Vandtætning

Vandtætning udføres med forskellige produkter og på forskellige metoder. Vandtætning anvendes for at sikre beton og andre materialer mod indtrængen af vand og for at sikre stabiliteten i konstruktionen.

Leverandører af og viden om vandtætning:


Roxtec Denmark ApS

Huginsvej 3
3400 Hillerød
Tlf.: +45 4918 47 47
E-mail: administration@dk.roxtec.com

www.roxtec.com/dk

Kompetencer: Kabeltætninger, Rørtætninger

Læs mere om Roxtec Denmark ApS


STORMFLODSSIKRING

Bjerrebyvej 80
5700 Svendborg
Tlf.: 25 73 97 51
E-mail: Kontakt@stormflodssikring.dk

web

Kompetencer: Kystsikring, stormflodssikring, skybrudssikring, skot, barrierer, mobiledæmninger, vandtætte døre, vandtætte vinduer

Læs mere om STORMFLODSSIKRING


Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Kompetencer: Alt i metaller og Stål, Blankt stål, Byggestål, Konstruktionsstål

Læs mere om Sanistål A/S


Velosit – Vandtætning af WOODHUB hos NCC Danmark


16.feb 2023


Vandtætning af WOODHUB hos NCC Danmark

Det styrker alle led i et samarbejde, når der effektivt deles viden og erfaringer.
Hos Velosit Danmark sætter vi en dyd i at være nærværende hele vejen fra rådgivning, salg, levering til også at være med under udførelsen.

Derfor havde vi igår Workshop med RK Concrete Seal og DanCoat Entreprise ved det enormt spændende og banebrydende WOODHUB projekt hos NCC i Odense, hvor i alt 1500m2 kældervæg skal vandtætnes.
Projektet kommer til at sætte nye standarder for byggeri herhjemme, da det er første gang en så stor bygning opføres i træ.

Til opgaven har vi anbefalet og rådgivet NCC om Velosit WP120 cement- polymermembran der ved blot 2 mm lagtykkelse tætner op til 5 bar vandtryk. Tilmed som ekstra sikkerhed til konstruktionen, bygges der et fleksibelt tætningsbånd ind i gulv-væg afslutning og støbeskel, som også modstår vandtryk på 5 bar.
WP120 gør det muligt med sin stærke cementbase, at stå alene uden denne ødelægges af byggepladstrafik – specielt i perioden inden der dækkes til, og kan ligeså i tilfælde stå alene.
Membranen er et yderst godt valg til det grønne projekt, da denne er med yderst lav afgasning og velegnet til DGNB certificerede byggerier – Kriterium ENV 1.2 indikator 9 – trin 4

Vi brugte dagen på nye sprøjteteknikker, fokus på lufthuller i betonen og generel videns- udveksling. En stor fornøjelse på en sikker NCC byggeplads samt et banebrydende projekt i Odense

BAG WOODHUB
Bygningsstyrelsen – Bygherre
NCC – Totalentreprenør
C.F. Møller Architects – Arkitekt
MOE – Rådgivende Ingeniør

Se mere om projektet på WoodHub – woodhub.dk


Bæredygtigt tætningssystem til Spildevandsanlæg fra VELOSIT
Det bæredygtige og hurtighærdende VELOSIT vandtætningssystem er anvendt i forbindelse med reetablering af betonkonstruktionen på et 2500m2 stort spildevandsanlæg i Bagsværd.

Bedre for miljøet, naturen og klimaet er det når spildevand kan renses effektivt for at bidrage til et renere vandmiljø, med mulighed for at producere grøn energi af spildevandet ved at reducere udledningen af skadelige stoffer og klimagasser – for derved at genanvende vigtige ressourcer fra spildevandet.
Inden spildevandets vigtige ressourcer kan frigøres og genanvendes, har de skadelige stoffer haft mulighed for at nedbryde betonkonstruktionen i et anlæg og via det aggressive miljø vil det altid forsat ske over tid.
Derfor er det en vigtig del, at reetablere betonens styrke og tæthed ved at opretholde en stærk overflade så konstruktionens levetid optimeres længst muligt.

