Byggestål

Byggestål er stål specielt egnet til bygninger og byggeri. Byggestål er oftest af højere standard end andre ståltyper, hvorfor der også kræves europæisk certificering. Byggestål, også kendt som armeringsstål eller armeringsjern, er en type stål, der primært anvendes i bygge- og konstruktionsindustrien til armering af betonstrukturer. Det bruges til at forbedre betonens styrke og modstandsdygtighed over for trækbelastninger. Byggestål er gerne CE-mærket - Resistenstabel – Resistenstabellen er en vejledning til valg af materialer - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Byggestål:

A/S Metalcentret

Ejby Industrivej 100
2600 Glostrup
Tlf.: (+45) 43 63 21 22
E-mail: mail@metalcentret.dk

www.metalcentret.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

EBI A/S

Sylvestervej 7
2610 Rødovre
Tlf.: +45 4497 8111
E-mail: salg@ebi.dk

www.ebi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk

www.lemu.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Simik ApS

Værkstedsvej 7
4230 Skælskør
Tlf.: 21 91 96 34
E-mail: kn@simik.dk

www.simik.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

T.C. Stålindustri ApS

Dalager 8-10
2605 Brøndby
Tlf.: 44 65 43 36
E-mail: tc@tc-staal.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Byggestål:

Byggestål kommer i form af runde stænger eller armeringsjern med en typisk diameter på 6 mm til 50 mm, selvom andre størrelser også kan være tilgængelige afhængigt af projektets krav. De fleste byggestål opfylder standarder og specifikationer fastsat af myndigheder eller organisationer, såsom Eurocode eller ASTM.

Nogle vigtige funktioner og anvendelser af byggestål inkluderer:

  1. Forstærkning af beton: Byggestål bruges til at forstærke betonstrukturer ved at absorbere trækkræfter, der ellers ville svække betonen. Det øger strukturens bæreevne og modstandsdygtighed over for belastninger.
  2. Fundamenter: Byggestål anvendes i fundamentkonstruktioner for at sikre stabilitet og bæreevne.
  3. Gulve og dæk: Byggestål indlejres i betongulve og dæk for at forhindre revnedannelse og forbedre den strukturelle styrke.
  4. Søjler og bjælker: Byggestål bruges til at forstærke søjler og bjælker i bygninger og broer for at øge deres bæreevne og modstandsdygtighed.
  5. Støttemure: Byggestål anvendes også i støttemure for at øge deres stabilitet og modstandsdygtighed.

Det er vigtigt at bemærke, at byggestål skal overholde de nødvendige standarder og specifikationer for at sikre kvaliteten og overholdelsen af bygningsregulativerne. Installationen af byggestål skal også udføres korrekt i overensstemmelse med de relevante bygningskoder og anbefalinger for at sikre en effektiv og sikker forstærkning af betonstrukturer.


MT HØJGAARD –




Bæredygtigt p-hus i stål tages nu i brug på Musicon

Roskilde Kommune indvier i dag det første ud af tre planlagte parkeringshuse i den kreative bydel Musicon. Helt i bydelens ånd kommer p-huset til at skille sig visuelt ud med en varierende facade af rustikt genbrugsstål, metalliske containersider og slyng- og klatreplanter. P-huset er opført af MT Højgaard Danmark og byder også på nye rammer til to lokale foreninger og plads til aktiviteter for bydelens beboere.

Læs også: NUVVE – Parkeringsplads på Frederiksberg opnår international berømmelse

Bydelen Musicon i Roskilde har fokus på kunst, kultur og kreativitet, og netop kreativiteten er til at få øje på i områdets nye p-hus, som Roskilde Kommune i dag indviede. Huset kan nemlig meget mere end at rumme parkerede biler. En skulpturel trappe forbinder etagerne, og der er skabt plads til både akrobatiske parkour-udøvere og motorcykel-entusiaster i p-husets foreningslokaler. På taghaven vil beboerne i området på sigt kunne dyrke grøntsager og krydderurter.

P-huset i stål har været en rigtig sjov opgave. Stål er et slankt og ganske fleksibelt materiale, som vi kan bygge hurtigt med, så vi ser resultater fra dag til dag. Råhuset stod for eksempel færdig på godt tre måneder, hvilket er et særsyn for byggerier i den størrelse. Klassiske P-huse i beton er ofte ret lavloftede for at få plads til mange biler. Men her er vi sammen med bygherren og arkitekten gået en anden vej, så der er masser af plads og høje rum. Højden betyder, at rummene nemt kan bruges til andre formål end biler på sigt, i takt med at byens og borgernes behov ændrer sig,” siger projektdirektør Khaled Ghizzaui fra MT Højgaard Danmark.

Design For Disassembly og genbrugsmaterialer i fokus

Roskilde Kommune, som er bygherre og ejer af p-huset, har vedtaget en ambitiøs ejendomsstrategi. Her er bæredygtighed en af fire kernemålsætninger. Derfor er der arbejdet hårdt med udviklere, arkitekter og entreprenører om at bygge med genanvendte materialer fra området og på at holde helt styr på alle stumper undervejs. Derved kan huset skilles ad, så de enkelte dele kan få nyt liv senere hen. Desuden er der valgt løsninger, som giver gode rammer for foreningsliv og bydelens øvrige brugere. For borgmester Tomas Breddam er det derfor en glædelig dag for Musicon og for Roskilde Kommune.“Nu, hvor Musicon har fået et nyt stort erhvervshus og en masse nye boliger, er det afgørende, at beboere og ansatte har tidssvarende parkeringsforhold. Når det er sagt, så har vi valgt at fokusere på at holde antallet af biler i bydelen nede. Vi har store ambitioner inden for bæredygtig byudvikling, så vi arbejder sideløbende på at fremme alternative transportformer. Vi er dog klar over, at mange er afhængige af bilen,” siger Tomas Breddam.

Fakta om p-huset i Musicon

  • Parkeringshuset er skabt i et samarbejde mellem arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, MT Højgaard Danmark og Astron S.A for Roskilde Kommune, der er bygherre.
  • Der er plads til 240 parkerede biler og 12 motorcykler.
  • P-huset er primært opført i stål, som let kan skilles ad igen og genanvendes, hvis der bliver behov for det. I det hele taget er tænkt bæredygtighed ind mange steder, bl.a. med nedknust og genanvendt beton og andre materialer fra tidligere byggerier på Musicon og andre steder i Roskilde Kommune.
  • Der er adgang fra Køgevej via den nye vej Optakten


Cookie-indstillinger