Stålkonstruktioner

Stålkonstruktioner dækker over en lang række produkter bygget i stål og ofte til byggeri eller industri. Hvis det er stålkonstruktion til byggeriet, f.ex. trapper, gelændre, inddækninger og lign. vil man som oftest anvende bygningsstål. Ved konstruktion med stål, er der en lang række standarder der skal følges jævnfør bl.a. DS og Euronormer.

 

Leverandører af og viden om stålkonstruktioner:


ACURAIL

Fyrrelunden 89
6705 Esbjerg Ø
Tlf.: +45 53 87 40 40
E-mail: info@acurail.dk

www.acurail.dk

Kompetencer: Gelænder, Rækværk, Rør, Sikkerhed, Sikkerhedsværn, Støttehåndtag, Stålprofiler, Udstyr til toiletter

Læs mere om ACURAIL


Gustav Østergaards Maskinfabrik A/S

Hedevej 44
7171 Uldum
Telf.: 75 82 05 88
E-mail: info@gustav-oestergaard.dk

www.gustav-oestergaard.dk

Kompetencer: Valsning, profilvalsning, stålvalsning, aluvalsning, stålkonstruktioner, specialopgaver

Læs mere om Gustav Østergaards Maskinfabrik A/S


Monefeldt Industriteknik

Tlf.: 23 83 10 10
Email: Monefeldtteknik@gmail.com

www.trykluft-specialisten.dk

Kompetencer: trykluft, svejsning, kompressorer, stålkonstruktioner, aluminium bearbejdning og service og reparation af maskiner

Læs mere om Monefeldt Industriteknik


Pipecon AS


Formervej 7
6800 Varde
Tlf.: 96 92 20 00
E-mail: info@pipecon.dk

www.pipecon.dk

Kompetencer: Tanke, lyddæmpere, rørsystemer, stålkonstruktioner

Læs mere om Pipecon AS


Pl Kleinsmedie v/Peter Sørensen

Tingvej 1
8722 Hedensted
Tlf.: 26 84 52 68 / ​29 24 83 44
E-mail: info@plkleinsmedie.dk

www.plkleinsmedie.dk

Kompetencer: Stålkonstruktioner, svejsning, skæring, valsning, boring og demontering af stål, underleverandør

Læs mere om Pl Kleinsmedie v/Peter Sørensen


Priess Steel A/S

Sevelvej 51
7830 Vinderup
Tlf.: 69 14 83 60
E-mail: info@priess-steel.dk

web

Kompetencer: Gittermaster, Kundetilpassede stålkonstruktioner, Vejportaler, Stål platforme, Stålkonstruktioner til infrastruktur, Venterum til togstationer, Beklædte skiltemaster, Køreledningsmaster

Læs mere om Priess Steel A/S


Prowelding A/S

Sandagervej 28
7400 Herning
Tlf.: 97 14 07 08
E-mail: jg@prowelding.dk

www.prowelding.dk

Kompetencer: Altaner, Dæksler, Brønddæksler, Rørsystemer, Smedearbejde, Stålkonstruktioner, Svejsning, Tanke, Trapper

Læs mere om Prowelding A/S


Simik ApS

Værkstedsvej 7
4230 Skælskør
Tlf.: 21 91 96 34
E-mail: kn@simik.dk

www.simik.dk

Kompetencer: Klip, Buk, Kompositbjælker, Alt i stål, Konstruktioner, Plasmaskærer, Smedearbejde, Smedejernslåger, Stålkonstruktioner, Gelændere, Altaner

Læs mere om Simik ApS


Sjølund A/S

Skamlingvejen 146
6093 Sjølund
Tlf.: 76 99 17 77
E.mail: admin@sjoelund.dk

www.sjoelund.dk

Kompetencer: Valsning, profilvalsning, bearbejdning, svejsning, aluminiumprofiler, stålprofiler, pladevalsning, rørspiraler, søjleinddækninger, vinduesprofiler

Læs mere om Sjølund A/S


Søren O. Stål & Montage ApS

Nr. Lindvej 26, Lind
7400 Herning
Tlf.: 40 79 21 60
E-mail: S.O@staalogmontage.dk

www.staalogmontage.dk

Kompetencer: Altaner, trapper, montage, stålkonstruktioner, smedearbejde og svejsning

