Kranudlejning

Kranudlejning – Styrk din byggeprojekt med ekspertise

Krandudlejning er en vigtig service i bygge- og anlægsindustrien samt i andre sektorer, hvor løftning af tunge materialer er nødvendigt. Denne service giver virksomheder og entreprenører adgang til en bred vifte af kraner. Og det uden behovet for at investere i og vedligeholde deres egne maskiner.

Ved at leje en kran kan virksomheder nyde godt af den nyeste teknologi og ekspertise fra kranudlejningsfirmaer, hvilket sikrer effektivitet og sikkerhed på byggepladsen.

Leverandører af Kranudlejning:

BMS A/S

Sofiendalsvej 94A 1. sal
9200 Aalborg sv
Tlf.: +45 7242 0200
E-mail: mail@bms.dk

www.bms.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Fyns Kran Udstyr A/S

Brændekildevej 37
5250 Odense SV
Tlf.: +45 70152015
E-mail: fku@fku.dk

www.fyns-kran.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Konecranes A/S

Baldersbuen 37
Hedehusene 2640
Tlf.: +45 7022 3637
E-mail: hedehusene.dk@konecranes.com

www.konecranes.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordic Crane A/S

Egeskovvej 14,
3490 Kvistgård
Tlf.: 53 53 65 65
E-mail: mail@kran-kompagniet.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Palfinger Danmark AS

Stensgårdsvej 21M
5500 Middelfart
Tlf.: +45 7010 8010
E-mail: info@palfinger.dk

www.palfinger.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Skaks A/S

Kometvej 35
6230 Rødekro
Tlf.: Jylland/Fyn 74 69 38 88
Tlf.: Sjæland 44 22 44 21
E-mail: lsj@skaks.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Kranudlejning:

Kranudlejningsvirksomheder tilbyder normalt forskellige typer kraner, herunder mobilkraner, tårnkraner og teleskopkraner, for at imødekomme forskellige løftebehov og arbejdsmiljøer. Disse kraner kommer ofte med erfarne operatører, der sikrer, at løfteoperationerne udføres sikkert og effektivt i overensstemmelse med gældende sikkerhedsstandarder og lovgivning.

Kranudlejning giver også virksomheder fleksibilitet, da de kan leje kraner efter behov og i den nødvendige størrelse og kapacitet til specifikke projekter. Dette reducerer omkostningerne og forbedrer projektets lønsomhed. Netop ved at undgå unødvendige investeringer i kraner, der kun ville være i brug i kort tid.

Desuden frigør krandudlejning virksomhedens kapital

Som ellers ville være bundet i maskinparken, hvilket giver mulighed for at investere i andre områder af virksomheden. En anden fordel ved krandudlejning er den hurtige tilgængelighed af kraner, hvilket kan være afgørende for at imødekomme stramme tidsplaner og deadlines på byggepladsen.

Samlet set er krand-udlejning en værdifuld ressource for bygge- og anlægsvirksomheder såvel som for andre industrier, der kræver løftning af tunge materialer.

Det giver dem adgang til avancerede løsninger, ekspertise og fleksibilitet uden de økonomiske og operationelle forpligtelser, der følger med ejerskab af kraner. Kranudlejning tilbydes primært at virksomheder som har specialiseret sig i udlejning af mobilt materiel. Kran-udlejning omhandler af udlejning af forskellige krantyper, herunder mobilkraner, autokraner, svingkraner m.fl. Kranudlejning vælges, da de færreste har brug for en kran som en fast ydelse.

Krankalkulator – Hvilken kran skal du vælge? - Formler, formelsamling og teknisk viden


Ny Normas-afdeling med kraner til Vestdanmark




Placering i Hedensted bringer Danmarks førende kranudlejer tættere på kunderne i Jylland og på Fyn

Kranfirmaet Normas A/S med hovedafdeling i Greve syd for København er nu også på plads i Jylland. Virksomheden er markedsledende i udlejning af byggekraner i Danmark, og det foregår nu også fra Hjulmagervej i den nordlige ende af Hedensted. Med en udlejningsflåde på godt 150 kraner er Normas A/S Danmarks førende kranudlejer.

