Robotløsninger

Robotløsninger

Robotløsninger: Revolutionen af moderne industri

Robotløsninger har revolutioneret moderne industri med deres effektivitet og alsidighed. Disse avancerede teknologier integrerer robotter i produktionsprocessen. De automatiserer opgaver, der tidligere krævede menneskelig indgriben.

Robot-løsninger dækker over specielle maskiner til produktionsindustrien, hvor i der anvendes robotter ved opbygningen. En individuel robotløsning kan for eksempel har robotarme som er med til at automatisere produktionen. Robot-løsninger dækker også over maskiner som robotpalletering, robotpakning robotsvejsning mv. – det hele med det formål at optimere og automatisere produktionsprocessen.

Leverandører af Robotløsninger:

B&R Industrial Automation A/S

Rolundvej 17-19
5260 Odense S
Tlf.: 63 15 30 80
E-mail: office.dk@br-automation.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

BILA A/S

Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Tlf.: +45 97710044
E-mail: bila@bila.dk

www.bila.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Beckhoff Automation ApS

Birkemose Allé 1
6000 Kolding
Tlf.: 43 20 15 70
E-mail: info@beckhoff.dk

www.beckhoff.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

CesTek Automation

Hattingvej 7C
8700 Horsens

Bogensevej 9
4200 Slagelse
Tlf.: 30 49 90 50
E-mail: info@cestek.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

DIA-TECH

Industriholmen 51
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 3679 0005
E-mail: info@dia-tech.dk

www.dia-tech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Dansk RobotTeknik ApS

Svalehøjvej 5, port 3
DK-3650 Ølstykke
Tlf.: +45 29 86 07 15
E-mail: Info@danskrobotteknik.dk

www.danskrobotteknik.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Diatom

Industriholmen 51
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 77 36 00
E-mail: info@diatom.dk

www.diatom.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

FANUC Nordic AB

Besøgsadresse: Forskerparken 10,  Odense
Hovedkontor: Djurhagegatan,  Malmö
Tlf.: 70 71 60 00
E-mail: info@fanuc.se

web

Se hele vores produktprogram og profil her

KUKA Nordic AB

A Odhners Gata 15
Telf.: +45 49 70 80 00
Email: info@kuka.dk

www.kuka.com

Se hele vores produktprogram og profil her

LØWENER Industri ApS

Smedeland 2
2600 Glostrup
Tlf.: 43 200 300
E-mail: vl@loewener.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordland Automatic A/S

Kummerowsvej 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 9631 2020
E-mail: nordland@nordland.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Opmatic ApS

Uglevej 5
7700 Thisted
Tlf.: +45 41 10 22 31
E-mail: info@opmatic.dk

www.opmatic.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RARS

Hybenvej 7
9500 Hobro
Tlf.: 81 98 75 75
E-mail: Kontakt@rars.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RoboTool A/S

Vestermarksvej 10
6600 Vejen
Tlf.: +45 76978888
E-mail: mail@robotool.com

www.robotool.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Rotec Production ApS

Rotec

Bygmarken 5
3520 Farum
Tlf.: +45 44994280
E-mail: christian@rotec.dk

www.rotec.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Scape Technologies A/S

Østerbro 5C
5000 Odense C
Tlf.: + 45 70 25 31 13
E-mail: info@scapetechnologies.com

www.scapetechnologies.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Smooth Robotics ApS

Hollufgårdsvej 31
DK-5260 Odense S
Tlf.: +45 41273712
E-mail: info@smooth-robotics.com

www.smooth-robotics.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Techmatic

Marktoften 9B
8464 galten
Tlf.: 21 64 21 38
E-mail: jbr@techmatic.dk

www.techmatic.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Universal Robots A/S

Energivej 25
5260 Odense S
Tlf.: +45 8993 8989
E-mail: ur.ne@universal-robots.com

www.universal-robots.com

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Robotløsninger:

Fra samlebåndsproduktion til komplekse operationer har robot-løsninger vist sig at være en uundværlig ressource. Deres præcision og pålidelighed forbedrer produktkvalitet og reducerer fejlmarginer. Ved at frigøre menneskelige ressourcer til mere værdiskabende opgaver øger robotløsninger produktiviteten. Fleksibiliteten i moderne robotteknologi gør det muligt at tilpasse sig skiftende produktionsbehov hurtigt. Deres evne til at udføre gentagne opgaver nøjagtigt og uden træthed gør dem ideelle til mange forskellige industrier. Fra bilproduktion til fødevareforarbejdning har robotløsninger vist deres alsidighed og pålidelighed. Implementering af robotløsninger kræver dog grundig planlægning og investering. Det indebærer evaluering af behov, design af automatiseringsløsninger og integration af robotter i eksisterende produktionsmiljøer. Nøje overvågning og vedligeholdelse er også afgørende for at sikre optimal drift. Trods de initiale omkostninger viser erfaringen, at investering i robotløsninger har en positiv afkastperiode. De reducerer produktionsomkostninger på lang sigt og øger konkurrenceevnen på markedet. Samtidig øger de også arbejdssikkerheden ved at minimere risikoen for ulykker og ergonomiske belastninger.

