Vinduer

Vinduer - Vinduer fremstilles for det meste i træ, træ/alu, mahogni og plast. Vinduer kan fremstilles efter specialmål, men standardmål er at foretrække, når økonomien spiller ind. Vinduer kan være med eller uden alulister. Leverandører af vinduer finder du i listen på denne side. Leder du efter noget andet end vinduer, så brug søgefeltet under denne boks.

Leverandører af og viden om vinduer:


Jydsk Vindueskompagni

Hovborgvej 17
6623 Vorbasse
E-mail: jvk@jvk.dk
Tlf nr: 70 10 90 99

www.jvk.dk

Kompetencer: Døre, Vinduer, Tagvinduer, Trapper, Udestuer

Læs mere om Jydsk Vindueskompagni


Ovenlys-sikring ApS

Håndværkervej 6
6920 Videbæk
Tlf +45 86888495

Email: info@safework.dk

web

Kompetencer: Ovenlyssikring, faldsikring, sikkerhedsgitre, gitre, kollektiv sikring, ovenlysgitre, nedstyrtningssikring

Læs mere om Ovenlys-sikring ApS


Sjølund A/S

Skamlingvejen 146
6093 Sjølund
Tlf.: 76 99 17 77
E.mail: admin@sjoelund.dk

www.sjoelund.dk

Kompetencer: Valsning, profilvalsning, bearbejdning, svejsning, aluminiumprofiler, stålprofiler, pladevalsning, rørspiraler, søjleinddækninger, vinduesprofiler

Læs mere om Sjølund A/S


Bøjsø – Åbent hus-arrangement


15.jan 2020


Bøjsø skruer yderligere op for charmen i Vestdanmark

Hos Bøjsø døre & vinduer ønsker man at udbrede kendskabet til koblede vinduer uden for hovedstadsområdet, og derfor holder vinduesproducenten i disse dage åbent hus for arkitekter, rådgivere og håndværkere fra Jylland og Fyn. Arrangementet skal øge kendskabet til virksomhedens nicheprodukter og give et indblik i den særlige produktion efter traditionelle håndværksmæssige principper.

Den 10., 17. og 24. januar holder Bøjsø døre & vinduer for første gang i ni år åbent hus, hvor arkitekter, rådgivere og håndværkere kan komme og se, hvordan nicheproduktet koblede vinduer og døre bliver produceret. Det sker som led i en strategi om at skabe øget synlighed og endnu flere samarbejder i Jylland og på Fyn, hvor vinduesproducenten ser et fortsat stort, uforløst salgspotentiale:

- Selvom vi har produktion i Vorbasse, nær Billund, er klart størstedelen af vores kunder fra Nordsjælland, og det kundekartotek vil vi selvfølgelig gerne udvide. Derfor har vi nu valgt at invitere både arkitekter såvel som rådgivere og håndværkere fra de mere nærliggende byer til åbent hus, så de kan få et øget indblik i vores produkter og se virksomheden, fortæller salgskonsulent hos Bøjsø døre & vinduer Martin Hansen.

Bøjsø er en af vinduesbranchens mest eksklusive producenter, da virksomheden producerer såkaldte koblede vinduer og døre ud fra traditionelt, dansk håndværk. De sælges i høj grad til renovering målrettet privat liebhaveri, og her er flere områder i det jyske og fynske særligt attraktive:

- Der er for det første oplagte steder i Jylland og på Fyn, hvor der er lignende liebhaverkvarterer som på Nordsjælland som eksempelvis Risskov i Aarhus og Hasseris i Aalborg, og det er et marked, vi gerne vil bevæge os mere ind på, forklarer Martin Hansen.

Derudover egner vinduestypen sig også særlig godt til ældre, fredede og bevaringsværdige bygninger, da håndværket stort set er en tro kopi af måden, man producerede vinduer på i 1800-tallet, og de kan således bidrage til at bevare en bygnings oprindelige udtryk.

