Gravemaskiner
Gravemaskiner - Uanset om ens behov for tungt udstyr spænder fra vejanlæg, byggeri og vedligeholdelse til affaldshåndtering, genbrug, anlægsarbejde, forsyningsvirksomhed og lignende, giver en gravemaskine dig større ydeevne
Leverandører af og viden om Gravemaskiner:
JAC Kloak Teknik A/S
Mellemvang 10
4300 Holbæk
Tlf.: 21 84 96 96
E-mail: pa@jacas.dk
Kompetencer: Strømpeforing, No Dig, kloakarbejde, tv-inspektion, spuling, gravearbejde, renovering af faldstammer, relining
Rudersdal Udlejning ApS
Klintehøj Vænge 17
3460 Birkerød
Tlf.: 20 25 35 42
E-mail: rud-udlej@mail.dk
Kompetencer: Materieludlejning, mandskabsudlejning, entreprenørmaskiner, minigraver, gravemaskiner, gummiged, motorbør, dumpere, betonarbejde, gartnerarbejde, værktøjsudlejning, vognmandskørsel
Stemas Maskinsalg A/S
Tolsagervej 2
8370 Hadsten
Tlf.: Jylland/Fyn: 86 43 49 00 / Sjælland: 57 61 46 67 - 46 15 36 00
E-mail: stemas@stemas.dk
Kompetencer: Generatorer, generatoranlæg, nødstrømsanlæg, nødstrømsgeneratorer, nødstrøm, lystårne, lysmaster, marinegeneratorer, generatorservice, transformere, brændstoftanke, kabler, belastningmodstande, fordelingstavler, Himoinsa, Minilæssere, læssemaskiner, Weidemann, vinterbekæmpelse, teleskophjullæssere, hjullæssere, teleskoplæssere, el-drevet minilæsser, Komprimering, Wacker Neuson, pladevibratorer, fremadkørende vibrationsplader, stampere, jordloppe, frem-bak vibrationsplader, fuldhydrauliske pladevibratorer, valser, valsetog, asfalttromler, råjordskompaktorer, gravemaskiner, Udstyr, skovle, pallegafler, greb, kost, sneskær, saltspredere, zero emission
V. LØWENER A/S
Smedeland 2
2600 Glostrup
Tlf.: 43 200 300
E-mail: vl@loewener.dk
Kompetencer: Entreprenørmateriel, asfalt termokasser, asfaltfabrikker, asfaltfræsere, asfalttromler, asfaltudlæggere, dumpere, motorbører, fejemaskiner, lossepladskompaktorer, minigravere, minilæssere, pladevibratorer, stampere, jordlopper, teleskoplæssere, jordtromler
Stemas – Tre end Wacker Neuson gravemaskiner til GSC Aanlæg A/S

Stemas er forhandler af de meget populære WEIDEMANN mini- og kompaktlæssere og kraftfulde generatorer og lystårne fra HIMOINSA. Vi forhandler det brede produktprogram af entreprenørmateriel fra Wacker Neuson bl.a. gravemaskiner 800 kg- 14 ton. Vi har forhandlingen af Weidemann mini- og kompaktlæssere i Norge.
Ønsket om en samlet pakke med både maskiner og service samt gode erfaringer med Wacker Neuson-hydraulikken sendte MT Højgaards materielchef til Stemas, som importerer det tyske mærke.
Små maskiner med stor udrustning til MT Højgaard
Entreprenørselskabet køber Wacker Neuson-gravemaskiner og -minilæssere med ”alt det sjove”, der øger effektiviteten
En effektiv gravemaskine, om den nu bevæger sig på larvebånd eller hjul, skal udrustes med alt ”det sjove”, der sikrer den optimale effektivitet i det daglige arbejde. 3D-maskinstyring og rotortilt er selvfølgeligheder, mener entreprenørkoncernen MT Højgaards materielchef, Jørn Koopmann Johansen. Også selv om gravemaskinen blot er en 7,5 tons hjulgraver.
Når det går godt, og det gerne skal fortsætte med at gå godt, så skal grejet være i orden. Derfor sidder materielchefen ikke og fedter med femørerne, når han køber nye maskiner. Således heller ikke, da han afleverede en ordre til salgskonsulent Jens Andersen hos Stemas A/S på tre Wacker Neuson-gravemaskiner og to Wacker Neuson-hjullæssemaskiner.
Kontakt os her og hør mere om vores entreprenørmateriel
Ikke standard
Derfor skulle der mere til hos Stemas, end blot at plukke nogle standard-maskiner ned af hylderne.
”Vi har købt to Wacker Neuson 5,1 tons WL 52 hjullæssere, to Wacker Neuson 7,5 tons EW 65 hjulgravemaskiner og en 9,5 tons Wacker Neuson ET 90 gravemaskinen på bånd. Gravemaskinerne på hjul har hver fået en påhængsvogn efter til værktøj, jord, autoværn, eller hvad vi nu har behov for at fragte med rundt. Og så er der godt med belysning på dem. Alle tre gravemaskiner er desuden udrustet med 3D-maskinstyring fra Leica og tiltrotatorer fra Rototilt”, fortæller materielchefen.
Til minilæsserne har Stemas leveret fejekoste med vandtanke, pallegafler og naturligvis skovle.
Samlet pakke
”Vi vil gerne købe en samlet pakke hos et samme firma, og så vil vi gerne have service med i pakken. Det får vi hos Stemas, og samtidig har vi gode erfaringer med maskinmærket Wacker Neuson. Vi har blandt andet en ni-tons Wacker Neuson-gravemaskine med en rigtig lækker glidende hydraulik. Derfor har vi købt både nye gravere og minilæssere uden betænkelighed”, siger Jørn Koopmann Johansen.
Det nye Wacker Neuson-materiel sættes ind på lidt forskellige opgaver. MT Højgaard har lidt forskellige i ordrebogen, som kan tilgodeses med nyt grej. Dels en større fjernvarmeopgave i Gladsaxe, dels et job på Nordhavnstunnellen, og dels i forbindelse med bygning af et nyt DSB-værksted i Næstved.

