Isoleringsmaterialer

Isoleringsmaterialer spiller en afgørende rolle i at opretholde en behagelig temperatur i boliger og bygninger. De udgør en effektiv barriere mod varmetab om vinteren og varmeindtrængning om sommeren. Ved at reducere energiforbruget bidrager de til både økonomiske besparelser og miljømæssig bæredygtighed.

En af de mest almindelige isoleringsmaterialer er glasuld, som består af genanvendt glas og silica sand. Det er let at installere og har fremragende lydisolerende egenskaber ud over dets termiske isoleringsegenskaber.

Leverandører af Isoleringsmaterialer:

ACA Industry ApS

Neder Hollufvej 69
5220 Odense SØ
Tlf.: +45 24 82 25 82
E-mail: info@acaindustry.com

www.acaindustry.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

AiRFORCE

Håndværkervej 10
8881 Thorsø
Tlf.: +45 58 58 58 54
E-mail: info@airforce.dk

www.airforce.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Armadan A/S

Niels Bohrs Vej 1A
6000 Kolding
Tlf.: 70 22 99 33
E-mail: info@armadan.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

BEWI INSULATION DANMARK A/S

Lundagervej 20
8722 Hedensted
Tlf.: 76 74 16 11
E-mail: order-dk.insulation@bewi.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Dan-Iso A/S

dan-iso

Løgstørvej 146
Haubro
9600 Aars
Telf.: 98 66 40 03
E-mail: mail@dan-iso.dk

www.dan-iso.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Hotpaper

hotpaper

Agerhatten 9
5220 Odense Sø
Telf: 70 277 699
E-mail: info@hotpaper.dk

www.hotpaper.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Panelbyg ApS

Industriparken 16
6880 Tarm
Tlf.:88 32 17 70
E-mail: info@panelbyg.dk

www.panelbyg.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

SKANACID A/S

Lunikvej 30A
2670 Greve
Tlf: 39 40 13 14
E-mail: mail@skanacid.dk

www.skanacid.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Sundolitt A/S

Krog Skolevej 3
7190 Billund
Tlf.: 70 11 10 20
E-mail: sundolitt.kundeservice@sundolitt.com

www.sundolitt.com/da

Se hele vores produktprogram og profil her

Techflex Danmark


Marielundvej 45 B
2730 Herlev
Tlf.: 70 22 38 11
E-mail: info@techflex.dk

www.techflex.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Isoleringsmaterialer:

En anden populær type er mineraluld, der er lavet af stenuld eller slagge. Den er brandhæmmende og modstandsdygtig over for skadedyr og råd. Skumisolering, som polystyren og polyurethan, er også almindeligt anvendt. Disse materialer tilbyder enestående tæthed og kan fylde selv de mindste sprækker. Naturlige isoleringsmaterialer som hamp og uld er blevet stadig mere populære på grund af deres miljøvenlige egenskaber og allergivenlige kvaliteter.

Endelig er der også reflekterende isoleringer

Disse bruger reflekterende folier til at blokere varmestråling. Disse er velegnede til steder med ekstreme temperaturer og kan øge effektiviteten af andre isoleringsmaterialer. Uanset hvilken type isoleringsmateriale der vælges, er det vigtigt at sikre korrekt installation for at opnå maksimal effektivitet og energibesparelse.

Isoleringsmaterialer skal placeres tæt op ad hinanden, omkring konstruktioner og gennemføringer. Herved undgår man kuldebroer, det vil sige steder på indvendige vægge eller lofter, hvor overfladetemperaturen er lavere end rumtemperaturen.

Lav beregninger på strømmende medier, varmetab, temperatur i tanke, udvendig og indvending kondens, frostbeskyttelse, lyddæmpning og økonomi - Formler, formelsamlinger og teknisk viden


Entreprenør vil anvende Thermomur® i fremtidige byggeprojekter
Entreprenør vil anvende Thermomur® i fremtidige byggeprojekter

Palle Nielsen, ejer af PN Totalentreprise, vil i fremtidige byggeprojekter foretrække at bruge Thermomur® fra BEWI Insulation Danmark A/S. Grundet byggeklodsernes lette vægt og gode isoleringsevne kan han effektivisere hele byggeprocessen – fra kloakering og klimaskærm til de indvendige installationer.

