Solcellepaneler

Solcellepaneler er et helt panel af solceller, som er ”pakket sammen” og elektrisk forbundet. Solcellepaneler bruges som en komponent i et større anlæg af solceller for at opnå en stor energiproduktion, som vil kunne give elektricitet til virksomheder og/eller private. Et større solcelleanlæg indbefatter normalt mange solcellepaneler, vekselrettere / invertere, akkumulatorer, samt ledninger til at forbinde alle disse komponenter - Hjælpeværktøj til solcelleberegninger - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Solcellepaneler:


BG Termic Plus ApS

Østbirkvej 2
5240 Odense NØ
Tlf. +45 65 99 49 95
E-mail: info@termicplus.dk

www.termicplus.dk

Kompetencer: Totalløsninger indenfor Varme og Ventilation, Industrikedler, Biobrændselskedler, Fliskedler, Stokerfyr, Træpillefyr, Solvarmepaneler, Solvarmebeholdere, Solfangere, Akkumuleringstanke, BrændefyrJordvarmePillefyrSolvarmeVarmepumper, Jordvarmeanlæg, Luft til vand varmepumper, BoligventilationVentilationsanlægDecentral ventilationKomfortventilationVentilationskanaler, Centrale ventilationsanlæg, Ventilationsanlæg, Kanalsystemer, Lyddæmpere, Riste-ventilation, Rumventilation, Regulerende Spjæld, Udsugningskanaler, Udsugningssystemer, Ventilationsaggregater, Ventilationskanaler, Industriventilation, Luftfordelingsarmaturer, Brandspjæld, Villaventilation, Ventilationsslanger, Flexrør-ventilation

Læs mere om BG Termic Plus ApS


Solar Partner ApS
Sønderborggade 1
2100 København Ø
Tlf.: 33690100
E-mail: ag@solarpartner.dk

www.solarpartner.dk

Kompetencer: Integrerede løsninger i tag og facade, HVIDE paneler med solceller, Rådgivning – Industrianlæg placeret på jord eller tagflader

Læs mere om Solar Partner ApS


Ennogie – 10.000 kvadratmeter solcelletag


11.maj 2019


Ifølge Elon Musk er 2019 solcelletagets år. Ennogie har det seneste år oplevet stigende interesse for solcelletage og forventer en tredobling af salget de kommende år

Solcelletage gør omstillingen til grøn energi til en realitet. Et strømproducerende tag producerer energien der, hvor den skal bruges. Tidligere i år spåede medstifter og administrerende direktør hos Tesla, Elon Musk, en positiv fremtid for solcelletage:

"This is definitely going to be the year of the Solar Roof."

Ennogies direktør, Lars Brøndum Petersen, er enig i denne udtalelse og forventer stor fremgang i 2019. I modsætning til Teslas Solar Roof er Ennogie-solcelletaget allerede på markedet i Danmark og Tyskland.

"Ennogie-taget kan dække 70-80 procent af strømforbruget. Samtidigt rykker boligen en eller to energiklasser op, og boligens værdi stiger med solcelletaget," siger Ennogies direktør, Lars Brøndum Petersen.

Siden Ennogie i 2016 installerede sit første solcelletag, er interessen stadigt stigende. I foråret 2019 har virksomheden rundet 10.000 kvadratmeter installerede solcelletage, hvor cirka 8.000 kvadratmeter blev installeret i løbet af 2018. Ambitionerne vokser, og målet for 2019 er at installere 24.000 kvadratmeter solcelletage – en tredobling af tallet fra sidste år.

Solcelletage efterlader grønt aftryk
God økonomi og bæredygtig energi går hånd i hånd. Der findes nye måder at anskaffe sig solceller på end tidligere løsninger. Med solcellepaneler integreret i tagløsningen følger flere fordele. Taget bliver pænere at se på, billigere at anskaffe sig end et almindeligt tag plus solceller, og det bliver n emmere at montere og vedligeholde. Desuden sætter den integrerede solcelle-tagløsning grønne fodspor:

"Når man producerer et tag, har det et CO2-aftryk. I modsætning til et almindeligt tag producerer et Ennogie-tag den energi, som er blevet brugt til tagets fremstilling, på mindre end et år. Derefter genererer taget grøn strøm resten af sin levetid. Af samme årsag er Ennogie-taget en grønnere løsning end almindelige solcelleanlæg, da man sparer CO2-udledningen til fremstilling af det almindelige tag," fortæller Kristian Harley Hansen, teknisk direktør hos Ennogie.

Grøn energi betaler sig
En investering i et solcelletag skaber et økonomisk udbytte, fordi køber sparer penge på udgifter til opvarmning og strøm. Derfor sælges energirigtige huse til gode priser.

"Med de lave renter, vi har for øjeblikket, kan det være en god investering at betale lidt ekstra for et tag, der er energibesparende. Den besparelse eller den indtjening, du får for en relativt lille investering, kan hurtigt forrente sig eller betale sig tilbage," fortæller erhvervskundechef hos Spar Nord i Herning, Poul Damtoft.

