Skum

Skum er mange ting og anvendes til mange produkter. Vi kender bl.a. skum fra puder og madrasser, hvor det gerne er PU-skum (polyurethan skum) der anvendes. Af andre typer af skum kan nævnes HR-skum (højelastisk polyurethan skum), CMHR-skum og visco elastisk PU-skum.

Leverandører af og viden om Skum:


AAG Aalborg Gummivarefabrik A/S

Sundsholmen 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 98 15 80 22
E-mail: info@aag.world

web

Kompetencer: Teknisk gummi, gummidug og plader, pakninger, måtter, profiler og tætningslister, vibrationsdæmpning, plast og skum, støbte emner, gulve og underlag, staldprodukter, lim og klæb, afskærmning, beskyttelse, vulkanisering, fendere, industrislanger

Læs mere om AAG | Aalborg Gummivarefabrik A/S


Dan-Iso A/S

dan-iso

Løgstørvej 146
Haubro
9600 Aars
Telf.: 98 66 40 03
E-mail: mail@dan-iso.dk

www.dan-iso.dk

kompetencer: Rørophæng, CNC-Fræsning i plastik, Blokskum, MontageskumBøjninger, Dobbeltrør, Isocyanat & Polyol, Ophængsskåle, Rørskåle, Skåle med mineraluld, Skåle med skumindlæg, Specieludskæringer, isolerede rørbæringer, Rør isolering, CNC-Fræsning i PUR og plast , Udstillingsmodeller i skum, støbe plugs, Støbning i pur

Læs mere om Dan-Iso A/S


RG Rom Gummi A/S

Jupitervej 26-30
7620 Lemvig
Tlf.: 97 82 20 33

web

Kompetencer: Gummi, Teknisk Gummi, Bælge, Valser, Gribere, Manchetter, Kompensatorer, Sugekopper, Sugemåtter, Plastemner, OEM-komponenter, Sliddele, Indvendig/udvendig, Fladpakninger, Formstøbt Pakninger, O-Ringe, Opbygget Pakninger, Lugepakninger, Membraner, Pakningssnor, Profiler, Tætningslister (Butyl), Vibrationsdæmpning, Dæmpere, EPDM gummi, Cellegummi, Moosgummi, Neopren, NR/SBR, Naturgummi, Nitril, Silikone, Svampegummi, PUR og PVC, Fendere, Teknisk Plast, PE-HD, POM, Teflon (PTFE), Nylon (PA), Bændelgardiner, Gummimåtter, Lime, Polyuretanbelægninger, Formstøbning, Formstøbt gummi

Læs mere om RG Rom Gummi A/S


ReinhardOil.dk ApS

Helleruplund Alle 8
2900 Hellerup
Tlf.: 70 26 70 07
E-Mail: mail@reinhardoil.dk

www.reinhardoil.dk

Kompetencer: Smøremidler, smøreolier, smørefedt, RTV sealants, Silkone-olier og - skumdæmpere

Agenturer: North Sea Lubricants, Sunoco,  ProLube, Jet-Lube, Matrix, ProSil, Momentive, ACE Silicones Europe & QSIL / CHT Silicones, Food-Grade

Læs mere om ReinhardOil.dk ApS


Mere viden om skum:

Skum kan både have almindelig anvendelse rettet mod forbrugere, ligesom skum kan have teknisk anvendelse, som tætning, stødabsorberende og flere andre funktioner.


BASF A/S – Total stilhed i Guggenheim-museet med BASF Basotec-skum




Kunstværket, der er udtænkt af Doug Wheeler, realiseret af Guggenheim-museet og sponsoreret af BASF Corporation, manipulerer lyd, lys og rum i et "næsten lyddødt kammer", der er skabt til at undertrykke alle omgivende lyde med undtagelse af de dybeste

Installationen gør delvist brug af den lyddæmpende teknologi, der normalt anvendes til eksperimenter og test i lydteknologiens verden. Rummets belysning og udformning er også designet til at fremkalde et optisk indtryk af uendelighed. Wheeler sammenligner det visuelle og akustiske indtryk af Synthetic Desert III med sin egen oplevelse i ørkenen i det nordlige Arizona, hvor næsten lydløse forhold har stor indflydelse på den visuelle opfattelse af afstand.

