Sikkerhedslysgitre

Sikkerhedslysgitre anvendes bl.a. i forbindelse med sikkerhedsafskærmning på maskiner og processer. Sikkerhedslysgitre eller bare lysgitre anvender et sikkerhedsrelæ til at overvåge et specifikt område og vil straks afbryde processen, såfremt der skulle passere et objekt der ind.

Leverandører af og viden om Sikkerhedslysgitre:


Dovitech A/S

Blokken 59
3460 Birkerød
Tlf.: +45 7025 2650
E-mail: Info@dovitech.dk

www.dovitech.dk

Kompetencer: Afskærmning, Blæsere, EMC dæmpning, Endestop, Lågekontakter, Magneter, Magnetfolie, Maskinsikkerhed, Mumetal, Måletransformatorer, Nanokrystallin, Relæer, Sikkerhedsrelæer, Sikkerhedslysgitre, Spoler, Spændingssensorer, Strømsensorer, Sølvbånd, Transformere, Ædelmetal

Læs mere om Dovitech A/S


ICS A/S

Holkebjergvej 79
5250 Odense SV
Telf.: 66 17 10 74
E-mail: ics@ics.as

www.ics.as

Kompetencer: Encodere, fotoceller, Atex, dørkontakter, ultralydssensorer, lasere, display, endestop, temperaturfølere, sensorer, klemlister, lysbomme og lysgitre, måtter, niveaumåling, optisk fibre, pulsgivere

Læs mere om ICS A/S


Ovenlys-sikring ApS

Håndværkervej 6
6920 Videbæk
Tlf +45 86888495

Email: info@safework.dk

web

Kompetencer: Ovenlyssikring, faldsikring, sikkerhedsgitre, gitre, kollektiv sikring, ovenlysgitre, nedstyrtningssikring

Læs mere om Ovenlys-sikring ApS


Schmersal Danmark A/S

Lautruphøj 1-3
2750 Ballerup
Tlf.: 70 20 90 27
E-mail: info-dk@schmersal.com

www.schmersal.dk

Kompetencer: Maskinsikkerhed, Automation, Automatik, Elektronisk styring og automatik, Relæer, Sikkerhedsrelæer, Elevatorteknik, nøglebrydere, sikkerhedssensorer, optisk beskyttelse, optiske lysgitre og sikkerheds-PLC

Læs mere om Schmersal Danmark A/S


Schøller Stål ApS

Ringager 9-11
2605 Brøndby
Tlf: 70 25 36 30
E-mail: info@schollerstaal.dk

www.schollerstaal.dk

Kompetencer: Gitterriste, hegn, pullerter, ramper, rækværk, smedejern, trapper, facadestiger, sikringsgitre, presgitre, lyskasseriste

Læs mere om Schøller Stål ApS


Mere viden om Sikkerhedslysgitre:

Sikkerhedslysgitre er er på linje med lysbomme og sikkerhedsinterface.


SICK – Ny ultra kompakt sikkerhedsscanner er oplagt til selvkørende vogne og robotter


22.jun 2020


Automatiske guidede køretøjer, mobile platforme såvel som autonome carts og cobots har én ting til fælles: De bliver stadig mindre. De er dog fortsat underlagt strenge krav til deres sikre drift. Men hvor placerer du sikkerhedssensorerne, når installationspladsen bliver stadig mindre? Løsningen på pladsproblemer kaldes nanoScan3. Takket være dens lille størrelse passer den nye sikkerhedsscanner fra SICK ind i de mindste installationsrum, mens den yder maksimalt med hensyn til sikkerhedsfunktioner og måledata til præcis lokalisering og support for navigation.

Både teknologisk og i forhold til antallet af installerede sikkerhedsscannere, har SICK været global markedsleder i mere end 20 år. Den nye nanoScan3 er den mest kompakte sikkerhedsscanner i SICK’s portefølje med den mindste sensorhøjde, der findes på markedet i dag på kun 80 mm. NanoScan3 kombinerer en fremragende målenøjagtighed med smarte sikkerhedsfunktioner, for eksempel mange beskyttelsesfelter, der enten skifter dynamisk via encoder-signaler eller digitale I/O’er. Dette garanterer maksimal detektionspålidelighed og præcise måledata for afstand og vinkel af omgivende objekter, som bl.a. kan anvendes til lokalisering.

