Stålkonstruktioner

Stålkonstruktioner til byggeriet: Trapper, gelændre og inddækninger

Stålkonstruktioner dækker over en lang række produkter bygget i stål og ofte til byggeri eller industri. Hvis det er stålkonstruktion til byggeriet, f.ex. trapper, gelændre, inddækninger og lign. vil man som oftest anvende bygningsstål. Ved konstruktion med stål, er der en lang række standarder der skal følges jævnfør bl.a. DS og Euronormer.

Stålkonstruktioner udgør rygraden i mange industrielle miljøer, hvor de anvendes til opførelse af forskellige faciliteter og strukturer. Disse konstruktioner udnytter stålets unikke egenskaber. Her tænkes på høj styrke, holdbarhed og fleksibilitet for at imødekomme kravene i industrielle applikationer.

Industrielle bygninger, såsom fabrikker, produktionshaller og lagerhaller, foretrækker ofte stålkonstruktioner. Dette på grund af deres evne til at understøtte store spænd uden behov for støttepiller. Stålrammebygninger er også almindelige, da de tilbyder hurtig montage og tilpasningsmuligheder til store konstruktioner.

Leverandører af Stålkonstruktioner:

Prowelding A/S

Sandagervej 28
7400 Herning
Tlf.: 97 14 07 08
E-mail: jg@prowelding.dk

www.prowelding.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

CJ MONTAGE APS

Smede- og Maskinværksted
​Vandtårnsvej 74
2860 Søborg
Tlf.: 39 56 58 62​
E-mail: info@cj-montage.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Give Steel A/S

Sjællandsvej 14
7330 Brande
Tlf.: +45 75731218
E-mail: info@givesteel.com

www.givesteel.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Gustav Østergaards Maskinfabrik A/S

Hedevej 44
7171 Uldum
Telf.: 75 82 05 88
E-mail: info@gustav-oestergaard.dk

www.gustav-oestergaard.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Pipeconnect

Elmevej 2
6740 Bramming
Tlf.: 2344 2544
E-mail: kg@pipeconnect.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Prodatek A/S

Endelavevej 1
8940 Randers SV
Tlf.: 71 96 74 44

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RUSTEK A/S

Bjørnevej 3
7800 Skive
Tlf: 9683 7131
E-mail: rene@rustek.dk

www.rustek.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Simik ApS

Værkstedsvej 7
4230 Skælskør
Tlf.: 21 91 96 34
E-mail: kn@simik.dk

www.simik.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Sjølund A/S

Skamlingvejen 146
6093 Sjølund
Tlf.: 76 99 17 77
E.mail: admin@sjoelund.dk

www.sjoelund.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

T.C. Stålindustri ApS

Dalager 8-10
2605 Brøndby
Tlf.: 44 65 43 36
E-mail: tc@tc-staal.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Stålkonstruktioner:

Broer og viadukter i industrien drager også fordel af stålkonstruktioner på grund af stålets høje styrke-til-vægt-forhold. Det muliggør krydsning af store afstande og bæring af tunge belastninger. Disse broer kan monteres hurtigt, hvilket reducerer byggetiden og minimere forstyrrelsen af omgivelserne.

Stål anvendes også til at understøtte platforme og strukturer til adgang og arbejde i højder. Samt til opførelse af skorstene til ventilation i industrielle anlæg. Tanker og lagerbeholdere, der bruges til opbevaring af væsker og materialer, er ofte konstrueret af stål på grund af dets holdbarhed og modstandsdygtighed over for korrosion.

Industrielle processer nyder også godt af stålrør og rørsystemer, der anvendes til transport af væsker, gasser og materialer. Disse stålrør tilbyder høj styrke og kan håndtere høje tryk og temperaturer, hvilket gør dem ideelle til en lang række applikationer.

Alt i alt spiller stålkonstruktioner en afgørende rolle i industrien ved at levere robuste, pålidelige og omkostningseffektive løsninger til opførelse af faciliteter, strukturer og infrastruktur. Deres alsidighed og fremragende egenskaber gør dem til et foretrukket valg for ingeniører og bygherrer, der arbejder inden for industrielle miljøer.

