Papirisolering

Papirisolering kaldes også celluloseisolering

Papirisolering, også kendt som celluloseisolering, er en type isoleringsmateriale lavet af genbrugspapir og -karton. Det bruges til at isolere boliger og bygninger mod varmetab og kuldeindtrængning. Papirisolering er de senere år vundet frem som et yderst miljøvenligt isoleringsmateriale. Papirisolering er produceret ud af granuleret genbrugspapir.

Leverandører af Papirisolering:

Hotpaper

hotpaper

Agerhatten 9
5220 Odense Sø
Telf: 70 277 699
E-mail: info@hotpaper.dk

www.hotpaper.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

SKANACID A/S

Lunikvej 30A
2670 Greve
Tlf: 39 40 13 14
E-mail: mail@skanacid.dk

www.skanacid.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Papirisoleringen anvendes i løs vægt og blæses direkte ind i den konstruktion/bygning som ønskes isoleret, hvilket foretages med specialbyggede indblæsningsmaskiner.

Ved indblæsning af papirisolering opnår man den helt rette densitet i isoleringen. Den helt store fordel ved at indblæse papirisolering ind i de lukkede konstruktioner som eksempelvis hulmur, en skrå væg eller en etageadskillelse er, at der ikke opstår nogen kuldebroer.

Produktionen af isolering involverer genbrug af aviser, magasiner, papkasser og andet papiraffald. Papiret gennemgår en proces, hvor det bliver mekanisk oprevet, blandet med brandhæmmende tilsætningsstoffer og behandlet for at forbedre dets isolerende egenskaber. De brandhæmmende tilsætningsstoffer er vigtige for at gøre papirisoleringen mere brandsikker.

Papirisoleringen installeres normalt ved at blæse den ind i vægge, lofter eller gulve ved hjælp af en særlig maskine. Den fylder hulrum og sprækker og skaber en tæt og ensartet isoleringsbarriere. Det kan også anvendes som et løst lag oven på eksisterende isolering for at forbedre effektiviteten.

Fordelene ved papirisoleringen inkluderer dets evne til at reducere varmetab, forbedre energieffektiviteten, dæmpe lyd, forbedre indeklimaet og være et miljøvenligt valg på grund af genbrug af papiraffald.

Det er vigtigt at bemærke, at korrekt installation af papirisoleringen er afgørende for at opnå de ønskede isoleringsegenskaber. Det anbefales normalt at få det udført af professionelle isoleringsfirmaer for at sikre en effektiv og sikker installation.


Hotpaper tilbyder professionel loftisolering


03.apr 2024


Hotpaper er lokaliseret i Odense på Fyn, der leverer og monterer ventilationsløsninger til både privat og erhverv i hele Danmark og vi ønsker at give kunderne den bedste løsning til ventilation. Derfor anbefaler vi en støjfri Duka One ventilation, som forbedrer indeklimaet og reducerer radon i hjemmet

Med loftisolering i din bolig mindsker du varmeforbruget, så din årlige varmeregning bliver markant mindre, og du opnår tilmed et sundere indeklima samt et bedre energimærke.

Hotpaper der leverer loftisolering og isoleringsopgaver i hele Danmark. Vores ekspertise og fokus på kvalitets isolering gør os til en pålidelig partner inden for isoleringsløsninger.

Vi giver et gratis tilbud på loftisolering

Loftisolering er en fordelagtig løsning, hvis du ønsker at skære drastisk ned på varmeregningen. Har du et loftrum, der ikke er isoleret tilstrækkeligt, kan det koste dig mange penge hvert år grundet et øget varmeforbrug, da boligen ikke er i stand til at holde på varmen.

Fordele ved isolering af loft:

  • Huset holder på varmen, når det er koldt udenfor
  • Loftisolering er typisk tjent ind på 2 år
  • Dit varmeforbrug falder drastisk
  • Forbedret indeklima
  • Boligen stiger i værdi med et bedre energimærke
  • Sænker CO2-udslip

Til loftisolering benytter vi særligt papirisolering, træfiberisolering og glasuld.


BEWI leverer GreenLine, banebrydende genanvendt Flamingo-isolering, til 64 boliger i Ry




BEWI leverer GreenLine, banebrydende genanvendt Flamingo-isolering, til 64 boliger i Ry

Det er Enemærke & Petersen A/S, som er totalentreprenør på projektet i Kildebjerg i Ry, hvor 64 boliger opføres med 9.000 m2 GreenLine-isolering i terrændækket. Hele projektet bliver udført til DGNB Guld-certificering, hvor der er lagt vægt på at bygge bæredygtigt og fornuftigt.

De 64 boliger bygges i størrelsen fra 65 til 88 m² og er udformet i 14 bygninger i det attraktive kvarter Kildebjerg i Ry. Terrændæksisoleringen, GreenLine, leveres af BEWI Insulation Danmark A/S, og er et banebrydende isoleringsprodukt produceret af genanvendt Flamingo/EPS.