Gang i klargøringen på Stemas-værkstedet ved Roskilde. EW 65-hjulgraverne udstyres med både Leica 3D-maskinstyring og Rototilt, ligesom den større ET 90-gravemaskine.
Hitachi satser på Leica-teknologi i gravemaskiner

Den hollandske maskinproducent, Hitachi Construction Machinery Europe, udvider sit maskinsortiment og tilbyder nu gravemaskiner med fabriksmonterede 2D- og 3D-løsninger fra Leica Geosystems. "Partnerskabet er i tråd med vores strategi om at digitalisere," udtaler chefen
Hitachi Construction Machinery Europe (HCME) får nu Leica-teknologi fabriksmonteret i udvalgte gravemaskiner. Det sker blandt andet i ønsket om mere brugervenlighed og højere effektivitet, fortæller Ryo Kurihara, der er Solution Linkage Manager i den hollandske virksomhed:
"HCME ser frem til at kunne tilbyde denne nye mulighed til kunderne, som ikke alene sparer tid, men også gør deres gravemaskiner mere effektive og produktive på byggepladsen. Ved at levere pålidelige kundetilpassede løsninger sigter vi efter at blive kundernes førstevalg, når de skal vælge en leverandør."
Han er ikke den eneste, der er begejstret for det nye samarbejde, for hos Leica Geosystems kalder Magnus Thibblin, der er ansvarlig for virksomhedens maskinstyringsafdeling, den nye aftale for decideret altafgørende:
"Samarbejde er altafgørende for at få succes med entreprenørprojekter. Vi ved, hvor vigtigt partnerskaber og branchesamarbejde er for at kunne give entreprenørerne de seneste nye teknologier. Vi er glade for samarbejdet med Hitachi Construction Machinery Europa om at levere maskinstyringsløsninger i høj standard til Zaxis-7-gravemaskiner, der leveres direkte fra fabrikken."
Fuld smæk på digitalisering
Leica Geosystems, der er en del af Hexagon-gruppen, har de seneste år satset hårdt på at gå forrest i arbejdet med at digitalisere byggepladsen. Det har de blandt andet gjort med højteknologiske løsninger som 2- og 3D-teknologi, og det er den teknologi, som HCME nu køber ind på som led i at digitalisere deres produktportefølje:
"Annonceringen af dette partnerskab er i tråd med HCME's strategi om at skifte til digitalisering og levere specialfremstillede løsninger til vores kunder," forklarer Ryo Kurihara og fortsætter: "Når maskinførerne benytter en fabriksmonteret løsning fra Leica Geosystems kan de begynde at arbejde umiddelbart efter levering af maskinen. Maskinejerne kan desuden have ro i sindet, velvidende at maskinstyringssystemet er blevet monteret og testet, og ligeledes vil blive supporteret af deres lokale Hitachi-forhandler samt de lokale Leica Geosystems-specialister."
Samarbejdet betyder, at løsningerne monteres på Hitachis fabrik i Amsterdam, så kunderne kan få gavn af fabrikkens omfattende tests af udstyret sammen med den professionelle montering. Når gravemaskinerne skal i brug på byggepladsen, kan brugerne trække på Leicas store praktiske erfaring, der sikrer, at arbejdet på byggeprojekterne skrider frem som planlagt.
Hitachi-gravemaskiner giver mulighed for fabriksmonterede løsninger såsom 2D-maskinstyring, 2D-forberedt til 3D, dvs. inklusive beslag og kabler, så kunderne helt enkelt kan opgradere til en komplet 3D-løsning efter behov. Herudover kan fabriksmonterede tiltrotatorer integreres i systemet.
Lej en minigraver

Hvis du skal have gravet ud til eksempelvis en terrasse eller indkørsel, kan du have stor fordel af en minigraver. Du kan også anvende maskinen til at fjerne stubbe, nedgrave stolper. Faktisk er der en lang række af både tidskrævende og opslidende opgaver, som du kan gøre langt nemmere og mere overskuelige med en minigraver.
Hvad er en minigraver?
En minigraver er en maskine, der er helt perfekt til mindre projekter, hvor der skal graves eller lignende. Derfor kan du med fordel anvende maskinen, hvis du skal lave en form for udgravning, eller hvis du skal flytte tunge materialer. Når du anvender en minigraver, vil du opleve, at arbejdet bliver langt nemmere at udføre. I hvert fald hvis du sammenligner med, hvor omfattende arbejdet ville have været med håndkraft.
Hvornår er det en god idé at anvende en minigraver?
Som allerede nævnt er en minigraver en meget fleksibel maskine, som du kan anvende til en lang række formål. Derfor giver det egentlig ikke mening at forsøge at opremse alle brugsmulighederne. Der er også en overvejende stor sandsynlighed for, at du kan anvende maskinen til formål, der slet ikke bliver nævnt.
Når det er sagt, bliver maskinen typisk anvendt til at grave ud til enten en terrasse, et fundament eller en indkørsel. Den bliver ofte også anvendt til enten at lægge fliser eller fjerne stubbe. Du kan med fordel også anvende maskinen, hvis du skal have gravet stolper ned.
En minigraver er meget nem at betjene, hvilket også gør den til en meget populær maskine, når der skal arbejdes i hjemmet.
Bør jeg købe eller leje en minigraver?
En minigraver er en ret dyr maskine, som du ofte kun skal anvende relativt få gange. Derfor vælger de fleste mennesker også at leje en maskine i stedet for at købe den. Hvis du skal bruge maskinen i en længere periode, vil du ofte kunne få en god pris. Derfor er der som udgangspunkt ingen grund til at købe en minigraver medmindre du planlægger at bruge den professionelt.
Få det nødvendige tilbehør
Uanset, om du køber eller lejer en minigraver, har du mulighed for at få en masse tilbehør med. Det vil naturligvis koste ekstra, men det kan gøre det væsentligt lettere for dig at udføre dine arbejdsopgaver. Hvis du er i tvivl om, hvilket udstyr du skal vælge, kan du altid spørge det firma, som du enten lejer eller køber af. De kan helt klart vejlede dig, så du får det optimale ud af maskinen.
Stemas og JMM smelter gul, rød, mørkegrøn, blå og hvid sammen til miljørigtig grøn

