krævet adskillige specialløsninger til facaden, fx de mange iøjefaldende alukassetter, der udgør facaden.
Et puslespil af aluminium
Alukassetterne, som den 10.000 m2 store facade er beklædt med, er leveret af A.E. Stålmontage. Hver kassette er tegnet og produceret i specialmål og udgør hver deres brik i det store mønster, som dækker en stor del af bygningen.
- Det var et omfattende og meget kompliceret projekt for os at tage hul på, og der er gået ca. 1 år på tegnestuen og 2 ½ år på byggepladsen forud for montering af alukassetterne, fortæller Casper G. Jørgensen, projektleder hos A.E. Stålmontage.
Ud fra arkitekttegningerne designede A.E. Stålmontage alle kassetter på deres egen tegnestue og lavede 3D-modeller på hver enkelt kassette for at sikre, at alle linjer i byggeriet passede sammen.
- Den største udfordring var at få sporene og hele den meget specielle geometri til at passe sammen. Alle kassetter, vinkler og hældninger var planlagt ned til mindste detalje, men det betød også, at vi kunne lægge puslespillet uden større vanskeligheder, da det kom til den endelige montage, forklarer Casper G. Jørgensen.
Ekstrem vindspærre under facaden
Under facadekassetterne er der flere steder monteret en særlig vindspærre, som er leveret af tag- og facadeproducenten Cembrit. Adskillige hældningsfacader på Musikkens Hus er særligt udsatte for vejrets påvirkning, og A.E. Stålmontage valgte derfor Cembrits mest robuste vindspærre, den såkaldte Windstopper Extreme. Den er fremstillet af fibercement og indeholder ikke magnesiumoxid og magnesiumklorid, som medvirker til ophobning af fugt. Tværtimod, på grund af fibercementens robusthed kan Windstopper Extreme stå uafdækket udendørs i månedsvis og holder både vind og fugt ude selv under de mest voldsomme vejrforhold.
- Faktisk er vores Windstopper Extreme meget populær blandt andet i Grønland, hvor bygninger skal kunne modstå ekstreme vejrforhold, forklarer chefkonsulent i Cembrit Arne Vestbjerg. Han fortsætter:
- Selvom Musikkens Hus dog kun befinder sig i Nordjylland, så er den store bygning alligevel mere udsat end de fleste, da den ligger på første parket lige ud til Limfjorden. Mange af bygningens facader er særligt udsatte for vejrliget, fordi det er hældningsfacader, og derfor bør den underliggende vindspærre i dette tilfælde også være ekstra robust og holdbar.
Årets Byggeri
Det 20.000 m2 store musikhus er for nylig blevet kåret til Årets Byggeri 2014 af magasinet Byggeri, som kalder det "et spektakulært byggeri", bl.a. grundet det utraditionelle design og den markante arkitektur.
Nyt liv til facaden med EQUITONE

Projektet er et af de første i Danmark med EQUITONEs nyeste facadeplade - [linea].
EQUITONE [linea] tilbyder en uovertruffen designfleksibilitet. Facadepladen er gennemfarvet, hvilket betyder, at overfladen viser fibercementens den indre tekstur og farve. Ligeyldigt hvilken designmulighed der vælges, kan den gennemfarvede EQUITONE [linea] danne skarpe detaljer i enhver facade.
Arkitekterne Bjørk & Maigård ApS er tilfredse med resultatet og skriver på deres Facebookside; "Vi synes selv det giver en spændende varieret facade".
EQUITONE [linea] kan ikke kun bruges som en udendørs facadeplade. Det unikke design af EQUITONE [linea] gør det muligt at opnå fejlfri og meget kringlede detaljer i det overordnede facadedesign.
Byggeri med farverige facader og beton prisbelønnes igen

Ungdomsboligbyggeriet har nu vundet endnu en pris for arkitekturen og brugen af vedligeholdelsesfri og robuste materialer i form af beton og Steni Colour facadeplader.