- I mange af de helt gamle jyske og fynske byer som for eksempel Ribe, Aarhus og Odense er der et utal af historiske huse, hvor vores produkter også kommer til sin ret. Og derfor vil vi også gerne målrette indsatsen overfor de fagfolk, der har kunder i de områder, fortsætter han.

På åbent hus-dagene, som varer fra klokken 9.00 til 12.45, vil der således blandt andet være en gennemgang af virksomhedens produktsortiment samt en rundtur i produktionen med blandt andet fokus på produkternes håndværksmæssige detaljer. Derudover vil vinduesproducenten også fremvise sit nye termovindue, der rammer et marked mellem de mere almindelige standardiserede termovinduer og de koblede vinduer:

- Det er vigtigt for os også at få fortalt historien om vores termovindue, da det udvider vores målgruppe til ikke kun at være liebhavere og folk, der bor i historiske, ældre huse. Her kan vi nemlig tilbyde et vindue til den mere traditionelle danske bolig, som har de fordele, der følger med et termovindue, og som samtidig er i et lavere prissegment end det koblede – men uden at gå på kompromis med kvaliteten og udtrykket, slutter Martin Hansen.


MT Højgaard samarbejder med Krone Vinduer på stort Aalborg-projekt


12.nov 2018


Krone Vinduers kompetencer inden for energirigtige vinduesløsninger gjorde udfaldet, da MT Højgaard skulle renovere 176 boliger i Aalborg

Entreprenørfirmaet MT Højgaard har givet nyt liv til en hel bydel i Aalborg Øst – Ravnkildevej. Med en gennemgribende renovering har 176 boliger fået nyt liv og lever nu op til tidens energikrav.

Krone Vinduer er oftest omtalt i forbindelse med specialløsninger til store byggeprojekter, men denne gang er det vinduesproducentens standardvinduer, der er benyttet til energirenoveringen.

Ole Pedersen, MT Højgaard udtaler: ”Vi valgte Krone Vinduer som leverandør fordi deres bredde standardprogram dækkede vores behov. Det gjaldt både en skarp pris, de strenge energikrav og en fleksibilitet, der gjorde vores arbejde meget lettere. Så alt i alt har vi haft et meget fint samarbejde omkring Ravnkilde-projektet.”

Standardvinduer i projektsager

Alle vinduer og døre er af træ/alu typen, hvor vinduet udvendigt beskyttes af en gråmalet aluminiumskappe, og indvendigt er opbygget med hvidmalet fyrretræ.

For at give beboerne de bedste forudsætninger for et godt indeklima er alle vinduerne udført med 3-lags energiglas og naturligvis A-mærket i bedste energiklasse.

Troels Krohn, Krone Vinduer fortæller: ”Med Ravnkilde-projektet fik vi rigtig vist vores kompetencer inden for træ/alu vinduer i standardudgaver. Vi har mange forskellige træ/alu vinduer og til MT Højgaard projektet indgik der både træ/alu vinduer med og uden kompositdel, indadgående dreje/kip vinduer og facadedøre. Forløbet med MT Højgaard gik smertefrit, og vi håber på yderligere projekter med dem som kunde.”

Ordren til Ravnkildevej lyder på et større millionbeløb og produceres på begge Krone Vinduers produktionssites i Harken og Aabybro


Krone Vinduer – Danske vinduer i prestigeprojekt på Oslos havnefront


25.okt 2018


Krone Vinduers erfaring med egetræsvinduer og glaskarnapper vægtede tungt, da der skulle vælges leverandør til det eksklusive boligbyggeri, Bispevika B6a på havnefronten i Oslo

Arkitektfirmaet Vandkunsten har i samarbejde med AF Gruppen, som er bygherre på projektet, skabt en unik overgang mellem skærgården og storbyen, hvor beboerne virkelig kan mærke, at de bor tæt ved vandet. Med inspiration fra naturen er bebyggelsen holdt lav i modsætning til den omkringliggende bebyggelse der rejser sig op fra vandet. Boligområdet strækker sig over et areal på 35.000m2 udført som punkthuse i varierende størrelse og højde.

