Solcelleanlæg

Et solcelleanlæg, også kendt som solfotovoltaisk anlæg (PV-anlæg), er en installation, der bruger solenergi til at producere elektricitet. Solcelleanlæg består af fotovoltaiske solceller, der omdanner sollys direkte til elektrisk energi ved hjælp af den fotovoltaiske effekt. Solcelleanlæg er en ren og bæredygtig energikilde, der udnytter solenergi, som er en vedvarende og miljøvenlig ressource. Hjælpeværktøj til solcelleberegninger - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Solcelleanlæg:

BG Termic Plus ApS

Østbirkvej 2
5240 Odense NØ
Tlf. +45 65 99 49 95
E-mail: info@termicplus.dk

www.termicplus.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Max Weishaupt A/S

Erhvervsvej 10
2600 Glostrup
Tel 43 27 63 00
E-Mail: info@weishaupt.dk

www.weishaupt.dk

Max Weishaupt A/S har mere end 40 års erfaring med varmeløsninger i Danmark. Firmaet har afdelinger i hele landet og rådgiver erfarent og kompetent om bl.a. varmepumper og jordvarme.

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordland Automatic A/S

Kummerowsvej 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 9631 2020
E-mail: nordland@nordland.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Solar Partner ApS
Sønderborggade 1
2100 København Ø
Tlf.: 33690100
E-mail: ag@solarpartner.dk

www.solarpartner.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Solcelleanlæg:

Et elproducerende solcelleanlæg består af et antal jævnstrømsproducerende solcellemoduler og en vekselretter, der omdanner jævnstrømmen til vekselstrøm. Elproducerende solcelleanlæg kan udføres med vekselretter på hvert modul, med vekselretter i hver streng eller med en central vekselretter.

Her er nogle vigtige komponenter i et typisk solcelleanlæg:

  1. Solceller: Solceller er halvlederanordninger lavet af silicium eller andre materialer, der er i stand til at generere elektricitet, når de udsættes for sollys. Når sollys rammer solcellens overflade, frigøres elektroner, og der opstår en elektrisk strøm.
  2. Inverter: Den elektricitet, der produceres af solcellerne, er normalt i form af en jævnstrøm (DC). En inverter er en vigtig komponent, der konverterer denne jævnstrøm til vekselstrøm (AC), som er den form for elektricitet, der bruges i de fleste elnet og elektriske apparater.
  3. Monteringssystem: Solcellerne er normalt monteret på taget af bygninger eller på jorden ved hjælp af monteringssystemer, der sikrer solcellerne og justerer deres vinkel for at maksimere sollysets indfaldsvinkel.
  4. Nettilslutning: Solcelleanlæg kan være tilsluttet elnettet, hvilket giver mulighed for at eksportere overskydende elektricitet til elnettet og importere elektricitet fra nettet, når solcelleanlægget ikke producerer nok strøm til at opfylde forbruget.
  5. Energilagring (valgfri): Nogle solcelleanlæg inkluderer energilagringssystemer, såsom batterier, der gør det muligt at lagre overskydende elektricitet til senere brug, når solen ikke skinner.

Teknologisk Institut køber strøm fra ny Better Energy solcellepark




Foto fra Better Energy solcellepark ved Svendborg. Foto: Better Energy.

Teknologisk Institut har indgået en elkøbsaftale med Better Energy, der gør det muligt at aftage vedvarende energi de næste 10 år til Instituttets aktiviteter i Taastrup.

Teknologisk Institut er en central partner i at sikre den grønne omstilling i virksomhederne med hensyn til energi, materialer og fødevarer. Efter at have støttet mange virksomheder med udvikling og test af teknologiske løsninger, der bidrager til den grønne omstilling, tager Instituttet skridt til at reducere sit eget miljømæssige aftryk. Gennem elkøbsaftalen bidrager Teknologisk Institut til at øge mængden af vedvarende energi i Danmark.

- Det er meget vigtigt for os at øge mængden af vedvarende energi, som vi køber til at drive vores faciliteter. Denne aftale vil give os mulighed for at aftage nok vedvarende energi til at dække størstedelen af elforbruget på vores site i Taastrup, siger Juan Farré, adm. direktør, Teknologisk Institut.