Med boligkøb følger mange udgifter, og energimærkningen på boligen har betydning for det månedlige rådighedsbeløb hos køberen. Derfor er et solcelletag en løsning, som økonomisk giver mening, fordi boligens værdi stiger. Eksempelvis fik Lars Brøndum Petersen, administrerende direktør hos Ennogie, positive tilbagemeldinger efter installationen af et Ennogie-solcelletag på sit hus:

"Efter installationen af solcelletaget fulgte en værdistigning på 300.000 krone r. Værdiforøgelsen plus opgraderingen af energiklassen finansierer hele købet, og så sparer vi endda 1.000 kroner om måneden ved at få solcelletaget på."


Elma Instruments – Slut med besværlig fejl-finding på solpaneler


26.jun 2018


Identificer og lokaliser panelfejl med Z200 uden adskillelse af streng

Emazys Z200 PV Analyzer fra Elma instruments revolutionerer tidsforbruget ved fejlfinding på solcelleanlæg. Med en tilbagemelding som ”Kortslutning mellem panel 4 og 5” bliver fejlfinding ikke lettere. Z200 er patenteret og banebrydende teknologi pakket med intuitiv brugerflade, som tilgås via indbygget browser, og instrumentet kan således betjenes fra enhver computer, tablet eller telefon, uanset type og fabrikat. Så selvom teknologien bag er kompleks, er tilbagemeldingerne fra kunderne at Z200 er et ”pak ud og tryk start” instrument. Emazys Z200 fra Elma instruments er let og simpelt at gå til, og sparer meget tid ved fejlfinding, så nedetid undgås.

Z200 fungerer ved hjælp af patenteret impedansspektroskopi og med ”State machine” algoritme til tolkning af paneltilstand, identificerer Z200 ikke blot fejl ved et tryk på en knap, men tolker også både fejltype og placering i anlægget. Z200 lokaliserer f.eks. isolationsfejl, afbrydelser og kortslutninger samt defekte bypass dioder. Det betyder at klassisk fejlfinding, med adskillelse af strenge, er fortid, hvilket kan spare tid ved vedligehold og fejlfinding på enhver type anlæg, men specielt ved svært tilgængelige paneler kommer Z200 fuldt ud til sin ret. Derudover er Z200 en fuldblods paneltester, med standard funktioner som kortslutningsstrøm, åben kreds spænding, isolationstest, seriemodstand og fuld impedanskurve for ”helbreds check” af paneler og strenge. Når testen er udført kræver det blot endnu et tryk at generere fuld PDF rapport, som kan sendes direkte til kunden eller som arbejdsseddel til teknikeren.

Z200 fungerer allerede fra en lav indstråling på kun 100 W/m2, i modsætning til f.eks. I-V kurvetest, som typisk først giver et retvisende billede ved over 400W/m2. Det gør Z200 særligt velegnet til vores nordiske klima, hvor vi, på trods af en formidabel start på ”sol sæsonen” i år, må erkende at traditionel måling ofte forhindres af skydække.

Z200 leveres klar til brug, indbygget i slagfast kuffert, beregnet til dagligt brug i felten, med 10Ah Li-Ion batteri, med kapacitet til en fuld arbejdsdag uden opladning.

Se mere på www.elma.dk eller ring på 7022 1000.


Innogie – Dansk virksomhed udmærket for soltagsløsning, der overgår Teslas netop præsenterede fremtidsvision
Ikast-virksomhed Innogie har udviklet en solcelle-løsning, hvor selve panelerne på en æstetisk smuk vis udgør selve taget

I modsætning til Elon Musk's meget omtalte løsning er Innogie allerede i salg og produktion - og har netop vundet en fornem ekspertpris.

Ikast-firmaet har netop vundet den internationalt anerkendte designpris, iF Design Award med sit produkt "Innogie Solar Roof" - en banebrydende opfindelse, hvor solcellepaneler udgør selve taget i en gennemført æstetisk løsning.

Innogie vandt i disciplinen "Product" under kategorien "Building Technology", hvilket er en betydelig blåstempling af produktet, der har været under udvikling i mere end seks år og nu fremstår som en komplet æstetisk og energieffektiv løsning med internationalt potentiale.

Innogies integrerede solenergitag overbeviste med sit flotte og unikke design juryen, som bestod af 58 højtprofilerede eksperter fra hele verden. Konkurrencen var intens: mere end 5.500 forslag blev indsendt fra 59 lande, alle med håbet om at modtage det prestigefyldte kvalitetsstempel.

"Vi er meget stolte af denne udmærkelse efter flere års målrettet udviklingsarbejde på både effekt og design. At en af de internationalt mest respekterede designjuryer peger på Innogies integrerede solenergitag, som vinder af den internationale iF designpris, er en stor ære og et stort skulderklap for Innogie. Det øger forventningerne til vores forestående gennembrud i byggebranchen", siger siger Innogies direktør Michael Ariel Nielsen.

"Det bidrager selvfølgelig til at styrke vores historie, når vi nu skal ud at sælge vores løsning både i Danmark og internationalt. Vi har med interesse noteret os den store pressebevågenhed på Tesla's fornyligt introducerede tagløsning. Vi har den allerede, men helt ubeskedent sagt bare bedre", siger en optimistisk Ikast-direktør.

Allerede i 2016 vandt Innogie en national designkonkurrence, da selskabet vandt en Danish Design Award i kategorien "Save Money."

Innogie har foreløbig fokus på de skandinaviske lande og Tyskland samt Sydeuropa i deres afsætningsstrategi, som der eksekveres på nu efter en række udviklingstunge år.

Nu skal løsningen kommercialiseres og overhale Tesla og Elon Musk indenom!