Skruer

Skruer anvendes primært til at fastgøre/holde genstande sammen. Skruen har en kærv, der enten kan være lige eller med et mere specifikt antal fixpunkter. En skrue med 4 fixpunkter kaldes en stjerneskrue, en skrue med 6 kaldes en unbrakoskrue (torxskrue). De forskellige skrue-typer med deres individuelle kærvtyper har ligeldes hver deres type skruetrækker.

Leverandører af og viden om Skruer:


3K Værktøj A/S

Meteorvej 6
DK-8700 Horsens
Tlf.: 75 62 41 44
E-mail: info@3ktools.dk

web

Kompetencer: Personlige værnemidler, arbejdstøj, arbejdsbeklædning, værktøj, olie og kemi, tekniske artikler, personligt udstyr, måleværktøj, svejseudstyr, skærende værktøj, befæstigelse

Læs mere om 3K Værktøj A/S


BC Technic ApS

BC-Technic

Brundevej 9
6230 Rødekro
Tlf.: +45 2943 8015
E-mail: sales@bctechnic.dk

www.bctechnic.dk

Kompetencer:  Ankre, Befæstigelse, Bolte, Gevindstænger, Møtrikker, Rustfrie skruer, Skiver, Skruer

Læs mere om BC Technic ApS


Milton Megatherm A/S

Formervangen 14-16
2600 Glostrup
Tlf.: 46 97 00 00
E-mail: info@miltonmegatherm.dk

web

Kompetencer: Varmepumper, Luft til vand varmepumper, Gaskedler, Oliekedler, Bufferbeholdere, Elektriske kedler, Gulvvarme, Lavtemperatur, radiatorer, konvektorer, Varmtvandsbeholdere og vekslere, Strålevarme, Kondenserende kedler, Oliebrændere, Gasbrændere, Vandbehandling, Udsyring, Kalkspaltere, Vandfiltre, Tilbehør, Arimex rør og fittings

Læs mere om Milton Megatherm A/S


NOS A/S

Overholm 7, Hatting
8700 Horsens
Tlf.: 7669 7070
E-mail: sales@nos-as.dk

www.nos-as.dk

Kompetencer: Løfteudstyr, løftegrej, surringer, stålwirer & tilbehør, løftekæder og tilbehør, sjækler og vantskruer, øjebolte og svirvler, tovværk og tilbehør, løftebånd, rundsling, kædetaljer, spil, løfteklør, magneter, hydrauliske donkrafte og tilbehør, pallegafler og løfteåg, faldsikringsudstyr, dynamometre og vandsække, ankre, ankerkæder og tilbehør, kabellægningsudstyr, sikkerheds og beskyttelsestape, anoder

Læs mere om NOS A/S


Nord-Lock ApS

Gydevang 39-41
3450 Allerød
Tlf.: 21 78 66 99
Email: info@nord-lock.dk

www.nord-lock.dk

Kompetencer: Belastningstest, bolte, møtrikker, materialeteknologi, specialudviklede løsninger, spændeskiver, ultralydsmåling boltsikring, boltlåsning, sikringsskiver, nord-lock, superbolt, låsebolt, expander, boltight, boltede samlinger, skiver, låseskiver, kilelåsning, tilspændingsmoment tabel, hydraulikværktoj, aksler til industrien, CE-mærkede bolte, flangebolte, konstruktionsbolte, specialbolte, pindbolte, maskinbolte til brug i byggeriet

Læs mere om Nord-Lock ApS


Panelbyg ApS

Industriparken 16
6880 Tarm
Tlf.:88 32 17 70
E-mail: info@panelbyg.dk

www.panelbyg.dk

Kompetencer: sandwichpaneler, isolering, hulmursisolering, galvaniseret rionet, befæstelse, skruer, vakuumlifte, gitter, teknisk skum, ståltage, panelskruer, stålåse, stålplader

