Lysmåling

Lysmåling

Lysmåling bruges til at måle lysintensitet og -kvalitet i forskellige applikationer. Dette er afgørende inden for fotografering, biologi, medicin, meteorologi, og ingeniørarbejde. I fotografering hjælper lysmåling med at indstille korrekte eksponeringsparametre for at opnå optimale billeder. Fotometre og lysmålere bruges til at vurdere lysstyrke og kontrastforhold, hvilket sikrer præcise optagelser. En lysmåler kan med fordel benyttes for eksempel for at forbedre indeklimaet, produktionsmiljøer, vækstmiljøer eller for at skåne sarte materialer

Leverandører af Lysmåling:

Bolls Aps

Ved Gadekæret 11F
3660 Stenløse
Tlf. +45 48 18 35 66
E-mail: info@bolls.dk

www.bolls.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Dansk Energikoncept ApS

Kaplevej 12
2830 Virum
Tlf: 42 62 76 80
E-mail: ssp@danskenergikoncept.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Elma Instruments A/S

Ryttermarken 2
3520 Farum
Telf.: 70 22 10 00
E-mail: info@elma.dk

www.elma.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

NATDIS

Brunbjerg 70, Halk
6100 Haderslev
Tlf.: 22 68 06 80
E-mail: mail@natdis.dk

www.natdis.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

PCE Instruments Denmark ApS

Birk Centerpark 40
7400 Herning
Tlf.: 70 30 53 08
E-mail: kontakt@pce-instruments.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Inden for biologi og medicin anvendes lysmålingen til at studere fotosyntese, plantevækst og behandling med lysbaserede terapier. Spektrofotometre måler absorption og transmission af lys i biologiske prøver, hvilket hjælper med at forstå cellefunktioner og stofskifte. I medicinske applikationer bruges lysmålere i operationer og diagnostik, for eksempel i pulsoximetre, som måler iltmætning i blodet ved hjælp af lys.

Meteorologi anvender lysmåling til at analysere solstråling og dens effekt på vejrmønstre og klima. Pyranometre og solindstrålingsmålere måler solens energiflux ved jordoverfladen, hvilket er vigtigt for vejrprognoser og klimamodellering. Lysmåling spiller også en rolle i overvågning af UV-stråling, hvilket hjælper med at forudsige UV-indekset og informere om sundhedsrisici ved solens eksponering.

Inden for ingeniørarbejde og byggeri anvendes lysmålingen til at designe belysningssystemer, der opfylder specifikke standarder og krav. Lysmåling sikrer, at arbejdsområder, offentlige rum og bygninger har passende belysningsniveauer for sikkerhed og komfort. Luxmetre måler lysintensitet for at sikre, at belysningsplaner overholder reguleringer og forbedrer energieffektiviteten.

I miljøvidenskab hjælper lysmålingen med at overvåge lysforurening og dens indvirkning på økosystemer. Lysforureningsmålinger informerer om nødvendige foranstaltninger for at reducere negativ påvirkning af natmiljøet. Samlet set er lysmåling en vital teknologi, der understøtter en bred vifte af videnskabelige, medicinske, industrielle og miljømæssige anvendelser. Den bidrager til præcise målinger, forbedret sikkerhed og bedre forståelse af lysrelaterede fænomener.


Strenometer – Right Light®-filter i Xenotest 440 




Flere anvendelsesmuligheder og overensstemmelse med amerikanske standarder der foreskriver smalbånd.

Flere anvendelsesmuligheder og overensstemmelse med amerikanske standarder der foreskriver smalbånd.

Right Light® er en langtidsholdbar dagslysfilterteknologi fra Atlas MTT, som i 2012 blev introduceret til deres Ci-serie af Weather-Ometere.

Sidste år lancerede Atlas så Right Light®-teknologien til deres Xenotest 220+-kammer, og nu er turen kommet til Xenotest 440.

"Right Light®" er et banebrydende filtersystem, der kombineret med xenonlysteknologi gør det muligt at opnå et lys, som over hele spektret er det tætteste man kommer på naturligt sollys. Dermed sikres man accelererede test der ikke kompromitterer korrelationen og en realistisk materialenedbrydning. Right Light® reducerer desuden i betydelig grad aldringen under eksponeringen. Undersøgelser har vist at filtret holder i mindst 2.000 timer i Ci-apparater, eller hvad der svarer til den anbefalede brug af en xenonlampe. Dermed skal man bruge mindre tid på at udskifte filtrene hvilket begrænser antallet af gange man er nødt til at standse testforløbet.

  Til Xenotest-serien bruges en teknologi som gør at filtret ikke ældes. Det kan dermed holde i minimum 25.000 timer i et Xenotest-kammer … faktisk endnu længere hvis der ikke sker skader på filtrets overflade.

Right Light®-filteret opfylder kravene i almindelige testmetoder, som fx ISO 4892-2 (metode A) og ASTM G155 (dagslys), og forskellen mellem originale dagslysfiltre og Right Light®-filtre er bl.a.:

  • Type I dagslysfiltre har en UV cut-on som er meget lig naturlig solstråling. Right Light®-filtre iht. ASTM D7869 kategoriseres alle som Type I dagslysfiltre.
  • Type II dagslysfiltre har en lavere UV cut-on sammenlignet med naturlig solstråling.

Type II dagslysfiltre var i mange år de mest avancerede på markedet og bruges stadig i stort om-fang. Men de nyere Type I (Right Light®) filtersystemer vinder stadig større indpas.

Sammen med lanceringen af den nye Right Light®-teknologi har Atlas udviklet to nye XENOSENSIV lysmonitorer med en tilsluttet BPT-sensor. Begge XENOSENSIV-sensorer gør det muligt at opfylde amerikanske standarder der foreskriver smalbånd 340 nm og BPT, for eksempel ASTM D7869 (autoeksteriør; Xenotest 440) eller ASTM G155 (polymere; Xenotest 220+, 440). Dette er noget markedet længe har efterspurgt.

Ved at bruge 420 nm-sensoren vil Xenotest 220, 220+ og 440 fortsat understøtte den amerikanske standard for tekstiltest AATCC TM16. Bemærk: ASTM D7869 kommer forprogrammeret med Xenotest 440.

Det nye Right Light®-filtersystem kan eftermonteres i 220+/440 hvis kamrene har den rigtige software.



Cookie-indstillinger