For anden gang modtager Aalborgs nye ungdomsboliger, Henius House, en pris for den flotte og unikke arkitektur, hvor rå beton kombineres med farverige Steni Colour facadeplader. I oktober 2014 var det Aalborg Kommune, der hædrede Henius House og Himmerland Boligforening med kommunens arkitekturpris. Nu belønnes arkitekturen igen, da Betonelement-Prisen 2015 går til Henius House og arkitektfirmaet bag ungdomsboligerne, C.F. Møller.
Den gamle Eternitgrund i Aalborg rummer nu en ungdomsboligbebyggelse med en lang levetid som kræver minimal udvendig vedligeholdelse, eftersom arkitekturen kombinerer de bæredygtige byggematerialer beton og Steni Colour facadeplader. Begge materialer kræver minimal vedligeholdelse og har en lang levetid.
"Vi valgte at kombinere de markante betonfacader med farverige Steni Colour facadeplader frem for andre facadeplader, fordi vi tror på, at det er et produkt, som har en robusthed i sig. Det er nemlig en vigtig faktor, når man laver et byggeri som Henius House, at man ikke skal bruge en masse penge på vedligeholdelse, og at det er et produkt, der kan holde," siger arkitekt Klaus Toustrup fra C.F. Møller.
Farverne markerer byggeriets vigtige funktioner
"Det var vigtigt for os, at betonen kom til at stå rå og naturlig med en kontrast i form af nogle meget klare og stærke farver. Derfor kombinerede vi betonen med farverige Steni Colour facadeplader. Farverne markerer samtidig fællesområderne, som er de vigtige funktioner og særlige steder i byggeriet," siger Klaus Toustrup.
Det er netop også kombinationen af den rå beton med farverige Steni Colour facadeplader, i farverne i rød, gul, grøn og lilla, der bl.a. ligger til grund for tildelingen af Aalborg Kommunes Arkitekturpris og Betonelement-Prisen til Henius House.
"Arkitekternes brug af Stenis facadeplader i stærke og klare farver på Henius House i Aalborg viser, hvordan to helt forskellige materialer kan skabe et nyt og overraskende arkitektonisk udtryk. Den grå beton bliver et sammenhængende baggrundstæppe for en farvestærk og livsbekræftende komposition af klare volumener i klare
farver, der får lov at træde frem," siger jury-formanden for Betonelement-Prisen og adm. direktør for Dansk
Arkitektur Center Kent Martinussen og fortsætter:
"Det beviser, at en grå betonbebyggelse godt kan være en smuk og positiv livsramme, eksempelvis ved at blive kompletteret af stærke farver, når blot det gøres i gode materialer og i en gennemtænkt komposition, som tilfældet er i Henius House."
Fremtidens facademateriale har 60 mio. år på bagen

Barken fra den 60 mio. år gamle korkeg kendes hovedsageligt fra
champagnepropper og bordskånere, men anvendes også i alt fra
belægninger på rumfærger til akustisk isolering af lydstudier. Nu
lancerer Eurotag, der samarbejder med verdens største
korkproducent, Amorim, kork som bl.a. facadebeklædning i Danmark.
Det skyldes ikke mindst, at kork er blandt de mest bæredygtige
materialer, som vi kender til og dermed matcher byggeriets grønne
visioner, der peger i retning af stadig større fokus på
genanvendelighed og cirkulære materialestrømme:
Kæmpe bæredygtigt potentiale
- Kork er et materiale, som i den grad har fremtiden foran sig.
Ikke alene minimerer det miljøbelastningen og optager mere end CO2
i sin levetid, end det kræver at producere og transportere det.
Kork virker samtidig varmeisolerende og mindsker dermed
energiforbruget, ligesom det både er fuldt ud genanvendeligt og
indgår 100 pct. i naturens eget kredsløb, forklarer senior advisor
Kåre Fjalland fra Eurotag. Han fortsætter:
- Byggeriet står for ca. 20 pct. af Danmarks årlige CO2-udslip, og
der er ingen tvivl om, at hvis vi skal kunne realisere de høje
grønne ambitioner, så kommer kredsløbstankegangen til at spille en
afgørende rolle fremover. Korken har her et kæmpe potentiale, som
venter på at blive udfoldet.
