Tykkelsesmålere

Tykkelsesmålere anvendes for at udføre ikke-destruktive test på emner, for at bestemme tykkelsen af et massivt emne, som ofte vil være stål- eller metallegeringer, hvis det eksempelvis drejer sig  om ultralydsmåling i skibs- og offshoreindustrien. Målemetoden er baseret på den tid det tager en ultralydsbølge at returnere til overfladen af emnet.

Leverandører af og viden om tykkelsesmålere (tykkelsesmåling):

Endress+Hauser A/S

Poppelgårdvej 10-12
2860 Søborg
Tlf.: +45 70131132
E-mail: info.dk@endress.com

www.dk.endress.com

Se hele vores produktprogram og profil her

NordicSub ApS

Flintager 11
5330 Munkebo
Tlf.: 41 42 09 01
E-mail: jesper@nordicsub.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

PCE Instruments Denmark ApS

Birk Centerpark 40
7400 Herning
Tlf.: 70 30 53 08
E-mail: kontakt@pce-instruments.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Strenometer ApS

strenometer

Kongevejen 213
2830 Virum
Telf.: 45 95 07 00
E-mail: salg@strenometer.dk

www.strenometer.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om tykkelsesmålere:

Til denne type målinger bruges en ultralyd tykkelsesmåler

En tykkelsesmåler er et måleinstrument for ikke-destruktiv undersøgelse af et materiales tykkelse ved hjælp ultralydsbølger

Brugen af tykkelsemålere til ikke-destruktiv test for at kontrollere materialeegenskaber såsom tykkelse måling, bliver nu regelmæssigt anvendes i alle områder af industrielle målinger. Evnen til at måle tykkelsen uden at kræve adgang til begge sider af prøveemnet, byder denne teknologi et væld af mulige anvendelser. Tykkelsesmålere, ultralyd belægningstykkelsen, digitale tykkelsesmålere og mange flere muligheder er tilgængelige for test plast, glas, keramik, metal og andre materialer.

En robust tykkelsesmåler bestemmer prøve tykkelse ved at måle mængden af tid, det tager lyden at krydse fra transduceren gennem materialet til bagenden af en del, og derefter måler den tid, som refleksion tager at komme tilbage til transduceren. Tykkelsesmåleren beregner så data baseret på hastigheden af lyden gennem den testede prøve.

Den allerførste ultralyd tykkelsesmåling blev foretaget i 1967 af Werner Sobek, en polsk ingeniør fra Katowice. Denne første ultralyds tykkelsesmåler målte hastigheden af bølgerne det udledes i bestemte prøver, det derefter beregnet tykkelse i mikrometer fra denne hastighed måling ved en anvendt matematisk ligning.

Der findes to typer af tykkelsesmålere der kan bruges som en Ultrasonic tykkelsesmåler. Disse sensorer er Piezoelektriske og EMAT sensorer. Begge transducertyper udsender lydbølger ind i materialet, når provokeret. Typisk anvender disse transducere en forudbestemt frekvens, men visse tykkelsesmålere tillader frekvenstuning for at inspicere en bredere vifte af materialer. En standard frekvens, der anvendes af en ultrasonisk tykkelsesmåler er 5MHz.

En metode til puls / ekko stil ultralyds belægningstykkelsen kræver en koblingsmiddel anvendes. En almindelig koblingsmiddel er propylenglycol, men der er mange andre muligheder, som kan være substitueret.

I dag er der mange højteknologiske modeller på markedet. Moderne digital tykkelsesmåler har evnen til at gemme data og udsende til en række andre data logging udstyr. En brugervenlig grænseflade og gemte data og indstillinger giver mulighed for den største lethed for operatørerne. Dette giver mulighed for selv relativt nybegyndere til at opnå omkostningseffektive og nøjagtige målinger.


Strenometer – Tykkelsesmåler ProGage Touch




Strenometer – Tykkelsesmåler ProGage Touch

Ultrapræcist statisk mikrometer til hurtig og nøjagtig måling af tynde materialer

Hvis man har brug for at måle den nøjagtige tykkelse af tynde materialer som er påvirkelige over for varierende tryk, er ProGage Touch apparatet man skal investere i.

Strenometers tykkelsesmåler ProGage Touch fra Rycobel nv. er et ultrapræcist statisk mikrometer hvis avancerede teknologi muliggør hurtig og nøjagtig måling af tynde materialer, som fx papir, plastfilm, tissuepapir og håndklædestof, fiberdug og tekstiler. Apparatets design inkluderer et vægtet greb, som er udformet så det reducerer trykket der påføres prøveemnet. Dette har stor betydning når man måler tykkelsen af materialer der kan påvirkes af varierende tryk, såsom high-loft fiberdug og tissuepapir-produkter.