-    Hos Enemærke & Petersen går vi højt op i bæredygtigt byggeri, som også er et gennemgående tema for materialevalget i Kildebjerg i Ry. Når et byggeri skal DGNB Guld-certificeres, kigger vi bl.a. på hvilke materialer, der vejer tungt i CO2 -regnskabet, og her udgør både beton og isolering en væsentlig faktor. Derfor valgte vi at anvende BEWI’s genanvendte GreenLine-isolering i terrændækket. Prisforskellen mellem GreenLine og almindelig ny EPS er lille og har ingen betydning i det samlede regnskab, siger Patrick Andersen, projektchef i Enemærke & Petersen A/S.

Stort fokus på affaldssortering

Det er ikke kun isoleringen, der er i fokus på byggepladsen i Ry. Også byggeaffald og spild bliver nænsomt sorteret i afmærkede containere, som sendes til genanvendelse. Det samme gælder afskær fra det genanvendte GreenLine-isolering, som løbende opsamles i poser af bl.a. Christopher Amorsen, bygningsstruktør hos JDN Byg, som står for jord-, kloak-, belægning- og betonentreprisen:

-    Jeg kan ikke se eller mærke forskel på GreenLine-isoleringen i forhold til almindelig ny EPS. Faktisk synes jeg, det føles lidt mere solidt.

Ved udlægningen af GreenLine anvender JDN Byg glødetrådsskærer, som nemt og nænsomt tilpasser Flamingo-isoleringen i de rigtige størrelser og vinkler. På den måde sikrer underentreprenøren, at EPS’en ikke fnulderer og blæser bort.

-    Vi bakker op om den grønne profil. Det er interessant at arbejde med genanvendte materialer og være med til at sikre ansvarlig håndtering af byggespild, siger Dennis Hasle, projektleder i JDN Byg.

Bygherren er Enemærke & Petersens ejendomsudvikling. Første spadestik blev taget i juni 2023, og projektet forventes at stå færdigt 1. november 2024.


Thermofloc papirisolering nu med en Dansk EPD




Thermofloc udgiver miljøvaredeklaration / EPD efter EN15804+A1 via gensidig anerkendelsesaftale med IBU.
Som den eneste produktspecifikke celluloseproducent med total EPD gennemgang, kan resultaterne nu hentes hos EPD Danmark og anvendes til beregning i LCA Byg. Ny EPD kan hentes her:
https://www.epddanmark.dk/

Krav til Klimapåvirkninger i det nye BR
Fra 1. januar 2023 bliver der krav i Bygningsreglementet om, at man skal gennemføre en klimaberegning for nybyggeri for at dokumentere byggeriets klimapåvirkninger.
Livscyklusvurderinger (LCA) er den anvendte metode til at beregne bygningers klimapåvirkninger, metoden er baseret på EN15978 og tilhørende standarder. Klimaberegningen i henhold til bygningsreglementet (BR) vil dog ikke omfatte alle livscyklusmoduler, som definerer standarden.

Hvordan beregnes LCA?
I Danmark bliver metoden, der anvendes kaldet LCA Byg og kan downloades til frit brug her:
https://www.lcabyg.dk/da/
LCA Byg er et værktøj, der beregner livscyklusvurderinger for bygninger.

Med LCA Byg kan du beregne et byggeris miljøprofil og ressourceforbrug, Du indtaster informationer om bygningsdelene og evt. bygningens energiforbrug. Værktøjet tager sig automatisk af LCA-beregningerne og samler resultaterne i de udvalgte figurer og en rapport.

Der beregnes over hele bygningens livscyklus og inkluderer derfor fremskaffelse af råvarer, produktion af byggematerialer, energi- pog ressourceforbrug ved drift og vedligehold, samt bortskaffelse og evt. genanvendelse ag bygningsdele og materialer. Beregningerne er knyttet til de førnævnte moduler fra A1 til D, fra vugge til grav.

For at kunne lave en LCA-beregning kræves det at et produkt har en EPD, miljødeklaration. EPD står for ”Environmental Product Declaration” og er redskabet til professionelle inden for byggeriet, som har behov for at kende miljøpåvirkningen fra de forskellige byggematerialer.
En EPD viser et bestemt byggemateriales samlede udledninger og ressourceforbrug i de faser af materialets levetid, som EPD’en dækker. Det er blandt andet:
• CO2-udledning
• Energiforbrug
• Vandforbrug
• Affaldsgenerering
Derudover fortæller EPD’en for eksempel også om byggematerialets bidrag til nedbrydning af ozonlaget, smog og forsuring.

Thermofloc borfri papirisolering LCA resultater:

Bemærk; I Thermofloc EPD indgår faserne A1-A3, A4-A5, B1, C1-C2, C4 og D
(MND = Measurements not declared og MNR = Measurements not required).

For yderligere spørgsmål kontakt produktansvarlig Betina Voss på betinavoss@thermofloc.dk eller på mobil 24450269


Nyheder og Indlæg om Papirisolering


Seneste om Papirisolering




Cookie-indstillinger