Eurocodes er det nye sæt af europæiske konstruktionsnormer, som er indført i Danmark med virkning fra 2009. Hele sættet af Eurocodes omfatter i dag 66 dele og dækker områderne sikkerhed og last, beton, stål, komposit (beton/stål), træ, murværk og aluminium samt geoteknik og jordskælv.

Eurocode 3 er stålnormen og er i sig selv meget omfattende, så du vil her kun komme til at arbejde med en mindre del af denne norm. Skal du i gang med en større opgave, kan det anbefales, at du anskaffer dig Eurocode 3.

Der findes forskellige standarder for stålkonstruktioner såsom DS/EN 1011, DS/EN 10025-3:2004, DS/EN 10025-4:2004, DS/EN 10025-5:2004, DS/EN 10025-6:2004, DS/EN 10204:2004, DS/EN 10027-1:2005, DS/EN 10027-2:2001 og DS/EN 1090-2 som er udførelse af stålkonstruktioner.

Brandsikring af forskellige stålkonstruktioner, se beregningsprogram her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden


TC Stålindustri – Udarbejdelse af stålkonstruktioner i Brøndby, København og resten af Sjælland
Tag kontakt til os i dag på telefon 44 65 43 36 for at få en god snak og et uforpligtende tilbud på den stålopgave, som du står over for. Med kontor i Brøndby leverer vi stålarbejde i både København og resten af Sjælland

TC Stålindustri har været i branchen i mange år og kan levere stort set alt i stålarbejde og stålkonstruktioner på Sjælland. Når man skal have foretaget forskelligt arbejde i stål, er det vigtigt at få det gjort af en professionel, så man får en løsning af så høj kvalitet og holdbarhed som muligt.  Vores kerneområder er bl.a.:

Et af vores specialer, og vigtigste arbejdsområder, er svejsning. Her anvender vi to svejsemetoder – TIG- og MIG/MAG-svejsning. Vi kan svejse i mange forskellige materialer, og har stor erfaring med specialløsninger til vores kunder.

Certificeret til stålarbejde

Vi er stolte af at være dine pålidelige partnere inden for stålkonstruktioner på Sjælland. Hos os får du ikke kun ekspertise, men også svejsningscertificering og overholdelse af EN 1090-standarder.

Stålkonstruktioner har vundet stigende popularitet i boligbyggerier på Sjælland og andre steder. Stålet er let, pladsbesparende og utroligt stærkt, hvilket gør det til en ideel løsning for moderne byggeprojekter. Vores speciale er at levere underentrepriser til sådanne boligbyggerier.

Vi har opbygget et solidt samarbejde med flere firmaer på Sjælland, der konstant vælger os som deres foretrukne partner. Dette skyldes vores evne til at levere skræddersyede løsninger, der kombinerer fleksibilitet og høj kvalitet. Så hvis du søger efter pålidelige stålkonstruktioner på Sjælland, er vi her for at imødekomme dine behov. Kontakt os i dag for professionel rådgivning og ekspertise inden for stålkonstruktioner.


Give Steel leverer komplekse stålkonstruktioner til BØRNERIGET
Give Steel leverer komplekse stålkonstruktioner til BØRNERIGET

Give Steel leverer stålkonstruktionerne til Mary Elizabeths Hospital, også kendt som Børneriget, hovedstadens nye børnehospital.

Byggeriet er i fuld gang og kompleksiteten er stor pga. de mange forskellige typer stålspær.

Samlet set drejer det sig om ca. 1500 tons GSY® kompositbjælker og 889 tons øvrigt konstruktionsstål.

GSY® bjælken er særlig, fordi bjælkerne kombineres med beton, hvilket skaber et slankere etagedæk med mulighed for højere loftshøjde og lavere konstruktionshøjde.

Store vinterhaver

Vinterhaverne, som bliver hygge- og opholdsrum, er tæt på at være færdigmonterede.

(Se billederne af de høje, runde vinduespartier)

Og de har været udfordrende at montere, fordi der er brugt valsede spær, som er store og tunge at håndtere.

På vinterhaverne og taghuset pålægges trapezplader.

Trafik og vejtræer

En anden udfordring har været den stærkt begrænsede plads rundt om byggeriet.