Kompakt design en afgørende faktor
NanoScan3 blev udviklet specifikt til anvendelse inden for intern logistik, hvor automatiserede guidede køretøjer af forskellig art bliver stadig mindre, mere manøvredygtige og mere alsidige. Med dimensioner på kun 101 x 101 x 80 mm (LxBxH) er 2D sikkerhedsscanneren en af de mindste af sin art på markedet, hvilket gør det muligt at designe den ind i selv de mest kompakte køretøjer. NanoScan3 tilbyder også et scanningsområde på 275°, som når den monteres i diagonalt modsatte hjørner på køretøjet, gør det muligt at implementere en 360° allroundbeskyttelse i det vandrette plan.

Sikker, optisk robust og pålidelig
NanoScan3 har på trods af de ekstremt kompakte ydre integreret SafeHDDM®-scanningsteknologien (multi-puls), som blev udviklet og patenteret af SICK og første gang implementeret i microScan3. SafeHDDM udsender mere end 170 gange så mange laserpulser som andre sikkerhedsscannere med time-of-flight målingsteknologi, hvilket giver mange fordele især i mobile applikationer. Scanneren leverer en høj immunitet overfor fremmedlys på op til 40.000 Lux og med nye filtre og algoritmer detekterer den robust i miljøer med udfordrende industrielle forhold såsom svejsning, refleksioner, snavs og støv.

Differentieret sensor koncept
NanoScan3 kommer i to varianter Core I/O- og Pro I/O. Core I / O har et sæt OSSD’er og giver mulighed for at håndtere to overvågningsopgaver. Med Pro I/O har man mulighed for at løse mere dynamiske applikationer, med op til 128 overvågningsopgaver, to sæt OSSD’er samt encoder indgange til dynamisk feltskiftning. Pro I/O-varianten tilbyder derfor adskillige muligheder for optimalt at integrere automatiserede guidede køretøjer i miljøet både med hensyn til sikkerhed og ydeevne.

Integreret lokalisering - med 40 m måleområde og komplet softwareløsning
Sikkerhedsteknologisk er nanoScan3 designet til et beskyttelsesområde op til tre meter og et advarselsområde op til ti meter. Men med SafeHDDM®-scanningsteknologien bliver den i stand til at generere måledata i høj opløsning i afstande på op til 40 meter med en vinkelopløsning på kun 0,17°, hvilket betyder nøjagtig position i forhold til omgivelserne. De rå måledata i form af afstand og vinkel kan importeres til en lokaliseringsløsning, der leveres af en tredjepart, for eksempel en køretøjsfabrikant eller en integrator.


SICK – Sikker produktivitet i robotapplikationer


27.maj 2020


Et optimalt sikkerhedssystem skal ikke kun gøre arbejdsmiljøet sikrere, men har også til formål at øge produktiviteten. Med sikkerhedssystemet ”Safe Robotics Area Protection” fra SICK, får man en ubegrænset og sikker adgang til robottens farlige område. Det garanterer en sikker interaktion mellem robotter og mennesker, samtidigt reduceres maskinens nedetid og muliggør høj ydeevne af robotapplikationen.

”Safe Robotics Area Protection” giver også mulighed for automatisk at genstarte robotten når operatøren forlader området. Sikkerhedssystemet består af 3 individuelle systemer; sBot Speed, sBot Stop eller sBot Speed–UR, der alle kan integreres enkelt og fleksibelt i robottens applikation.

Med sBot Stop kombineres et sikkerhedslysgitter, en sikkerhedslysbom eller en sikkerhedslaserscanner sammen med det konfigurerbare sikkerhedsmodul Flexi Classic på en intelligent måde. Sikkerhedssystemet kan nemt integreres med robotstyringen og giver mulighed for et kompakt maskindesign med en minimal sikkerhedsafstand til den farlige position, takket være den korte responstid for hele sikkerhedssystemet.

Ved anvendelse af en sikkerhedslaserscanner sammen med sikkerhedssystemet Flexi Soft får man et sikkerhedssystem der tilpasser robottens driftsforhold til operatørens arbejdsopgaver. Når operatøren har forladt robottens farlige område, udløser sBot Speed den automatiske genstart* af robotten. Dette øger produktiviteten, da nedetid er reduceret og arbejdsgangen optimeret. Robottens hastighedsjusteringsfunktion udvider også levetiden. De ikke-sikre automatiseringsfunktioner og sikkerhedsfunktioner er blevet præ-fabrikerede og testet, hvilket betyder, at sBot Speed er let at integrere i de mest almindelige robotstyringer.

sBot Speed-UR er et sikkerhedssystem dedikeret til Universal Robots. Det er en del af familien Safe Robotics Area Protection, som giver en sikker og åben adgang til robottens arbejdsområde. Det giver et udvalg af prædesignede sikkerhedsfunktioner og muliggør en højere produktivitet på samme tid som følge af mindre nedetid.