VELOSIT tætningssystemet har derfor været i brug hos Novafoss i Bagsværd, hvor entreprenøren Dan-Coat Entreprise har stået for den udførende del efter samarbejde med rådgivere fra Sweco.

Fremgangsmåden har efter afrensning og rengøring af underlagt været behandling med VELOSIT WP101 som skrabespartling og porefyller, for at skabe en komplet lukket overflade for den fleksible og revneoverbyggende membran WP120, som efterfølgende er påført i 3 mm lagtykkelse. Behandlingen med WP101 har ligeså været vigtig for at undgå risikoen for bobler i membranen WP120 via hydrostatisk tryk.

VELOSIT systemet er valgt ud fra flere parametre samt et bæredygtigt synspunkt.

- Hurtighærdende og højslidstyrke
- Høj resistens overfor sulfater
- Velegnet til DGNB certificerede projekter pga. lav afgasning og miljøpåvirkning
- Kan påføres fugtige underlag og tåler UV
- Revneoverbyggede
- Hurtig ibrugtagning efter udførelse

VELOSIT systemet er tidligere anvendt som tætning af anlæg hos Roskilde Spildevand, Ensilage tank i Varde samt Gylletank i Hjerm og giver anledning til tætning så snart beton er nedbrudt i konstruktioner ifm. anlæg, tanke, beholdere, plansiloer etc. med påvirkning fra aggressiv miljø og sulfater samt hvor hurtig ibrugtagning og bæredygtige produkter er påkrævet.


Velosit – Vandtætning over P-kælderen på UNITY projektet i Aarhus
WP120 er en 2k cement- polymerbaseret membran, der i 3 mm lagtykkelse, tåler mekanisk slid og ligeså er rodhæmmende. Da WP120 har et lavt VOC tal, passer den også godt ind i LCA beregningen, og er til at foretrække hvis et projekt skal DGNB certificeres.

WP120 er et optimalt alternativ til membranløsning ved grønetage! Velosit Danmark har derfor vejledt KPC og Per Aarsleff, samt samlet et udførende team, til udførelse af membran over en stor P-kælder på 1850 m2, inden grønttag.

Vandtætning som fandt sted over P-kælderen på UNITY projektet i Aarhus, ved KPC og Per Aarsleff blev udført på en uge, og den videre opbygning af det grønne tag kan snarest fortsætte.

Vi takker endnu engang fra Velosit Danmark for det gode samarbejde, som blev sikkert udført af Dan Coat Entreprise og RK Concrete Seal i godt fællesskab og koordinering.

Se mere om vandtætnings- mulighederne her


Bæredygtig vandtætning med Velosit Danmark
Velosit Danmark er med når BAM Danmark A/S og Johannes Fog A/S bygger bæredygtigt og multifunktionelt. Konstruktionen får et udvidet anvendelsesområde, og betegnes som et multifunktionelt hus, med stor fokus på bæredygtighed. Det 6 etagers store byggeri indeholder, udover byggemarked, et auditorium med plads til 300 personer, et produktionskøkken, uddannelsesfaciliteter til CPHbusiness, 55 kollegieboliger, caféområde, samt kontor- og butikslejemål.

Teknisk bæredygtighed
Teknisk bæredygtighed og vedvarende energi er indtænkt i konstruktionen i form af solceller, hvor energiberegningen i byggeriet anviser ca. 600 m2 solceller. Dette reducerer energiforbruget i ganske stort omfang. Tagkonstruktionen udføres overvejende som grønt sedumtag, der næsten er et helt CO2 neutralt produkt og samtidigt aflaster afledningen af regnvand effektivt, ved fordampning og forsinkelse.

Et åbent og levende sted
Byggeriet introducerer nye handelsmuligheder, uddannelsestilbud, kollegieboliger og et spændende byrum, hvilket gør bygningen til en magnet for blandet liv i nærområdet og inviterer udefrakommende til området, med en høj grad af tilgængelighed.