For den københavnske trafik, de omkringliggende bygninger og de mange vejtræer er elementer der skal tages ekstra hensyn til, når de store kraner og lifte skal i aktion.

Innovativt børnehospital

Hospitalet bliver en selvstændig enhed på 60.000 kvm. fordelt på 8 etager, som vil rumme bl.a. 200 sengepladser, 15 operationsstuer, 14 fødestuer og mere end 1000 medarbejdere.

Det kommer til at rumme behandlinger for børn, unge, fødende og deres familier, hvor alle forløb og funktioner bliver tilrettelagt, så børn og forældre flyttes mindst muligt.

Specialisterne og eksperterne kommer til barnet og familien – ikke omvendt.

Derudover skaber det nye hospitalsbyggeri rammerne for, at familier får mulighed for at

være sammen og have en så almindelig og tryg hverdag som muligt, ved indlæggelser og undersøgelser.

BYGHERRE: Region Hovedstaden, Center for Ejendomme

Storentreprenør: LM Byg KonsortietTotalrådgiver: 3XN, Arkitema, Niras og Cowi


Give Steel – Facadeløsninger i kombination med stålkonstruktioner
Illustration: Facadeløsning på AAK med kobberfarvede RUUKKI Sandwich panel SPA E

Give Steel leverer tag og facade i kombination med stålkonstruktioner. En samlet løsning optimerer processen.

GS Facades står for udvikling og design af facadeløsninger i Give Steels tekniske afdeling. Her arbejder man med alle former for beklædningsopgaver, sandwichpanelfacader og trapezpladeløsninger.

Sammenhængende løsning strømliner processen

Fordelen ved en samlet løsning med bærende stålkonstruktioner og tilhørende facader er, at det sikrer en koordineret, sammenhængende og optimeret løsning for kunden. Det strømliner processen, og der kan tages højde for alle dele af konstruktionen inden produktion og montage.

I praksis betyder det, at bygherre og entreprenøren lettes for et større koordineringsansvar i forhold til bygbarhed og rettidighed gennem hele byggeprocessen. Det vil i sidste ende kunne give betydelige besparelser, fordi hovsa-løsninger og forsinkelser undgås.

Gennemtænkt design

Stålkonstruktionerne designes, så de kan modtage facaderne og facaderne løses og designes, så de passer til stålkonstruktionerne. Det giver færre grænseflader og et mere gennemtænkt og sammenhængende design til glæde for alle involverede parter. Give Steel leverer alle typer af facadebeklædning samt døre, vinduer og porte, alt efter kundens ønsker og behov.

Facader på havnen i Aarhus

Give Steel har bl.a. et større igangværende projekt for fødevarevirksomheden AAK på havnen i Aarhus, hvor facadeingeniøren og projektlederen har arbejdet løsningsorienteret sammen med kunden i hele design og projekteringsfasen, hvor man bygger udenom 2 nye biomassekedler.

Formålet med de nye kedler, er at gøre driften mere bæredygtig. Det nye biomasseanlæg vil give en CO2-reduktion på ca. 90 pct. eller ca. 45.000 tons mindre CO2 om året. AAK erstatter fossilt brændstof med shea-mel, som er et biprodukt fra egen sheaolie-produktion. Brugen af shea-mel som brændstof i de nye kedler vil generere en del aske, som efterfølgende kan udnyttes som gødning, og på den måde vil næsten hele Shea-kernen blive brugt.

En ikke helt let opgave - at bygge henover og udenom de store kedler. Samtidig bygges der på begrænset plads, men netop projektets kompleksitet viser styrken ved, at Give Steel leverer en samlet løsning. På projektet skal Give Steel levere alle primære og sekundære stålkonstruktioner, og derudover skal der udføres sandwichpanelfacader og trapeztag inkl. tagopbygning på AAK’s nye store kedelhal. Facaderne bliver kobberfarvede og bygningerne bliver op til 30 meter høje.

For yderligere oplysninger om stålkonstruktioner med tag-og facadeløsning kontakt venligst salg på tlf. +45 75 73 12 18 eller mail: info@givesteel.com

Læs mere om Give Steel stålkonstruktioner her


Nyheder og Indlæg om Stålkonstruktioner


Seneste om Stålkonstruktioner


Cookie-indstillinger