På Gammel Køge Landevej i Brøndby Strand er Palle Nielsen netop ved at opføre en Thermomur®-villa på 300 m2 med stort fokus på et sundt og behageligt indeklima. Med kun 300 meter til strand og 8 minutter til tog og indkøbsmuligheder, ligger Palle Nielsens byggeprojekt centralt placeret i den hyggelige københavnerforstad.

God isolering og sundt indeklima er høj prioritet

Bygningen opføres med ydervægge af Thermomur®, og som navnet antyder, tilbyder disse byggeklodser fremragende isolering takket være den dobbeltsidede flamingo-isolering med betonkerne i midten.

-    Vi opfører faktisk bygningen i en ”flamingo-kasse” bygget på BEWI’s sokkel. Fordelen ved denne opbygning er, at vi undgår kuldebroer. For yderligere beskyttelse har vi radonsikret bygningen med BEWI’s Radonplade, som kan mindske radonkoncentrationen i indeklimaet med op til 99%. Det er en sikker foranstaltning, som kan suppleres med mekanisk ventilation, hvis behovet opstår. Ovenpå radonpladerne har vi anvendt BEWI’s Super EPS isoleringsplader for optimal isolering, fortæller Palle Nielsen.

Vil anvende Thermomur® i fremtidige byggeprojekter

Palle Nielsen har gennem de sidste 20 år i byggebranchen gjort sig en hel del erfaringer med byggematerialer og har besluttet, at han i videst muligt omfang vil benytte Thermomur® til opbygning af ydervægge i fremtidige byggeprojekter:

-    Med Thermomur® kan jeg opføre råhuset markant hurtigere end ved traditionelle metoder. Udover hastigheden byder systemet på flere fordele. Bygningerne bliver velisolerede og stabile med betonkernen i midten af flamingoen. Klodserne, der er lette at håndtere på grund af deres vægt, giver også fordele arbejdsmiljømæssigt. Et markant plus er Thermomurs lave fugtoptag, som tillader os at bygge under alle vejrforhold. Vi kan hurtigt etablere hele klimaskærmen, og dermed få lukket bygningen af ret tidligt i processen. Dette gavner især vores selvbyggere, som ønsker at tage sig af den indvendige del selv – en tendens jeg ser vokse, siger Palle Nielsen.

Til tilpasning af Thermomur®-klodserne har Palle Nielsen anvendt glødetrådsskærer, som giver et rent og lige snit i flamingoen. Ydervæggene bliver pudset flot op, og taget er et saddeltag med 30 graders hældning. For enden af bygningen bliver der anlagte have.

Byggeprojektet startede den 1. september og forventes at stå færdigt ved udgangen af december.


ROCKWOOL – 9 % lettere: Isoleringsmateriale har været på skrump op til byggerimessen
Snart slår BYGGERI’23 dørene op, og den danske byggebranche kan igen samles i Fredericia. I samme ombæring kan ROCKWOOL Danmark for første gang fremvise en helt ny generation af isoleringsbatts, der takket være banebrydende teknologi er hele 9 % lettere ved samme isoleringsevne. Den lavere densitet vil have positiv effekt både på arbejdet med isoleringsmaterialet ude på byggepladserne og ikke mindst på klimaaftrykket. 

Om kort tid lyder startskuddet til den længe ventede byggerimesse, der de seneste år har holdt en ufrivillig corona-pause. En af de mange udstillere, der i den grad ser frem til igen at kunne møde kunderne er ROCKWOOL Danmark. Glæden skyldes ikke mindst, at man på messen vil kunne løfte sløret for en helt ny generation af isoleringsbatts, der takket være en ny og banebrydende teknologi er imponerende 9 % lettere end de nuværende produkter.

Forbedringerne er til at tage og føle på

Produkternes lavere densitet medfører en række mærkbare fordele for kunderne.