Maskiner i mange farver på E&H’s største stand
Johs. Møllers Maskiner og Stemas smelter gul, rød, mørkegrøn, blå og hvid sammen til miljørigtig grøn
Der bliver ikke så lidt af en farvesymfoni at opleve på messens største stand, når entreprenørudstillingen E&H 2021 åbner på torsdag og til og med lørdag byder på et overflødighedshorn af guf for entreprenører og maskinførere. JMM Group med Johs. Møllers Maskiner og Stemas er klar med både gule, røde, blå, hvide og en enkelt mørkegrøn maskine. Og uanset kulør, er mange af dem miljørigtigt grønne el-maskiner.
”Temaet for både Johs. Møllers Maskiner og Stemas er ubetinget grønt. Det demonstrerer vi blandt andet med en 26 tons Liebherr-gravemaskine, som kører rent på el. På trods af størrelsen, bliver der ikke problemer med strømforsyning fra en for lille batteripakke. Liebherr LH 26 M forsynes nemlig direkte fra el-nettet”, forklarer direktør Leif Rudebeck Petersen hos Johs. Møllers Maskiner A/S.
Den elektriske maskine er på hjul og i virkeligheden bygget til materialehåndtering. Johs. Møllers Maskiner har allerede solgt flere eksemplarer af den gule, grønne Liebherr i Danmark.
Jubilæumsmaskine
En af de nok mest markante maskiner på E&H bliver uden tvivl en Liebherr L 586 gummiged i dyb mørkegrøn. Genanvendelsesvirksomheden RGS Nordic har løbende forsynet sig med Liebherr-maskiner, og nu har firmet netop rundet nummer 100 fra Johs. Møllers Maskiner. Det blev markeret ved at gøre lidt ekstra ud af jubilæumsmaskinen, som altså blandt skiller sig ud ved at være i en ganske anderledes farve.
Den kommer med på udstillingen i Herning, hvor den får selskab af en blå L 546 læsser med miljøentreprenøren Marius Pedersens navn. En hvid Liebherr R 930 gravemaskine fra entreprenørfirmaet M. J. Eriksson kommer til at danne kontrast til den mørkegrønne og den blå gummiged.
”Vi tager hele sortimentet af Liebherr-maskiner med til E&H. På det store demo-felt kommer der til at køre en TA 230 dumper med kapacitet til 28 tons i ladet, og på JMM Groups eget demo-området præsenterer vi blandt andet en R 930 gravemaskine”, siger direktør Leif Rudebeck Petersen.
Rødt-gult-grønt
Også hos JMM-koncernens anden aktør på E&H, Stemas A/S, bliver der både rødt, gult og grønt. Tyske Weidemann står for de røde maskiner med et stort program i minilæssere, sammen med spanske Himoinsa, som er markedsledende på generatorer og lystårne. De gule maskiner står Wacker Neuson for med både læssemaskiner, dumpere og masser af komprimeringsmateriel. Og rigtig mange af de røde og gule er også grønne.
”Weidemann 1160 eHoftrac er grøn veteran som en af de allerførste el-læssemaskiner. Maskinen er løbende udviklet, blandt andet med optimering af batterikapaciteten, og derfor placerer eHoftrac sig fortsat helt i toppen af det elektriske hierarki. I øvrigt præsenterer vi også gule Weidemann-læssere. Fabrikken har nu lavet maskiner specielt bygget og udstyret til entreprenørbrug”, fortæller Stemas-direktør Robert Kjærgaard.
Det nyeste medlem af Stemas-familien, Wacker Neuson, sørger for at gøre det hele endnu mere elektrisk. Den tyske producent har en hel serie af forskellige maskintyper på el-drift.
”Det er muligt at køre miljørigtigt og elektrisk med Wacker Neusons zero-emission serie, som både omfatter dumpere på hjul og larvebånd, stavvibratorer, stampere og pladevibratorer”, siger Robert Kjærgaard.
2 nye Kubota minigravere fra Løwener

De nye minigravere K008-5 og U10-5, som erstatter de populære K008-3, U10-3 og U10-3SL versioner. De er udstyret med Kubota Stage V motor til optimering af maskinkraft og miljøvenlighed. Sporvidden kan indstilles helt ned til 0,7 m (K008-5) og 0,75 m (U10-5 uden bagudhæng).
Det enestående forhold mellem kraft og vægt gør det muligt at arbejde mere produktivt på vanskeligt tilgængelige steder med et mere skånsomt tryk på underlaget. De har en driftsvægt på henholdsvis. 975 og 1125 kg.
Løwener byder på 2 nye Kubota ultrakompakte minigravere med egenskaber som større modeller

Kubota er ikke uden grund kendt som markedets mest fremtidsorienterede og innovative producent af minigravemaskiner til bl.a. bygge- og anlægsbranchen. Kubotas stærke position bygger på et systematisk og kontinuerligt research- og udviklingsarbejde, som nu kan opleves i form af to nye og markant opdaterede og forbedrede minigravemaskiner.
Unikt maskinkoncept
Løwener, som er Kubotas danske forhandler, glæder sig over at kunne tilbyde det danske marked et ultrakompakt og unikt maskinkoncept i form af de nye modeller K008-5 og U10-5 med en driftsvægt på hhv 975 kg og 1.125 kg.
God under trange forhold
Maskinerne er et oplagt bud på opgaveløsning under trange pladsforhold, uden at der er gået på kompromis med væsentlige parametre, såsom maskinkraft, ydeevne, produktivitet, sikkerhed og førerkomfort.
Erstatter velkendte modeller
De nye minigravere K008-5 og U10-5, som erstatter de populære K008-3, U10-3 og U10-3SL versioner, er udstyret med Kubota Stage V motor til optimering af maskinkraft og miljøvenlighed. Sporvidden kan indstilles helt ned til 0,7 m (K008-5) og 0,75 m (U10-5 uden bagudhæng). Det enestående forhold mellem kraft og vægt gør det muligt at arbejde mere produktivt på vanskeligt tilgængelige steder med et mere skånsomt tryk på underlaget.
Høj førerkomfort
De to nye modeller byder på høj førerkomfort og sikkerhed. Begge modeller forbedret med et mere komfortabelt og slidstærkt førersæde, mere benplads og en ergonomisk betjeningskonsol. Herudover er U10-5 versionen er udstyret med brugervenligt sidemonteret joystik som standard.
Førersikkerhed i højsæde
Kubota har selvfølgelig også lagt vægt på maskin- og førersikkerheden i de nye versioner, der standardmæssigt inkluderer en bred vifte af sikkerhedsudstyr. Maskinerne er således udstyret med LED-lys på bommen, sikkerhedsspærre af AUX (et system, som forhindrer udstyret i at bevæge sig utilsigtet) samt en tydelig (orangefarvet) sikkerhedssele med lysalarm, som aktiveres, hvis føreren har glemt at spænde sikkerhedsselen.
De nye minigravere K008-5 og U10-5 er ligesom de større Kubota maskiner udstyret med det kendte og effektive Kubota startspærresystem.
Service og vedligeholdelse af maskinerne udføres let, enkelt og hurtigt, hvilket er ensbetydende med minimale stilstandsperioder og maksimal produktivitet.
Leica Geosystems – Maskinførersnilde sikrer arkæologisk udgravning i Odense