Projektdirektør hos Krone Vinduer, Christian Olesen fortæller: ”Bispevika B6A er et spændende projekt, hvor vi rigtigt får vist vores kompetencer inden for træ/alu vinduer, store facadepartier i egetræ og glaskarnapper med sammenlimede glas. Med vores brede produktprogram og tilgang til vinduesproduktion har vi skabt frihed for arkitekternes kreative udfoldelser, som jeg ved de sætter stor pris på. Tillige har vi i hele processen haft et godt og konstruktivt samarbejde med AF Gruppen. ”

Skaber unikke løsninger uden begrænsninger

Vinduesproducenten har efterhånden været repræsenteret i Norge i en årrække og har leveret døre og vinduer til flere spændende projekter i Oslo-området. Nu gælder det boligbyggeriet Bispevika B6a, hvor vinduesproducenten har vundet opgaven og skal levere døre, vinduer og karnapper i egetræ og i kombinationen egetræ og aluminium.

Størstedelen af vinduerne er indadgående træ/alu vinduer med den gående del i egetræ. Udvendigt beklædes vinduerne med rå aluminium på de faste partier. Foruden vinduer leveres også glaskarnapper med sammenlimede glashjørner (stepruder) med hvidmalet fyrretræ indvendigt. De specielle karnapper giver uhindret udsigt over Oslofjorden og opfylder samtidig de strengeste energikrav.

Ordren til Krone Vinduer udgør et 2-cifret millionbeløb og strækker sig fra nytår 2018 og 9-10 måneder frem.

Krone Vinduer A/S er en 100% danskejet, ordreproducerende vinduesfabrik, der i mere end 60 år har leveret vinduer og døre i højeste kvalitet. Gennem sparring med ledende arkitektfirmaer har Krone Vinduer leveret facadeløsninger til internationalt anerkendte og prisbelønnede byggerier. Krone Vinduer A/S ligger i Nordjylland i Danmark og produkterne eksporteres til en række lande. Virksomheden beskæftiger pt. ca. 150 medarbejdere på de 2 produktionslokaliteter i Vrå og Aabybro.

Kontakt Krone Vinduer for yderligere oplysninger


Krone Vinduer har de tætteste vinduer


15.maj 2018


I samarbejde med teknologisk institut har Krone Vinduer fået testet og godkendt deres nye kip/dreje træ/alu vindue – så det nu langt overgår de gældende tæthedskrav

Den nordjyske vinduesproducent er konstant i gang med nye opgaver, hvad enten det er leverancer til tømrermesterkunder eller udvikling af nye vinduestyper. Det sidste bevirker nu at Krone Vinduer oplever stigende interesse for deres ny testede vinduessystem Coto FLEX. Et indadgående vindue med markedets bedste egenskaber indenfor tæthed.

Fabriks og udviklingschef Carsten L. Jensen udtaler: ” Vi har testet vores nye indadgående vinduer i træ/alu hos teknologisk institut og de bestod med glans. Så nu er det også dokumenteret af offentlig instans, at vi formentlig har Danmarks tætteste indadgående vindue. Det passer vores kunder godt, da de oplever problemer med tæthed i kystnære områder og ved byggerier i højden pga. vinden. ”

Krone Vinduer er ikke den største vinduesproducent målt på omsætning og indtjening, men ser man på udvikling og optimering af døre og vinduer giver den nordjyske virksomhed konkurrenterne baghjul. Gang på gang giver udviklingsarbejdet pote i form af ”first to market” med nye vinduestyper og det skaber væksten hos Krone Vinduer der netop har afsluttet en større udvidelse af produktionsapparatet og ansat nye medarbejdere.

Hos Aarstiderne Arkitekter er de glade for Krone Vinduers nye initiativer der viser vejen til en grønnere og mere bæredygtig byggebranche. Tegnestuen har flere gange benyttet sig af Krone Vinduers løsninger og skabt unik arkitektur.