Velosit i hovedindgangen
Velosit Danmark har efter god dialog med BAM Danmark A/S hjulpet med sprøjtemembranen VELOSIT WP120 til vandtætning af betonrampen, som senere bliver hovedindgang via en flot åben trappe. Som midlertidig vandtætning af huldæk er der anvendt VELOSIT CW111 hvor fokus har været på tætning af vandrette elementsamlinger og huldæks udstøbninger, for at sikre en tør og derved hurtigere aptering i underliggende etager.
Begge produkter er med lav VOC og valgt med bæredygtighed i fokus, især omkring tætning af huldæk, hvor CW111 må bygges med ind i konstruktionen samt giver en arbejdsgang mindre idet denne ikke skal fjernes senere hen og destrueres.

Har du et projekt, hvor bæredygtighed og vandtætning skal kombineres er vi hos Velosit Danmark altid klar med løsningsforslag.


Ceresit kan stolt præsentere MOLAND BYGGEVARER A/S, Skive som ny distributionspartner
CEBYG Danmark blev stiftet i 1966 og skiftede senere navn til Ceresit Danmark. I 1998 blev Ceresit en del af den verdensomspændende Henkel-koncern og i 2009 blev det besluttet, at man ikke længere ville have Ceresit kontor og lager i Danmark, men man fortsatte med at levere de stadig velkendte Ceresit-produkter i Danmark, fra den tyske fabrik i Unna.

Ceresit leverer og tilbyder et stort udbud af bygningsmaterialer i høj kvalitet til byggebranchen og med mere end 20 produktionssites over hele verden, er Ceresit et velkendt og foretrukken brand.

Tilbage til Danmark betyder...
"Vi vil servicere markedet på en mere professionel måde end vi har gjort de sidste par år. Med vores nye distributionspartner, Moland Byggevarer A/S, vil vi igen have kontor, lager, dag til dag levering, sælgere, teknisk support og vi vil kunne revitalisere kontakten til arkitekterne samt yde daglig support til vores kunder. Med Moland Byggevarer A/S har vi en professionel partner, som allerede i dag leverer byggematerialer, er kendt på markedet, og ikke mindst har et højt engageret og motiveret team af medarbejdere med et godt lokalkendskab.

Siger Harald Jelinek, Marketing Manager Eksport/OEM, Henkel AG & Co. KGaA Bautechnik Deutschland.

Ceresit har sin grundlæggelse i den store succes med et produkt, som allerede i begyndelsen af det forrige århundrede gjorde beton og cementmørtel uigennemtrængeligt for vand. I dag består produktprogrammet af 4 hovedområder:
• Fliselægningssystemer
• Gulvsaneringsprodukter
• Specialmørtel, betonspartel og betonreparation
• Vandtætningsprodukter

Ceresits produktprogram passer perfekt til os og vores fokus i markedet. Ceresit bliver pr. 1. juni 2014 en del af vores logistiksystem, hvor varer som er bestilt inden kl. 15.00 den ene dag, leveres til byggemarkedet, trælasten eller på byggepladsen den næste dag. Hos Moland glæder vi os til, at være den valgte partner, der skal få Ceresit tilbage på markedet og især glæder det os, at markedet igen kan blive serviceret fra et dansk lager med kvalitetsprodukter der gør en forskel" siger adm. direktør Benny Møller, Moland Byggevarer A/S.

FOR YDERLIGERE INFORMATION:
Moland Byggevarer A/S, adm. direktør Benny Møller +45 22 22 29 10
Moland Byggevarer A/S, salgschef Henrik Møller Nielsen +45 22 22 29 05
Ceresit, konsulent Jørn Winter +45 40 44 95 15

Om Moland Byggevarer A/S: Moland Byggevarer A/S er en danskejet virksomhed, der sælger trægulve, træplejemidler, glasuldsisolering, gipsplade- produkter/ stål og porebeton til byggematerialeforhandlere. Læs mere på www.moland.biz

I 1911 blev Ceresits produkter brugt på Hovedbanegården i København. I 2005 blev den største enkeltstående ordre leveret i Danmark til Danish Crown slagteriet i Horsens. I 2014 blev Ceresit produkterne anvendt til golfprojektet Great Northern i Kerteminde, på 100 hektar med planlagt indvielse i 2015, navngivet af Jack Nicklaus.

Moland Byggevarer A/S · Strandvejen 16 · DK-7800 Skive · Tlf. +45 96 14 50 00 · www.moland.biz · moland