- Samtidig får vi muligheden for at komme tættere på vores bæredygtighedsmål samt støtte produktionen af grøn energi.

Teknologisk Institut er et uafhængigt, almennyttigt forsknings- og udviklingsinstitut, der fremmer brugen af teknologiske fremskridt til gavn for industri og samfund. Instituttets fokus på klima og energi indebærer blandt andet samarbejde med en lang række danske virksomheder om at identificere muligheder for at foretage miljøforbedringer og reducere energiforbruget. Den nye aftale bidrager med ny, vedvarende energi til det danske elnet.

Ny solcellepark netop tilsluttet elnettet
Teknologisk Institut har sammen med flere andre virksomheder på tværs af forskellige sektorer bidraget til, at en 55 hektar stor solcellepark placeret tæt på Hoby i Lolland Kommune nu producerer vedvarende energi. Solcelleparken forventes at producere 70 GWh strøm, svarende til cirka 43.000 danskeres elforbrug.

- Det er dejligt at se Teknologisk Institut bidrage til udviklingen af Hoby solcellepark gennem denne elkøbsaftale, siger Mikkel Thorup, direktør for elkøbsaftaler i Better Energy.

- Som en betroet partner for mange virksomheder ift. metoder til bæredygtig strøm går Instituttet foran ved at træffe beslutningen om at aftage ny vedvarende elektricitet, der dækker aktiviteterne i Taastrup. 

Mens der er indgået kontrakter på strømmen fra solcelleparken ved Hoby, så får lokale virksomheder fra Lolland snart en unik mulighed for at aftage lokalproduceret, grøn strøm. Better Energy og Lolland Kommune har netop indgået en aftale, som giver lokale virksomheder i kommunen mulighed for at komme forrest i køen og købe grøn strøm på attraktive vilkår.

Better Energy planlægger at etablere et solcelleanlæg ved Gerringe på Sydlolland, og det er herfra, der udbydes grøn strøm på attraktive vilkår til lokale virksomheder.


AK Sunpower – Banebrydende opfindelse af multifleksibelt solcelleanlæg imødekommer nye EU-krav




Banebrydende opfindelse af multifleksibelt solcelleanlæg imødekommer nye EU-krav

Fra levering til drift går der ca. en time, og den grønne omstilling er i gang

Skurbyer, byggepladser, festivaler og f.eks. genhusning kan med dette anlæg let og hurtigt indfri de kommende EU-krav og bidrage til den grønne omstilling, nedbringe CO2-udslip og elprisen. Samtidig kan man sælge den overskydende elproduktion samt opnå betydelige besparelser. Anlægget er en gevinst for både virksomheden og samfundet.  Et anlæg mindsker klimabelastningen med mere end 1 ton CO2.

Anlæggets konstruktion gør det ekstremt nemt at flytte det fra sted til sted, så den grønne omstilling altid følger med.

Vi vil gerne invitere dig/jer til en fremvisning af vores banebrydende opfindelse. Det foregår torsdag d. 25/05-2023 kl. 11 på Nellikevej 5, 8800 Viborg. Vi vil være værter for lidt godt til ganen på dagen.


Fibertex Personal Care reducerer elforbrug markant og høster klimagevinst fra stort solcelleanlæg




Hensynet til klimaet og høje energipriser har fået industrivirksomheden Fibertex Personal Care til at gå anderledes til værks for at opnå endnu flere energibesparelser. Det førte til en række nye løsninger, og på fabrikken i Aalborg er det nu lykkedes at spare markant på forbruget af el, uden at foretage investeringer i ny teknologi. Samtidig har virksomheden taget et stort solcelleanlæg på virksomhedens fabrik i Malaysia i brug, og endnu et anlæg skal installeres i løbet af få måneder.  