Arkitekt Malene Nørgaard, hos Aarstiderne Arkitekter udtaler: ”Krone Vinduers ny testede træ/alu vindue er den perfekte løsning til vores projekt; Papirtårnet i Silkeborg. Vinduet gør vores arbejde lettere, da det mere end opfylder kravene til tæthed i højhusbyggeri. Samtidig er det en del af Krone Vinduers bredde standardsortiment af kvalitetsprodukter, der giver os muligheder fremfor begrænsninger i formgivningen af nye byggerier.”

Krone Vinduer fastslår, at nye vinduer og døre allerede er i støbeskeen. De forventer de positive tendenser fortsætter både, hvad angår kommende projekter og stigning i antal medarbejdere.


KPK’s nyeste træ/alu-vindue kombinerer design og energibesparelse


18.feb 2018


KPK Døre og Vinduers optimerede træ/alu-serie har ikke alene fået en markant bedre U-værdi, men også et flottere design

Samtidig gør produktopdateringen det nemmere og mere enkelt for håndværkeren at montere KPK’s træ/alu-produkter.

KPK Døre og Vinduer har givet virksomhedens træ/alu-produkter et markant kvalitetsløft. Med en større produktopdatering er det nemlig lykkedes at reducere vinduernes u-værdi til 0,80 W/m2-K, så de til fulde lever op til de strenge krav, som markedet efterhånden har til isolering. Samtidig med energi-opdateringen har KPK opdateret designet, så produkterne er blevet mere elegante og nemmere at montere.

- Vi har et mål om konstant at være blandt de bedste på markedet, og derfor er det vigtigt, at vi hele tiden har fokus på produktudvikling. Det er nu resulteret i, at vi med fire tekniske produktopdateringer samlet set har lanceret et nyt og væsentligt forbedret træ/alu-produkt, fortæller KPK Døre og Vinduers salgschef, Peter Bechmann, og fortsætter:

- Det betyder blandt andet, at vores 3-lags vinduer i træ/alu er blevet energioptimeret. Således egner de sig i endnu højere grad til projekter, hvor energioptimering er i højsædet, mens de samtidig lever op til markedets konstant skærpede krav til isolering og energieffektive byggematerialer.

Ny alu-samling
Udover den lavere U-værdi har KPK også præsenteret en ny alu-samling på karmen, hvor hjørnesamlingen fremover skæres i smig, nøjagtig ligesom på rammen. Det giver et pænere design og gør ikke mindst arbejdet hurtigere, nemmere og mere enkelt for håndværkeren at montere dørene og vinduerne:

- Formålet med den nye alu-samling er dels at give designet et løft, da det bidrager til en flot afslutning af vinduets hjørner, og dels at gøre arbejdet lettere for håndværkeren. Nu kan man nemlig fuge direkte på siderne og på toppen, hvilket både er tidsbesparende og giver et pænere resultat i sidste ende.

Derudover er designet på produkternes 25 millimeter smalsprosser blevet ændret. Således opnås et mere harmonisk udtryk, især når den bruges sammen med profilkehlen til de mere klassiske vinduestyper som eksempelvis palævinduer, dannebrogsvinduer og bondehusvinduer.

KPK’s opdaterede træ/alu-produkter egner sig til både renovering, nybyg og energioptimeringsprojekter.


frovin – Ingeniører og arkitekter skal levere hygge
En ny undersøgelse blandt 3.000 boligejere foretaget af Inwido viser, at hele 60 procent af danskerne finder det værdifuldt, hvis deres hjem blev indrettet mere hyggeligt

Derfor kan rådgivere i byggebranchen også med fordel lægge vægt på de blødere værdier i salgsarbejdet, lyder det fra en af Danmarks førende producenter af koblede vinduer Frovin Vinduer & Døre.

I 2017 er begrebet ’’hygge’’ blevet omtalt 51.533 gange i danske medier, mens det til sammenligning kun blev brugt 42.508 gange for fem år siden. Det er en stigning på 21,2 procent, og der er således ingen tvivl om, at hygge fylder mere og mere i danskernes hverdag.