- De udførende vil helt bestemt kunne mærke, at produkterne er blødere og mere fleksible at arbejde med i forhold til, hvad de har været vant til. Især for kunder indenfor murer- og tømrerfaget vil det gøre det nemmere at arbejde med stenulden, når den skal monteres, fortæller produktchef hos ROCKWOOL Jesper Svensson og fortsætter:

- Vi har både de nye og de eksisterende produkter tilgængelige på standen i Fredericia, så de besøgende vil tydeligt kunne mærke forskellen. Et vigtigt budskab er også, at den lettere isoleringsbatt både har samme isoleringsevne og ikke giver køb på stenuldens velkendte egenskaber, såsom brandsikkerhed, holdbarhed og cirkularitet. På de parametre er den nye generation heldigvis helt som den gamle.

Endnu et skridt mod den grønne omstilling

Isoleringens lavere vægt har den store fordel, at materialets klimaaftryk også reduceres endnu mere, hvilket er et vigtigt parameter for kunderne, ikke mindst efter indførslen af bygningsreglementets nye klimakrav.

De nye produkter med lavere klimaaftryk kommer i forlængelse af, at ROCKWOOL sidste år kunne tilbyde nye produktspecifikke EPDer, der samtidig fremviste en gennemsnitlig halvering af produkternes CO2-aftryk takket være en mindre klimabelastende smelteteknologi. Desuden er man i gang med at udbygge den unikke returordning Rockcycle, der sikrer genanvendelse af brugt og overskydende isoleringsmaterialet direkte til nyt materiale. Begge disse tiltag vil de besøgende på messen også kunne høre mere om.

I første omgang er det produkterne Murbatts 34 og Flexibatts 34, der har slanket sig, men planen er, at flere af ROCKWOOLs produkter i fremtiden også skal på kur.

- Med den nye teknologi er vi i stand til at producere et lettere stenuldsprodukt med samme gode isoleringsevne, og den produktionsteknologi vil bestemt også kunne anvendes til andre produkter. Derfor er vores ambition med tiden at føje flere af vores produkter til den nye generation, slutter Jesper Svensson.


Vokseværk hos isoleringsproducenten Jackon Danmark A/S i Hedensted
Stor efterspørgsel på specialvarer, produktion af nye produkter, øget tryk på produktion af standardisoleringsmaterialer samt smidig transport har været udslagsgivende for beslutningen om en udvendig lagerudvidelse på godt 5000 m2 fliseareal hos Jackon i Hedensted.

Hos isoleringsproducenten Jackon er der fuld tryk på alle kedler. Fabrikken producerer isoleringsmaterialer i EPS (ekspanderet polystyren) og lagerfører samtidig produkter fra virksomhedens øvrige fabrikker, der er at finde i store dele af Europa. I et marked med øget efterspørgsel - også på specialvarer - samt en forventning om korte leveringstider, finder virksomheden det aktuelt at investere i en udvidelse af det udvendige lagerareal med 5000 m2.

”Vi oplever i stigende grad, at kunderne efterspørger specialtykkelser i EPS og med hurtig levering. Samtidig udvider vi hele tiden vores produktsortiment, hvilket naturligt øger behovet for mere lagerplads. Hos Jackon ønsker vi at være en interessant og fleksibel leverandør for vores kunder – også fremadrettet. Dette er lagerudvidelsen en sikring af. Vi har oplevet stor fremgang og vækst de seneste år, både når det gælder bygge- og industrivarer. Det skal vores lager kunne håndtere – også på sigt,” siger Torben Sørensen, salgschef hos Jackon Danmark A/S.

Produktionsdirektør i Jackon Skandinavien, Jesper Vind Andreasen, fortsætter:

”Vi er i gang med at klargøre os til den videre rejse med mulighed for maskinudvidelse og volumenøgning af varer. I forbindelse med udvidelsen får vi ikke kun mere lagerplads, vi får også bedre logistik, når vores transportfirma henter varer. Bl.a. vil der blive etableret en ny udkørsel, som sikrer et ensrettet og smidigt transportflow.”

Byggetilladelsen er givet af Hedensted Kommune, og lagerudvidelsen forventes at blive færdig i løbet af sommeren.


Nyheder og Indlæg om Isoleringsmaterialer


Seneste om Isoleringsmaterialer

Cookie-indstillinger