Facadebeklædning med byggetekniske fordele
Som facadebeklædning har kork været anvendt i årevis i Sydeuropa.
Det skyldes især, at kork ud over at være et bæredygtigt
naturmateriale giver en række byggetekniske fordele. Bl.a. afgiver
kork ingen giftige stoffer ved afbrænding, og materialet har
samtidig stor modstandsdygtighed over for snavs, så risikoen for
bakterieangreb og skimmelsvamp mindskes markant.
- Man kan f.eks. forestille sig, at en arkitekt står med en
retrofitting-opgave for en boligforening, som har problemer med
skimmel på den eksisterende facade. Her vil en korkfacade komme
fremtidige problemer i forkøbet, ligesom overfladen bliver lettere
at vedligeholde og føles behagelig og naturlig at røre ved.
Derudover patinerer korkfacader på samme naturlige måde som facader
i hårdttræ, og materialet kan formgives fuldstændigt efter
arkitektens ønske, så der er stor frihed til at lege med
facadeudtrykket, fortæller Kåre Fjalland.
Totaløkonomiske gevinster
Amorim fremstiller kork af bark fra korkegen, som opvarmes,
granuleres og derefter sammenpresses. Densiteten afhænger af, om
korken skal anvendes til f.eks. termisk eller akustisk isolering,
facadebeklædning eller såkaldt teknisk kork på rumfærger.
Erfaringen viser ifølge Kåre Fjalland, at de færdige korkprodukter
er meget langtidsholdbare, og f.eks. kan korkisolering selv efter
50 års indbygning granuleres og genanvendes uden tab af
funktionelle egenskaber såsom isoleringsevnen:
- Kork er tæt på at være uforgængeligt, så materialet er
regenerérbart på to niveauer: Dels kan der altid plantes flere
træer, og dels kan den allerede eksisterende kork genanvendes i en
even-cycling-proces i stedet for at blive downgradet. Dermed er der
en rigtig god totaløkonomi i kork, når hele livscyklussen regnes
med.
Nye og billigere afslutningsprofiler fra Cembrit

Den 1. oktober 2014 lancerede Cembrit, Danmarks største
leverandør af byggematerialer i fibercement, nye prælakerede
afslutningsprofiler og udvider dermed sortimentet med et
konkurrencedygtigt produkt inden for afslutningsprofiler til
facaden. De prælakerede lister er et prisvenligt alternativ til de
pulverlakerede lister og er i gennemsnit 18 % billigere.
Cembrits afslutningslister anvendes omkring vinduer og som
hjørneløsninger for at skjule den bagvedliggende konstruktion, så
monteringen af pladerne afsluttes med en flot finish.
Afslutningslisterne gør både arbejdet nemmere for håndværkere og
sikrer en mere æstetisk løsning for slutbrugeren.
De nye prælakerede afslutningsprofiler fås i fire standardfarver,
der matcher Cembrits øvrige facadeløsninger og farveudvalg. Det
giver et flot og komplet udtryk.
Fakta:
De fire farver, som de nye prælakerede lister kommer i, kan
anvendes til følgende Cembrit facadeprodukter:
Hvid: Hardie (Hvid), PLAN (Perle) og Cembrit Zenit (Luna), Cembrit
True (Antarctic), Cembrit Metro (Nuuk)
Sort: HardiePlank (Sort)
Lysegrå: Hardie (Lysegrå) og Cembrit Zenit (Mercury)
Grå: PLAN (Flint) og Cembrit Zenit (Orcus)
Alle profiler leveres med folie.
Ivarsson lancerer et nyt enestående facademateriale designet af og for arkitekter

EQUITONE [linea] er et facademateriale i gennemfarvet
fibercement med en tredimensionel form, der giver et spændende spil
mellem lys og skygge. Linea har en linjestruktur svarende til
størrelsen og formen af en menneskefinger. I dagens løb bevirker
dagslysets vekslende indfaldsvinkler, at forskellige aspekter af
materialet bliver fremhævet. Hver eneste EQUITONE [linea]-plade er
unik og viser fibercementens rå, ubehandlede struktur.