Læs mere om Panelbyg ApS


Simpson Strong-Tie A/S

Hedegårdsvej 11
8300 Odder
Tlf.: 87817400
E-mail: info@strongtie.dk

www.strongtie.dk

Kompetencer: Beslag, bygningsbeslag, vinkelbeslag, befæstigelse, befæstelse, skruer, bolte, søm, søjlesko, trækankre, facade og elementmontage, hulplader, søjlesko

Læs mere om Simpson Strong-Tie A/S


Unibolt A/S

Grønlandsvej 187
7100 Vejle
Tlf.: 76 43 10 00
E-mail: ggl@unibolt.dk

web

Kompetencer: Bolte, plovbolte, radrenserbolte, sekskantbolte, bræddebolte, splitbolte, navbolte, svejsebolte, hjulbolte, presbolte, flangebolte, skruer, nitter, svejsenitter, rammenitter, tapper

Læs mere om Unibolt A/S


Vesti Olsen A/S


Bukkerupvej 92
4340 Tølløse
Tlf.: 59 18 00 22
E-mail: mail@vesti-olsen.dk

www.vesti-olsen.dk

Kompetencer: Vi bygger primært i hoved-, og totalentreprise – og vi bygger i HELE Danmark

Halbyggeri, industribyggeri, stålhaller, værkstedsbyggeri, bilhuse, kontorbyggeri, domicilbyggeri, institutionsbyggeri, landbrugsbyggeri, ridehaller og ride stalde.

Læs mere om Vesti Olsen A/S


Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Kompetencer: befæstelse, befæstigelse, nitter, blindnitter, Lean, produktionsoptimering, indkøbsoptimering, besparelser, reduktion i tidsforbrug, reduktion i vareforbrug, reduktion i spend, konsolidering, vending, kanban, automatisering, six sigma, kaizen, SCM, supply chain management, partnerskab, international partner, global leverandør, international leverandør, VMI, leverandørstyret lager, genbestilling, full service, tegningsvarer, special-befæstelse, duplex, super-duplex, Zinkflake, HDG, A2, A4, rustfri, DIN, NORM, ISO, PPE, værnemidler, forbrugsartikler, standardartikler, automatisk genopfyldning, Skruer, Bolte, møtrikker, skiver, handsker, sikkerhedsbriller, høreværn, masker, PPE

Læs mere om Würth Industri Danmark A/S


Mere viden om Skruer:

Skruer er en type fastgørelsesmiddel, der bruges til at forbinde eller fastgøre to eller flere materialer sammen. De består af en cylindrisk aksel med et spiralformet rilleformet spor, der kaldes gevindet. Gevindet på skruen passer ind i et gevind, der er skåret i det materiale, der skal fastgøres, hvilket skaber en sikker og holdbar forbindelse.

Her er nogle vigtige punkter om skruer:

  1. Skruetype: Der findes forskellige typer skruer, der er designet til specifikke formål og anvendelser. Nogle almindelige typer inkluderer træskruer, metalskruer, maskinskruer, boltskruer, gipsvægsskruer, selvskærende skruer og mange flere. Hver type skrue har forskellige egenskaber og er beregnet til at arbejde med specifikke materialer og situationer.
  2. Gevindtype: Skruer kan have forskellige gevindtyper, herunder metrisk gevind, metrisk grov gevind, UNC-gevind (Unified National Coarse), UNF-gevind (Unified National Fine) og mange andre. Gevindets egenskaber bestemmer, hvordan skruen fastgøres og passer ind i det tilsvarende gevind i materialet.
  3. Hovedtype: Skruer kan have forskellige hovedtyper, såsom fladhoved, rundhoved, cylinderskruer, sekskantshoved og mange andre. Hovedtypen bestemmer, hvilken slags værktøj der bruges til at dreje skruen, og hvordan den ligger i overfladen af det fastgjorte materiale.
  4. Størrelse og længde: Skruer kommer i forskellige størrelser og længder. De måles normalt ved deres diameter og længde, og størrelsen kan variere afhængigt af typen af skrue og dens anvendelse.
  5. Materialer: Skruer kan fremstilles af forskellige materialer, herunder stål, rustfrit stål, messing, aluminium og plastik. Det valgte materiale afhænger af de specifikke krav til styrke, korrosionsbestandighed og vægt.