Læs mere om Søren O. Stål & Montage ApS


VITO Montage ApS

​Trekronervej 15,
​8800 Viborg​
​Tlf.: 26 14 91 48 - 30 72 49 92
E-mail: kontakt@vitomontage.dk

www.vitomontage.dk

Kompetencer: Ventilation, ventilatorer, varmepumper, installering og service, indeklima, ventilationsanlæg, stålkonstruktioner

Læs mere om VITO Montage ApS


Weldmatic A/S

Haslevvej 8
4100 Ringsted
Tlf.: 61280825
E-mail: info@weldmatic.dk

www.weldmatic.dk

Kompetencer: Robotsvejsning, Robotsvejsning i stålkonstruktioner, Svejsning, Smedearbejde, MIG svejsning, MAG svejsning, TIG svejsning, Altaner, Gelændere, Stålkonstruktioner

Læs mere om Weldmatic A/S


Mere viden om stålkonstruktioner:

Eurocodes er det nye sæt af europæiske konstruktionsnormer, som er indført i Danmark med virkning fra 2009. Hele sættet af Eurocodes omfatter i dag 66 dele og dækker områderne sikkerhed og last, beton, stål, komposit (beton/stål), træ, murværk og aluminium samt geoteknik og jordskælv. Eurocode 3 er stålnormen og er i sig selv meget omfattende, så du vil her kun komme til at arbejde med en mindre del af denne norm. Skal du i gang med en større opgave, kan det anbefales, at du anskaffer dig Eurocode 3.

Der findes forskellige standarder for stålkonstruktioner såsom DS/EN 1011, DS/EN 10025-3:2004, DS/EN 10025-4:2004, DS/EN 10025-5:2004, DS/EN 10025-6:2004, DS/EN 10204:2004, DS/EN 10027-1:2005, DS/EN 10027-2:2001 og DS/EN 1090-2 som er udførelse af stålkonstruktioner.


Give Stålspær – Hjertet bæres af 180 ton komplekse stålkonstruktioner
Ikast-Brande Kommune ser i disse dage en vision blive til virkelighed: Byggeriet Hjertet i Ikast tager form. Give Stålspær er i øjeblikket i gang med at montere 180 ton komplekse stålkonstruktioner til det nye multihus. Montagen foregår side om side med alle dækelementerne.

Stålbjælker og dækelementer monteres skiftevis i disse dage på byggepladsen i Ikast, hvor det nye multihus Hjertet er under opførelse. Bygningsmassen består af otte bygninger, der til sidst samles til én helhed, og den udfordrende arkitektur gør, at både stålmontage og dækmontage sker i tæt koordinering.
 
"Der er tale om ret komplekse stålkonstruktioner på denne store sag. Den tætte koordinering med dækmontørerne gør også sagen lidt speciel. Det er et spektakulært og opsigtsvækkende byggeri, som tydeligvis vil tilføre byen et nyt udtryk og nyt liv," siger Teil Bechmann fra Brande-virksomheden Give Stålspær.
 
Byggeriet er i høj grad et lokalt drevet projekt. Udover Give Stålspærs engagement i projektet, er det bl.a. støtten fra 40 lokale virksomheder, som får Ikast-Brande Kommunes vision til at blive til virkelighed.
 
Det næsten 4.000 kvadratmeter store byggeri vokser som en stor udvidelse ud fra den eksisterende internationale skole i Ikast-Brande. Skolen udvides med en ny hal og undervisningsfaciliteter, og udvidelsen danner samtidig rammerne for et nyt mødecenter for kultur og formidling, som samler kulturelle og lokale aktiviteter på tværs af samfunds- og aldersgrupper.
 
Stålmontagen foregår i disse uger frem til uge 23, hvorefter entreprenøren KPC driver byggeriet i mål


Give Stålspær – Moderne idrætshaller kalder på komplekse stålkonstruktioner
Flere idrætshaller er undervejs landet over, og hos Give Stålspær oplever man, at de moderne, arkitekttegnede idrætshaller betyder mere komplekse stålkonstruktioner. Et aktuelt eksempel er idrætshallen, som lige nu opføres til Lundehusskolen i København

Kommunerne investerer i motion i form af flere idrætshaller, og ofte de arkitekttegnede af slagsen. Aktuelt monterer og leverer Give Stålspær stålkonstruktionerne på en 2.000 kvadratmeter stor idrætshal til Lundehusskolen på Østerbro i København. Hos den midtjyske stålleverandør oplever man øget efterspørgsel på stålleverancer til idrætshaller, og produktionen af stålkonstruktionerne bliver mere komplekse i takt med, at flere haller arkitekttegnes.
 