Fibercementen fremstilles og distribueres i store plader, der er
nemme at tildanne til den ønskede størrelse og form på
entreprenørens værksted eller selve byggepladsen.
Hver arkitekt har givetvis helt sine egne idéer til, hvordan de
sprøde, helstøbte detaljer i de indfarvede EQUITONE-plader kan
udnyttes i netop sine projekter. Monteringsanordningerne på både
synlig og skjult befæstelse er specielt udviklede til EQUITONE
[linea].
I november indleder ivarsson en skandinavisk kampagne rettet mod
bygningsarkitekter. Det gennemgående, ikoniske billede er designet
af den anerkendte kunstner Fred Eerdekens (www.fred-eerdekens.be).
Eerdekens kunst er blevet berømt for sine illusioner frembragt ved
spillet mellem lys og skygge.
Mere end 60 internationale arkitekter har bidraget til designet af
EQUITONE [linea]. Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke de
pågældende arkitekter for deres medvirken i arbejdsgrupperne.
Få mere at vide om det nye materiale på www.equitone.com.
Krydstogtterminal i Nordhavnen med nyskabende facadeløsning

København har længe været et turistmekka, hvor udlændinge fra alle verdenshjørner lægger vejen forbi. En stor del af disse turister kommer med de over 300 krydstogtskibe, der hvert år lægger til kaj i hovedstaden. For at tilgodese denne interessante kundeskare har By & Havn netop - sammen med Dronningen - indviet en ny passagerterminal i Nordhavnen. Det er meningen, at terminalen skal gøre livet som krydstogtturist endnu nemmere.
For Mogens Rasmussen A/S, der blandt andet leverer facader, solafskærmninger og loftsprodukter til byggesektoren, har projektet været særligt interessant. Firmaet med base i Middelfart har nemlig leveret det tyskproducerede facadepanel Rodeca 50 mm. Heatbloc i polykarbonat til den nye terminalbygning. - Da vi fik muligheden for at levere 5.000 kvadratmeter facadepaneler til den nye krydstogtterminal, var der ikke meget at betænke sig på. Vi er stolte over at have leveret facaden til et så fremtrædende byggeri i det københavnske havneområde, siger Peter Gjerløff, der er direktør hos Mogens Rasmussen A/S.
Minder om opaler og østers Jesper Kusk Pedersen fra Christensen & CO Arkitekter var arkitekt på projektet, og han forelskede sig i panelerne, fordi de gav nogle specielle muligheder i de maritime omgivelser. - Panelernes perlemorsudtryk giver en rigtig god effekt i de maritime omgivelser, da det minder om opaler eller det indvendige af en østers, fortæller han og fortsætter:
- Rodeca 50 mm. Heatbloc er translucent, og det giver en god effekt i dagslys, men også når det er mørkt. Da lyset kan gennemtrænge facaden både udefra og indefra, er der altid nye nuancer at betragte, når man ser på bygningen, ligegyldig om det er nat eller dag. Desuden sikrer Heatbloc-teknologi, at varmen bliver reflekteret, hvilket muliggør et mere behageligt indeklima.
Alternativ til glas
Ifølge Peter Gjerløff giver polykarbonat som facadeprodukt andre muligheder end eksempelvis glas. - Hvis man vælger en facade lavet af polykarbonat, får man mulighed for at lege med et hav af farver, forklarer han. Når det kommer til isoleringsevnen, er polykarbonat fuldt ud på højde med energiruder, og det var naturligvis også vigtigt for arkitekten, da valget faldt på Mogens Rasmussens facadepaneler: - I dag er energiprofilen vigtig i nybyggeri, og ud over de arkitektoniske fordele ved facadepanelerne er de også yderst energivenlige, forklarer Jesper Kusk Pedersen, der også peger på den relativt simple montering som en fordel ved Rodecas produkt.