Leverandører af vægsvingskraner

Denne position blev yderligere styrket, da firmaet for to år siden overtog udlejningsfirmaet Ajos’ kranafdeling, og antallet af udlejningskraner dermed voksede med 50 procent. Foruden godt et halvt hundrede byggekraner, overtog Normas også medarbejderstaben hos Ajos og tog hul på planlægningen af en afdeling også i Jylland.

På plads i Hedensted

”Den har vi nu i Hedensted. Efter at vi overtog kranafdelingen fra Ajos, fik vi kortvarigt mulighed for at disponere over nogle arealer i Vejle, hvorefter vi måtte flytte tingene rundt til forskellige lokationer. Det skal vi ikke længere, efter at vi købte en grund på godt 10.000 kvadratmeter i Hedensted. Her har vi nu opført en lagerhal og kontorfaciliteter”, fortællere Normas A/S’ administrerende direktør, Hans Holm.

I det daglige styrer servicechef Carsten Vad aktiviteterne i Hedensted-afdelingen, hvor han aktuelt har seks medarbejdere.

”Mandskabet vil primært servicere vores kunder i Danmark Vest. Hedensted ligger rigtig godt i forhold til både Jylland og Fyn, og på Sjælland har vi jo hovedafdelingen i Greve”, siger Hans Holm. Totalt har Normas A/S omkring 30 medarbejdere.

Gæster på besøg

Forleden var der besøg i kranfirmaet på Hjulmagervej. De to gæster kom ikke for at leje kraner, men for at byde Normas A/S velkommen. Det var nemlig Hedensteds borgmester, Ole Vind, og Hedensteds erhvervschef, Carsten Steffensen.

”Vi er altid glade for at få nye virksomheder til kommunen. Det er jo ensbetydende med flere arbejdspladser, og nye virksomheder trækker flere virksomheder med sig. Jeg tror, at Normas vil være med til at sætte Hedensted på landkortet. De store kraner er jo imponerende og voldsomt grej, og jeg er sikker på, at det vil blive bemærket, at de store kraner til byggepladserne nu kommer fra Hedensted”, siger borgmester Ole Vind.

Normas A/S er del af JMM Group, som tillige består af maskinfirmaerne Johs. Møllers Maskiner A/S og Stemas A/S. Johs. Møllers Maskiner er dansk importør af Liebherr entreprenørmaskiner, og hos Normas er det også hovedsageligt kraner fra Liebherr, det gælder. Normas tager sig både af udlejning og service. Stemas importerer og forhandler maskiner fra Wacker Neuson og Weidemann samt generatorer og lystårne fra Himoinsa.


Dansk kran-succes bliver en del af Nordic Crane




-Vi har haft 10 rigtig gode år med masser af succes, men skal vi vokse og kunne byde ind på de helt store opgaver i Danmark, skal vi have en større volumen. Derfor er en fusion med Nordens største kranvirksomhed optimalt for os. Vi glæder os til at udvikle os sammen med Nordic Crane og til at kunne tage en større markedsandel af det danske marked og fremover løfte flere opgaver, også for de helt store spillere i den danske byggebranche,” siger Morten Eriksen, medejer af Kran-Kompagniet AS.

Den danske virksomhed Kran-Kompagniet AS bliver den 21. juni en del af Nordic Crane efter at have solgt 70 % af forretningen til et af Skandinaviens førende kranselskaber. Det betyder, at Nordic Crane og herunder Kran-Kompagniet fremover bliver totalleverandør af alle typer af kranløft i Danmark, Sverige og Norge.

For mere end ti år siden blev brødrene Morten Eriksen og Mikkel Eriksen enige med deres gode kammerat Casper Petersen om at forfølge drømmen om at starte egen mobilkranvirksomhed. Det blev startskuddet til Kran-Kompagniet, der siden er vokset fra iværksættervirksomhed til ISO-certificeret selskab. Nu sælger de 70 % af virksomheden til Nordens største kranselskab, Nordic Crane, for sammen at blive førende i Danmark.

For Nordic Crane bliver fusionen det første skridt ind på dansk marked. Virksomheden blev etableret i Norge og er i dag førende inden for mobilkraner, lastbilkraner og transporttjenester med over 300 maskiner i Norge og Sverige. Med køb af 70 % af Kran-Kompagniet bliver Nordic Crane byggebranchens Skandinaviske ledestjerne, og som en kombineret enhed kan de to kranselskaber fremover byde sig til som en seriøs udfordrer til de allerstørste aktører på det danske byggemarked.