Skruer bruges i en bred vifte af applikationer, lige fra konstruktion, møbelmontering, maskinbygning, elektronik, bilindustrien, træbearbejdning og mange andre områder. Valg af den rette skrue afhænger af faktorer som det fastgjorte materiale, belastningskrav, miljøforhold og krav til udseende og holdbarhed.

Det er vigtigt at vælge den rigtige type og størrelse skrue samt at anvende korrekte teknikker til at sikre en pålidelig og sikker fastgørelse.


fischer Danmark – I 2024 skal BørneRigets 60.000 m2 stå færdigt
"Tidsplanen overholdes kun med kvalitetsprodukter og rettidige leverancer"

Se Leverandører af Skruer her

I 2024 skal det 60.000 m2 nye innovative hospitalsbyggeri for børn ved siden af Rigshospitalet, der har fået navnet BørneRiget, stå klar. Med de store leveringsudfordringer, som byggebranchen i den seneste tid har oplevet, har hovedentreprenøren LM Byg A/S haft fokus på at udvælge optimale produkter fra leverandører, de har tillid til. Således kan de sikre, at man lever op til kravsspecifikationerne, og at tidsplanerne overholdes. De store mængder af spånskruer, betonskruer og injektionsmasse, der er nødvendige på daglig basis for at holde byggeriet kørende, har man valgt skal være fra fischer Danmark leveret af Carl Ras.

Antallet af børnefamilier stiger i Region Hovedstaden. Derfor er man i fuld gang med opførelsen af Rigshospitalets nye afdeling for børn, unge, fødende og deres familier – kaldet BørneRiget. Det 60.000 m2 store byggeri skal stå færdigt i 2024, hvilket stiller store krav til de respektive leverandører. Det er alment kendt, at leverancer af byggematerialer har været et stigende problem i flere år, og udfordringerne er eskaleret qua verdenssituationen.

Derfor har det været ekstra vigtigt for hovedentreprenøren LM Byg A/S at udvælge kvalitetsprodukter, hvor der er leveringsgaranti. Det har de bl.a. fundet hos fischer Danmark, som gennem forhandleren Carl Ras kontinuerligt leverer betonskruer, spånskruer og injektionsmasse alt efter behovet på byggepladsen.

60 tons armeringsjern og 250-350 kubikmeter støbt beton – hver uge

Der er travlt på byggepladsen, hvor de stramme tidsplaner skal overholdes, og mange ender skal mødes på tværs af entreprenøren og de mange underentreprenører samt leverandører. Der anvendes hver dag store mængder af materiel, som det er vigtigt at have stor tillid til. Derfor har man til de mange betonstøbninger valgt at anvende fischers betonskruer, spånskruer og injektionsmasse.

- Når vi som hovedentreprise vælger samarbejdspartnere og leverandører, så er tillid alfa og omega. Produkterne vi får, skal både være gode, effektive og enkle at anvende, samtidig med at vi skal have garanti for, at de aftalte leverancetidspunkter kan overholdes, fortæller Jimmi Nygaard, der er formand hos LM Byg A/S, og uddyber:

- Vi anvender 60 tons armeringsjern til at støbe omtrent 250-350 kubikmeter beton om ugen. Derfor bruger vi en masse materialer såsom betonbolte, skruer og injektionsmasse fra fischer, da der er garanti for høj kvalitet og leveringssikkerhed. Vi har en stor 20-fods container stående på pladsen, som fyldes helt op hver måned, hvori der også er materialer såsom kabler, skovle osv. Til det bruger vi Carl Ras som leverandør, hvor vi fra tidligere projekter ved, de leverer til tiden og anbefaler os de helt rigtige produkter tilpasset de krav, der måtte være.

Kvalitet og troværdighed fra start til slut

Til de mange ugentlige støbninger bruger LM Byg A/S FBS II UltraCut betonskruer, skruer til støbekasser og injektionsmasse fra fischer Danmark, som de erhverver sig gennem engrosvirksomheden Carl Ras.