Store maskiner kan også klare de opgaver, man normalt forbinder med små skovle og pensler. Det kræver dog en dygtig maskinfører og en masse teknologi
Uden for Odense skal et jordareal på ca. 10 hektarer udstykkes til bebyggelse. I den forbindelse er Odense Bys Museer og deres store team af arkæologer ansvarlige for at undersøge, udgrave og dokumentere arealets forhistorie. Området har nemlig vist sig at gemme på en hel del hemmeligheder, fortæller arkæolog Jakob Bonde, som er ansvarlig for udgravningen: ”Vi har fundet spor efter en landsby, som kan dateres til Middelalderen, omkring år 1200 e.Kr.” Han kan desuden fortælle, at arkæologerne blev glædeligt overraskede over også at finde spor efter en endnu ældre bebyggelse syd for middelalderlandsbyen. Her dukkede nemlig en gravplads op med urnegrave helt tilbage fra Jernalderen (500 f.Kr.-400 e.Kr.).
Ved en arkæologisk udgravning starter man typisk med at grave søgegrøfter, hvor arkæologerne kan få et lagdelt overblik over aflejringerne. Her bliver der undersøgt, om der er arkæologiske objekter og materiale i området, så kronologien kan fastslås. Hvis der, efter den indledende undersøgelse, bliver opdaget arkæologiske fund, kan en gravemaskine bruges til forsigtigt at fjerne muldjorden.
Thomas Petersen fra firmaet Fuglsanggård er specialiseret i at anvende sin gravemaskine, udstyret med Leica iXE3 maskinstyring, til arkæologiske projekter: ”Vi startede med at arbejde med Thomas for cirka fire år siden. Det har været til stor hjælp for os, at han har dette udstyr. Det gør vores arbejde nemmere, at vi ikke behøver at måle alting op selv. Han hjælper os med at grave søgegrøfterne og det område, vi skal udgrave. Og når vi er færdige, lægger han al muldjorden korrekt tilbage igen,” forklarer Jakob Bonde.
Det kræver finesse at bruge en gravemaskine til arkæologiprojekter
Gravemaskinen bliver brugt til forsigtigt at fjerne muldjorden, og hvis arkæologerne finder noget, bliver en Leica GS12 GNSS-antenne og en CS15-controller taget i brug til digital registrering af fundene og rapportering tilbage til museet. Træpinde bliver placeret i jorden, så arkæologerne kan lede efter spor af huse, brønde og gravpladser på det opmålte område.
”Jeg er trænet i at spotte stolpehuller, urnegrave og andre grave. Jeg ved, hvad arkæologerne kigger efter, og jeg kan nå at stoppe gravemaskinen, inden jeg graver ned i noget vigtigt. Det kræver tålmodighed og finesse for ikke at grave for dybt og for vildt,” forklarer Thomas Petersen.
Thomas Petersen modtager omridset med GNSS-koordinater for projektet fra museet via Leica ConX til MC1-softwaren på panelet i kabinen. Han bruger maskinstyringsløsningen til at logge alle højder i området ved hjælp af gravemaskinens skovl sammen med funktionen "Create Model" i MC1 til med det samme at danne en overflademodel.
Fordelen er, at han ved nøjagtigt, hvor meget materiale, der skal lægges tilbage, når udgravningen er overstået.
Thomas Petersen anvender den nyligt lancerede semi-automatiske funktionalitet i MC1 til at fylde materialet tilbage.”Det gør det nemmere at fylde muldjorden tilbage i de rigtige højder, og jeg skal kun bruge én hånd. Jeg risikerer ikke at mangle jord til sidst, og jeg kan skabe en mere jævn overflade, end jeg kan gøre manuelt,” forklarer Thomas.
Udgravningen færdiggøres i løbet af 2021
Vi tilbyder vores kunder komplette og nyskabende løsninger indenfor adskillige industrier. Der står et stærkt team af dygtige og kvalificerede medarbejdere parat, som supporterer og servicerer vores kunder i hele landet. I Danmark har vi kontorer i Søborg og Odense, hvoraf sidstnævnte også omfatter en af vores fabrikker. Her fremstilles og udvikles mange af vores egne produkter, der efterfølgende distribueres til Leica Geosystems-afdelinger i resten af verden.
Brugeroplevelse og indtjening er afgørende i ny generation af Hitachi gravemaskiner

Lanceringen af Zaxis-7 serien markerer en hel række forbedringer for både maskinfører og entreprenør
Nu får Hitachi-ejere og maskinførere endnu bedre kontrol over de daglige arbejdsopgaver, så indtjeningen kan øges og omkostninger reduceres. Med den nye generation af mellemstore Zaxis-7 introduceres en serie af alsidige og effektive maskiner. Et nyt design af de EU Stage 5 godkendte ZX250-7, ZX300-7 og ZX350-7 gravemaskiner, hvor brugeroplevelsen samtidig er væsentlig forbedret.
Mindre brændstof - større overskud
Med de nye Zaxis-7 gravemaskiner kan der opnås klare besparelser på brændstof-økonomien med op til 10% i forhold til den foregående generation af mellemstore gravemaskiner. Hitachis hydrauliske TRIAS III system sikrer, at besparelsen er mulig i alle maskinens indstillinger.
Brændstoføkonomien på Zaxis-7 gravemaskiner kan følges med nye ECO-måling, der vises på kabinens 8” LCD-skærm. Ud over reducerede omkostninger har det lavere brændstofforbrug også en positiv indvirkning på miljøet.
Alsidigt og komfortabelt for maskinføreren
Hitachi Zaxis-7 gravemaskiner kan benyttes til en lang række forskellige projekter. Tilbehør skiftes hurtigt med de forbedrede hydrauliske forud-indstillinger på skærmen i kabinen. Alt kan indstilles og tilpasses maskinførerens ønsker – og det sikrer høj produktivitet samtidig med, at brændstofforbruget sænkes.
De nydesignede, rummelige kabiner giver et komfortabelt arbejdsmiljø, hvor maskinføreren oplever et af markedets laveste støjniveauer og 20% mindre vibration end i den foregående generation.
Nye funktioner som den synkroniserede bevægelse af sædet og konsollen reducerer førerens træthed. Højden af konsollen er justerbar – dens ergonomiske design gør betjeningen nem – og den nye 8” LCD-skærm er tydelig at aflæse.
Bedre udsyn øger sikkerheden
Sikkerheden er øget med Aerial Angle kamerasystemet, der giver et fremragende 270-graders udsyn i fugleperspektiv. Maskinføreren kan vælge imellem 6 billedfunktioner, der viser, hvad der foregår i maskinens nærmeste omgivelser. Udsynet styrkes yderligere af de nye LED-arbejdslygter og af parallelviskerens forøgede arbejdsområde.
Flere driftstimer og 100% styr på maskinparken
De nye Hitachi Zaxis-7 gravemaskiner er løbende blevet testet i Japan og bygget til at holde en konstant høj rådighedstid. Både maskinfører og ejer sparer tid og penge med maskinens nemme adgang til vedligeholdelse og rengøring. En tovejs-afbryderkontakt gør det muligt at afkoble batteriet og udføre service uden at nulstille data på skærmen. Dermed kan driften fra de seneste 72 timer fortsat aflæses.
Hitachi’s fjernovervågningssystemer, Owner’s Site og ConSite, giver ejeren adgang til vigtige data og værktøjer til at administrere maskinen. Begge systemer sender dagligt driftsdata via GPRS eller satellit fra gravemaskinen til Global e-Service. Der leveres en månedlig rapport, og via en app sendes der straks advarsler, hvis der skulle opstå problemer med maskinen. Dette er med til at reducere vedligeholdelsen og minimere risikoen for nedbrud.
Engcon lancerer kabelskovl til store gravemaskiner