"De nye idræts- og multihaller er karakteriseret af en moderne arkitektur, som udfordrer med specielle former. Det stiller krav til høj leveringsevne og stærk projektstyring, og det kan vi tydeligt mærke på en sag som Lundehusskolen. Netop projektstyring og leveringsevne er en af vores kernekompetencer og en vigtig del af vores Best in Class-strategi," siger Teil Bechmann, Give Stålspær.
 
Det er Vilhem Lauritzen Arkitekter, der har tegnet Lundehusskolens nye hal, som udfordrer byggeteknisk med sine skrånende facader og specielle former. Og det kalder selvsagt på komplekse stålkonstruktioner både i produktionen, og når de skal monteres.
 
Give Stålspær lægger i disse uger sidste hånd på projektet på Lundehusskolen. Foruden selve idrætshallen leverer og monterer Give Stålspær også stålkonstruktionerne til en lavere, tilstødende bygning med omklædningsfaciliteter samt baldakiner og trapper.
 
Når hallen står klar til brug senere på året, får Lundehusskolen en moderne, fleksibel idrætshal, som kommer til at rumme både håndbold-, indendørs fodbold-, badminton-, volley- og basketballbaner, tilknyttede omklædningsfaciliter og et større ankomst- og opholdsareal.
 
Foruden Lundehusskolens nye idrætshal står Give Stålspær også bag stålkonstruktioner på andre haller - senest Jyllingehallen samt Falkonergårdens multihal på Frederiksberg


Give Stålspær leverer stålkonstruktion til DTU
150 ton stål til 200 nye kollegieboliger på DTU's campus i Lyngby. Give Stålspær leverer for ottende gang stål til DTU, hvor følsomme omgivelser og en stram projektstyring er i fokus

Der er gang i byggeriet hos DTU, både på campus i Lyngby og Roskilde. Inden for de seneste to år har Give Stålspær leveret hele otte gange på de forskellige byggerier,  som er en del af den omfattende investering, DTU foretager i disse år for at udvikle universitetet og dets infrastruktur.
 
"Når vi bliver valgt endnu engang til at levere til DTU, så er det ikke kun, fordi prisen er konkurrencedygtig. Vores projektstyring og leveringsevne er altafgørende i projekter som disse og derfor også en vigtig del af vores Best in Class-strategi. Pris kombineret med en stærk projektstyring og høj leveringsevne er nemlig afgørende faktorer for store offentlige byggerier som dette," siger Teil Bechmann, Give Stålspær.
 
Projektstyringen er særlig vigtigt på DTU, da der bygges tæt på andre bygninger, som bruges til forskning og undervisning. Derfor kræver monteringen stor respekt for omgivelserne. For eksempel indeholder nabobygningen ekstremt følsomme og påvirkelige elektromikroskoper til forskning inden for elektromikroskopi. 
 
Om byggeriet
Kollegiet opføres på DTU's campus i Lyngby på hjørnet af Lundtoftevej og Anker Egelunds Vej med H-Kollegie Fonden som bygherre. De nye kollegieboliger er støttet af Hempel Fonden med 130 mio kroner – den største enedonation i fondens historie.
 
Derfor går kollegiet også under navnet "Hempel kollegiet". Fonden følger af samme grund alle faser af byggeriet tæt. Boligerne er organiseret i tre klynger, der hver især består af to bygninger med 12 og 13 boliger i henholdsvis to og tre etager.
 
Kollegiet skal være bolig for både danske og udenlandske DTU-studerende og vil stå klar til studiestart i efteråret 2017. B. Nygaard Sørensen er totalentreprenør på projektet, der er tale om 200 kollegieboliger, og Give Stålspær leverer 150 ton stål på projektet


Give Stålspær A/S optimerer stålkonstruktion til VUC
Efter en betydelig optimering af konstruktionen af det nye byggeri af FlowFactory, VUC Syd, har Give Stålspær A/S fået til opgave at levere og montere ca. 300 tons stålkonstruktion til det markante byggeri i Haderslev.

