Solcellepaneler
Solcellepaneler: Udnyt solenergien effektivt
Solcellepaneler er innovative enheder til produktion af elektricitet fra solenergi. De består af flere solceller, der konverterer sollys direkte til strøm. Solcellepaneler fungerer ved hjælp af fotovoltaisk effekt. Dette betyder, at sollyset rammer solcellerne og frigiver elektroner. Disse elektroner genererer en elektrisk strøm, som kan bruges til at drive elektriske apparater.
Solceller er lavet af silicium, et halvledende materiale. Når sollys rammer siliciumet, skaber det en elektrisk ladning. Denne ladning bevæger sig gennem solcellerne og indsamles af ledninger. Solcelle-paneler er en miljøvenlig energikilde. De udnytter en ren og vedvarende energikilde: solen. Dette reducerer behovet for fossile brændstoffer og mindsker kuldioxidudledningen.
Leverandører af Solcellepaneler:
BG Termic Plus ApS
Østbirkvej 2
5240 Odense NØ
Tlf. +45 65 99 49 95
E-mail: info@termicplus.dk
Nordland Automatic A/S
Kummerowsvej 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 9631 2020
E-mail: nordland@nordland.dk
Solar Partner ApS
Sønderborggade 1
2100 København Ø
Tlf.: 33690100
E-mail: ag@solarpartner.dk
Mere viden om Solcelle-paneler:
Solcellepaneler kan installeres på forskellige steder. De kan monteres på tagene af huse, virksomhedsbygninger eller endda på jorden som solcelleparker. Solceller kan også være integreret i bygningsmaterialer som solcelletagsten eller vinduer. Denne fleksibilitet gør dem velegnede til forskellige applikationer og miljøer. Solcellepaneler har en lang levetid og kræver minimal vedligeholdelse. Dette gør dem til en pålidelig og økonomisk fornuftig investering på lang sigt. Deres anvendelse fortsætter med at vokse som en vigtig del af overgangen til renere energikilder. Solceller spiller en central rolle i fremtidens energiforsyning ved at tilbyde en bæredygtig og pålidelig løsning på vores energibehov.
Solcellepaneler er et helt panel af solceller, som er ”pakket sammen” og elektrisk forbundet. Solcelle-paneler bruges som en komponent i et større anlæg af solceller for at opnå en stor energiproduktion, som vil kunne give elektricitet til virksomheder og/eller private. Et større solcelleanlæg indbefatter normalt mange solcellepaneler, vekselrettere / invertere, akkumulatorer, samt ledninger til at forbinde alle disse komponenter - Hjælpeværktøj til solcelleberegninger - Formler, formelsamlinger og teknisk viden
Caverion og Better Energy indgår stor strategisk aftale om solcelleparker
Et elproducerende solcelleanlæg består af et antal jævnstrømsproducerende solcellemoduler og en vekselretter, der omdanner jævnstrømmen til vekselstrøm.
Caverion og Better Energy sætter nu yderligere skub i den grønne omstilling af Danmarks energisektor. Fremover skal teknikentreprenøren Caverion være Better Energys foretrukne partner til at levere den underliggende teknik til det grønne energiselskabs mange nye solcelleparker, som de kommende år skal etableres i bl.a. Danmark.
Se Leverandører af Solcelleanlæg her
"Aftalen med Better Energy er et helt afgørende element i vores strategi om at bidrage med intelligente og bæredygtige løsninger, der kan være med til at løfte den grønne omstilling i Danmark. Den agenda er blevet accelereret voldsomt som følge af energikrisen i Europa, og vi er glade for at kunne spille en vigtig rolle," siger Carsten Sørensen, der er administrerende direktør i Caverion Danmark.
Caverion i Danmark er specialiseret i bl.a. installation og drift af store solcelleparker og har deltaget i opførelsen af flere af Danmarks største anlæg.
Konkret skal Caverion installere hele højspændingsnettet under Better Energys solcelleparker, herunder kabler, opsamlingsanlæg og transformeranlæg. Det er det fundament, som samlet set sikrer, at den producerede energi fra solcellerne bliver til grøn strøm, der kan forsyne virksomheder, byer og lande.
Masser af GW i pipelinen
Better Energy ejer i et partnerskab med Industriens Pension mere end 1 GW grøn energiproduktion i form af 21 solcelleparker, 16 i Danmark og 5 i Polen, til en samlet anlægssum på ca. 5 mia. kr. Better Energy er en af de hurtigst voksende leverandører af solenergi i Nordeuropa med en pipeline på over 10 GW storskala solcelleparker.
I Better Energy er man glade for at knytte tættere bånd til Caverion.