Sikkerhedssystemet udfører handlinger i henhold til to forskellige feltsæt, der hver består af et advarselsfelt og et beskyttelsesfelt. Så snart en person kommer ind i advarselsfeltet af sikkerhedslaserskanneren, vil robotten reducere sin hastighed. Når robotten har reduceret hastigheden aktiveres feltsættet med det mindre beskyttende felt. Denne nye situation gør det muligt for robotten at fortsætte sin operation, indtil personen når det lille beskyttelsesfelt, der dækker det farlige område.

Robotten stopper helt, hvis personen overtræder det mindre beskyttende felt. Når personen forlader robottens farlige område og alle sikkerhedsforhold er opfyldt, tillader sBot Speed - UR automatisk genstart*. sBot Speed - UR sikkerhedssystem er udformet til en nem integration takket være allerede eksisterende dokumentation, ledningsdiagrammer og programlogikeksemplet fra SICK.

*Muligheden for at implementere automatisk genstart afhænger af yderligere aspekter, f.eks. risikovurderingen, da automatisk genstart ikke gælder for alle industrielle robot system applikationer. For at genstarte driften af en UR robot, skal individuelle indstillinger være inkluderet i UR robotten.


Dovitech – Sommer kampagne priser på REER sikkerhedslysgitter
Slå til nu, vi kører med kampagne pris på udvalgte sikkerhedslysgitre fra REER

Frem til d. 31 August 2017 kører vi med kampagnepriser på sikkerhedslysgitre fra REER's EOS4 X model serien.

• 2 strålet 510mm - 2.111,- kr ex moms
• 3 strålet 810mm - 2.500,- kr ex moms
• 4 strålet 910mm - 2.786,- kr ex moms
• 150mm - 2.945,- kr ex moms
• 310mm - 3.826,- kr ex moms
• 460mm - 4.683,- kr ex moms
• 610mm - 5.540,- kr ex moms
• 910mm - 7.287,- kr ex moms

- CAT4/PLe, 14mm opløsning, manuel og automatisk start/restart, EDM

Ved køb af et lysgitter, så tilbydes følgende tilbehørsdele til favorable priser:

• Sikkerhedsrelæ model AD SR0 til 262,- kr ex moms
• 5m kabel M12 stik 8 polet til 180,- kr ex moms
• 4stk justerbar montagebeslag til 150,- kr ex moms

Kontakt os på:
Tlf.: 70 25 26 50
Mail: info@dovitech.dk
www.dovitech.dk


MLC nu med integreret AS-i interface
Sikkerhedslysgitrene i MLC serien fås nu også med et integreret AS-i sikkerhedsinterface.

                                                                                                    
MLC lysgitrene kan således integreres direkte, altså uden yderligere koblingsmoduler og derfor omkostningseffektivt, i AS-interface netværket. Dette gælder for alle opløsninger fra 14 til 90 mm, alle beskyttelsesfelthøjder fra 300 til 1.800 mm og alle host/guest-systemer med fleksible kabelforbindelser, som også kan forbindes fast som L- og U-formede udførelser. Hermed laver Leuze electronic en stærk tilføjelse til sit program af AS-i sensorer.
Leuze electronics AS-i sensor-portefølje indeholder allerede enstrålede og flerstrålede sikkerhedslysbomme med stråleafstande på 300 mm, 400 mm og 500 mm både som sender/modtager-systemer (envejs) og som transceiver-systemer (refleksion). Specielt i forbindelse med muting giver den direkte AS-i forbindelse meget komfortable løsninger for brugere, der lægger stor vægt på økonomien. I samspil med Leuze electronics sikkerhedsmonitor ASM-m er det meget let med sikkerhedslysbommene at lave løsninger med muting baseret på AS-i Safety at Work. ASM-m sikkerhedsmonitoren styrer muting-sekvensen.