Byggeriet af det ca. 1700 m2 store byggeri på Haderslevs havnefront er i fuld gang. Give Stålspær A/S leverer og monterer ca. 300 tons specialkonstruktion til byggeriet, bestående af bjælke- søjlekonstruktion. Den nye bygning skal stå ved siden af VUC Syds prisbelønnede hovedbygning, Lighthouse. Byggeriet er blandt andet karakteriseret ved en kompleks stålkonstruktion. Fra Give Stålspær A/S lyder det: "Vi har i samarbejde med Zeni Arkitekter og Rambøll optimeret på konstruktionen, som er meget speciel i sin udformning, og det endelige resultat bragte opgaven i hus. Vi er glade for, at vores løsninger er efterspurgte og at vi kan sætte vores kompetencer i spil, således at det i sidste ende kan forbedre byggeprocessen". Give Stålspær A/S har efterhånden leveret stålkonstruktion til flere forskelligartede undervisningsbyggerier, herunder flere byggeprojekter for Københavns Universitet, UCL, DTU og aktuelt til Århus Universitet. Derudover har Give Stålspær A/S erfaring med havnebyggerier, herunder Urban Media Space, Dok 1 på Århus Havn.

FlowFactory

Formålet med byggeriet af VUC Syds nye fysiske rammer er at skabe et 1700 m2 stort kreativt læringsmiljø, der med et råt udtryk bygges med respekt for det omkringliggende havnemiljø. Det nye uddannelsescenter, FlowFactory, understøtter et dynamisk studiemiljø, der kombinerer faglighed med digital teknologi og nytænkende læringsmetoder. Når byggeriet er færdigt, skal skolen tiltrække studerende fra hele landet


East Metal leverer tung komplex montageramme
East Metal er specialiseret i store, tunge og komplekse stålkonstruktioner.

East Metal har igen færdiggjort et stort emne til en kunde. Denne gang en konstruktion af en ramme på 18m x 4m x 3½m og 40 tons, hvorpå maskineri kan påmonteres for senere afprøvning af industriudstyr. Dette muliggør en dokumentation af udstyrets funktion, sikkerhed og pålidelighed

Arbejdet hos East Metal har omfattet plasmaskæring, maskinbearbejdning, svejsning og overfladebehandling og er foregået i East Metal Nakskov, hvor faciliteterne muliggør håndteringen af sådanne store emner. 

Arbejdet foregik i et tæt samarbejde med AVOS® og har derfor givet en god styring fra start til slut og resulterede i et produkt, der levede op til kundens forventninger, hvor specielt svejsekravene til konstruktionen var ganske omfattende.


Innovativ stållægte mindsker slid og arbejdstid
Den danske leverandør af byggekomponenter Lindab A/S har udviklet en unik stållægte-løsning, der forenkler hverdagen for kunderne. RdBX-lægterne gør det både muligt at bygge hurtigere og med langt færre arbejdsskader til følge.

Montering af indervægge kræver som regel en del udstyr og resulterer ofte i belastende arbejdsstillinger og mange gentagelser. Det har fået virksomheden Lindab til at udvikle en løsning, der betyder, at monteringen af profiler og lægter bogstaveligt talt kan klares med få klik fremover.

"Det helt unikke ved vores RdBX-stållægter er klikfunktionen. Når top- og bundskinne er monteret, placerer man lægten og skubber kliklåsene fast med enden af sit vaterpas, og så er lægten monteret. Efterfølgende er det også nemt og sikkert at justere lægten, hvis den ikke står helt præcist," forklarer Søren Bech, der er produktchef hos Lindab.

Lindab arbejder hele tiden på at optimere sine produkter, så arbejdet bliver lettere for kunden. Og med de smarte stållægter bliver arbejdet hurtigere og mere effektivt, uden at man går på kompromis med kvaliteten af produkterne.

Letvægtslægter med fysiske fordele
Ifølge Søren Bech er montøren også sikret bedre arbejdsvilkår med RdBX-lægterne, der er fysisk langt mindre krævende at arbejde med end andre lægtesystemer. Han peger på, at løsningen netop er udtænkt med øje for at skåne montøren for arbejdsskader.