”Verden har brug for mere grøn strøm, og vi kommer til at etablere langt flere GW solkraft de kommende år. For at lykkes er det afgørende at have kompetente og leveringsdygtige partnere. Derfor er vi meget tilfredse med at have indgået et strategisk og formelt samarbejde med Caverion, som nu bliver vores primære leverandør på installationen af højspændingsanlæggene i vores solcelleparker,” siger Nicolai Faaborg Andresen Head of construction & commissioning hos Better Energy.
Hans Følsgaard – Grøn energi og biodiversitet går hånd i hånd
Det danske energiselskab Better Energy sætter fart på den grønne omstilling med etablering af solcelleparker uden statsstøtte. Selskabet arbejder i overensstemmelse med verdensmål 7, 11, 13 og 17, og de glemmer ikke biodiversiteten, når de etablerer parkerne. For Better Energy går grøn energi og naturpleje hånd i hånd.
Man bliver helt optimistisk på klimaets vegne, når man hører om den medvind, Better Energy oplever. Med kontrakter på leverance af 358 MW solenergi og ikke mindre end 5 GW i udviklingsporteføljen er solcelleparkerne fra Better Energy for alvor ved at få vejgreb. Selskabet finansierer, konstruerer, designer, driver og vedligeholder selv sine anlæg og leverer solenergi til en bred vifte af kunder – både private og erhverv.
Better Energy er med andre ord ikke længere en developer, der videresælger anlæg, men ejer og driver selv hele eller dele af deres solcelleparker og fungerer som en uafhængig leverandør af grøn energi med et langsigtet perspektiv. Når man selv har ’hånden på kogepladen’, er man tvunget til at tænke innovativt og fleksibelt for at tilpasse sig markedets krav og kundernes ønsker, og det giver Better Energy en unik position.
Fra statsstøttet til markedsdrevet forretning
Udfasningen af den fossile energi kræver indfasning af nye, bæredygtige energiformer. Det har hidtil foregået med omfattende statsstøtte, fordi man fra politisk hold har ønsket at hjælpe de grønne energiformer på vej.
Nu er den grønne energisektor imidlertid ved at bevæge fra at være statsstøttet til at blive en markedsdrevet branche, hvor efterspørgslen skal drive udviklingen. Når kunder indgår aftaler om levering af grøn energi er de med til at finansiere opførelsen af nye, klimavenlige anlæg og dermed udfasningen af den ’sorte’ energi.
Better Energy er en aktiv del af denne udvik-ling og arbejder uden om statsstøtte med en kunde- og markedsdrevet forretningsmodel. Med en PPA – power purchase agreement – kan offentlige og private kunder købe grøn energi til en fast pris. Det giver grundlag for langsigtet udvikling af forretningen og en økonomisk sund måde at nedbringe skadelige udslip på.
Biodiversitet står højt på den grønne dagsorden
Moderne solcelleparker beslaglægger land, når de skal opføres og drives. Og i takt med, at efterspørgslen stiger, og anlæggene bliver stadigt større, skal der bruges mere land. Det forpligter i forhold til den variation i plante- og dyrelivet, der er med til at styrke vores økosystemer.
Biodiversiteten – den biologiske mangfoldighed i naturen – betragter man ikke som en modsætning til at pleje de økonomiske interes-ser hos Better Energy. Tværtimod. Det danske energiselskab integrerer hensynet til klima, natur og mennesker som noget naturligt i deres projekter.
Allerede for over fire år siden inviterede Better Energy fårene til at græsse i deres solcelleparker, og det har udviklet sig til et fuldt integre-ret økosystem af planter, dyr og mennesker.
På den måde kan man udnytte jorden dobbelt uden at udpine den: Produktionen af grøn energi sker side om side med beskyttelse af biodiversitet og dyrkning af afgrøder.
Grøn omstilling er – også – et spørgsmål om teknik
På trods af vidtgående hensyn til miljøet omkring solcelleparkerne og en tankegang, der medtager faktorer som biodiversitet på linje med kommercielle hensyn, så er kernen i levering af den grønne energi naturligvis velfun-gerende og effektive solpaneler. Til det formål samarbejder Better Energy med en række af branchens bedste kræfter om produktudvikling og leverancer.
Hans Følsgaard A/S er en del af teamet, når det gælder blandt andet kabler og transformere, der bruges i designet af solcelleparkerne og til at koble dem op på det fælles energinet i samfundet. Better Energy arbejder med tætte og transparente partnerskaber, hvor alle deltagere bidrager med innovation, forskning, udvikling og test af de nye brancheløsninger.
Resultatet er teknologisk avancerede solcel-leparker, der gør det muligt at indgå PPA’er – power purchase agreements – med store virksomheder og offentlige kunder.
