Gevindstænger

Gevindstænger - Indlimede gevindstænger behandles ikke i eurocode 5, og de indlimede gevindstænger må kun anvendes i konstruktioner i anvendelsesklasse 1 og 2. Der tales også om aksialt påvirkede gevindstænger, tværbelastede gevindstænger med flere.

Leverandører af og viden om gevindstænger:


BC Technic ApS

BC-Technic

Brundevej 9
6230 Rødekro
Tlf.: +45 2943 8015
E-mail: sales@bctechnic.dk

www.bctechnic.dk

Kompetencer:  Ankre, Befæstigelse, Bolte, Gevindstænger, Møtrikker, Rustfrie skruer, Skiver, Skruer

Læs mere om BC Technic ApS


OSG Scandinavia a/s


Langebjergvænget 16
4000 Roskilde
Tlf.: 46 75 65 55
E-mail: osg@osg-scandinavia.com

web

Kompetencer: Skærende værktøj, Gevindtappe, Gevindfræsere, Bor, Endefræsere, Vendeskær, Genopslibning, Spindelværktøj, Rivaler

Læs mere om OSG Scandinavia a/s


Mere viden om gevind og gevindstænger:

Et gevind forløber efter en skruelinje. Hvis et gevindstål sættes til et cylindrisk emne, som drejes en hel omgang, mens drejestålet samtidig flyttes til et bestemt stykker i længderetningen, opstår der en skruelinje.

Fakta
Højre- og venstregevind - Gevind fremstilles som højre- og venstregevind. Højregevind er det mest almindelige. Gevindet skrues højre om ved fx befæstigelse af en maskindel med en skrue. Venstregevind anvendes, hvor højregevind vil skrue sig løs, fx en slibemaskine - spindlens venstre side, slæder på værktøjsmaskiner o.l.
En venstreskåret skrue skal skrues venstre om, modsat omdrejningsretning af højregevindet.

Fakta
Gevind kan opdeles efter deres anvendelsesområde i tre hovedgrupper:
- Befæstigelsesgevind.
- Bevægelsesgevind.
- Tætningsgevind.

Skruer og møtrikker indgår under gruppen befæstelsesgevind og anvendes bl.a. ved montagearbejder, hvor forskellige emnedele skal sammenspændes.

For at emnerne kan sammenspændes med et vis moment og fastholdes, skal skrue og møtrik passe godt sammen. Gevind fremstilles med forskellige stigninger. Stigningen har betydning for fastspændingsmomentet: En lille stigning på gevindet giver større fastspænding, end grovere stigning gør. Ved et groft gevind er der mindre risiko for, at gevindet river sammen.


ITW Construction – SPIT står klar med næste store byggeplads-hit
SPIT FIX Extra har i årevis været håndværkernes foretrukne kemiske anker til fastgørelse af gevindstænger og armeringsjern i beton

Nu er næste generation klar i form af SPIT VIPER XTREM, der giver klassikeren en endnu stærkere ’storebror’, som samtidig er mere fleksibel og bidrager til at reducere materialespild.

Det stærke og alsidige kemiske anker SPIT FIX Extra har gennem mange år været professionelle håndværkeres foretrukne løsning til fastgørelse af gevindstænger og armeringsjern i revnet og ikke-revnet beton.

Byggeriet udvikler sig imidlertid konstant, og for at sikre, at håndværkerne også fremover kan lave kvalitetsfastgørelse under alle forhold, er næste generation af det populære kemiske anker nu klar i form af SPIT VIPER XTREM.

Bedre arbejdsbetingelser – selv under ekstreme forhold - På væsentlige punkter er det en fremtidssikker løsning, som især kommer til udtryk ved større styrke, øget fleksibilitet og bedre materialeudnyttelse. Den er netop udviklet med henblik på at sikre endnu bedre arbejdsbetingelser for håndværkerne, siger produktchef Johannes H. Jakobsen fra ITW Construction Products, der står bag SPIT varemærket.

Ligesom SPIT FIX Extra kan SPIT VIPER XTREM benyttes i temperaturer fra -10 grader C til +40 grader C. Men én af opgraderingerne er, at den også kan bruges i vandfyldte huller. SPIT VIPER XTREM er desuden godkendt til eftermontering af armeringsjern i diamantborede huller. Dermed opnår håndværkerne større fleksibilitet på byggepladsen både i forhold til vejrlig og byggemetoder.

Derudover er SPIT VIPER XTREM så stærk og sikker, at den er godkendt til brug i seismisk aktive områder. Den er også brandgodkendt i op til 120 minutter ved montage af gevindstænger og op til 240 minutter ved montage af armeringsjern. Johannes H. Jakobsen uddyber:

- SPIT VIPER XTREM er skabt til at gøre den svære fastgørelse nemmere og mere effektiv, selv under de vanskeligste og mest ekstreme forhold. Det betyder fx meget, at byggeriets fremdrift og kvalitet ikke begrænses af nedbør. En entreprenør kan med sindsro aflevere byggeriet, velvidende at fastgørelsen har en kvalitet, så den kan modstå selv de mest voldsomme forhold, bygningen efterfølgende kan blive udsat for.

Større fokus på bæredygtighed Endelig er bæredygtighed blevet tænkt ind i opgraderingen: SPIT VIPER XTREM leveres nemlig også i praktiske jobsite packs à 25 stk. i større patroner, som stort set kan tømmes fuldstændigt. Det sikrer optimal udnyttelse af klæbemassen, så mængden af spild minimeres.

De større patroner betyder også mindre emballageforbrug, færre genbestillinger og bedre arbejdsflow uden afbrydelser.  Overskydende patroner kan endda gemmes til næste byggesag, da løsningen har en holdbarhed på 18 måneder.

- Som udgangspunkt vil der stort set ikke være noget produktspild, og mængden af emballage er reduceret, så bygherre opnår en både holdbar og bæredygtig løsning med reduceret miljømæssigt aftryk, slutter Johannes H. Jakobsen af.