"Vi har tænkt montøren ind i konceptet, så han ikke skal op og ned af stigen hele tiden, men tværtimod kan udføre alt arbejdet i normal arbejdsstilling. Det er fysisk langt mindre krævende, og dermed kan han undgå arbejdsskader i knæ, nakke og skuldre," siger Søren Bech.

Digital hjælp til montøren

Lindab har desuden introduceret en smartphone-applikation, der sammen med RdBX-lægterne kan effektivisere arbejdet yderligere. Applikationen Lindab Wall Selector hjælper fagfolk og rådgivere til nemt og hurtigt at vælge vægkonstruktioner ud fra gældende lyd- og brandkrav.

"Vi har lavet Wall Selector som et værktøj, så det er nemt at hente vores produktprogram frem. Appen henvender sig mest til rådgiveren, der skal foreskrive væggen, og når han indtaster for eksempel brandkrav, lydkrav og væghøjde til vægkonstruktionen, kommer de relevante produkter hurtigt frem på skærmen", fortæller Søren Bech.

Lindab Wall Selector er gratis for alle og kan downloades i AppStore.

Fakta om Lindab Indervægsprofiler
·         Produceret i varmforzinket stål
·         Lydisolerende
·         MK godkendt
·         Let montage - klik-løsning
·         Mulighed for løs justering af stållægterne
·         Fås i standardmålene: 2,385 - 2,485 - 2,685 - 3,600 - 4,000
·         Leveres også i fixmål uden meromkostning


Fremtidens stålprofiler
Tømrerfirmaet CR Construction er overbevist om, at det er Knauf’s nye Click-system, der bliver anvendt som stålkonstruktion til fremtidens gipsarbejde.

Byggekranerne rejser sig over det ny Egedal Rådhus, som er ved at blive opført sammen med et nyt sundhedscenter i Stenløse. Bag tegningerne står Henning Larsen Architects. I begge bygninger skal væggene beklædes med gips fra Knauf, og det er med en helt ny type stålprofiler - Knauf Click-system.
Og der er rigtig mange rum at beklæde med stål og gips. Alene rådhuset er på 12.700 etagemeter i fem etager. 55.000 kvadratmeter gipsplader skal monteres på stålkonstruktioner fra Knauf.
Stålkonstruktionen er det skelet, hvorpå gipspladerne bliver monteret. Når skinnerne er fastgjort i loft og gulv, bliver stolperne ganske enkelt "clicket" på plads pr. 45 cm - helt uden brug af værktøj. Normalt bliver stålstolperne fikseret eller fastgjort med skruer i både bundskinne og topskinne.

Fordel for arbejdstid og arbejdsmiljø
"Det er første gang, vi arbejder med Click-systemet, og vi må bare sige, at det er godt og nemt at arbejde med. Vi sparer en masse tid," siger Stefan Olesen, der er formand for tømrersjakket hos CR Construction i Glostrup.
Hidtil har tømrerne brugt traditionelle stålprofiler.
"Da skulle vi manuelt markere med en tusch på skinnerne i både bund og top, hvor stolperne skulle sidde; ned på knæ op på en stige. Herefter skulle vi igen ned på knæ for at fastgøre stolpen med skruer og op på en stige for at fastgøre stolpen foroven. Vores arbejdsmiljø har fået et løft," forklarer Stefan Olesen.

Click-systemet for fremtiden
Stålprofilerne bliver leveret på fixmål fra Knauf. De nye skinner har en ståltykkelse på 0,50 mm, hvor stålet i den traditionelle skinne er på 0,46 mm.
Test fra Knauf viser, at Click-systemet reducerer montagetiden med 20-35 procent.
"Vi har ikke regnet på, hvor meget tid vi sparer med Click-systemet, men det er meget," siger Stefan Olesen.
Bag opfindelsen af det nye Click-system står en tømrer, som grundet dårligt bentøj måtte droppe faget. I stedet læste han videre og blev civilingeniør - og opfinder.
Og den opfindelse har tømrersjakket fra CR Construction taget til sig.
"Vi er ret sikre på, at vi i fremtiden ikke kommer til at bruge andre stålløsninger," siger Stefan Olesen.