- Vi valgte fischer-produkter af flere årsager. For det første laver de grundlæggende rigtig gode, solide produkter, hvor dokumentationen er i orden. For det andet blev der stillet garanti for leveringssikkerheden af vores mange og store leverancer, selv hvis vi skulle opskalere mængden af materialer, som vi løbende har gjort det, lyder det fra Jimmi Nygaard, der afrunder: - Der var fra start en stor professionalisme fra både Carl Ras’ og fischers side i tilgangen til samarbejdet. Fra den indledende snak over til fischers udsendte repræsentant, der fremviste injektionsmassen til den løbende dialog i dagligdagen med Carl Ras. Som sagt bygger det hele på tillid til produkterne og leverandørerne, og igennem hele forløbet er vores forventninger blevet indfriet.


Nyhed: Simpson Strong-Tie lancerer ETA-godkendte skruer
Beslag- og skrueproducenten Simpson Strong-Tie har opnået ETA-godkendelse på deres skruer. Det betyder, at ingeniører nu kan slippe for at lave tidskrævende udregninger, når de skal vælge produkter

Ingeniører, der arbejder med bærende trækonstruktioner, kan fremover få lettet deres arbejde, hvis de altså vælger skruer fra producenten Simpson Strong-Tie.

Virksomheden har over de sidste to år udviklet ETA-godkendelser til en række af deres skrue-modeller. Det betyder dermed, at ingeniørerne slipper for at lave udregninger på skruernes performance, og det giver en nemmere arbejdsproces.

“Vi er meget glade for at få ETA-godkendelsen til vores skruer. Når man holder to skruer op foran sig, så ligner de jo hinanden. Og det er det her dokument og kvalitetsstempel, der viser, at vi leverer nogle solide produkter og adskiller os fra konkurrenter,” udtaler Frederik Lindgaard, der er Product Marketing Manager hos producenten og fortsætter:
“Ingeniører kan jo godt selv lave de her beregninger, men det er bare utroligt tidskrævende, så vi håber, at det vil lette deres arbejdsbyrde.”

I Simpson Strong-Ties tilfælde kommer de nye ETA-godkendelser ikke kun ingeniøren til gode. For håndværkeren kan også læse sig frem til, at man ikke behøver forbore, når man bruger virksomhedens ETA-godkendte skruer.

Fremtiden byder på mere træ og dokumentation
Simpson Strong-Tie har opnået ETA-godkendelsen på hele 20 produktfamilier, som især er konstruktionsskruer i varierende størrelser. Og kigger man fremad, bliver der nok brug for både de små og store skruer, forklarer Frederik Lindgaard:
“Trækonstruktioner bliver mere og mere populære i byggeriet, ligesom dokumentationen af byggematerialer bliver fortsat vigtigere. Derfor imødekommer vores produkter den fremtid, vi kigger ind i.”

ETA-godkendelsen svarer på en lang række performance-tekniske spørgsmål som for eksempel, om man kan skrue skråt ind, hvor tæt på kanttræet eller andre skruer man kan komme, og om om forboring er nødvendig. Simpson Strong-Tie har deres helt eget europæiske korps af ingeniører og teknikere, og det er blandt andet derfor, at det har været muligt for dem at udvikle.

“ETA-godkendelsen er vigtig for os, for den understreger vores produkters høje kvalitet og det faktum, at ingeniører og håndværkere kan stole på vores produkter,” understreger Product Marketing Manageren.

Udover skruerne har virksomheden også en lang række beslag, der ligesom skruerne har opnået ETA-godkendelsen, som nogle af de første på markedet.


Klee – Ekstra sikkerhed med overfladebelægning
Skruer, bolte eller andet produkt, der skal sikres med isolerende overfladebelægning. Vi står klar hos Brd. Klee med rådgivning og løsninger.

I tæt samarbejde med vores producent af KLEE-coil gevindbøsninger, tilbyder vi et bredt sortiment og typer af belægning.

