Stepmotorer

En stepmotor er en form for elmotor / elektromotor hvis bevægelser kan styres i små vinkeltrin og dermed mere præcis end almindelige elmotorer / elektromotorer. Formler til både beregninger og omregninger inden for motorer og dampanlæg, se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om stepmotorer:


DJ Stork Drives ApS

Naverland 2, 10.
2600 Glostrup
Tlf.: 89 88 24 16/17
E-mail: info@storkdrives.com

www.storkdrives.com

Kompetencer: AC motorer, Bremser, Børsteløse motorer, DC motorer, EC motorer, Elmotorer, El-motorer, Gear, Gearmotorer, Linearaktuatorer, Linearenheder, Ledeskruer, Motorer, Motorstyringer, Planetgear, PM Motorer, Positionering, Sensorer,  Servomotorer, Snekkegear, Stepmotorer, Tandhjulsgear

Læs mere om DJ Stork Drives ApS


OJ Energy A/S

Ørnevej 1
6705 Esbjerg
Tlf.: 75 12 07 44 - 24 timers service
E-mail: post@oj-energy.dk

www.oj-energy.dk

Kompetencer: Elektromekanisk service, Generator service, El-motor service ATEX & IECEx, Pumpe service, Tilstandsbaseret vedligehold, Marine elektronik

Læs mere om OJ Energy A/S


Powermec ApS

Møllevej 9, L21
2990 Nivå
Tlf.: +45 49 14 66 60
E-mail: info@powermec.dk

www.powermec.dk

Kompetencer: AC motorer, AsynkronmotorerBørsteløse motorerDC motorer, Elektromotorer, El-motorer, Motorstyringer, SolenoideStepmotorer, Synkronmotorer, Trækmagneter

Læs mere om Powermec ApS


Mere viden om stepmotorer:

Stepmotorer anvendes eksempelvis til at flytte læse/skrivehovedet i CNC-værktøjsmaskiner, printere, og diskdrev, i robotter og lignende steder, hvor det er vigtigt at kunne bevæge noget hen til en specifik position bestemt i forvejen. For at opnå den præcise styring, må man gå på kompromis andre steder og bl.a. er stepmotorer mindre energieffektive end almindelige elmotorer /elektromotorer.

Som i almindelige elmotorer / elektromotorer findes der i stepmotorer et antal elektriske spoler og muligvis permanente magneter, men hvor almindelige elmotorer / elektromotorer af sig selv omkobler strømmen i spolerne så motoren bliver ved med at køre videre, skal der til stepmotorer anvendes ekstern elektronik for at kunne levere strømpulser til de forskellige spoler i den korrekte rækkefølge.

Hver impuls får stepmotorens akse til at dreje sig en ganske bestemt vinkel, f.eks. 45 eller 15 grader eller mindre, så ved at levere et bestemt antal impulser kan man få stepmotoren til at dreje sin akse med enhver vinkel, der er et helt multiplum af 45°, 15° eller mindre.Når en stepmotor er ved den ønskede position, kan man opnå en såkaldt "holdestrøm" i de spoler, der modtog den sidste impuls: Således virker stepmotoren som en slags bremse- eller låseanordning der søger at fastholde motorakslens aktuelle position.


Portescap – 35DBM – kraftig Can Stack lineær aktuator
Portescap præsenterer den nye 35DBM kraftige Can Stack lineære aktuator stepmotor

Den 35 mm store lineære step motor har et forbedret design, der er ideelt til applikationer, der kræver stor lineær kraft. Den nye 35DBM har et optimeret magnetkredsløb, der drives af neodym højenergi magneter. Step vinklen på 7,5 grader frembyder finere trinvis bevægelse med en høj grad af nøjagtighed samt ensartethed ved gentagelser.

Med en bremsekraft på 112N er 35DBM step linear aktuatoren ideel til brug i applikationer som auto injektorer, automatisering af laboratorier, medicinske pipetter og påvirkning af ventiler. Portescaps 35DBM kraftige aktuatorer kan skræddersyes til adapter spidser, slaglængder, gevind, flanger samt følere til detektering af slutbevægelser.

35 DBM leveres i captive og non-captive udgaver med muligheder for forskellig stigning og gevind på ledeskruen, se vort online værktøj til motorvalg, MotorCompass TM. Aktuatorerne bliver fremstillet i en ISO certificeret fabrik og efter RoHS forskrifter.


Særdeles driftssikker og brugervenlig stepmotor med driver, der ikke er til at modstå!
Eegholms leverandør af stepmotorer – Orientalmotor – introducerer en optimeret, prisbillig og højeffektiv stepmotor

RKII stepmotor serien fra Orientalmotor er yderst kompakt med højt moment. Momentet ved byggestørrelse 42 mm er øget med 50%, hvilket giver  en reducering i positionerings- og bevægelsestiden. Stepmotoren fås også i byggestørrelse 60 og 85 mm.

Pladsbesparende - smal og kompakt driver
Den nye og smalle driver er fremstillet ved at udnytte pladsen i driveren mest optimalt. Drivere kan installeres side om side, og derved udnytte pladsen i en applikation bedst muligt. Hvis drivere installeres ved siden af hinanden, er den maksimal tilladte omgivelsestemperatur 0-40oC.
Høj effektiv - reducér energiforbruget op til 47%
Ved maksimal udnyttelse af motormaterialet er energiforbruget reduceret med 47%, hvilket resulterer i et reduceret energiforbrug og et reduceret CO2 udslip. Lavere varmeudvikling fra motoren gør, at behovet for ventilation reduceres.
Nøjagtig positionering
Positioneringsnøjagtigheden ved RKII stepmotorer er +/- 0,05o. Når stepmotoren anvendes sammen med en spindel er stoppe nøjagtigheden +/- 1,4µm, hvilket gør stepmotoren yderst velegnet til positioneringsdrift.

Lav vibration - digital kontrolleret driver
En mikrostepdriver, der er kontrolleret af et digitalt system, reducerer vibrationer betragteligt ved en 0,72o stepmotor. Styringen af enheden foregår med en digital CPU. Denne model benytter en PVM styring i stedet for en PAM enhed, hvilket resulterer i en sinusformet kurve for hver fase, og reducerer vibrationerne markant.
Opløsning - stepvinkel angives nemt
Opgradér nemt opløsningen på en 1,8o stepmotor ved at anvende stepvinkel potentiometeret til at matche de nuværende input pulser til den ønskede output hastighed og position. Hertil kræves ingen software eller kontrolmodul.
Ved en build-in controller er værdien mellem 200 p/r - 200.000 p/r. Det indstilles ved hjælp af kontrolmodulet OPx-2A, MEXE-02 software eller RS-485 kommunikation.

Hør mere på Automatikmessen…
… stand B1032 eller kontakt Dennis Lorenzen, dcl@eegholm.dk, direkte 4080 6483