Samtidig er det vellidte ord blandt andet sneget sig med i den berømte britiske ordbog Oxford English Dictonary og får også i højere grad indflydelse på byggebranchen. Det oplever man i hvert fald hos Frovin Vinduer & Døre, der bliver mødt med en øget forespørgsel på produkter, der understøtter hyggen i hjemmet.

Og meget tyder på, at der er noget om snakken. I en stor undersøgelse, hvor 3.000 nordeuropæiske boligejere er blevet adspurgt om deres vaner og forhold til boligindretningen, kommer det nemlig til udtryk, at 60 procent ser det værdifuldt, hvis deres hjem blev indrettet mere hyggeligt.

- Vi oplever et marked, hvor danskerne har stor fokus på, at deres omgivelser skal være autentiske og hyggelige. Det gælder både i de private hjem, men også hos bygherrer i større projekter som eksempelvis boligforeninger, siger Frovins salgschef, Claus Haastrup, og fortsætter:

- Og selvom det måske ikke ligger lige til højrebenet for branchen at tænke i hygge, så kan det give stor værdi. Det gælder eksempelvis for arkitekter og ingeniører, der med fordel kan inddrage det i rådgivningen.

Når Claus Haastrup selv skal sælge sine døre og vinduer, lægger han således vægt på, hvordan design og funktioner kan understøtte hyggen.

- Noget af det, der er en barriere for hjemlig hygge, er eksempelvis trafikstøj fra gaden. Derfor er det helt oplagt at bruge denne funktion til at tydeliggør, hvordan vinduerne kan være med til at skabe et mere behageligt hjem. På samme måde kan det også være en fordel at fremhæve designet på Frovins produkter.

Frovin er nemlig specialiseret i at producere koblede dannebrogsvinduer med ægte sprosser, som særligt egner sig til ældre, charmerende og bevaringsværdige bygninger, hvor netop de bløde værdier spiller en væsentlig rolle, når der skal købes nye døre og vinduer.


Frovin – Støjreducerende vinduer skal bidrage til at mindske stress og depression
Folkesundheden lider i disse år under sygdomme som stress og depression

Det fremgår af en ny undersøgelse fra Inwido, herunder Frovin Vinduer & Døre, der har fokus på trafikstøjs indflydelse på problemet.

Et stigende antal danskere rammes af stress og depression. En af de største syndere menes at være dårligt indeklima, og da WHO i 2011 offentliggjorde resultaterne af en stor undersøgelse omkring bivirkningerne af støjbelastninger, skabte det overskrifter over hele verden. Undersøgelsen viste, at støjbelastning kan give en lang række gener – blandt andet søvnproblemer, der ofte forbindes med eksempelvis stress.

Især kontinuerlig trafikstøj, som tydeligt høres indendørs, påvirker helbredet negativt, og derfor har flere vinduesproducenter også fokus på støjreducerende vinduer. En af dem er Frovin Vinduer & Døre, der gennem de senere år har taget skridtet videre og arbejdet med udviklingen og forbedringen af virksomhedens nicheprodukt.

- I lang tid har det primært været støjreducerende vinduer til almene boliger, der har været på markedet. Men de sidste 50 år har trafikbilledet ændret sig markant og medført større og større støjbelastning i blandt andet landets centrale gader og kvarterer. Og her ligger mange ældre, bevaringsværdige byggerier, som ofte har krav om, at renoveringen eksempelvis skal foregå med koblede vinduer, forklarer salgschef hos Frovin, Claus Haastrup, og fortsætter:

- Derfor har vi hos Frovin optimeret vores kerneprodukt, koblede vinduer, således de ikke kun leverer den gode energi, som kendetegner dem, men også reducerer den skadelige trafikstøj. Således kan det koblede segment også bidrage til forhåbentligt at mindske problemet i fremtiden.