Vores mest populære belægning TufLok® er blå nylon-belægning til selvlåsende udvendige gevind. Med et temperaturområde fra -56°C til +120°C.


Guide: Vælg den rigtige terrasseskrue til dit terrasseprojekt
Du har måske planer om at bygge en terrasse her i foråret, og du har måske træsorten på plads. Men hvilken skrue skal du vælge til det træ, du skal bygge terrassen ud af? Det guider vi dig til her!

Der findes mange forskellige skruer, som potentielt kan bruges til at bygge en terrasse. Når man beslutter sig for at bygge en terrasse, ønsker man som oftest, at den holder i mange år. For at den kan det, skal en helt essentiel ting være på plads. Nemlig skruetypen.

For nogle virker dette måske ligegyldigt, men det er trods alt skruen, som holder træet sammen og dermed holder på hele terrassen.

Hos NKT Fasteners er det derfor vigtigt, at det er let for forbrugeren at finde ud af, hvilken skrue som passer til den enkeltes projekt.

"Valget af skruen kan gøre en verden til forskel i forhold til hvilket udtryk, man ønsker, terrassen skal have. Nogle kan godt lide synlige skruer, hvor andre ønsker at skjule skruerne væk," siger produktchef hos NKT Fasteners, Anders Nissen.

Til at skjule skruerne, kan man blandt andet benytte sig af NKT Fasteners Deck Pro® værktøj, som laver en skrå montage i terrassebrædderne. På den måde fremstår skruerne ikke synlige. Til at gemme sine skruer af vejen, kan man også vælge en lidt mere arbejdstung løsning, hvor man propper terrassen, så skruerne bliver skjult.

"Det er meget forskelligt, hvordan folk ønsker, deres terrasse skal se ud. Ikke alle er til skjult terrasseskruemontage, og de ønsker i stedet synlige skruer. De synlige skruer kan nemlig også bidrage til terrassens karakter," tilføjer Anders Nissen.

Ifølge produktchef hos NKT Fasteners, Anders Nissen, er det dog vigtigt, man holder for øje, om skruen er egnet til at blive brugt til den enkelte træsort, som man vælger at lægge. Der kan være mange kræfter i hårdttræsbrædder, som kræver stærkere skruer end nåletræsbrædder gør. Til hårdttræ er der også krav om forboring for at opnå de bedste betingelser for samlingen, og netop sådan en skrue findes hos NKT Fasteners.

"Til fastgørelse af hårdtræsbrædder anbefaler vi vores High-End Terrasseskrue, kaldet DECK HE+. Skruen er udviklet i samarbejde med hårdtræseksperter, og den giver en stærk samling og en diskret finish. For dem, som ønsker en mere synlig løsning, findes skruen SPUN+ SUH A4," nævner Anders Nissen.

Hvis der derimod bygges terrasse i trykimprægneret træ, så er NKT Fasteners DECK+ eller Deck Pro® skruer en god løsning. DECK+ kommer både som rustfri, som anbefales til kystnære områder, samt en udendørs udgave som kan bruges i områder, som ikke er knap så udsat. Det samme er gældende for Deck Pro® skruerne.

"Vi tror og håber på, at vi hos NKT Fasteners har en skrue for alles smag og behag, når det kommer til terrassemontering," nævner produktchef Anders Nissen afslutningsvist.


Ny galvaniseret betonskrue til udendørs brug udfylder hul i markedet
Den nye galvaniseret stålskrue, ULTRACUT FBS II CP, tilbyder ekstrem holdbarhed til billige penge og fuldender fischers produktsortiment af fæstning til udendørs brug.

Udendørs montage i beton af alt fra bundplader og stålbjælker til altaner og gelændere stiller store krav til fæstningsmaterielet. Kun få producenter af fæstningsmateriel leverer betonskruer, der lever op til disse krav. Med deres nye betonskrue, ULTRACUT FBS II CP, lancerer fischer en længe efterspurgt løsning til udendørs brug.