ProGage byder på brugerdefinerbare parametre, fx målehastighed, holdetid, åbningsafstand og returhastighed så operatøren har mulighed for at teste i overensstemmelse med specifikke metoder eller oprette og gemme brugeropsætninger. Denne funktion er en stor fordel ved tests hvor det er nødvendigt at kunne skifte trykfødder iht. forskellige materialer eller standarder.

ProGage Touch har en intuitiv touchscreen og et intuitivt brugerinterface, og operatøren kan nemt og hurtigt udføre test og rapportere kritiske data. Ved blot et tryk på en knap kan man med det samme se statistiske data hvilket giver mulighed for hurtig og omfattende analyse. En motor med variabel hastighed gør det muligt at foretage helt op til 20 tests i minuttet (konfigurationsbaseret) samtidig med at der opretholdes en høj grad af nøjagtighed. Apparatets robuste design garanterer exceptionel parallelitet, stabilitet og præcis kalibrering.

For at sikre dataintegritet og -sikkerhed har ProGage Touch adgangskodebeskyttede brugerprofiler, der begrænser adgangen til specifikke skærmvisninger, og som låser muligheden for at ændre parametre.

Opsummering af nøgleegenskaber:

  • Indbygget touchscreen-interface der viser ønskede resultater efterhånden som testen afsluttes. Man kan se de individuelle test samt al statistik ved et tryk på en knap.
  • Hurtigt og nemt valg af opsætning til kontrol af værdier, som fx åbningsafstand, holdetid, hastighed og måleafstand.
  • Udskiftelige trykfødder og mulighed for vægtforøgelse.
  • Motor med variabel hastighed – op til 20 tests/min.
  • Robust ramme til nul- og parallelitetsstabilitet.
  • Gemmer op til 99 prøveemner.
  • Måleresultater: gennemsnit, højeste, laveste og standardafvigelse.
  • Enkelt eller kontinuerlig testtilstand.
  • Nem ændring af måleenheder (mil, μm, mm, in) med automatisk konvertering af data.
  • Justerbar afstand mellem trykfod og bøjle.
  • Opsamlede data kan gemmes direkte på et USB-flashdrev.
  • Kan forbindes til en PC via USB.
  • Kompatibel med MAP4-software.

Yderligere information om ProGage Touch kan hentes hos:
Strenometer ApS, Kongevejen 213, 2830 Virum, 45 95 07 00, salg@strenometer.dk


Strenometer – Lagtykkelsesmåling i 3D




360° visning af lagtykkelsesfordelingen, selv på komplekst formede dele med lille overflade

Strenometer ApS har fornøjelsen af at kunne præsentere coatmaster 3D – et innovativt instrument til hurtig og reproducerbar lagtykkelsesmåling på hele komponenter.

Med coatmaster 3D får man en perfekt detaljeret 360° visning af lagtykkelsesfordelingen, selv på komplekst formede dele med lille overflade. Det er et brugervenligt præcisionsinstrument til berøringsfri lagtykkelsesmåling. Målingen er ikkedestruktiv og kan tages på den uhærdede våd- eller pulverlak umiddelbart efter den er påført. Teknologien er egnet til måling på overflader af bl.a. metal, papir, gummi, keramik, glas, plast og træ.

Coatmaster 3D finder og korrigerer omgående en evt. ujævn fordeling af belægningstykkelsen. Dette sparer tid i forbindelse opsætning af processen og reducerer materialeforbruget med op til 30 %, hvilket er godt både for økonomien og miljøet.

Andre fordele ved coatmaster 3D er:

  • Frit skalerbart måleområde.
  • Kontinuerlig dokumentation af belægningsprocessen.
  • Lave integrationsomkostninger.
  • En måletid på 0,5 sek.
  • Kan måle på bevægelige dele.
  • Kan måle på alle farver (inkl. hvid).

Yderligere information om Coatmaster 3Dkan hentes hos:
Strenometer ApS, Kongevejen 213, 2830 Virum, 45 95 07 00, salg@strenometer.dk


Ultralyds tykkelsesmålere fra Alfa Instruments




Vi forhandler ultralyds tykkelsesmålere fra MICRONICS i England Model TG 8812 kan købes på vores  side med småinstrumenter. se datablad på samme side.

Målere til Stål, Jern, plast glas, kobber m.m.
Programerbare målere til 10 forskellige materialer.

Flere modeller. Ring og fortæl hvad du skal måle, så finder vi den rigtige måler.



Cookie-indstillinger