Støjniveauet fra trafikken i storbyerne anslås at ligge mellem 40 og 70 decibel. Frovin har netop lydtestet et af sine mest solgte vinduer med forskellige rudeopbygninger – et klassisk, koblet dannebrogsvindue 1+2 i elementstørrelsen 1230x1480 mm, monteret i mur. En af målingerne viste, at vinduet sænker udefrakommende lyde med 36 dB (uden hensyntagen til C; Ctr).

- Det vil sige, at vi kan reducere trafikstøjen til, hvad der svarer til en lav hvisken, hvilket er til gavn for indeklimaet og nattesøvnen. Vi oplever lige nu en stor efterspørgsel på støjreducerende vinduer, især i forbindelse med renoveringsopgaver for boligforeninger, der er blevet opmærksomme på problematikken. Her går man nu hverken på kompromis med lyd eller energi (energimærke A), siger Claus Haastrup.

Frovin er senest blev udvalgt til at levere 400 koblede, lydisolerende vinduer til andelsboligforeningen A/B Sandkagen på Christianshavn, som med sin centrale beliggenhed er et godt eksempel på boliger, hvor støjreduktion kan have stor værdi.


Krone Vinduer vinder millionordre til projekt i Københavns havn
Krone Vinduers specialløsninger i træ/alu kombineret med silikonelimede hjørner gav storordre til Myrholmen i København – med i alt ca. 6.000 m2 facadeelementer

Vinduesproducenten har efterhånden haft fingrene i mange spændende byggeprojekter både herhjemme og i udlandet. Det gælder især prestigeprojekter, hvor Krone Vinduers specialiteter for alvor kommer til sin ret; Højkvalitets specialløsninger med bedste energiperformance.

Byggeriet Myrholmen er det andet boligbyggeri med eksklusive lejligheder i Københavns nye kanalby. Med kanalerne som nærmeste nabo og 7 minutter til Rådhuspladsen forener byggeriet mulighederne for aktiviteter i naturen med en smuk bolig midt i Københavns havn.

Christian Olesen, projektdirektør i Krone Vinduer udtaler: "Gennem et godt og konstruktivt samarbejde med C.G. Jensen, som totalentreprenør og Danielsen Architecture, har vi for alvor bevist vores koncept med designfrihed og udvikling af arkitekturen. Udgangspunktet er vores standard træ/alu system Coto Energy kombineret med silikonelimede glashjørner uden hjørneposter. Lejlighederne er meget dybe og ved hjælp af store ”gulv til loft” elementer i 2,6 meters højde er der skabt et højt naturligt lysindfald.”

Leverancen til den anden boligø udgør et tocifret millionbeløb og strækker sig fra februar til november 2018.

Danielsen Architecture og C.G.Jensen har sammen med bygherre valgt Krone Vindurers Coto Energy træ/alu vinduer, dog med en ekstra højde på 2,6 meter og sammelimede glashjørner der giver beboerne en ugeneret udsigt fra lejlighederne. Indvendig afsluttes vinduerne med sortmalet fyrretræ, som smukt indrammer udsigten og understreger minimalismen i byggeriet.

Ordren til Myrholm understreger Krone Vinduers fleksibilitet og evne til at indgå i et dynamisk samarbejde med tegnestuerne og entreprenører. Igen på dette projekt har arkitekterne oplevet en designfrihed, hvor der ikke skulle indgås kompromiser ift. vinduesvalg, elementstørrelser og udsigt – Krone Vinduers kernekompetence.


Frovin – Danskproducerede koblede vinduer til Den Sønderjyske By
Vinduesproducenten Frovin er blevet valgt til ordren på koblede vinduer til den historiske bydel på Frederiksberg Den Sønderjyske By

Bestillingen lyder på 1700 koblede vinduer og er en af de største i Frovins historie.
 
