Rope Access

Rope Access er ofte hurtigere og dermed også billigere end brug af lift og/eller stillads. Måden at gøre det på er at at fastgøre to reb pr. klatrer på for eksempel taget. Derefter firer klatreren sig ned til arbejdsstedet og løser opgaven. Rope Access, er teknikker, der anvendes inden for erhvervsklatring, industriklatring og arbejdsklatring.

Leverandører af og viden om Rope Access (erhvervsklatring):


AAA Training

Roersvej 33 B
5000 Odense C
Tlf.: 26 52 03 17
Email: kontakt@aboveall.dk

www.aboveall.dk

Kompetencer: Rope access kurser, rope access uddannelse, IRATA certificering, erhvervsklatring

Læs mere om AAA Training


RT9 Scandinavian Rope Access

Framlev Korsvej 25
8462 Harlev J
Tlf. 30 80 00 70
E-mail: info@rt9.dk

www.rt9.dk

Kompetencer: Faldsikring, udstyrs inspektion, bolt inspektion, opsætning af ankerpunkter til arbejde i højden, rope access, erhvervsklatring

Læs mere om RT9 Scandinavian Rope Access


Sky-Work A/S

Fyrrely 23
7451 Sunds
Tlf.: 91 91 91 58
E-mail: info@skywork.dk

web

Kompetencer: Rope access, erhvervsklatring, montering, installationer, fugearbejde, facaderens, overfladebehandling, droneinspektion

Læs mere om Sky-Work A/S


Mere viden om rope access, også kaldet erhvervsklatring:

Rope Access sikrer at man får mulighed for at bevæge sig op og ned ad rebene, hvorved man kan få adgang til besværlige eller utilgængelige arbejdssteder. Ved brug af disse rebteknikker kan man relativt hurtigt klatre sikkert rundt på ex. vindmøller, offshore rigs, nede i tanke, på broer eller høje bygninger, imens man udfører arbejdet.

Rope access er arbejde, hvor man anvender reb som adgang til arbejdsstedet – erhvervsklatring.

Ved rebunderstøttet arbejde skal følgende betingelser opfyldes:

  • Man skal bruge mindst 2 reb med hver sit selvstændige forankringspunkt – det ene er et bærereb, det andet et sikringsreb.
  • Den ansatte skal være udstyret med en klatresele, som skal være forbundet med sikringsrebet.
  • Arbejdsrebet skal være forsynet med en sikker klatre- og ned- firingsmekanisme og have et automatisk blokeringssystem.
  • Sikringsrebet skal være forsynet med en bevægelig faldsikringsanordning, der følger brugerens bevægelser.
  • Værktøj og andet tilbehør skal være fastgjort forsvarligt til klatre-sele eller stol.
  • Eventuelle spil skal kunne bruges, så fri firing ved normal betjening ikke er muligt.
  • Alle bevægelige dele skal være sikret mod klemning.
  • Alle påløb på tovtromler og ledeskiver skal være afskærmet mod klemning.

Ansatte, der udfører rope access, skal have modtaget en særlig fyldestgørende oplæring i udførelsen af pågældende arbejde, især i de relevante redningsprocedurer.


RT9 – Hvorfor skal du vælge Rope Access til dit montage/demontage arbejde?


09.jul 2023


RT9 er en IRATA certificeret virksomhed, både som træner og udførende. Hvilket betyder at vi har et fuldt sikkerheds setup og ekstern audit på vores procedurer

Det er mere fleksibelt at bruge Rope Access, når der skal monteres eller demonteres elementer lige fra rør til plader eller stålkonstruktioner. Håndværkere i reb kan nemlig tilgå enhver bygning, som ellers kan være svær at komme til med traditionelle stilladser eller lift.

Typiske forhold, der kan gøre det svært fremkommeligt for håndværkere, er bygninger med komplekse konstruktioner, tæt bebygning, travle byggepladser eller nydelige områder, man ikke ønsker ødelagt. Her er Rope Access helt ideelt! Opsætningen af adgangssystemet (rebene) tager kun få øjeblikke. Derfra er vi klar til at arbejde, uanset hvor arbejdet befinder sig.

Med rope access er der ingen objekter i vejen under løftet, så der er masser af luft til, at elementer, der skal installeres eller afinstalleres, har plads til at “hænge” i kranen, flyttes i taljer, spil mm. Er løftet et “let løft” under 500 kg, kan vi også med vores udstyr varetage løft og hejsning og derved spare udgifter til mobilkraner mm.

Med Rope Access transporterer man sig derhen, hvor arbejdet er, og sparer opsætningen af tungt materiale, så positionerer man sig i en god arbejdsposition, hvorefter arbejdet håndteres. Hurtigt og tidsbesparende.

Læs mere her


Sky-Work – Pakhusene Aarhus Ø
Parkhus projektet er et fint projekt, der viser bredden i vores arbejde.

Her startede vi et samarbejde med arkitekten og entreprenøren i form af at lave en vedligeholdelsesløsning, som man i fremtiden skal bruge til at drift bygningen uden brug af lifte eller stillads. Løsning skulle integreres i bygningen, så den blev mindst synlig. Det tætte samarbejde gjorde at entreprenøren fik øjnene op for at man kunne løse opgaver under byggeprocessen mere fordelagtigt, eftersom man kan optimere nogle processer ved ikke at skulle have store og tunge lifte til at køre rundt på byggepladsen. Her hjalp vi også andre underentreprenører med mindre opgaver, såsom murerarbejde, solbænke og til sidst slutrengøring af vinduerne. Efterfølgende kan bygningen her vedligeholdes med Rope Access og derved sikres en næsten CO2 neutral vedligeholdelsesløsning til fremtiden.