Det stiller større krav til et varieret udstyr, og for at opfylde disse krav lancerer engcon nu kabelskovlen CB29 til gravemaskiner på 27-31 tons.
Lanceringen af Engcons nye kabelskovl CB29 vil indebære en lang række fordele for entreprenørerne.
– Vi har indset, at kunderne ikke altid vil betale fragt og timer for flere maskiner, hvis bare de kan bruge den store maskine, der ofte står på en byggeplads eller ved et vejbyggeri. Det omvendte er jo også tilfældet for entreprenøren, som ejer gravemaskinen til et projekt. Hvis han kan bruge maskinen flere timer, så er det jo win-win, siger John Lundqvist, produktudvikler hos Engcon.
Udnyt standbytiden på større gravemaskiner
John Lundqvist siger, at det ofte er en gravemaskine på 30 tons, der begynder med at afdække og grave ud på et bygge- eller vejprojekt, og som af og til er nødt til at stå stille, når de venter på en lastbil, på materiale eller andet. I de situationer kan de bruges til andet såsom planering, kabelgravning med mere.Hvis der ikke opstår standbytid, kan det stadig være billigere at bruge 30-tonsmaskinen end at hente en anden maskine. Især hvis det ikke er noget større projekt, der skal udføres.
– Vi tror ikke, at dette koncept kommer til at erstatte servicemaskinerne i 15-20 tonsklassen, for de gør tit et godt arbejde, fordi de er så fleksible. Vi ser CB29 som et godt supplement, når muligheden opstår, siger John Lundqvist.
Engcon oplyser, at kabelskovlen CB29 er robust bygget og forstærket med højstyrkeslid- og skærstål i en kvalitet på op til 500 brinell. CB29 kan udstyres med ophæng efter eget valg, men fås som standard med S70-, S80- og CW40-ophæng.
CB29 kan allerede nu bestilles med CW40 ophæng.
Norva24 – Ny teknologi effektiviserer gravearbejde med op til 75 procent

Japanske KATO har opkøbt Italienske IHI

Japanske KATO, der er producent af entreprenørmaskiner, har købt IHI. KATO der producerer gravemaskiner i 8,5 – 46 tons klassen, kan med opkøbet af IHI nu tilføje maskiner i 0,9 – 8,5 tons klassen til deres produktsortiment. Kato producerer ud over gravemaskiner også mobilkraner, boremaskiner og mobile fejemaskiner.
De tidligere IHI maskiner der førhen havde den karakteristisk grønne farve, vil i fremtiden blive produceret i KATO´s traditionelle gule farve der kendes fra deres andre industrimaskiner.
Fra 2018 vil alle maskiner fra KATO-IHI leveres i den nye gule version. Brdr. Holst Sørensen har allerede leveret de første KATO-IHI i den nye gule farve.
PON – Læg godt mærke til disse tal – 45 – 25 – 15

Verdensnyhed – Engcon tilter automatisk med Leica Geosystems

– Vi er stolte over i samarbejde med Engcon at kunne levere en automatisk tiltfunktion, siger Nick Guadagnoli, programansvarlig i maskinstyringsafdelingen hos Leica Geosystems.
– Vores automatiske tiltfunktion Leica iXE CoPilot sammen med en Engcon-tiltrotator kombinerer det bedste fra begge verdener, når det gælder effektivisering af gravemaskiner, fortsætter Nick Guadagnoli
Enkelt fortalt er et gravesystem en digital og tredimensionel tegning af et område, som der skal graves i. I gravemaskinen vises tegningen på en stor skærm, hvor maskinføreren også kan se skovlens position, hvor der skal graves og hvilke højder og hældninger, der skal holdes.
– Det bliver mere og mere almindeligt med tekniske funktioner, som automatiseres, og som den førende producent af tiltrotatorer er det naturligt for os at bidrage med vores teknologi til at øge rentabiliteten yderligere, siger Fredrik Jonsson, udviklingschef hos Engcon Group.
Med auto tilt vil maskinstyringen kunne håndtere tiltfunktionen på tiltrotatoren automatisk. For at opnå maksimal sikkerhed kan føreren efter behov tage kontrollen over maskinstyringen igen og styre tiltrotatoren manuelt.
Se filmen om iXE CoPilot og Engcon her:
Tekniske forudsætninger for autotilt af Engcons tiltrotator:
Tiltrotatormodeller EC209, EC214, EC219, EC226 & EC30 med ePS*
Styresystem DC2
Gravesystem Leica iXE2 og iXE3 + iXE CoPilot-software
Opfylder sikkerhedskravene i EN 13849-1:2016
* engcon Positioning System er ekstraudstyr til Engcons tiltrotatorer, der kan vælges fra fabrikken eller eftermonteres
Engcon lancerer ny tiltrotator til gravemaskiner på op til 33 tons