Med den hastige udvikling af teknologi forventes robot-løsninger at spille en endnu større rolle i fremtidens industri. De vil fortsætte med at drive innovation og forbedre effektiviteten på tværs af forskellige sektorer. Deres potentiale til at optimere processer og frigøre menneskelige ressourcer vil forblive en værdifuld ressource for virksomheder verden over.


Ny robotsatsning holder Danmark i førertrøjen


27.maj 2024


Danmarks robotindustri leverer løsninger til mange udfordringer i erhvervslivet, og styrker virksomhedernes konkurrenceevne.

Industriens Fond - Danske virksomheder har brug for gode robotløsninger for også at være konkurrencedygtige i fremtiden. Løsningerne skal især komme fra de danske robot-startups, men mange af dem mangler støtte til at udvikle teknologien og gøre gode idéer til en god forretning. Den udfordring skal løses, og med 9 mio. kroner i ryggen fra Industriens Fond skal et ny acceleratorforløb hjælpe spirende robot-virksomheder godt på vej.

Der skal nemlig turbo på robotinnovationen i Danmark, og det skal ske gennem Danmarks stærke inkubationsmiljøer.

"Danske robot- og droneiværksættere gemmer på et gigantisk vækstpotentiale og kan være med til at øge automationsgraden i dansk erhvervsliv. Men de mangler musklerne til at færdigudvikle deres løsninger og forvandle dem til hurtigvoksende væksteventyr. Startups har nøglerne til nye løsninger og teknologier, som skaber vækst og arbejdspladser i Danmark i fremtiden og det potentiale vil vi gerne være med til at indfri. Derfor sætter vi nu yderligere skub på robotiværksætternes innovation og vækst," siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Med bevillingen på godt 9 mio. kroner til den danske robotklynge, Odense Robotics, skal der yderligere fart på udviklingen af robot- og dronestartups fra Danmark og samtidig tiltrækkes flere talentfulde startups fra udlandet.

"Deep tech er ikke som andre teknologier. Udviklingen er langvarig og omkostningstung, og vejen til markedet er kompleks. Med hjælpen fra Industriens Fond kan vi nu give robot- og dronestartups endnu bedre rammer og for alvor sætte turbo på deres udvikling," siger Søren Elmer Kristensen, der er CEO hos Odense Robotics.

I praksis bliver forløbet tilbudt til de startups, der er optaget i Odense Robotics StartUp Fund og den anerkendte inkubator ved Teknologisk Institut i Odense. Her får de hjælp til at styrke deres forretning og teknologi, og bliver en del af økosystemet omkring Odense Robotics.

"Det er afgørende for Danmarks konkurrenceevne, at vi accelererer teknologisk innovation. Det indebærer, at vi gør vejen fra idé til markedsparat teknologi lettere for spirende iværksættere. Det glæder os derfor, at Industriens Fond gør det muligt, at vi kan udvide vores indsats overfor startups ved at sætte vores specialister og robotinnovationsfaciliteter yderligere i spil til at løfte og accelerere fremtidens robot- og droneteknologier," siger Anne-Lise Høg Lejre, der er direktør ved Teknologisk Institut.

Robotter som blivende drivkraft i dansk økonomi

Den danske robotindustri har høstet anerkendende ros på den globale scene og flere succesfulde robotvirksomheder er helt eller delvist blevet solgt til internationale ejere. Det har skabt et unikt robot-økosystem i og omkring Odense, hvor iværksættere, investorer og lokale ildsjæle hjælper innovationen på vej og geninvesterer tidligere gevinster i nye virksomheder.

For at styrke innovations- og vækstindsatsen omkring robotmiljøet i Danmark er der oprettet en særlig fond for robotentreprenørskab, Odense Robotics Startup Fund. Fonden  ledende personer fra Danmarks robotindustri, samt en række fonde og nogle af Danmarks største industrivirksomheder. De er gået sammen om at investere i fonden, fordi de mener robotstartups kan være en stor drivkraft i dansk økonomi i fremtiden.

Bevillingen fra Industriens Fond skal således – ud over at accelerere en masse robotiværksættere – også understøtte Odense Robotics StartUp Fund, så den kan vokse i omfang, blive selvbærende og dermed være fundamentet for et bæredygtigt iværksættermiljø. 

