Glashærdning

Glashærdning, også kendt som termisk hærdning, er en proces, hvor glas opvarmes til høje temperaturer og derefter hurtigt køles ned for at forbedre dets styrke, holdbarhed og sikkerhedsegenskaber. Glashærdning anvendes primært på floatglas, som er en almindelig type glas.

Leverandører af og viden om Glashærdning:


Mirit Glas A/S

mirit

Marielundvej 37D
DK 2730 Herlev
Tlf. +45 44 94 44 49
E-mail: post@mirit.dk

www.miritglas.com

Kompetencer: Skueglas, hærdet glas, glasstænger, teknisk glas, glasrør, Blyglas, borosilikatglas, buet glas, Bøjet glas, displayglas, Elektrisk opvarmede glas, floatglas, Glas, Glasblæsning og ætsning, Glasborde, Glasdøre, Glashærdning, Glasindretning, Glaskugler og -perler, Glasrør, Glasrørssikringer, Glasskilte, Glasskår, Glasslibning og -gravering, Glasvarer, Industriglas, Inspektionsluger, jernfattigt glas, Kemisk hærdet glaskeramisk glas, Kvartsglas, Kvartsrør, Laboratorieglas, lamineret glas, Lampeglas, Montrer, Måleglas, Optisk glas, Ornament glas, Ovnglas, Planglas, Rørglas, Safirglas, Sikkerhedsglas, Skibsvinduer, Spejle, Spejlglas, Strålebeskyttelsesglas, Vandglas, Varmeruder

Læs mere om Mirit Glas A/S


Mere viden om Glashærdning:

Processen med glashærdning indebærer typisk følgende trin:

  1. Skæring og formning: Først skæres og formes glasset i den ønskede størrelse og form. Dette kan omfatte skæring, slibning eller bukning af glasset for at opnå den ønskede form og størrelse.
  2. Opvarmning: Derefter opvarmes glasset til en temperatur på omkring 600-700 grader Celsius ved hjælp af en ovn eller en anden varmekilde. Denne høje temperatur gør glasset blødt og formbart.
  3. Afkøling med luft eller quenching: Når glasset er blevet opvarmet tilstrækkeligt, afkøles det hurtigt ved hjælp af en luft- eller vandstrøm. Denne hurtige afkøling skaber en højere overfladespænding og komprimerer overfladen.
  4. Indre spændinger: Under afkølingsprocessen dannes der indre spændinger i glasset som følge af temperaturforskellen mellem overfladen og midten af glasset. Disse indre spændinger er ansvarlige for den øgede styrke og holdbarhed i det hærdede glas.

Resultatet af glashærdning er et stærkere og mere holdbart glas end uopvarmet floatglas. Det hærdede glas er modstandsdygtigt over for mekanisk belastning, termisk stress og tryk. Hvis det hærdede glas skulle gå i stykker, vil det ikke resultere i skarpe, farlige glassplinter, men i stedet nedbrydes i små og relativt sikre fragmenter.

Glashærdning anvendes i en bred vifte af applikationer, herunder bygningsglas som døre, vinduer og brusenicher, bilglas, møbelglas, sikkerhedsglas og elektronisk udstyr. Det er også værd at bemærke, at efter glashærdning kan glasset ikke skæres eller bearbejdes yderligere uden at miste dets hærdningsegenskaber, da det vil resultere i, at glasset går i stykker i små fragmenter.