Ovenlysvinduer

Ovenlysvinduer

Ovenlysvinduer benyttes for det meste på øverste sal i en privat bolig eller virksomhed, hvor der ikke er almindelige lodrette facader at sætte vinduer i. Kan også benyttes i etplanshuse, hvor installationen af et ovenlysvindue giver mere lys. Samlet set kan ovenlysvinduer være en god investering for at forbedre både funktionalitet og æstetik i et rum, samtidig med at de kan have positive virkninger på sundhed og energiforbrug.

Leverandører af Ovenlysvinduer:

DELUX

Abildgårdsparken 8B
3460 Birkerød
Tlf.: 43 53 53 35
E-mail: Info@deluxdk.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Gaihede a/s

Trekronergade 126 H
2500 Valby
Tlf.: 70 22 11 41
E-mail: info@gaihede.dk

www.gaihede.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

HSHansen a/s

Bredgade 4
6940 Lem
Tlf.: 96 75 11 00
E-mail: salg@hsh.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

KRONE VINDUER A/S

Aalborgvej 576, Harken
9760 Vrå
Tlf.: 96 24 28 60
E-mail: info@krone.as

www.krone.as

Se hele vores produktprogram og profil her

LivingBetter A/S

Borupvej 1c
7330 Brande
Tlf.: 81 81 81 10
E-mail: info@livingbetter.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Unilite A/S

Snæbumvej 26
9500 Hobro
Tlf.: 76 75 26 00
E-mail: info@unilite.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Ovenlysvinduer:

  1. Naturligt lys: De tillader naturligt lys at strømme ind i et rum, hvilket kan reducere behovet for kunstig belysning om dagen. Dette ikke alene reducerer energiforbruget, men kan også forbedre stemningen og trivslen i rummet.
  2. Ventilation: Mange ovenlysvinduer kan åbnes for at tillade frisk luft at strømme ind i rummet. Dette er særligt nyttigt på varme dage eller i rum, der har tendens til at blive fugtige, som f.eks. badeværelser og køkkener.
  3. Rumfølelse: Ved at introducere naturligt lys ovenfra kan ovenlysvinduer være med til at skabe en følelse af åbenhed og rummelighed i et rum. Dette kan være særligt vigtigt i mindre eller mørke rum.
  4. Æstetik: Ovenlysvinduer kan tilføje visuel interesse og skønhed til et rum. De kan være en del af arkitektoniske elementer, der giver karakter og stil til et hjem eller en bygning.
  5. Sundhedsfordele: Adgang til naturligt lys kan have positive effekter på sundhed og velvære. Herunder forbedret søvnkvalitet og humørforbedring. Dette skyldes den naturlige belysning, der kan hjælpe med at regulere kroppens indre ur.
  6. Energibesparelser: Ved at tillade naturligt lys at trænge ind, kan man reducere behovet for kunstig belysning om dagen. Det fører til lavere energiomkostninger.

Ovenlyssikring.dk – På den sikre side med ovenlyssikring
Sikkerhedsgitre fra Ovenlyssikring.dk er en enkel og oplagt løsning til faldsikring af ovenlysvinduer, lyskupler og tagadgange - og væsentlig billigere end sikring med rækværk, wiresystemer og skinneløsninger.

Loven er klar: De ansatte skal sikres mod nedstyrtning og gennemstyrtning ved arbejde og færdsel i højden - herunder nær ovenlysvinduer og -kupler. En udfordring som oftest løses ved opsætning af rækværk, wiresystemer og skinneløsninger, hvortil medarbejderne er fastgjort med personligt sikkerhedsudstyr.

Men det kan være både kostbart, tidskrævende og besværligt at etablere og vedligeholde, hvilket fik faldsikringsspecialist Jan Dalgaard til at tænke i alternative baner. Løsningen er lige så enkel, som den er oplagt: sikkerhedsgitre til nem, hurtig og sikker montage direkte på ovenlysvinduer, kupler og tagadgange.