Billigt materiale
For Mogens Rasmussen A/S startede processen med at blive leverandør til den nye krydstogtterminal allerede i efteråret 2011. Arkitekt Jesper Kusk Pedersen havde set Rodecas produkt på et byggeri i Holland, og han mente, det ville passe godt til den nye københavnske havnebygning. Siden den første kontakt blev taget, er leverandøren og arkitekten indgået i en tæt dialog. - Det har været en god og lærerig proces for alle parter, hvor vi har budt ind med de kompetencer, som vi har i forhold til facader, siger Peter Gjerløff.
Facadeelementerne er leveret i en bredde på 50 centimeter og i længder på op til 14,5 meter. Pladernes tykkelse er 50 millimeter. Polykarbonat er et billigt materiale, som normalt kun koster godt en tredjedel af facadeglas
Boldspil tilladt

Hjørnet Fritids og Ungdomsklub er et arkitekttegnet hus, som på grund af knækkede facadeplader så slidt og medtaget ud allerede efter få års brug. Derfor indledte Roskilde kommune for to år siden en tæt dialog med steni om at finde en løsning, således at huset kan beholde sit karakteristiske stramme udtryk. Sabina Holstein, arkitekt og bygherrerådgiver fra Roskilde Kommune udtaler : - Vi ønskede at holde bygningen som et nyt hus, så det ikke falder i værdi, og derfor var det et stort problem, at de oprindelige facadeplader af fibercement ikke er bygget til boldspil. Vi brugte mange resurser på at skifte plader, og jeg er overbevist om at ved at skifte til de mere holdbare Steni colour- plader på hele facaden, så sparer vi penge i det lange løb.
Et hårdt ydre og et blødt indre
Der er blevet både trampet og hoppet på Steni-pladerne, hvilket de holdt til, helt uden problemer.
- Jeg er meget tilfreds med arbejdet på Hjørnet. Det oprindelige stramme facadeudtryk er bevaret, men pladerne er skiftet ud. Vi har bibeholdt bygningens sorte flade udadtil, som modstilles af det bløde træindre. Jeg glæder mig til at se hvordan, det går med facaden over de næste år. Og da vi har udført et lignende projekt på en anden bygning med en anden type plader, så kan vi om nogle år se, om der er en forskel, fortæller Sabina Holstein.
Ekstrem test
Sabina Holstein fortæller, at montøren selv afprøvede pladernes styrke, da han tog en rest og lagde et par fliser under den ene ende, hvorefter han hoppede ihærdigt på pladen: - Der er blevet både trampet og hoppet på Steni-pladerne, hvilket de holdt til, helt uden problemer. Man kan sagtens stå på dem; de knirker og knager, men knækker ikke. Det absolut eneste, vi i den forbindelse kan udsætte på pladerne, er, at de ikke er ridsefaste.
Blikket for totaløkonomi
Med udskiftningen af facadepladerne på Hjørnet øger man facadens forventede levetid 20 år til 60 + år, og for Sabina Holstein, der har sin gang i Roskilde kommunes vedligeholdelsesafdeling, så er det vigtigt at se på det totaløkonomiske perspektiv : - Steni-pladerne har en merpris, men når man tænker udgifter til vedligeholdelse med, så reduceres den merudgift i forhold til en længere levetid og færre omkostninger undervejs. Til gengæld er det jo ikke altid økonomisk muligt frit at vælge, men vi ved jo godt hvilke materialer, vi helst vil have på vores byggeprojekter. Hjørnet har med sin nye facade stået færdigt i godt et år, og med den tidligere løsning, havde vi nok allerede skiftet en håndfuld plader på denne tid
Ny ”mini” facadeplade fra Cembrit

Ny "mini" facadeplade fra Cembrit
Cembrits populære PLAN facadeplade har fået en lillebror, Cembrit PLAN Mini. Pladerne er skåret i mindre størrelser og giver facaden et anderledes og nutidigt udtryk. De små plader er desuden så nemme at håndtere, at montering kan klares af én person.