Engcon fortsætter med at satse stort på produktudvikling. Engcon lancerer nu EC233, en helt ny tiltrotator til gravemaskiner på op til 33 tons. EC233 er en såkaldt generation-2-model, hvilket betyder, at den er bygget i henhold til den nyeste teknologi.
Engcons nye tiltrotator EC233 bygger på Gen II, Engcons nyeste generation af tiltrotatorer. Den har bl.a. centralsmøringssystem for nem vedligeholdelse, 45 graders tiltvinkel, som giver optimal adgang og fleksibilitet, en robust konstruktion med støbt ramme samt kraftige tiltaksler og bøsninger med større anlægsflade, der giver længere levetid. Fredrik Jonsson, udviklingschef hos Engcon, siger, at det ikke stopper der og fremhæver en række yderligere fordele:
– EC233 er allerede som standard forberedt til ePS, engcon Positioning System, hvilket betyder, at EC233 kan synkroniseres med forskellige maskinstyringssystemer for maksimal effektivitet. Den er også som standard udstyret med tiltcylindre, der har slangebrudsventiler og Q-Safe-hurtigskift som standard for at give maksimal sikkerhed, siger Fredrik Jonsson og fortsætter:
– Dette bliver ganske enkelt Engcons kraftigste tiltrotator med den nyeste teknologi, og vi har stor tillid til modellen, fordi den er blevet grundigt testet på store maskiner i løbet af vinteren 2016/2017.
EC233 vil blive afsløret på den svenske messe Maskin Expo den 18.-20. maj, og i efteråret begynder de første EC233 at rulle ud. Serieproduktionen forventes at starte til årsskiftet 2017/2018.
PON – Perfekt arbejdsdag med Cat M318F gravemaskine