Den historiske bydel Den Sønderjyske By på ydre Frederiksberg er netop gået i gang med en omfattende facaderenovering. De i alt 303 toetagers boliger skal alle have nye, energivenlige koblede vinduer, hvilket løber op i ikke mindre end 1700 koblede vinduer. Sammen med entreprenørfirmaet PNP-Byg vandt vinduesproducenten Frovin ordren på de mange elementer, og den er en milepæl for virksomheden:
 
- Der er tale om en af Frovins største enkeltstående ordrer nogensinde, så vi er naturligvis glade og stolte over, at vi blev valgt, fortæller salgschef i Frovin Claus Haastrup.
 
Original arkitektur bevares
Den Sønderjyske By blev bygget i 1923, og facaderne er i dag erklæret bevaringsværdige i næsthøjeste klasse hos Kulturarvstyrelsen. Derfor har der i projekteringen også være stort fokus på at bevare den oprindelige byggestil, hvilket indebærer de særegne koblede vinduer og altandøre. Koblede elementer er kendetegnet ved at have to vinduer på én ramme og ses ofte i ældre, klassiske lejlighedsbygninger i de større byer.
 
- Koblede vinduer stormede frem på det danske byggemarked i perioden 1840 til 1920, og derfor rammer Den Sønderjyske By stilmæssigt lige ned i denne tidslomme. Koblede vinduer i dag har formået at bevare det oprindelige vindues æstetik, så arkitekturen bevares med respekt for historien, mens konstruktionen indeholder de moderne teknologier, som gør vinduet fuldt ud energivenligt. Så selvom det koblede design er over 100 år gammelt, er det stadig meget anvendt i dag som en energirigtig løsning, forklarer Claus Haastrup.
 
Usædvanligt godt samarbejde
Udskiftning af vinduerne på boligerne er et omfattende projekt, og ifølge Claus Haastrup har processen indtil videre forløbet over al forventning. Frovin blev som fast samarbejdspartner til PNP-Byg inddraget relativt tidligt i processen, og Claus Haastrup har kun ros til samarbejdet mellem dem, SBS-rådgivning som totalrådgiver, ejendomsadministratoren PrivatBo og Frederiksberg Boligfond som bygherre:
 
- Hele forløbet indtil videre har været præget af stor professionalisme og gensidig tillid, og hvis der er opstået en problemstilling, er det blevet løst hurtigt og i fællesskab. Jeg tror, det bunder i, at vi tidligere har arbejdet sammen på andre projekter, og vores fælles erfaring har gjort samarbejdet omkring Den Sønderjyske By gnidningsfrit. Det vil også afspejle sig i kvaliteten af slutproduktet, er jeg sikker på.
 
Udover de koblede vinduer leverer Frovin også koblede havedøre og fransk altan-døre samt standard kældervinduer med fast karm.


Outline Vinduer lancerer nyt energivindue med U-værdi på kun 0,80
Outline Vinduer præsenterer nu et nyt træ/alu-vindue på det danske marked med en markant bedre isoleringsevne

Det nye vindue kan præstere en U-værdi på kun 0,80 og placerer herved vinduet blandt de bedste på markedet. Produktet hedder Træ/Alu Energy.
 
Outline Vinduer lancerer nu Træ/Alu Energy med en reduceret U-værdi fra 0,89 til 0,80 og samtidig en hævet Eref-værdi til +4,7. Vinduet bliver blandt de bedste på markedet og skal sørge for, at vinduesvirksomheden i endnu højere grad kan være med indenfor alle typer af byggerier, herunder både renovering og nybyg samt forskellige energioptimeringsprojekter. 
 
- Vores forbedrede Træ/Alu Energy-løsning er udviklet, så vi har en produktpalette, der står endnu skarpere end før. Vinduesserien skal være med til i større omfang at bane vejen for opgaver, der sætter fokus på energioptimering og energirenovering, som produktet egner sig særligt til. Og selvom en U-værdi på 0,80 kan lyde meget lav, så er det efterhånden blevet markedsnormen i lavenergibyggeri, og det skal vi selvfølgelig imødekomme, forklarer salgschef i Outline, Claus Petersen Koch.
 
