Solafskærmning

Solafskærmning regulerer varmestråling og lysindfald på bygninger

Solafskærmning har til formål at holde solens varmestråling og generende lys ude fra bygninger. Der findes flere former for solafskærmning, bl.a. solskærme, markiser, skodder, persienner og gardiner. Sol-afskærmning er ikke længere blot en praktisk anordning, men en del at bygningers design, hvor udseende og æstetik er i højsædet

Leverandører af Solafskærmning:

Garditec ApS

garditec

Lundergårdsvej 1, Verninge
5690 Tommerup
Telf.: 63 76 70 50 / mobil 24 28 17 82
E-mail: mim@garditec.dk

www.garditec.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

HSHansen a/s

Bredgade 4
6940 Lem
Tlf.: 96 75 11 00
E-mail: salg@hsh.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Mogens Rasmussen A/S

Industrivej 3B
5500 Middelfart
Tel.: +45 64418033
E-mail: mra@mras.dk

www.mras.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

R&S Skoddesnedkerne ApS

Svenstrup Strandvej 4
4400 Kalundborg
Tlf.: 31 24 20 94
E-mail: rs@skodder.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Solafskærmning:

Det er vigtigt, at en bygning er forsynet med en effektiv solafskærmning i facader med solindfald. Sol-afskærmning reducerer varmetilførsel fra solindfald gennem glas og modvirker blændingsgener. EiSE-strategien sørger for, at persienner eller anden form for solafskærmning aktiveres ved direkte sol, så den fungerer optimalt. Uden for normal arbejdstid bør solafskærmningen være så effektiv som mulig for at begrænse bygningsopvarmning.

Det er vigtigt, at de brugere, der arbejder tættest på solvendte facader, har sikkerhed for en effektiv solafskærmning. Dette da de oplever de største gener fra ophedning og blænding ved direkte solindfald. Ved direkte sol kan den oplevede temperatur stige med mere end 5 ˚C og dermed føre til et utilfredsstillende indeklima.

Placeringen af solafskærmningen har stor betydning for effektiviteten af denne

Eksempelvis kan en god udvendig persienne reducere solbelastningen med op til 90%, mens den en indvendig persienne typisk kun reducerer med ca. 30%.

Solafskærmende glas kan købes, så de fjerner op til 85% af solvarmen, men så må man også gå på kompromis med udsyn, som så bliver ret mørkt og for nogle glastyper med farvenuancer, fx grøn eller brun. Arkitekter har til erhvervsbyggeri set sig glade for en solafskærmende rudetype, der er rimelig klar, dvs. den toner og farver ikke udsynet så meget og samtidigt fjerner 60% af solvarmen. Det lyder jo godt, men hvis der, som det ofte sker, monteres glasfacader fra gulv til loft, kommer der stadig ret meget solvarme ind.

Kilde: DE


Skodder som solafskærmning
Skodder som afskærmning

Solstop er fælles navn for specielle skodder skitseret af os arkitekt eller bygherre.

Skodderne kan være enten fastmonteret, eller med hængsler, de kan også være med anden funktion, eks. skydedørsbeslag.

Skodderne kan have mange forskellige størrelser udformninger og anvendelser, men er typisk store skodder, til større projekter, de kan være med rammen i galvaniseret vinkel stål, med en form for påskruede lammeller, i en træsort der ikke kræver vedligeholdelse.

Denne løsning, sikrer rigtig mange års vedligeholdelses fri levetid, med mulighed for at skifte enkelte eller alle lameller på en nem og enkel måde.

Lamellerne kan udformes på mange forskellige måder, og kan sættes med en afstand, der sikrer netop det udsyn, eller lysindfald der ønskes.

Da skodderne udføres efter opgave, tilpasset det enkelte byggeri, giver vi gerne en uforpligtigende pri, på netop din opgave.

Se eventuelt mere om Sol stop på vores hjemmeside. www.skodder.dkCookie-indstillinger