Solen skinner. Ingen vind. 3 graders varme. Det er en god dag. Ikke mindst for Jesper Kragelund, der arbejder som maskinfører hos Kristian Rytter A/S.
– En god dag for mig er, når solen skinner og maskinen bare kører, griner Jesper Kragelund. Og begge dele er åbenlyst tilstede denne frostklare vinterdag i februar.
Gravemaskine og lastbil arbejder sammen
– Der er vel omkring 1000 køreplader i alt, så der går da nogle dage endnu, inden vi er færdige, siger Jesper Kragelund.
Han sidder i førerhuset på sin Cat M318F gravemaskine. Han løfter kørepladerne op, vender dem rundt og renser dem med skovlen. Rensningen af pladerne foregår hurtigt, effektivt og med den største omhu. Det ser let ud, men det kræver erfaring og et særligt samarbejde mellem fører og maskine. Jesper Kragelund kan sit kram.
– Pladerne er glatte på grund af frosten og sådan noget blåler her, det bider sig fast på pladerne, lyder det fra Jesper Kragelund.
Selv om frost og ler gør arbejdet mere besværligt, ser man det ikke på Jesper Kragelund. Den 53 årige maskinfører er specialist i køreplader og flytter rundt på dem og gør dem rene, som om det var den mest naturlige ting i verden.
Joystik-styring et klart plus
Styring med joystikket fremhæver Jesper Kragelund som en ekstra god egenskab ved maskinen.
Kørekontrol i joystikket fungerer rigtig godt
– Kørekontrollen i joystikket, når du retter noget af, det er godt. Jeg kan styre hjulene i joystikket, i stedet for at man skal holde fast i rattet, når jeg kører og laver et eller andet. Der er heller ikke ret meget larm i kabinen, så i bund og grund er det en god maskine, siger Jesper Kragelund.
Cat M318F gravemaskine som firmavogn
Maskinen er meget alsidig og kan bruges til andet end bare rensning af køreplader. Naturligvis også til almindeligt gravearbejde, men den er også velegnet som transportmiddel…
– Den kører jo op til 40 km/t, så når jeg arbejder tæt på, der hvor jeg bor, så bruger jeg den også til at køre til og fra arbejde, lyder det fra Jesper Kragelund.
PON CAT – Holmen Anlæg holder maskiner og medarbejdere i topform
Firmaet råder over flere Cat maskiner. Senest er en ny Cat 301.7D minigraver stødt til. Og det er der ifølge medindehaver Peter Jørgensen flere grunde til.
– Vi har flere Cat maskiner i forvejen, som vi er glade for. Cat er et stærkt brand med et godt ry og høj kvalitet, og der er en god signalværdi i disse maskiner. Det giver også en stor tryghed at vide, at det er et mærke, som også er på markedet i fremtiden og ikke er ude igen om få år. Vi vil også gerne begrænse os til få mærker, fordi maskinførerne så bliver vant til og dygtigere til at betjene maskinerne. Og så er det betryggende, at det er den samme montør, I sender hver gang. Ham er vi glade for, siger Peter Jørgensen.
Høj faglighed er vigtig
Kvalitet er et nøgleord for Peter Jørgensen. Ikke bare når det gælder maskinerne, men mindst lige så meget når det handler om medarbejdernes kvalifikationer. Når firmaet har lovet en kunde en flot terrasse, så får kunden en flot terrasse. Man holder det, man lover, og det lader sig kun gøre med dygtige medarbejdere.
– Vi sørger for både at uddanne og efteruddanne vores medarbejdere. Vi har altid 4-6 anlægsgartnerelever, og en række af vores faste medarbejdere bliver løbende opkvalificeret. Fx skal en af vores ansatte i gang med en rørlæggeruddannelse, og vi har i øjeblikket også en elev, som har kvalificeret sig til DM i Skills. Uddannelse og opkvalificering betyder for os, at vi kan holde en høj faglig standard, så vi altid kan se kunderne i øjnene, når vi er færdige med en opgave, siger Peter Jørgensen.
Nyt forretningsområde
Peter Jørgensen er også selv et levende bevis på, at firmaet satser på uddannelse. Vi møder ham på AMU-Center Nordjylland, hvor han hele vinteren deltager i uddannelsen til kloakmester. Et strategisk valg, som han forventer, vil sikre firmaets udvikling i fremtiden.
– Vi ønsker at udvikle virksomheden på selve kloakdelen. Det gør vi, fordi vi så forventer, at vi kan komme tidligere ind i projektfasen. Som det er nu, kommer vi ind som de sidste håndværkere. Så er tidsplanen måske overskredet og budgetterne næsten brugt. Det presser os, fordi vi jo gerne vil levere et ordentligt stykke arbejde. Vi bliver nemt klemt, fordi der er mange, der gerne ville lægge vores fliser eller plante vores hæk, men som kloakmester kan vi sige til kunden, at vi ikke bare kan stå for kloakering og sokkel, men også for etablering af have og indkørsler, siger Peter Jørgensen.
Stigende krav til kvalitet
Kundernes krav til faglighed og specialisering er stigende. Og også det visuelle indtryk betyder meget for kundens oplevelse af det udførte arbejde. En undersøgelse, som Aalborg kommune har foretaget, viser, at mange vægter reetablering rigtig højt. Det skal se ordentligt ud, når entreprenøren har forladt stedet, efter fx at have nedgravet nye kloakrør.
– Vi kan konstatere, at kundernes ønsker ændrer sig. De vil have kvalitet for pengene, og det skal se godt og pænt ud. Det kan ikke nytte, at vi efterlader stabilgrus i kundens postkasse eller fliserne ligger hulter til bulter. Og det kræver dygtige medarbejdere og stærkt materiel, siger Peter Jørgensen.
engcon – Sikkert låsesystem til hurtigskift på gravemaskiner får unik certificering
- er efter et omfattende certificeringsarbejde blevet godkendt af SP Sveriges Tekniske Forskningsinstitut, et certificeringsorgan svarende til det tyske TÜV og andre.
Det er den Engcon Group-ejede virksomhed Microprop, der står bag låsesystemet QSC. Et system, der standardiserer betjeningen af gravemaskinens skovl eller redskab, uafhængigt af gravemaskinens mærke eller typen af hurtigskift. En operation, der i dag varierer afhængigt af maskinens og hurtigskiftets fabrikat og dermed øger risikoen for håndteringsfejl. Certificeringsarbejdet for QSC-låsesystemet er udført i tæt samarbejde med SP Sveriges Tekniske Forskningsinstitut.
– Det arbejde, der er blevet gennemført, er et godt eksempel på, hvordan man har folk i virksomheden, der er oprigtigt interesseret i udviklingen af sikkerhedskritiske styresystemer, siger Johan Hedberg, chef for Automationsgruppen hos SP Elektronik.
Rent teknisk kan man sige, at certifikatet, som består af både et PL-certifikat i henhold til sikkerhedsstandarden EN ISO 13849-1:2016 og en EF-typegodkendelse, betyder, at QSC i skrivende stund er det eneste låsesystem, der har denne overbevisende tredjepartsgodkendelse.
– Vi er meget stolte over denne unikke certificering. Det føles fantastisk, at et selskab, der er placeret i Umeå, kan skabe unikke innovationer og desuden demonstrere fremragende resultater. Denne certificering er endnu et bevis på, at vi er gode til det, vi gør, siger Roberth Jonsson, produkt- og forretningsudviklingschef hos Microprop.
Engcon lancerer tiltrotator i miniaturemodel
Det professionelt udformede modelsæt består af en EC219 tiltrotator, en graveskovl, en planerskovl, en planeringsbjælke og pallegafler. Ligesom i den virkelige verden har miniature tiltrotatoren en tilt- og rotérmekanisme, der fungerer. Med samme detaljeringsgrad er redskaberne designet til at kunne fastgøres på tiltrotatoren, som kan monteres direkte på en gravemaskinemodel.
Modellerne er fremstillet udelukkende til Engcon af GEM (Gaz Evans Models).
Modelleringsprocessen starter ved at konvertere et digitalt billede af maskinen til en 3D-printerfil, og ud fra dette fremstilles en plastprototype ved hjælp af 3D-printteknologi. Denne prototype sendes derefter til SMTS, en af Storbritanniens førende producenter af trykstøbte modeller, hvor den støbes i hvidt metal af høj kvalitet.
SMTS leverer de trykstøbte modeller til GEM i samlesæt. Hver model af EC219-tiltrotatoren består af 19 metaldele plus små plastikrør, der udgør slanger og koblinger. Enkelte modeller bygges i hånden af Gaz Evans og hans kollega, Dr. Lucind Warner. Små specialfremstillede typeskilte med Engcons logo påsættes som det sidste touch for at gøre modellen mere autentisk.
PON – Cat Hybrid gravemaskiner gør Københavns Kommune mere grøn
Miljøcentret har 4 år på bagen og dækker over et areal på cirka 100 hektar. Senest i 2025 skal kommunen være CO2 neutral. Miljøcentret har derfor anskaffet sig 3 Cat Hybrid gravemaskiner, og flere er på vej.
Reklamen holder, hvad den lover
Vi sidder i Miljøcentrets administrationsbygning, som i øvrigt er et nul-energihus og bygget i særlige miljøvenlige materialer og med solpaneler og solceller. På nogle grafiske oversigter forklarer miljøplanlægger Ann Birgitte Sørensen, hvordan det står til med gravemaskinernes bidrag til CO2 regnskabet.
- Pon Equipment stillede os i udsigt, at vi kunne forvente en besparelse på brændstoffet på omkring 20% ved at købe en hybrid maskine, og vi må konstatere, at det holder stik. Vi holder et vågent øje med forbruget af brændstof på den enkelte maskine, og vi kan se, at maskinerne bruger omkring 21 liter pr. time. Det er omkring 7-8 liter mindre end en ikke hybrid. Maskinerne kører cirka 1600 timer om året, og ganger du de sparede liter med prisen på brændstof, så bliver det til en rigtig stor besparelse på årsbasis, og samtidigt en stor reduktionen af CO2 belastningen, siger Ann Birgitte Sørensen.
Ved siden af Ann Birgitte Sørensen sidder formand Keld Hansen, og han supplerer: - Vi bruger også oversigterne til at vise maskinførerne, hvor meget de producerer, og hvor meget de holder stille. På den måde får vi en konstruktiv dialog om, hvordan vi kan tilrettelægge vores arbejde, så vi fx bliver bedre til at formindske den tomgangstid, som jo også kan være en belastning for miljøet.
CO2 neutral
Det jord, centret modtager, deponerer gravemaskinerne i en 12 meter dyb spuns. Lige nu modtager centret rigtig meget affald, som kommer fra metrobyggeriet.
- Vi er del af Københavns Kommune, og derfor skal vi være med til at løfte kommunens målsætning om at være CO2 neutral i 2025. Vi skal være fremme i skoene indenfor teknologi, så vores bidrag til miljøbelastningen bliver så lille som mulig. Da vi skulle anskaffe nye gravemaskiner, var det derfor også meget vigtigt for os, at vi fik nogle maskiner, som kunne være med til at reducere brændstofforbruget og dermed formindske udslippet af CO2, lyder det fra Ann Birgitte Sørensen, KMC.
Adfærdsændring
Maskinførerne har også deltaget i kurser, hvor de lærer at køre så miljørigtigt som muligt. Sammen med de månedlige oversigter har det gjort, at de er blevet mere bevidste om, hvordan de skal køre maskinerne.
- Ja, vi må sige, at vores maskinførere er blevet dygtigere. Før i tiden startede de altid maskinen op først, for derefter at gå ind til vores morgenmøde. Det sker ikke mere. Nu starter de først maskinerne, når de skal bruge dem. Maskinførerne er også mere forudseende. Fx er de blevet bedre til at køre med færre omdrejninger, hvis de vurderer, at der de næste to timer ikke bliver så travlt, fordi mængden af lastbiler, der kommer med jord, er mindre, siger Keld Hansen.
Ros til hydraulikken
Selv om hydraulikken ikke som sådan har noget med miljø og CO2 udledning at gøre, så mener Keld Hansen at den lige skal have et par ord med på vejen.
- Hydraulikken er virkelig behagelig at køre med. Den er nem at styre, og den reagerer hurtigt på det, man vil have maskinen til, lyder det fra Keld Hansen.
Pon Equipment – Vennelyst fejrer 60 års jubilæum med tre nye Cat gravemaskiner
"Den var den første Cat i Vennelyst. Jeg havde tidligere kørt Cat gummiged og var Cat-mand om en hals. Jeg fik omsider Jan-Iver og Hans Christiansen overtalt til at anskaffe en Cat gravemaskine, og det var som at komme i himlen. Den var stærkere og hurtigere, og alle knapper og håndtag sad lige der, hvor jeg skulle bruge dem.
Tre nye Cat 330F gravemaskiner
Siden har Torkil Jensen og Cat 325 tilbragt 14.000 timer i hinandens selskab, og der har aldrig været et skævt ord imellem dem. Der er heller ikke brugt en krone på reparationer i de 10 år. Tilfredsheden resulterer nu i, at Pon Equipment leverer tre nye Cat 330F gravemaskiner til Vennelyst – en af dem til Torkil Jensen.
- Det er en stor ordre, som glæder os overordentligt. Vi har gennem årene haft et positivt og konstruktivt samarbejde med Vennelyst. De er gode til at stille krav og definere deres behov, hvilket sætter os i stand til at rådgive om og levere relevante maskiner og løsninger, der gør Vennelyst mere produktiv og effektiv, siger salgs- og marketingdirektør, Michael Bahn Jørgensen, Pon Equipment.
- I den nye model 330F vil Torkil og hans kolleger opleve, at komforten er væsentligt forbedret. Siddekomfort og udsyn er optimeret, og støjgenerne er væsentligt reduceret. Brændstoføkonomien er også forbedret, blandt andet fordi hydrauliksystemet genbruger en større del af olien, der kommer retur fra funktionerne, siger produktspecialist Bo Mikkelsen, Pon Equipment.
Pon Equipment – Cat 335F Kompakt gravemaskine
Fx ved kloakering, anlæg, fjernvarme og vand i bymiljøet, hvor den minimale svingradius kommer til sin ret. I denne video sætter vi fokus på Cat 335F kompakt gravemaskinen.
Tilvalg for dozerblad.
Aktiv regenerering
5000 timers partikel filter service
Lavt brændstofforbrug
Lang levetid på undervogn
Højeste kvalitet på pinde/bøsninger
Høj gensalgsværdi
Tool Control
De-Luxe kabine, traditionel firkantet
Sikker og let adgang til servicepunkter
Høj Stabilitet
Stor fleksibilitet
Høj udnyttelse i hele graveområdet
Minimal svingradius både over bagende og foran graveudstyret
Mulighed for CGC
IHI gravemaskiner til hele gaden