(In box:) Integration - intet problem!
På trods af sin ydeevne er MLC sikkerhedslysgitteret usædvanligt slankt (29 x 35 mm) og alligevel usædvanligt robust på grund af det let tilbageskudte frontglas, forstærkede sidevægge og endestykker af metal. Host/guest-varianterne giver pålidelig beskyttelse uden dødrum og garanterer maksimal systemtilgængelighed. Installeringen af sensorerne er meget let på grund af et stort udvalg af montagebeslag. Ved hjælp af omfattende tilbehør, også til muting, kan sensorerne fungere som et komplet system. Sådanne systemer findes i forskellige prækonfektionerede udførelser som sikkerhedsfotocelle-sæt, der giver brugeren betydelige fordele ved bestilling og anvendelse: MLDSET, MLD-UDC, MLC-UDC.
Leuze electronic Scandinavia ApS
Gydevang 33
3450  Allerød


Kaskaderbar type 4 sikkehedslysgitre
MLC 500 sikkerhedslysgitre fås nu også som sammenkædede versioner.

De steder, hvor der kræves afsikring på flere sider, eller de steder, hvor afsikring af et farested skal kombineres med sikring mod, at man træder ind i et bestemt område, kan man reducere omkostningerne til installation og kabling betydeligt ved at anvende kaskaderbare MLC-udstyr. Man kan anvende såvel faste L- og U-formede forbindelser som varianter med fleksible kabelforbindelser. Host/guest-varianterne er type 4 udstyr. De giver pålidelig beskyttelse uden døde rum og med maksimal systemtilgængelighed. Hertil kommer, at de er usædvanligt tynde (29 x 35 mm) og ekstremt robuste, eftersom frontglasset er trukket lidt tilbage, husets sider forstærket og endestykkerne lavet af metal. Et stort udvalt af forskellige monteringsbeslag gør installeringen af MLC sikkerhedslysgitrene meget let. 

Leuze electronic Scandinavia ApS -  www@leuze.dk


Prisvindende SICK deTec-serie indvarsler den nye generation af type2 sikkerhedslysgitre – sætter en ny standard for høj effektivitet, enkel installation og høj pålidelighed
Lanceringen af deTec2 Core giver bolden op for den nye generation af sikkerhedslysgitre for markedet af type 2 sikkerhedsapplikationer inden for maskinværktøjer, håndtering samt pakning af forbrugsvarer og meget mere. Udover at imødekomme de seneste EN standarder tilbyder deTec2 - uden blindzoner - en optimal positionering og beskyttelse mod adgang til farligt område og muliggør samtidig en vedvarende effektiv drift.

"SICK har været ledende i udviklingen af sikkerhedslysgitre i mere end 60 år, og vi tror på at deTec-serien sætter en ny bedst-i-sin-klasse målestok inden for enkeltside adgangssikring.", udtaler Lars Mikael Andersen sikkerhedsspecialist i SICK Danmark.
"Designfremskridtet med deTec-serien har allerede medført flere produktpriser - for eksempel fra international Forum (iF) og RedDot design ward", og han tilføjer "deTec2 Core er meget enkel at montere og idriftsætte med en automatisk detektering af afstanden på op til 10 meter. Når sikkerhedslysgitteret er installeret og idriftsat kører det økonomisk og pålideligt"
Med det pladsbesparende robuste design, der minimerer sikkerhedsafstanden, tilbyder deTec2 Core den bedst mulige maskinintegration. 

DeTec2 Core tilbyder beskyttelsesfelter fra 300 mm til 2100 mm i opløsningerne: fingerbeskyttelse (14 mm) eller håndbeskyttelse (30 mm). Det beskytter maskinoperatører i henhold til EN ISO 13855 op til 10 meter og efterlever Performance Niveau "c"(DS/EN ISO 13849), Type2 (DS/IEC61496) og SIL (DS/IEC61508). 

DeTec2 Core fungerer kun i beskyttelsesmodus, hvilket betyder at konfiguration og indjustering af detekteringsafstanden foregår automatisk. Derudover er diagnoseudlæsning enkel og med gode muligheder for at tilføje yderligere funktioner via et sikkerhedsrelæ, SICKs Flexi Classic eller Flexi Soft sikkerhedsPLC. 

Innovative montagebeslag og indjusteringsLED'er betyder, at SICKs deTec2 Core kan installeres hurtig og ubesværet i løbet af få sekunder.

Sikkerhedslysgitteret har en tæthedsklasse på IP67 og driftstemperaturer fra -30 OC til +55 OC, der garanterer driften under hårde forhold i krævende industrimiljøer.

For mere information om deTec2, kontakt SICK på tlf. 4582 6400, email: sick@sick.dk, eller besøg os på Automatik 2014 messen, stand 1250 i Brøndby Hallen 9.-11. september.