Alternativ til billige penge

ULTRACUT FBS II CP er en mekanisk galvaniseret stålskrue, som brugs- og prismæssigt placerer sig i mellemrummet mellem fischers elforzinkede- og rustfrie A4 betonskruer til inden- og udendørs miljøer, hvor luftfugtighed, kondensering og saltforurening er en faktor i valget af fæstningsmateriel.

– Der er vidt forskellige krav til skruers modstandskraft, holdbarhed og overflade alt efter hvilket miljø, de skal monteres i. Til indendørs miljøer med lav luftfugtighed kan man med fordel benytte vores elforzinkede skruer, mens der indtil nu kun har været rustfrie skruer tilgængeligt til mere krævende eller direkte ekstreme udendørs miljøer med betydelig luftfugtighed, kondensering eller saltforurening, siger Lars Holbæk, der er Nordic Product Manager i fischer A/S. Han uddyber:

– Vi har længe oplevet en efterspørgsel på en løsning til de mere moderate udendørs miljøer, hvor det ikke er et krav med rustfri skruer. Med ULTRACUT FBS II CP imødekommer vi dette, og tilbyder en yderst holdbar og pålidelig skrue, der også prismæssigt placerer sig mellem de to yderpunkter.

Stor modstandskraft

Holdbarhed og lang levetid har været en af de vigtigste målsætninger under udviklingen af den nye skrue, fortæller Lars Holbæk.

– Når omgivelserne er fugtige eller våde, er det særligt vigtigt, at fæstningsmateriellet er hårdført, så det kan modstå vejret og tidens tand og ikke ruster eller knækker. Det har derfor været vigtigt for os at udvikle en betonskrue med en levetid ud over det sædvanlige.

Hvor andre konkurrerende skruer på markedet typisk har en maksimallevetid på 200 timer, præsterer ULTRACUT FBS II CP på minimum 2000 timer i såkaldte "salt spray tests", hvor skruernes modstandskraft og levetid stresstestes med korrosive saltblandinger, der minder om det, produkterne bliver udsat for, når de benyttes i bygninger og konstruktioner.


Max Fodgaard – Vantskruer findes i mange størrelser
- og nogle af vores kunder har brug for lidt større udstyr end andre.

Her ses en M6 vantskrue (den lille) ved siden af de kæmpe store Green Pin vantskruer 2" (M50) x 24" WLL 16,8 tons 45,4 kg. De store vantskruer bruges hos vores kunder til surring af tunge emner, som skal transporteres til søs.

Har du brug for en vantskrue eller andet løftegrej, så kontakt vores eksperter, for at få en snak om dit projekt.

#løftegrej #vantskrue #maxfodgaard #fodgaard


Søm og skruer fra Simpson Strong-Tie leveres i ny FSC-certificeret ‘Heavy-Duty’ emballage
Simpson Strong-Tie's søm og skruer leveres i en nyudviklet FSC-certificeret papemballage, designet til at kunne modstå dagligt brug på en byggeplads
Emballagen som er lavet af et holdbart papmateriale er konstrueret med vandsikrede hjørner. Tests har vist at kasserne stadig holder sig solide efter at have stået på et vådt underlag i flere dage. Materialet er samtidigt så stærkt at kasserne kan stables og udsættes for byggepladsens daglige slid og samtidig opretholde deres styrke og stabilitet. "Vores mål har været at udvikle en kasse som er slidstærk og vandbestandig, samtidigt med at vi vil benytte mindst muligt pap af hensyn til miljøet" Udtaler Kasper Bregendahl, Adm. Direktør hos Simpson Strong-Tie A/S. "Vi skifter løbende i 2020 alle vores befæstigelsesprodukter over i den ny emballage og vi forventer det er afsluttet i løbet af året så vi kun leverer den nye optimerede emballage." Afslutter Kasper Bregendahl.