Murerforretningen HSM har 10 mand ansat og har 45 år i branchen. Familievirksomheden drives i dag af Tage og Torben Høy, de udfører alt indenfor murerarbejde, anlægsarbejde, beton, facadepuds, underentrepriser m.v. De dækker et område der strækker sig fra det meste af Vest- og Midtjylland.
"Jeg har hørt rigtig meget godt om IHI minigravere fra andre, så da vores gamle trængte til en udskiftning, tog vi fat i Julius fra Brdr. Holst Sørensen. Vi fik en minigraver på demo til et konkret projekt vi havde i gang og blev bekræftet i, at det var maskinen for os. Min maskinfører er også meget begejstret for IHI. Vi lytter meget til folks erfaringer med maskiner og mærker, vores gamle mærke tabte på flere parametre" fortæller Tage Høy - HSM.
Længere nede af gaden holder Klittens VVS til, der drives af Allan Fjord Olesen. Virksomheden har 4 ansatte og 30 års brancheerfaring. Der arbejdes med alt traditionelt VVS, men også jordvarme har fået en plads på hylden i firmaet. Igennem 10 år har der kørt IHI minigraver til alle projekterne, nu er der kommet en ny til.
"IHI kører bare uden problemer, min gamle maskine igennem 5 år har aldrig haft noget vrøvl, jeg har slet ikke været i tvivl om det bare skulle være IHI igen. Når folk omkring en også anbefaler produktet til en, så bliver man bare bekræftet i ens overvejelser, IHI - det dur bare" Fortæller en smilende Allan Fjord Olesen.
"Det er en passende størrelse maskine til vores behov, nem at
transportere rundt, god rummelig kabine, nem betjening og de kører
bare godt" udtaler de 2 nye minigraver ejere samstemmende.
Speciel levering
Det er ikke hver dag man får en henvendelse fra to nabo
virksomheder. Det var Julius Bjerg der har været ude og demonstrere
begge maskiner til HSM og Klittens VVS, så det var nærliggende, at
overleveringen også var af ham. Julius bor også privat i området,
så for ham var det også en speciel overlevering.
Godt fat i markedet
"Vi har i dag leveret 2 stk IHI 19 VXT maskiner, der vejer 1900
kg. Vi oplever en stor efterspørgsel på minigraverne i forskellige
størrelser og tilpasser maskinerne efter behov. Der var forskellige
ønsker til seneste leverede, den ene har fået monteret
Tiltman og generelt tilpasser vi maskiner efter ønsker og behov. Vi
har fået godt fat i markedet for minigravere med IHI og vi
medbringer forskellige modeller til Agromek, hvor vi viser hele
vores produktprogram frem på stand C2550" afslutter Lars Vad fra
Brdr. Holst Sørensen A/S.
IHI har kvalitets minigravere i størrelserne fra 900 kg op til 8 tons. Der tilbydes både traditionelle og Zero-Tail modeller. IHI var den første nogensinde der i 1994 producerede den første Zero-tail, som har revolutioneret branchen.