Er dit kraftværk eller forbrændingsværk beskidt?
Vi hjælper flere kraftværker og forbrændingsanlæg i Danmark med at få støvsuget deres svært tilgængelige områder.

Det er med til at prioritere værkets miljø for medarbejderes sundhed og trivsel, samtidig nedbringer det risikoen for brand.
Det er ikke alle værker der ved hvordan de skal nå alle kroge på deres kraftværk, og typisk er det kun gangarealer og håndlister der bliver rengjort.

Vi har erfaring med at udføre det besværlige sikkert og til en høj standard. Så grib knoglen og ring, så kigger vi et smut forbi!


RT9 med i ny spændende opgave
For godt en måned siden, var vi i SWECO’s nybyggede hovedkvarter i København - en flot bygning med STORE vinduer - Vores job var at polere alle vinduer op, fordi at ruderne var fuld af beton silikat fra byggeriet, som man ikke kunne få af ved en normal vinduespudsning.
Vi blev spurgt fordi vi har erfaring fra tidligere opgaver af samme kaliber, og også denne gang er opgaven løftet til UG!

Opgaven er løst i samarbejde med @Nordic glass repair og KPC – udviklings- og entreprenørselskab.


RT9 er med i nyt spændende projekt
RT9 er en IRATA certificeret virksomhed, både som træner og udførende. Hvilket betyder at vi har et fuldt sikkerheds setup og ekstern audit på vores procedurer

Vi er i øjeblikket ved at installere 30 nye lamper i en 150 m skorsten på Avedøreværket i København - Opgaven løses i samarbejde med Kemp & Lauritzen A/S. Opgaven løses for Ørsted som ønskede at skifte sin belysning ud til LED for at opnå længere levetid og besparelser på sin EL regning.

Vi er selvfølgelig glade for at være leverandører til Ørsted, og løser naturligvis også denne opgave med et højt fagligt sikkerhedsniveau.

Kontakt os for mere info:

Tlf. 30 80 00 70 - E-mail: info@rt9.dk - www.rt9.dk


Honeywells innovative faldbeskyttelse gør klatrestiger mere behagelige og sikre
Honeywell har lanceret et innovativt udvalg af styrede glidere for at give dem, der arbejder på Söll GlideLoc stiger og skinner effektiv beskyttelse mod farlige baglæns fald samt forbedret komfort.
De nye Söll® BodyControl glidere er helt i overensstemmelse med de seneste EN 353-1:2014 EU standarder (personligt faldbeskyttelsesudstyr - styrede faldstoppere), ideelle til arbejdere i industrier som telekommunikation, vind industri og generel industri. "Abejdere vil være så sikre som muligt, når de klatrer op af stiger og lodrette styreskinner, uden at opgive komfort, " sagde Konrad Soergel, produktchefhos Fall Protection Systems, Honeywell Industrial Safety, EMEA. "De nye Söll BodyControl glidere er de eneste styrede glidere på markedet i dag, som sikrer hurtig standsning og samtidig er den ideelle løsning for mange forskellige klatringstyper, tæt på stigen eller tilbagelænet." Takket være det innovative design sikrer Söll BodyControl effektiv standsning både i baglæns og nedadvendte faldsituationer. Den beskytter arbejdere mod potentielt sene eller omvendte standsninger og dermed mod forbundne risici for alvorlige kropsskader. Söll BodyControl produktserien er designet med udgangspunkt i arbejderens komfort. Den fås med forskellige alternativer til fastkobling, der passer til forskellige arbejdsmiljøer og klatrevaner. Söll BodyControl I er udstyret med en brystkobling, der gør brugere i stand til at klatre behageligt tæt på stigen. Det er vigtigt, når man bevæger sig i lukkede rum samt på afskærmede stiger og i mandehuller. Söll BodyControl II er ideel for arbejdere, der føler sig mere behageligt tilpas, når de læner sig bagud, mens de klatrer. Söll BodyControl II tilbyder to koblingspunkter på bryst og mave, som aktiverer sikkerhedslåsen uafhængigt af hinanden, så arbejderen stopper sikkert i alle faldsituationer (også baglæns fald). For at styrke komforten yderligere bevæger hjulene på glideren sig i en hængende aksel, så anordningen glider nemt i alle situationer, også når de skal forbi led. På den måde bliver arbejderen mindre træt. Desuden er den ergonomiske karabinerlås - designet til at opfylde alle internationale krav - stor og nem at tage fat i for at sikre, at den nemt kan åbnes og lukkes, selv med handsker. Andre egenskaber omfatter forbedret holdbarhed takket være større og mere robuste polymerhjul - med dobbelt så lang levetid som konventionelle hjul - og et nyt design, der dækker 80 procent af stødabsorberingen og giver forbedret beskyttelse mod påvirkninger, længere levetid og reducerede vedligeholdelsesomkostninger. Söll BodyControl er også udstyret med en visuel faldsindikator for at muliggøre inspektion før brug. Söll BodyControl faldstoppere er udviklet til at give den bedste faldstopløsning kombineret med Miller Revolution selerne for at sikre, at arbejderne er i sikkerhed og har det behageligt. Söll BodyControl I fastsættes på perfekt vis på brystringene på Revolution R5-selen, og Söll BodyControl II er ideel, når den sættes på brystringene og D-maveringen på Revolution R6-selen. For yderligere oplysninger om Söll BodyControl faldstoppere, se følgende video: http://budurl.me/HSPSollBodyControlUK. For at få flere oplysninger om Honeywell Industrial Safety, verdens førende producent af det bredeste top-til-tå-sortimentaf personlige værnemidler til industrien, henviser vi til vores ebstedhttp://www.honeywellsafety.com/Nordic.