Passer til alle

Sikkerhedsgitrene fra Ovenlyssikring.dk leveres på mål og passer til alle typer og størrelser af ovenlyskupler og taghuller. De monteres med tilhørende specialbeslag på kuplens ramme og er testet efter standarderne DS/EN 13049 og DS/EN 1873. På oplukkelige vinduer og kupler monteres sikkerhedsgitrene på den bevægelige del, så vinduet stadig kan åbnes.

Sparer eftersyn

Sikkerhedsgitrene betragtes som kollektiv sikring og er derfor ikke underlagt et årligt lovpligtigt eftersyn, som det er tilfældet med personligt faldsikringsudstyr. Når gitrene fra Ovenlyssikring.dk først er monteret, har virksomheden en permanent og billig faldsikring.

Montering af sikringsgitre fra Ovenlyssikring.dk udgør kollektive sikkerhedsforanstaltninger, som beskrevet i AT-vejledning 2.4.1 og 2.4.2. Dermed kan arbejdet trygt udføres inden for den gældende lovgivning.

Man kan læse mere om sikkerhedsgitrene og Arbejdstilsynets regler på www.ovenlyssikring.dk.


Bright – Hos Lederne har den tekniske chefs opfindelse af et “ovenlysvindue” med LED-lys skabt stor glæde
For 10 år siden fik teknisk chef i Ledernes Hovedorganisation, Mich Heüman, installeret halogenlyskilder på gangene på kontoret på Vermlandsgade i København

I løbet af de næste år brændte de langsomt ud og blev stadigt svagere. Efterhånden som Mich Heüman fik udskiftet halogenlyskilder med LED-lyskilder i løbet af 2018 så han, hvor meget bedre lyset blev, og det førte til en god idé til de mørke gange. Han fik som forsøg sat fire 60x60 cm LED-armaturer op i loftet og skabte til sin egen overraskelse en lyskilde, der ligner et ovenlysvindue.

En utrolig egenskab ved os mennesker, er, at vi vænner os til dårligere konditioner, når bare de sker langsomt nok. Vi kan både vænne os til dårligere indeklima, højere temperaturer eller dårligere lys, som det skete hos Lederne.

Da de gamle halogenlyskilder begyndte at gå ud og blev erstattet af nyt LED-lys opdagede teknisk chef, Mich Heüman, at lyset gradvist var blevet dårligere over årene, uden at man havde bemærket det. Men efterhånden som det nye bedre og varmere lys med de nye LED-lyskilder blev synligt for alle, havde det en mærkbar indflydelse på trivslen og glæden blandt alle medarbejderne.

"Da jeg så, hvad det nye LED-lys kunne gøre for lysstyrken, farvetoning og varmen og dermed trivslen på især de mørke gange og på kontorerne, hvor vores medarbejdere var trætte af lysstofrørene, var jeg ikke i tvivl. Vi skulle have LED-lys over det hele" fortæller Mich Heüman.

Baia LED-armaturer i samme format som loftspladerne
"For nogle år siden havde jeg nogle LED-armaturer på prøve, men de var dengang for dyre. Siden da er Baia LED-armaturerne fra Bright A/S kommet så langt ned i pris, at jeg med sindsro kan købe dem til vores gangarealer, kontorer og mødelokaler. Derfor udskifter vi nu løbende alle vores gamle lysstoffør til Baia LED-armaturer - til medarbejdernes store glæde. Selv vores arkitekt roser vores idé med at bruge LED-armaturerne som kunstigt ovenlysvindue, da det næsten lyser som dagslys på gangene - og alt sammen til en yderst fornuftig pris", forklarer Mich Heüman, som er på vej til at sætte det tredje "ovenlysvindue" op med LED-lys hos Ledernes Hovedorganisation.

Som prikken over i'et har Mich Heümans team flyttet de høje stuebirke hen under "ovenlysvinduerne", hvilket styrker medarbejdernes oplevelse af, at det virkelig er ovenlysvinduer med sollyset strømmende ind ad året rundt.Cookie-indstillinger