Forretningsmodellen er enkel:
Kunder hos Better Energy indgår en aftale om at købe en bestemt mængde grøn strøm over et bestemt antal år.
For kunden giver det strøm fra en kendt, certificeret grøn kilde til faste priser. For Better Energy giver det mulighed for at etablere og drive grønne anlæg uden om statsstøtte og tilskud.
Ansvarlighed i pagt med FN’s Verdensmål Better Energys forretningsgrundlag stemmer overens med flere af FN’s 17 Verdensmål. Konkret er der fire af målene, der står central for virksomhedens indsats.
- Mål 7: Bæredygtig energi
- Mål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund
- Mål 13: Klimaindsats
- Mål 17: Partnerskaber for handling
Bæredygtig energi giver sig selv. Solenergi spiller en vigtig rolle i hele den grønne omstilling. Bæredygtige byer og lokalsamfund tilgodeses gennem aktiv involvering i lokalsamfundene og beskyttelse af naturens mangfoldighed. Klimaindsatsen står også centralt, da bæredygtig, grøn energi er nødvendig til udfasning af de fossile brændsler.
Endelig indgår Better Energy en bred vifte af partnerskaber på tværs af grænserne for hele tiden at skubbe den teknologiske udvikling videre.
Ennogie – 10.000 kvadratmeter solcelletag
Solcelletage gør omstillingen til grøn energi til en realitet. Et strømproducerende tag producerer energien der, hvor den skal bruges. Tidligere i år spåede medstifter og administrerende direktør hos Tesla, Elon Musk, en positiv fremtid for solcelletage:
"This is definitely going to be the year of the Solar Roof."
Ennogies direktør, Lars Brøndum Petersen, er enig i denne udtalelse og forventer stor fremgang i 2019. I modsætning til Teslas Solar Roof er Ennogie-solcelletaget allerede på markedet i Danmark og Tyskland.
"Ennogie-taget kan dække 70-80 procent af strømforbruget. Samtidigt rykker boligen en eller to energiklasser op, og boligens værdi stiger med solcelletaget," siger Ennogies direktør, Lars Brøndum Petersen.
Siden Ennogie i 2016 installerede sit første solcelletag, er interessen stadigt stigende. I foråret 2019 har virksomheden rundet 10.000 kvadratmeter installerede solcelletage, hvor cirka 8.000 kvadratmeter blev installeret i løbet af 2018. Ambitionerne vokser, og målet for 2019 er at installere 24.000 kvadratmeter solcelletage – en tredobling af tallet fra sidste år.
Solcelletage efterlader grønt aftryk
God økonomi og bæredygtig energi går hånd i hånd. Der findes nye måder at anskaffe sig solceller på end tidligere løsninger. Med solcellepaneler integreret i tagløsningen følger flere fordele. Taget bliver pænere at se på, billigere at anskaffe sig end et almindeligt tag plus solceller, og det bliver n emmere at montere og vedligeholde. Desuden sætter den integrerede solcelle-tagløsning grønne fodspor:
"Når man producerer et tag, har det et CO2-aftryk. I modsætning til et almindeligt tag producerer et Ennogie-tag den energi, som er blevet brugt til tagets fremstilling, på mindre end et år. Derefter genererer taget grøn strøm resten af sin levetid. Af samme årsag er Ennogie-taget en grønnere løsning end almindelige solcelleanlæg, da man sparer CO2-udledningen til fremstilling af det almindelige tag," fortæller Kristian Harley Hansen, teknisk direktør hos Ennogie.
Grøn energi betaler sig
En investering i et solcelletag skaber et økonomisk udbytte, fordi køber sparer penge på udgifter til opvarmning og strøm. Derfor sælges energirigtige huse til gode priser.
"Med de lave renter, vi har for øjeblikket, kan det være en god investering at betale lidt ekstra for et tag, der er energibesparende. Den besparelse eller den indtjening, du får for en relativt lille investering, kan hurtigt forrente sig eller betale sig tilbage," fortæller erhvervskundechef hos Spar Nord i Herning, Poul Damtoft.
Med boligkøb følger mange udgifter, og energimærkningen på boligen har betydning for det månedlige rådighedsbeløb hos køberen. Derfor er et solcelletag en løsning, som økonomisk giver mening, fordi boligens værdi stiger. Eksempelvis fik Lars Brøndum Petersen, administrerende direktør hos Ennogie, positive tilbagemeldinger efter installationen af et Ennogie-solcelletag på sit hus:
"Efter installationen af solcelletaget fulgte en værdistigning på 300.000 krone r. Værdiforøgelsen plus opgraderingen af energiklassen finansierer hele købet, og så sparer vi endda 1.000 kroner om måneden ved at få solcelletaget på."