Ønsket om at udlede mindre CO2 og nedbringe udgifterne til elektricitet har fået Fibertex Personal Care til at gøre en ekstra indsats for at reducere forbruget. Fibertex Personal Care har på virksomhedens fabrik i Aalborg nedsat elforbruget med 2,5 GWh om året, selv om produktionsmængden stort set er uændret i forhold til tidligere år. Det svarer til elforbruget i knap 600 gennemsnitlige danske husstande med to voksne og to børn.

- Det ligger os stærkt på sinde at reducere elforbruget i vores produktion – både for at mindske udledningen af CO2 og spare på omkostningerne. Vores produktionsprocesser bruger relativt meget energi, og vi skal derfor konstant have fokus på at reducere vores forbrug, siger Group CEO Mikael Staal Axelsen fra Fibertex Personal Care og fortsætter:

- Da elpriserne eksploderede, stod medarbejderne sammen om at tænke helt nye tanker, og det resulterede i, at vi på få måneder reducerede elforbruget på vores fabrik i Aalborg gennem tilpasninger på maskinerne i produktionen. Det vil sige, at det ikke har været nødvendigt at foretage store investeringer i produktionsapparatet for at opnå den store reduktion.

Konkret blev antallet af omdrejninger på blæsere og ventilatorer sænket, og der blev skruet ned for kompressorer og varmelegemer i den forholdsvis energitunge produktion. Før medarbejderne tilpassede maskinerne, havde de en formodning om, at de løb en risiko for enten driftsstop eller dårligere kvalitet på produkterne, men det viste sig ikke at være tilfældet.

- Vi vil ikke gå på kompromis med produktkvaliteten, og vi kører konstant kontrol på vores produkter. Så udgangspunktet var naturligvis, at elforbruget skulle nedsættes, uden at det fik den mindste betydning for kvaliteten. Det er vi nu lykkedes med via snilde og opfindsomhed, siger Mikael Staal Axelsen.

Fibertex Personal Care har løbende fokus på energioptimering og har fået kortlagt, hvor der kan sættes ind i de kommende år. Virksomheden er for eksempel i dialog med leverandører for at undersøge, hvordan energiforbruget kan nedsættes yderligere gennem flere investeringer i energirigtigt produktionsudstyr.

Koncern har fokus på vedvarende energi

Sideløbende med initiativerne på fabrikken i Aalborg har Fibertex Personal Care installeret et stort solcelleanlæg på deres fabrik i Malaysia. Anlægget producerer 2,5 GWh vedvarende energi, hvilket også svarer til forbruget i knap 600 danske husstande. Samtidig medfører produktionen af solenergi en årlig reduktion i drivhusgasudledningen fra fabrikkens elforbrug på ca. 1.700 ton CO2e.

- Der er store tagarealer på vores fabrikker, og på baggrund af de positive erfaringer vi allerede har gjort med anlægget i Nilai i Malaysia, vil vi sætte flere solcelleanlæg op i de kommende år på nogle af vores øvrige fabrikker. Vi har faktisk allerede besluttet at installere et stort solcelleanlæg på vores fabrik i Sendayan, som også ligger i Malaysia, siger Mikael Staal Axelsen.

Initiativet falder godt i tråd med målsætningerne hos industrikonglomeratet Schouw & Co., der ejer Fibertex Personal Care, og som har ambitiøse målsætninger på klimaområdet. Det betyder blandt andet, at de seks virksomheder i industrikonglomeratet skal reducere drivhusgasudledningen i scope 1 og 2 med 35 % senest i 2030.

- Det er en ambitiøs målsætning, og vi har allerede taget en række beslutninger for at nå i mål. Vi undersøger eksempelvis lige nu muligheden for at købe elektricitet fra vedvarende kilder til at dække energibehovet på vores mere end 40 fabrikker i Europa, siger adm. direktør Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co. og tilføjer:

- Det er vigtigt at tage et ansvar og gå forrest, og vi kommer i de kommende år til at investere endnu mere i at reducere udledningerne i vores seks industrikoncerner. Vi har sat klare rammer og målsætninger for koncernens virksomheder, som vi følger nøje og rapporterer på, slutter Jens Bjerg Sørensen.


Nyheder og Indlæg om Solcelleanlæg


Seneste om Solcelleanlæg



Cookie-indstillinger