Fakta om det nye projekt:

- Industriens Fond har bevilget 9 mio. kroner til Odense Robotics, som i samarbejde med Teknologisk Institut skal drive det nye acceleratorforløb.

- Samlet set forventes mere end 80 startups at gennemgå kvalificerings- og modningsforløb som led i projektet. Af dem udvælges 20 startups over de kommende 4 år, som bliver optaget af Odense Robotics StartUp Fund og med tilbud om dybdegående innovationsforløb.

- Hver af de 20 startups kan få eksperthjælp inden for teknologi- og forretningsudvikling til en værdi på op til 250.000 kroner.


Scape Technologies præsenterer SCAPE CoCreator på Hannover Messe 2024


18.apr 2024


Scape Technologies – SCAPE CoCreator

En revolutionerende 3D Robot Guidance Platform designet til at forenkle robot-automatisering

Nutidens industrielle robotteknologi, 3D Vision løsninger og AI (kunstig intelligens) opfattes ofte som komplekse, omkostningstunge og begrænsede i brugervenlighed og tilgængelighed. Scape Technologies revolutionerer dette felt ved at udvide grænserne for, hvad der teknologisk er muligt. På Hannover Messe 2024 vil Scape Technologies præsentere SCAPE CoCreator, en 3D Robot Guidance Platform, der kombinerer avanceret 3D Vision teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter.

En ny æra af robot-automatisering: Introduktion til SCAPE CoCreator-platformen

SCAPE CoCreator-platformen markerer et betydeligt fremskridt i at gøre robotautomatisering tilgængelig for et bredere publikum. Platformen er designet til brugere på alle niveauer og gør det muligt at udvikle robotautomatiseringsapplikationer uden omfattende teknisk knowhow. Med kodefri programmering er den brugervenlige SCAPE CoCreator-platform baseret på industristandarder, hvilket gør det mere intuitivt end nogensinde at udvikle robuste robotapplikationer. ”I mere end tyve år har Scape Technologies været brancheførende inden for robotautomatiseret materialehåndtering, også kendt som Bin-Picking. Vores dybe ekspertise inden for 3D Vision teknologi, Robot Motion Control (robotbevægelseskontrol) og AI har ført til udviklingen af SCAPE CoCreator Platformen. Denne platform repræsenterer en betydelig videreudvikling fra vores rødder i Bin-Picking teknologien til en brugervenlig 3D Robot Guidance Platform. Ved at integrere 3D Vision teknologi og avanceret AI med intuitiv, kodefri robotprogrammering gør vi det muligt at udvikle et bredt spektrum af robotapplikationer.” siger René Dencker, CTO hos Scape Technologies.

Udvidelse af SCAPE 3D Scannerporteføljen

I 2024 planlægger Scape Technologies at udvide porteføljen af SCAPE 3D Scannere på det europæiske marked. I forbindelse med Hannover Messe 2024 vil Scape Technologies præsentere en serie af stationære Pro Industrial 3D Scannere samt en ny robotmonteret SCAPE Mini 3D Scanner. Med udvidelsen af 3D Scannerporteføljen udnytter vi vores dybe ekspertise inden for 3D Vision teknologi. Dette betyder også, at vi kan tilbyde vores partnere 3D Vision løsninger til konkurrencedygtige priser og af høj kvalitet. ”Synergien mellem SCAPE 3D Scannere og SCAPE CoCreator Platformen vil give vores kunder en hidtil uset værdi,” udtaler Søren Bøving, administrerende direktør hos Scape Technologies.

Robotceller med komponenter til konkurrencedygtige priser

Som svar på det konkurrencemæssige pres, som europæiske producenter står over for, er Scape Technologies klar til at tilbyde en række komponenter og udstyr til konkurrencedygtige priser til opbygning af robotceller. Dette initiativ omfatter SCAPE 3D Scannere, SCAPE Vision Controller og andre standardiserede komponenter til en række komplette og standardiserede SCAPE Robot Workcells. Den første standardiserede SCAPE Workcell, der introduceres, vil være til loading/unloading af CNC-maskiner, der bearbejder cylindriske emner. "Ved at integrere disse komponenter med vores SCAPE 3D Scannere og SCAPE CoCreator Platformen sætter vi en ny standard for automatiseringsløsninger," bemærker Søren Bøving.

Fremtiden

SCAPE CoCreator Platformen strømliner ikke kun automatiseringsprocessen, men åbner også op for nye muligheder for innovation gennem API, så eksterne parter kan bidrage med nye funktionaliteter. "Denne platform repræsenterer en vigtig milepæl i vores mission om at gøre robotautomatisering tilgængelig for alle," konkluderer Søren Bøving.