"Stilhed, som vi kender den, måles til 30 dB, og Wheelers næsten lyddøde kammer ligger i området 10-15 dB – så stille, at det er muligt at høre sit eget hjerte slå," siger Doyle Robertson, som er BASFs ekspert i melaminskum i Nordamerika.

Udstillingens lyddøde egenskaber frembringes delvist ved hjælp af et produkt ved navn Basotect®, et fleksibelt, åbencellet melaminskum med stærke lydabsorberende egenskaber. Basotect bruges i mange bygninger og industriapplikationer såsom elevatorkabiner i New Yorks skyskrabere, hvor det isolerer mod støjen fra nogle af de hurtigste elevatorer (op til 37 km/t) i Nordamerika


Første danske murstenshus er blevet efterisoleret på facaden med PIR-skum




Familien Høgh Skovlunde har i flere år kæmpet med at få indetemperaturen op over 20 grader i deres murstensvilla. Termografiske billeder viste, at sokkelen og ydervæggene var de store varmesyndere. Udover en højere indetemperatur var det vigtigt for familien at fastholde huset æstetiske ydre, og derfor valgte de en ny type facadeisolering fra Briiso med PIR-skum udviklet af Bayer MaterialScience.

Familien Høgh Skovlunde og deres to børn fra Nordsjælland var blevet trætte af, at det var umuligt at få indetemperaturen i deres murstensvilla op over 20 grader. Derfor valgte de at få foretaget en energi gennemgang af deres bolig, der tydeligt viste, at varmen forsvandt ud af huset gennem sokkelen og ydervæggene.

Dernæst gik familien på jagt efter en isoleringsløsning, der udover at være isoleringsmæssig effektiv også var velegnet i forhold til at bevare boligens æstetiske murstensydre.

Valget faldt på leverandøren Briiso, der har gjort det til sit speciale at tilbyde efterisolering med PIR-materialet (polyurethan skum) kombineret med en udvendig skal af ægte mursten.

- Vi har udviklet et nyt facadeisoleringsprodukt, der gør det muligt at energirenovere murstensejendomme på en effektiv vis uden, at det går udover den arkitektoniske sjæl og originalitet på bygningen. Familien Høgh Skovlundes hus er det første i Danmark, hvor vi har brugt metoden, og vi tager gode erfaringer fra det projekt med os, fortæller Lars Andersen, der er direktør i Briiso, som kan efterisolere et almindeligt parcelhus inkl. mursten og arbejdsløn for mellem 150.000-200.000 kroner ex moms.   

I familien Høgh Skovlundes tilfælde er der blevet sat 200 mm. PIR-isolering på den gamle facade, hvor der ved brug af traditionelt isoleringsmateriale skulle være anvendt 300-350 mm. for at opnå samme effekt. 

PIR-skummet til facadeisoleringen er udviklet af Bayer MaterialScience. Briiso markedsfører produktet som mere end 50 % mere energieffektivt end traditionelle isoleringsmaterialer.

Jonas Ejlertsen, account manager, hos Bayer MaterialScience forklarer:

- PIR-skum er endnu ikke så udbredt i Danmark, men vi kan mærke, at det er ved at ændre sig. Materialets lave lambda værdi på 24,8 mW/mK kombineret med, at det er resistent overfor fugt og nemt at arbejde med - også i forhold til det arkitektoniske udtryk - gør, at PIR-skum bliver mere og mere efterspurgt i byggeriet.

Thomas Brønnum, der er faglig sekretær for PUR-sektionen under brancheorganisationen Plastindustrien, supplerer:

- I løbet af de seneste år er det gået rigtig stærkt med at få udbredt kendskabet til polyurethanisolering i form af fx PIR og PUR isoleringsplader. Flere helt almindelige danskere har fået øjnene op for, at polyurethanisolering er en energieffektiv og bæredygtig løsning i forhold til fx mineral uld. Det er uden tvivl med til at prikke lidt til den lidt konservative holdning, der hersker i byggeriet, hvor der er tendens til at vælge de samme materialer igen og igen.

Læs mere om PIR/PUR-isolering:

http://www.plast.dk/Sektioner/PUR/Teknikken-bag/PUR-skum-til-isolering/