– Kran-Kompagniet er en solid virksomhed, der er veletableret i Danmark. Vi har længe ledt efter en samarbejdspartner i Danmark, og i Kran-Kompagniet har vi fundet et godt match. Vi ser nu frem til det danske eventyr, der venter derude,” siger Morten Heli-Hansen, direktør i Nordic Crane.

– Aftalen markerer en milepæl, da Nordic Crane nu er repræsenteret i hele Skandinavien,” siger Pål Kynningsrud, administrerende direktør i Kynningsrud-koncernen, som ejer Nordic Crane.

Købsaftalen træder i kraft fra den 23. juni 2022. Kran-Kompagniet vil fremover indgå under Nordic Crane, men vil fortsat være under ledelse af Casper Petersen, Morten Eriksen og Mikkel Eriksen i de danske afdelinger på Sjælland og Jylland.


BMS investerer 1 mia. i nye kraner ovenpå rekordregnskab




RESUME: Trods situationen i Ukraine, der for tiden koster den internationalt orienterede nordjyske krankoncern mange penge, er optimismen alligevel stor på længere sigt. En af verdens største kraner er netop bestilt, og der skal allerede i år ansættes mange nye medarbejdere i BMS Heavy Cranes

Verdens 6. største og Europas 3. største kranselskab*, BMS Koncernen med base i Aalborg, har netop afleveret regnskabet for 2021. Det hidtil bedste med et resultat på 261 mio. kr. efter skat på baggrund af en omsætning på 2,8 mia. kr. De tilsvarende tal var i 2020 på henholdsvis 209 mio. og 2,1 mia. kr.

”2021-resultatet kan kun betegnes som meget tilfredsstillende særligt med baggrund i corona-udfordringerne, som vi nu forhåbentligt er ved at lægge bag os. På den baggrund har vi også en forventning om at kunne fortsætte den kontrollerede vækst i de kommende år. Situationen omkring Ukraine skaber dog risiko for afmatning specielt indenfor byggeriet,” vurderer koncerndirektør Jens Enggaard. Han fortæller, at der frem til 2024 er afsat 1 mia. kr. til indkøb af endnu mere moderne og energivenligt materiel, primært kraner til bl.a. support af en travl vindindustri. Et forretningsområde, der ventes endnu mere tryk på netop som følge af Ukraine-situationen og Vestens behov for at mindske den russiske olie- og gasafhængighed.

Antallet af fuldtidsansatte i koncernen steg i 2021 fra 1018 til 1144 – i et år hvor virksomheden samtidig investerede for ca. 600 mio. kr. I de kommende år er mindst et eksemplar af en af verdens største kraner desuden på vej til BMS Heavy Cranes.

Global forretning vokser mest

BMS-koncernens kran-aktiviteter deles mellem to sideordnede driftsselskaber. Udlejnings- og servicevirksomheden, BMS Group, der primært opererer i Skandinavien og bl.a. ses på mange danske byggepladser, og BMS Heavy Cranes, den projektorienterede organisation, der byder ind på løsning af nogle af verdens største logistik- og løfteopgaver globalt: Først og fremmest til vindsektoren både on- og offshore. Men også på enorme løfteopgaver med tilknytning til bl.a. olie- og gasboringer samt minedrift og andre industrier.

Begge forretningsområder er i vækst med BMS Heavy Cranes som den mest ekspanderende de senere år. BMS Heavy Cranes overhalede således i 2021 BMS Group omsætningsmæssigt og er vokset i omsætning fra 1,2 til 1,8 mia. kr. og fra ca. 450 op til ca. 550 fuldtidsbeskæftigede i perioden. Hos BMS Heavy Cranes arbejdes der efter en plan om at skulle nyansætte mange medarbejdere i løbet af 2022. Det sker såvel indenfor den faglærte gruppe – on site - af eksempelvis kranførere, sitemanagers, sikkerhedsfolk og riggers. Og samtidig til BMS Heavy Cranes´ hovedkontor i Nørresundby med bl.a. ingeniører, jurister, økonomer og andet kontorpersonale.

