Vinduer

Vinduer

Vinduer fremstilles for det meste i træ, træ/alu, mahogni og plast. Vinduer kan fremstilles efter specialmål, men standardmål er at foretrække, når økonomien spiller ind. Vinduer kan være med eller uden alulister. Valget af vinduer afhænger ofte af bygningens behov, klimaet i området og æstetiske præferencer.

Leverandører af Vinduer:

Gaihede a/s

Trekronergade 126 H
2500 Valby
Tlf.: 70 22 11 41
E-mail: info@gaihede.dk

www.gaihede.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

HSHansen a/s

Bredgade 4
6940 Lem
Tlf.: 96 75 11 00
E-mail: salg@hsh.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

KRONE VINDUER A/S

Aalborgvej 576, Harken
9760 Vrå
Tlf.: 96 24 28 60
E-mail: info@krone.as

www.krone.as

Se hele vores produktprogram og profil her

LivingBetter A/S

Borupvej 1c
7330 Brande
Tlf.: 81 81 81 10
E-mail: info@livingbetter.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

STORMFLODSSIKRING

Bjerrebyvej 80
5700 Svendborg
Tlf.: 25 73 97 51
E-mail: Kontakt@stormflodssikring.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Sjølund A/S

Skamlingvejen 146
6093 Sjølund
Tlf.: 76 99 17 77
E.mail: admin@sjoelund.dk

www.sjoelund.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

SmartLift A/S

N. A. Christensens Vej 39
7900 Nykøbing M
Tlf.: 97 72 29 11
E-mail: smart@smartlift.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Vinduerne er en vigtig del af bygninger og boliger, og de tjener flere formål. Her er en overordnet beskrivelse af vinduer:

  1. Lys og ventilation: Vinduerne giver naturligt lys til indendørs rum, hvilket reducerer behovet for kunstig belysning og sparer energi. Samtidig tillader vinduer også luftcirkulation, hvilket kan hjælpe med at regulere temperaturen og forbedre indendørs luftkvalitet.
  2. Udsigt: Vinduerne giver os mulighed for at se ud og nyde udsigten til omgivelserne, hvilket kan øge trivslen og forbindelsen til naturen eller det omgivende miljø.
  3. Isolation og beskyttelse: Vinduerne fungerer som en barriere mod vind, regn, sne og andre vejrforhold og hjælper med at opretholde en komfortabel indendørs temperatur. De beskytter også indendørs rum mod støv, insekter og uønskede indtrængende.
  4. Æstetik: Vinduerne kan have en betydelig indflydelse på bygningens udseende og æstetik. De kommer i forskellige stilarter, former og materialer, der kan tilpasses bygningens design og arkitektoniske stil.
  5. Energieffektivitet: Moderne vinduer er ofte designet med fokus på energieffektivitet for at minimere varme- og køletab. Dette kan hjælpe med at reducere energiomkostningerne og miljøpåvirkningen.
  6. Sikkerhed: De kan have indbyggede sikkerhedsfunktioner, såsom låse og hærdede glas, der forhindrer uautoriseret adgang og beskytter mod indbrud.
  7. Lydisolering: Nogle er konstrueret med lydisolerende materialer for at reducere støj fra det omgivende miljø, hvilket skaber et mere behageligt indendørs miljø.

Der er forskellige typer vinduer, herunder enkeltvinduer, dobbeltvinduer, skydevinduer, faste vinduer, termoruder og meget mere, hver med deres egne egenskaber og anvendelsesområder.


HSHansen leverer nye vinduer på Nordre Fasanvej


14.maj 2024


HSHansen leverer nye vinduer på Nordre Fasanvej

Vi er stolte over at dele den fantastiske forvandling af Nordre Fasanvej 218-228!

Gennem en omfattende renovering har ejendommen fået et nyt, flot udtryk med vores HansenMillennium aluminiumsvinduer og alufacade indgangsparti, som tilføjer et strejf af elegance.

HansenMillennium vinduerne har ikke kun forbedret æstetikken med deres slanke rammer og sprosser, men har også givet ejendommen en energioptimering sammen med et rent industrielt look.  

Se flere billeder af forvandlingen på Nordre Fasanvej her >>>


DØRSNEDKEREN leverer og monterer koblede vinduesrammer til bevaringsværdige ejendomme


09.jan 2024


DØRSNEDKEREN leverer og monterer koblede vinduesrammer til bevaringsværdige ejendomme

DØRSNEDKEREN leverer og monterer koblede vinduesrammer til bevaringsværdige ejendomme som her, hvor alle ejendommens vindues- og dørrammer er produceret efter det oprindelige udseende fra år 1901. Renoveringen afsluttet i december 2023.

I dette tilfælde går bygherre all-in på, at ejendommens vindues- og dørrammer stilmæssigt skal matche ejendommens oprindelige udseende 100%, fra da den blev opført i år 1906. Det var dengang, hvor koblede vinduer også prægede bybilledet markant i København, og det gjorde opgaven særlig interessant for os.