På Byggeri '14 lancerer Cembrit en ny facadeplade: Cembrit PLAN Mini, som er en mindre variant af de populære Cembrit PLAN facadeplader. De nye mini-plader er skåret i en ergonomisk og praktisk størrelse, som både gør pladen let i vægt og nem at håndtere. Det betyder, at montering af facadeplader er blevet nemmere for den håndværker eller gør-det-selv-person, som arbejder alene, for nu kan montage snildt udføres af én person.
Cembrit PLAN Mini tager højde for fugeafstande mellem pladerne og passer med modul 1200. De mindre formater og mange fuger giver samtidig facaden et anderledes og mere nutidigt udtryk.
Cembrit PLAN Mini fås i PLANs fem standardfarver (Perle, Sand,
Flint, Grafit og Granit) med matchende tilbehør, hvilket sikrer en
flot og komplet løsning. Pladerne kan anvendes på hele facader på
både store og mindre byggerier, på gavle, udhæng, skure, carporte
og andre områder og tilbygninger på huset.
________________________________________
For yderligere information kontakt
venligst:
• Mogens Fisker, adm. direktør, Cembrit, tlf. 99 37 22 24 /
40 25 85 00, mogens.fisker@cembrit.dk
• Presseservice: Helle Jespersen, Conexia PR, tlf. 60 60 97
36, helle@conexiapr.dk
________________________________________
Om Cembrit A/S
Cembrit A/S med hovedsæde i Aalborg er et datterselskab i den
internationale Cembrit-gruppe. Som en del af Cembrit-gruppen har
Cembrit A/S tilpasset sig det globale markeds udfordringer og
muligheder. Et element i denne tilpasning har været at flytte
produktionen til fabrikker i udlandet, og Cembrit A/S er i dag et
rent salgs- og rådgivningsselskab.
Cembrit-gruppen har datterselskaber i 14 lande og er Europas næststørste og hurtigst voksende spiller inden for fibercementsbaserede byggematerialer. Det er bl.a. i kraft af den position, at Cembrit arbejder strategisk med at udvikle anvendelsesmulighederne for fibercement og derved udvide det totale marked for byggematerialer i fibercement.
Læs mere på www.cembrit.dk
Alfix har bestået flere krævende facadepuds-tests

Alfix har bestået flere krævende
facadepuds-tests
Alfix bestod med sit facadepudssystem, brandtesten SP Fire 105 i
marts 2013 i Sverige - en test som dokumenterede, at Alfix
pudssystemet sikkert og trygt kan anvendes på isoleringsmaterialet
EPS 80F. Derved opfyldes kravene i "Eksempelsamling om brandsikring
af Byggeri 2012", udgivet af Energistyrelsen i Danmark. I januar
2014 har Kolding virksomheden bestået et andet krævende testforløb
i Tyskland - nemlig en langvarig vind- og vejrprøvningstest, som
viser systemets robusthed. En række Alfix facadepuds- og
malingsprodukter blev her udsat for intense simulerede klimatests i
regn, høj temperatur, frost og tø - svarende til 20 års
belastning.
"Det giver os, kunderne og slutbrugerne tryghed, at vi nu har
bestået 2 så væsentlige og krævende facadepudstests. For Alfix er
det afgørende, at de nye facadeløsninger har den højeste kvalitet,
og at vi også har klar dokumentation for vores grundige
udviklingsarbejde", siger teknisk chef i Alfix Allan Nielsen.
I Sverige er der tradition for at bygge huse i træ, og man har
samtidig stor erfaring med brandtest af facader i flere etagers
byggeri. I Tyskland og Østrig har de mange generationers erfaring
med pudsede facader i et klima, der minder om det danske. Det var
derfor ikke tilfældigt, at Alfix valgte anerkendte testinstitutter
fra netop disse lande.
"Efter vejrpåvirkningen under klimatesten foretog det østrigske
prøvningsinstitut også en robusthedstest, som afprøvede styrken i
puds- og malingslagene på de isolerede facader. Instituttets
medarbejdere lod en tung jernkugle, ophængt som et pendul, brage
ind i slutpuds og maling fra forskellig afstand for at tjekke
facadens robusthed. Også her viste Alfix DuraPuds og facademalingen
DuraDec høj klasse - både på isolering af mineraluld og EPS 80F",
slutter Allan Nielsen.