I tæt samarbejde med virksomhedens glasleverandør er det lykkedes at lave en termorude med en ny og bedre afstandsprofil. Således matcher energivinduet branchens konstant skærpede krav til isoleringsevnen.
 
- Vi er i en branche, hvor markedets standarder hele tiden flytter sig, og hvor lavere og lavere U-værdi efterspørges. Og kan man ikke følge med udviklingen, bliver man helt automatisk valgt fra. Derfor er det også nødvendigt at introducere et produkt som dette, så vi kan forblive blandt de førende på markedet, siger Claus Petersen Koch.
 
Outlines Træ/Alu Energy serie, der er med energimærke A, tilbydes i fuldt produktionssortiment med fast karm, udadgående og indadgående vinduer, udadgående og indadgående facade- og terrassedøre samt foldedøre og hæveskydedøre.


Sønderborgs nye kongreshotel iklædes specialvinduer fra Krone Vinduer
I forbindelse med opførelsen Sønderborg Towers, valgte bygherre Krone Vinduers kompositsystem, Ecliptica grundet vinduernes specielle egenskaber

Krone Vinduer har gennem årene leveret døre og vinduer i mange designs og materialer til spændende byggerier herhjemme og i udlandet. Hovedfokus er altid høj kvalitet, unikke løsninger og energiperformance, hvor traditionelt håndværk går hånd i hånd med state of the art produktionsteknologi.

Projektdirektør Christian Olesen, Krone Vinduer udtaler: "For os er det dejligt, at se, at der nu også bygges store projekter uden for de store byer herhjemme. Sønderborg Towers er et byggeri, der passer perfekt til os. Kravene til døre og vinduer var store da de dels skulle sidde i et spaområde med stor fugtpåvirkning og desuden udføres i op til 4,2 meters højde uden deling. Samtidig ønskede bygherre, at hotelkomplekset projekteres efter ”Project-Zero” for Sønderborg kommune, der ønsker at være energineutral i 2029. Vi løste udfordringen med kompositvinduet Ecliptica, der opfylder alle kravene."

Leverancen af døre og vinduer til Sønderborg Towers begynder ultimo december 2016 og løber frem til marts/april 2017. Krone Vinduer skal levere ca. 1000 elementer på tilsammen omkring 2800 m2.

Hele projektholdet med Henning Larsen Architects som arkitekt, har sammen med bygherren valgt vinduestypen Ecliptica. Vinduesserien er udført i ren komposit og således helt vedligeholdelsesfrit både inde og ude. For at udnytte hotellets enestående udsigt er elementerne udført i fuld etagehøjde optil 4,2 m. i højden for faste elementer og med oplukkelige rammer og op til 2,6 m. i højden. Eclipticas smalle karm/rammesystem på kun 45 mm fylder hotellet med dagslys udefra og bidraget desuden positivt til bygningens samlede energiregnskab.

Sønderborg Towers/ALSIK er et 4-stjernet kongreshotel i ekstraordinær klasse opført på havnen i Sønderborg med udsigt over Alssund. Hotellet er en del af Sønderborgs nye havnefront, der omdannes fra tidligere erhverv til aktivt byområde. Ordren til Sønderborg Towers understreger Krone Vinduers ekspertise indenfor vinduer og døre i meget store størrelser og specielle materialevalg. Ofte tilvælges Krone Vinduers løsning, når konkurrenterne kommer til kort på elementstørrelse, energikrav og vedligeholdelse.

KRONE VINDUER A/S er en 100 % danskejet ordreproducerende vinduesfabrik, som i mere end 60 år har fremstillet vinduer og døre i høj kvalitet. Krone Vinduer har gennem sparring med ledende arkitekter, leveret facadeløsninger til internationale anerkendte og prisbelønnede bygninger. KRONE VINDUER A/S ligger i Nordjylland i Danmark og produkterne forhandles i en række lande og beskæftiger pt. ca. 140 medarbejdere.

Kontakt Krone Vinduer for yderligere oplysninger.