Vi har dyb produktionserfaring af døre og vinduer samt interesse og viden inden for renoveringer og tilbygninger af nye og ældre ejendomme. Vores fokus er inden for specialopgaver, hvor kundens særlige ønsker bliver opfyldt uanset træsort og omfang. Vi stille høje krav til os selv og vores underleverandører. Også med hensyn til det materiale, og det træ, vi bruger i fremstillingen. I denne opgave benyttede vi FSC-mærket træ, hvilket betyder, at vi kan være sikre på, at det kommer fra bæredygtig skovbrug. Vi arbejder aktivt på at skabe bæredygtige døre og vinduer, og dette arbejde starter allerede på tegnebrættet. Vi stræber efter at gøre bæredygtighed til en selvfølge i alt, hvad vi gør.


Udtjente Christianshavner-vinduer får nyt liv som isoleringsmateriale
134 udtjente vinduer er i disse uger i gang med at blive udskiftet på en ejendom på Christianshavn, og i stedet for at smide de gamle vinduer ud, bliver de upcyclet og genanvendt som isoleringsmateriale. Et godt og tæt samarbejde mellem parterne på projektet resulterer i, at en ressource, der traditionelt ender som byggeaffald, får nyt liv og ejendommen en bæredygtig løsning.

I stedet for at dumpe de gamle, udtjente vinduer fra ejendommen på Overgaden Oven Vandet 34 i en affaldscontainer, bliver de taget nænsomt ud og lagt på en palle. Det muliggør, at så meget glas som muligt bevares, for glasset skal efterfølgende recirkuleres og omdannes til glasuld med høj isoleringsevne.

Fra glas til uld
Fra glas til uld er et upcyclingskoncept fra Isover, som rådgivende ingeniør Bang & Beenfeldt greb muligheden for at anvende i forbindelse med facade- og vinduesrenoveringsprojektet for andelsforeningen på Christianshavn.

  • Vinduerne i ejendommen var i så dårlig stand, at det ikke var muligt at renovere og bevare dem. Derfor var det oplagt, at vi i stedet hægtede os på Fra glas til uld-konceptet, så vinduerne kan få nyt liv som ressource til andre materialer, siger Zabi Rizae, som er projektleder i Bang & Beenfeldt og tilføjer:
  • Vi arbejder hele tiden på at skubbe på den bæredygtige omstilling ved at finde løsninger på, hvordan vi bedst kan håndtere og genanvende de store mængder af affald og materialer, vi er i kontakt med, når vi renoverer byens gamle ejendomme.

Samarbejde er nøglen til bæredygtig omstilling
Samarbejdet mellem alle parterne på projektet spiller en væsentlig rolle i at få upcyclingsløsningen udført fra tanke til handling:

  • Det er afgørende, at alle parter omkring projektet er indstillet på at trække i samme bæredygtige retning, for at vi kan lykkes med sådan et projekt som dette, hvor vi får mulighed for at upcycle op mod 95% af glasset fra de gamle vinduer. Alle på projektet kan se logikken i, at man ikke bare smider materialet ud sammen med resten af byggeaffaldet, selvom det kræver at vi tænker lidt nyt ude på byggepladsen, siger Zabi Rizae, som sørgede for at få tænkt upcycling-løsningen ind tidligt i projektet, så det kunne planlægges godt fra starten.

Isolering nok til 1,25 parcelhus

I praksis betyder Fra glas til uld-konceptet, at vinduerne ikke bliver blandet sammen med det øvrige renoveringsaffald, men behandlet mere nænsomt, så det kan fragtes til sortering på nærmeste ressourcecenter, hvor glas og rammer skilles ad.

Isover vurderer, at de 134 upcyclede Christianshavner-vinduer vil resultere i isoleringsmateriale nok til at isolere 1,25 gennemsnitligt, nyt parcelhus. Dertil vil det spare miljøet for op mod 500 kg CO2, fordi glasset omsmeltes og genanvendes, frem for at der fremstilles nye råvarer.

Hele renoveringen af ejendommen forventes afsluttet i løbet af efteråret 2022.

Om projektet:

Facade- og vinduesrenovering
Bygherre: Andelsforeningen Overgaden Oven Vandet 34 A-B
Rådgiver: Bang & Beenfeldt
Entreprenør: Byens Tag & Facade
Producent: Isover
Projektet forventes afsluttet i efteråret 2022
Projektet er en byfornyelsessag med Københavns Kommune

Om konceptet:
Samarbejdet mellem bygherre, rådgiver, entreprenør og producent giver nyt liv til en ressource, som traditionelt ender som byggeaffald.

Bygherre og dennes rådgiver tager et aktivt valg og løfter bæredygtig omstilling i byggebranchen ved at indskrive recirkulering af byggematerialer i udbudsteksten.

I praksis betyder Fra glas til uld-konceptet, at vinduerne ikke bliver blandet sammen med det øvrige renoveringsaffald, men i stedet køres til sortering på ressourcecenteret. Her skilles glasset fra trærammerne, der også kan gøre gavn som fx biobrændsel. Derefter fragtes det rene glas til glasuldsfabrikken i Vamdrup, hvor det indgår i et cirkulært produktions-set-up, og Isover omdanner vinduesglasset til glasuld.


Nyheder og Indlæg om Vinduer


Seneste om Vinduer
Cookie-indstillinger