Alfix produkterne bestod uden problemer prøvelserne i Sverige og
Tyskland, og derfor har virksomheden gode forventninger til, at
markedet vil tage godt imod det udvidede DuraPuds og DuraDec
sortiment, der nu også inkluderer 2 nye produkter baseret på
silikoneharpiks. Nyhederne fremvises på Byggeri' 14 messen i
Fredericia d. 25-28.2.
2 nye højkvalitetsprodukter til facader fra Alfix

2 nye højkvalitetsprodukter til facader fra
Alfix
Alfix DuraPuds serien har fået vokseværk. I efteråret 2010 talte
sortimentet bare 2 pudsprodukter til faste underlag, såsom
blødstrøgne tegl og maskinsten. Siden er yderligere 5 produkter
tilføjet facadefamilien.
Ved Byggeri'14 messen i Fredericia - februar 2014 introduceres nu
yderligere 2 nye produkter: Alfix DuraPuds 800 SR - en
silikoneharpikspuds og Alfix DuraDec 8000 SR - en
silikoneharpiksmaling. Det samlede sortiment består herfra af 9
komplementerende højkvalitetsprodukter til facader.
"Alfix løsningerne til facadekonstruktioner har hurtigt vist sig
at være en succes. Mange af de murere, som allerede kender vores
fliseklæbere for deres gode bearbejdningsegenskaber og vedhæftning
til underlaget, har virkelig taget positivt imod vores
pudsprodukter. Men vi har også med stor glæde kunnet konstatere, at
mange helt nye brugere har overgivet sig til Alfix, efter at de har
prøvet DuraPuds", siger teknisk chef i Alfix Allan Nielsen.
Alfix DuraPuds 800 SR er en hvid færdigoprørt slutpuds på basis af
silikoneharpiks med en kornstørrelse på 1,5 mm, og en konsistens
der gør den meget nem at arbejde med for den udførende håndværker.
Produktet får følgeskab af DuraDec 8000 SR, en hvid kvalitetsmaling
baseret på silikoneharpiks - perfekt til udsatte facader. Begge
produkter giver husfacaden en ekstrem lang holdbarhed, således at
facaden kan stå op til 15-20 år, før den igen skal behandles med
puds eller maling.
"Produkter på basis af silikoneharpiks tilhører den absolutte
superliga kvalitetsmæssigt, så der er mange fordele både for den
udførende og bygherren. Både puds og maling er lette at arbejde
med, og så forebygger de samtidig dannelse af begroninger og snavs.
Det danske klima udgør en stor udfordring i forhold til vedligehold
af hvidmalede og pudsede huse, så der er selvsagt fokus på især
modstandsdygtighed over for bl.a. algevækst. Det er nok de færreste
boligejere, der drømmer om grønne facader kort tid efter en puds-
eller malerbehandling. Men det kan desværre let blive tilfældet,
hvis ikke der anvendes den helt optimale løsning", slutter Allan
Nielsen.
Ligger et hus tæt på skov, kystnært eller i et trafikeret område,
så er facaden ekstra udsat. Selv i mindre aggressive omgivelser vil
en nordvendt husfacade være meget modtagelig på grund af den
begrænsede lys- og varmepåvirkning i efterårs- og
vinterhalvåret.
Ligesom mange andre inden for byggeindustrien, så glæder Alfix sig
til foråret, og ikke mindst glæder Kolding virksomheden sig til at
præsentere kunder og slutbrugere for de nye facadeprodukter.
Mød Alfix på messen Byggeri´14 - stand nr. D6320.
Om Alfix
Alfix er en familieejet dansk byggematerialeproducent beliggende i
Kolding. Alfix' sortimentet består af et bredt udvalg af
højkvalitetsprodukter til eksempelvis murere og entreprenører.
Sortimentet består blandt andet af fliseklæbere, fugemasser og
facadepudsprodukter.