Yderligere ca. 1000 mennesker er samtidig beskæftiget globalt med BMS Heavy Cranes opgaver hos underleverandører. BMS Heavy Cranes opererer for nuværende på fem kontinenter med ca. 20 datterselskaber og indtil flere joint ventures.

Den skandinaviske gren i koncernen, BMS Group, har ligeledes på sit kerneområde – udleje af kraner med mandskab - i både Danmark, Sverige og særligt Norge oplevet et højt aktivitetsniveau og en 10 procents omsætningsfremgang. Dette fremstår dog i regnskabet lidt misvisende og i underkanten, idet de norske aktiviteter af regnskabstekniske årsager ikke længere fremgår af årsregnskabet i 2021-udgaven. Det skyldes, at BMS Koncernen i årets løb har fusioneret sit hidtil 100 pct ejede norske selskab ”Kranringen” ind i et større selskab, Crane Norway, som BMS Group nu i stedet ejer sammen med familien Stangeland fra Stavanger, med en halvpart til hver.

Crane Norway omsatte i 2021 for 900 mio. NOK med et resultat før skat på 90 mio NOK – og 350 ansatte. Det er imidlertid alene BMS Group’s andel af resultatet, der indgår i koncernens årsregnskab 2021.

På baggrund af væksten i medarbejdere i BMS Heavy Cranes flyttede BMS Groups administration af pladsmæssige årsager i løbet af 2021 til en nyindrettet adresse i Aalborgs sydvestlige del. BMS Heavy Cranes har nu sit eget domicil i Nørresundby.

Større og grønnere kraner

Hos BMS Heavy Cranes uddyber CEO Morten Kammer nyheden om, at man hos den hollandske kranproducent Huisman har bestilt foreløbig et eksemplar af en af verdens absolut største kraner ”3000mt Ringer Crane” til levering i løbet af 2023. Med option på levering af yderligere et eksemplar:

”Vi har store forventninger og også allerede de første opgaver på plads til den nye kran med en løftekapacitet på 1500 tons og en højde på op til 225 meter. Det er BMS Koncernens klart største enkelt investering til dato. Verdens vindmøller bliver stadig større, og det har de største af kranerne, der skal rejse dem, også behov for at blive,” som Morten Kammer siger.

3000mt Ringer-kranen bliver i øvrigt elektrisk og ikke dieseldrevet, hvilket spiller godt ind i visionen om, at BMS Heavy Cranes ikke alene skal fortsætte med at assistere en grøn. BMS skal også selv som samarbejdspartner i fremtiden levere sine kunder noget af verdens mest energi- og klimavenlige kranservice.

Ukraine koster direkte og indirekte

Tilbage til det netop afsluttede 2021-koncernregnskab og BMS Heavy Cranes andel, så glæder Morten Kammer sig i øvrigt over, hvor særligt godt det i 2021 er gået mange steder i verden, men specielt i Norge, Australien og Fjernøsten. Ligesom der er specielt store forventninger i de kommende år til markederne i bl.a. USA, Afrika, England og Finland.

”Omvendt er konkurrencen også øget og indtjeningsmulighederne mindsket bl.a. pga. af de voldsomt stigende fragtrater og brændselsomkostninger samt forsyningskæderne i det hele taget. Vi var netop i 2020 startet op i og havde store forventninger til Ukraine, hvor vores aktiviteter nu midlertidigt er sat helt i stå på grund af Ruslands invasion. Vi kan allerede nu se, at situationen, vil koste betydeligt på bundlinjen i 2022, også fordi vi har valgt at bibeholde ca. 25 medarbejdere i Ukraine,” forklarer Morten Kammer.

Trods inflation og prisstigninger noteres det samtidig, at BMS Heavy Cranes kontraktligt allerede er bundet prismæssigt af aftaler med sine største kunder i 2022 og et stykke ind i 2023.

Illustration 1: BMS’ koncerndirektør samt direktøren for BMS Heavy Cranes, Jens Enggaard (t.v.) og Morten Kammer.

Illustration 2: BMS Heavy Cranes nye 3000mt Ringer-kran, som den kommer til at se ud, når den modtages i 2023.*Ifølge IC50-toplisten. Tjek evt. side 18 og 19 på dette link



Cookie-indstillinger