Lasertrackere – Lasertracking

En lasertracker (laser tracker) er et højt præcist måleinstrument, der bruger laserstråling til at spore og måle præcise positioner og bevægelser i en 3D-rumlig kontekst. Den bruges til at opnå nøjagtige målinger og sporing af objekter, komponenter eller strukturer i industrielle og ingeniørmæssige applikationer. Lasertrackere er kendt for deres høje nøjagtighed, store måleområde og evne til at håndtere store eller komplekse objekter. Lasertrackere anvendes inden for metrologi industrien og anses for at være meget præcise og særdeles pålidelige.

Leverandører af og viden om Lasertrackere (laser tracker) – Lasertracking:


PCE Instruments Denmark ApS

Birk Centerpark 40
7400 Herning
Tlf.: 70 30 53 08
E-mail: kontakt@pce-instruments.com

web

Kompetencer: Måleudstyr, Endoskoper, Flowmålere, Hårdhedstester, Kraftmåler, pH måler, Stroboskoper, Vibrationsmålere, Tykkelsesmåler, EMF måler, Dataloggere, Testinstrumenter, Kontrolenheder, Laboratorieudstyr, Vægte

Læs mere om PCE Instruments Denmark ApS


PMH Systems A/S

Huginsvej 8
4100 Ringsted
Tlf.: 57 67 20 23
E-mail: info@pmhsys.com

www.pmhsystems.dk

Kompetencer: Skæremaskiner, skærende værktøj, skæreborde, rulleskærere, symaskiner, lasercuttere, impuls svejsemaskiner, varmluftsvejsere, systationer

Læs mere om PMH Systems A/S


Recab Danmark

Hassellunden 14
2765 Smørum
Tlf.: +45 70 300 310
E-mail: sales@recab.com

web

Kompetencer: Advanced Modular Computers, antistatisk udstyr, maskinsikkerhed, kameraer, stregkodelæsere, dataloggere, Embedded Computers og skærme, Industri PC'ere, måleudstyr, laserudstyr, netværk og kommunikation, sensor teknologi, visionssystemer

Læs mere om Recab


ZEISS Industriel Måleteknik

Bregnerødvej 133A 1. Sal
3460 Birkerød
Tlf.: 70 15 70 15
E-mail: info.metrology.dk@zeiss.com

www.zeiss.dk/maaleteknik/home.html

Kompetencer: 3D CT scanning, Formtolerancer, Geometrisk produktspecifikationer, Præcision, Længdemåling, Computertomografi, Koordinatmålemaskiner, Målemaskiner, Positionstolerancer, Produktionsmåling, Kvalitetskontrol, Proceskontrol, Optisk måling

Læs mere om ZEISS Industriel Måleteknik


Mere viden om Lasertrackere - Laser trackere:

Lasertrackere består typisk af følgende komponenter:

  1. Laserenhed: En lasertracker udsender en laserstråle, der bruges til at måle og spore objekter eller punkter i rummet. Laseren kan være synlig eller usynlig afhængigt af den specifikke model.
  2. Reflektor: Objekter, der skal måles eller spores, er normalt udstyret med en reflektor. Reflektoren reflekterer laserstrålen tilbage til lasertrackeren, hvilket muliggør præcis positionering og sporing.
  3. Kamera og sensorer: Lasertrackere har indbyggede kameraer og sensorer, der registrerer den reflekterede laserstråle. Disse enheder måler afstanden, vinklerne og placeringen af reflektoren for at bestemme objektets præcise position og bevægelse.
  4. Målebaser og stativer: Lasertrackere er normalt monteret på stativer eller målebaser, der giver stabilitet og præcision under målingerne.

Lasertrackere anvendes i en bred vifte af applikationer, herunder:

  • Maskinfremstilling: Lasertrackere bruges til præcise målinger og sporing af store maskiner, komponenter og samlinger under produktion og kvalitetskontrolprocesser.
  • Bilindustrien: Lasertrackere bruges til at måle og spore karosseri- og motorkomponenter i bilproduktionen for at sikre præcis pasform og justering.
  • Luft- og rumfartsindustrien: Lasertrackere bruges til præcise målinger og sporing af flykomponenter, motorer, flyvemaskindele og rumfartøjer under produktion, montage og vedligeholdelse.
  • Byggeri og arkitektur: Lasertrackere bruges til præcise målinger og sporing af bygningsstrukturer, arkitektoniske elementer og konstruktioner for at sikre nøjagtige dimensioner og korrekt montering.

Lasertrackere tilbyder en høj grad af præcision og nøjagtighed i målinger og sporing af objekter i en 3D-rumlig kontekst. De bruges til at opnå nøjagtige dimensioner, justeringer og kvalitetskontrol, hvilket bidrager til effektivitet og pålidelighed i forskellige industrier og applikationer.


Hexagon – Ny ultra-bærbar laser tracker
Det nye Leica Absolute Tracker AT403 byder på forbedret hastighed og endnu lettere udførelse af målinger i en udpræget bærbar formfaktor
Den førende specialist i metrologi og fremstillingsløsninger, Hexagon Manufacturing Intelligence, har i dag lanceret den seneste tilføjelse til sin serie af laser tracker systemer. Leica Absolute Tracker AT403 er udviklet, så den leverer fremragende bærbar metrologieffektivitet, og den byder på væsentlige forbedringer både i forbindelse med hastighed og brugervenlighed. Med fuld IP54-certificering, et driftstemperaturinterval på -15°C til 45°C og introduktion af RapidSight-sigte opretningsværktøjet er Leica Absolute Tracker AT403 i stand til at levere CMM-funktioner i et bredt udvalg af udfordrende målemiljøer. Mulighederne for bærbar anvendelse forbedres yderligere med WiFi-tilslutningsmuligheder, hvormed der opnås ægte access point funktionalitet. Systemets opdaterede afstandsmålerteknologi forbedre brugen af Leica B-hoved med hensyn til både målehastighed og -anvendelighed. Den byder derudover på forbedret måleproceshastighed ved reflektormålinger og understøtter den ny indførte kontinuerlige antastning, der for første gang muliggør måling af bevægelige punkter på dette niveau i Leica Absolute Tracker-serien. "Med denne nyhed har vi ønsket at bygge videre på vores eksisterende laser tracker platforms stærke sider og levere et nyt værktøj, der virkelig afspejler den måde, som vi oplever vores kunder bruger vores produkter på", udtaler Matthias Saure, som er Product Manager hos Hexagon. "Det har betydet, at bærbarhed, robusthed og anvendelighed var vigtige koncepter for os i dette design – vi vil gerne give brugerne muligheden for hurtigt og ubesværet at få de målinger, de behøver, der hvor de har behov for at udføre dem. Og det skal naturligvis ske uden at gå på kompromis med den nøjagtighed, som Hexagon-produkterne er kendt for, og jeg er overbevist om, at vi har opnået netop det med Leica Absolute Tracker AT403". Leica Absolute Tracker AT403 bevarer de vigtigste faciliteter fra forgængerne, herunder den uovertrufne PowerLock-funktion, fuld batteridrift og et ultra-stort målevolumen på 320 meter (ø). Sammen med Hexagons typiske tekniske support- og vedligeholdelsesydelser kan købere af Leica Absolute Tracker AT403 også glæde sig over en nyindført 24 måneders garanti. Det nye system kan bestilles på verdensplan fra dags dato via lokale Hexagon Manufacturing Intelligence-salgsafdelinger og -forhandlere, og levering påbegyndes med omgående virkning

Cookie-indstillinger