Scape Technologies giver virksomheder mulighed for at udvikle og automatisere med hidtil uset lethed og effektivitet. Lanceringen af SCAPE CoCreator Platformen, sammen med det nye sortiment af SCAPE 3D Scannere og robotcellekomponenter til konkurrencedygtige priser, markerer en ny æra af tilgængelighed og innovation inden for robot-automatisering.

For mere information om Scape Technologies og SCAPE CoCreator-platformen, besøg vores hjemmeside eller mød os på Hannover Messe 2024, Hal 8, Stand F10.


Igus – Komplet robotløsning designet på bare ét minut med RBTX Machine Planner
Konfigurering af en ny robotarbejdsstation er som regel en kompleks opgave, fordi det er meget mere end bare at vælge en robotmodel

Nyt onlineværktøj fra RBTX powered by igus giver brugerne mulighed for at designe robotarbejdsmiljøer hurtigt og uden CAD kendskab

Ideelt set kan en kunde hurtigt beslutte sig for en passende robot. Men hvordan skaber man den perfekte arbejdsplads til den nye assistent?

Machine Planner på RBTX.com, online-markedspladsen for Low Cost Robotics, hjælper med designet af en komplet automatiseringsløsning, fra robotter til rammer, transportbånd, gribere og sikkerhedssystemer. Pris og leveringstid beregnes i realtid.

Konfigurering af en ny robotarbejdsstation er som regel en kompleks opgave, fordi det er meget mere end bare at vælge en robotmodel. Et automatiseret produktionsmiljø kræver også det rigtige design af arbejdspladsen, hvilket ofte indebærer manipulation af komplekse strukturer i CAD programmer. Det er tidskrævende og stressende. Først og fremmest er det nødvendigt at indhente tilbud fra forskellige leverandører via salg. Derefter skal komponenterne harmoniseres. Ud over den tid, det tager, kræver det ekspertise fra kundens side, som i sidste ende er ansvarlig for kompatibilitet og funktion. Det kan hurtigt løbe op i uger. Især små og mellemstore virksomheder i håndværks- eller fremstillingsindustrien har brug for denne tid til at investere i deres egne produkter.

Med sin Machine Planner på RBTX.com skaber igus en enkel løsning til hurtigt at konfigurere robotarbejdsstationer og maskinrammer med robot- og transportteknologi. Det nye gratis værktøj er integreret i RBTX platformen, markedspladsen for Low Cost Robotics. "Vores nye online konfigurator til økonomiske automatiseringsløsninger gør billig robotteknologi tilgængelig for alle, da brugeren ikke behøver noget kendskab til design. Machine Planner overtager konstruktionen og kombinerer robotkomponenterne korrekt. Værktøjet kan nemt kaldes via en browser", siger Alexander Mühlens, leder af Low Cost Automation forretningsenheden hos igus.

Machine Planner leverer et udvalg af forskellige maskiner og applikationsdesigns. Døre og bagpaneler kan monteres med få klik. Størrelsen kan justeres individuelt. Ud over foderautomatisering som transportbånd eller spiralformede skåltransportører i arbejdsområdet, kan konfiguratoren bruges til at vælge robotter fra RBTX markedspladsen, herunder tilbehør som gribere og lineære systemer. Et par klik, og løsningen er fuldt konfigureret inden for et minut uden CAD tegninger eller teknisk afklaring.

Et designbibliotek på platformen giver yderligere vejledning. Løsningen kan tilpasses til dine egne individuelle behov. Brugerne drager ikke kun fordel af hastighed, men også af transparens: Med et tryk på en knap modtager du en omkostningsberegning med den tilsvarende leveringstid. Letforståelige instruktioner gør det muligt for kunden at montere applikationen på stedet. igus leverer også en CE skabelon.

Hurtig 3D konfiguration til individuelle anvendelser

"Jeg var på udkig efter en individuel limmaskine uden at skulle hyre en ekstern konstruktør til planlægning og udførelse. Machine Planner fra igus gjorde det muligt for mig at designe min limmaskine med blot et par klik", siger Sven Achenbach, CEO for Sigamo GmbH. "Robotten bruges i produktionen. Det garanterer vores kunder en 100 procent identisk lim på komponenter."

Anvendelsen er blot et af mange mulige designs, der kan implementeres på RBTX med Machine Planner. Griberobotter til bagerier eller pick & place applikationer i industrien: 3D værktøjet er velegnet til en lang række industrier, hvor processer kan automatiseres. Med den nye konfigurator udvider igus sin førende RBTX platform til Low Cost Automation med et nyt værktøj i en komplet pakke. Alexander Mühlens opsummerer det: "Vores mål er at gøre automatisering mulig på en enkel, hurtig og økonomisk måde. Machine Planner gør netop dette for kunden."


Nyheder og Indlæg om Robotløsninger


Seneste om Robotløsninger

Cookie-indstillinger