NKT Fasteners – Halvér dit tidsforbrug når du justerer lofter og vægge
Anvender du stadig kiler til efterjustering? Så får du her et hurtigt tip til at effektivisere arbejdet og spare vigtige minutter på hver enkelt justeringsopgave
Med NKT Fasteners Justerskrue efterjusterer du nemlig vægge og lofter blot ved at ændre på skruedybden og undgår helt at bruge kiler. Det gør, at efterjusteringen kan klares på den halve tid. At spildtid udgør danske håndværkeres største udfordring, er netop blevet bekræftet i en ny stor undersøgelse fra Aalborg Universitet. Den viser, at hele 66 procent af håndværkernes arbejdsdag på byggepladsen går med spildtid. Det meste skyldes dårlig planlægning og kommunikationen mellem fagene, men en del spildtid har også rod i arbejdsmetoder og byggeprocesser, som er mindre effektive, end de kunne være. Og det bliver hurtigt til mange hundrede spildtimer, når det ene spildte minut efter det andet bare får lov at akkumulere gennem en hel byggesag. Specialdesignet skrue klarer arbejdet Et illustrativt og meget konkret eksempel er efterjustering af lofter og vægge i forbindelse med renovering og nybyggeri af enfamilieshuse: Her er det stadig almindeligt at efterjustere ved hjælp af kiler, der skal bæres rundt, monteres og justeres frem og tilbage i forbindelse med, at forskalling og andet lægteværk skal rettes op og efterspændes. Men faktisk findes der en smart lille skrue, som er udviklet specifikt til at gøre denne proces meget nemmere og spare kilerne helt væk: Den hedder NKT Fasteners Justerskrue og er fremstillet med specialdesignede modhager under hovedet. Dermed kan al efterjustering klares ved blot at justere på selve skruens monteringsdybde i underlaget. Produktchef Anders Nissen fra ITW Byg, der står bag NKT Fasteners, fortæller om skruen: - Vi udvikler vores skruer til at løse dagligdagens frustrationer og udfordringer for tømrerne. Det er denne her skrue et perfekt eksempel på. Den kræver intet ekstraudstyr. Du monterer den ligesom enhver anden skrue med præcist de samme akku-værktøjer og TX-bits, som du plejer, og en dygtig tømrer kan sagtens spare 3-4 minutter pr. samling. Det svarer til, at du som tommelfingerregel bliver dobbelt så hurtigt færdig med opgaven blot ved at supplere din nuværende skruebeholdning med en enkelt skrue. Justeringen sker automatisk Selve processen starter som med almindelige skruer: Man skruer ganske enkelt NKT Fasteners Justerskrue helt i, ligesom man normalt ville gøre. Her griber modhagerne fast i træet og fikserer det. Men derefter kan skruen nu skrues delvist ud igen, indtil væggen eller loftet er fuldstændigt plan og i vater. Og her sørger modhagerne for, at brættet helt naturligt følger med ud, så justeringen sker automatisk. - Det eneste, du skal gøre, er at holde øje med vaterpasset, mens du justerer, så klarer skruen resten, understreger Anders Nissen til slut

fischer vil tage nye markedsandele for skruer med nye profiler
Virksomheden sælger globalt over 14 millioner forankringsprodukter om dagen
Med ansættelsen af fire nye profiler sender fischer et stærkt signal om at øge salget og sikre massiv udvikling af skruer. fischers relativt nye forretningsenhed, der skal udvikle sortimentet af skruer og befæstelsesprodukter til træ, bliver styrket med ansættelsen af Jane Kærsvang og Kurt Eivind Hansen. Begge kommer fra ITW med solid viden om og erfaring med indkøb og produktion af især skruer. Det får stor betydning for fischer, hvor skrueudviklingen er kommet i fokus med en ambition om at hæve det globale skruesalg fra 150 millioner kroner til en halv milliard. Jane Kærsvang skal som indkøbschef sikre, at fischer har den korrekte leverandørportefølje på globalt plan. Hun skal varetage prisforhandlinger og køb af produktionskapacitet på markedet for bl.a. skruer. ”Jeg er en meget stærk forhandler og skal som det første sikre, at vi har de rette leverandører i Asien. Jeg har tidligere være udstationeret i bl.a. Vietnam, så jeg har stor erfaring med at forhandle de rigtige kontrakter og priser, fordi jeg forstår, hvorfor de gør, som de gør i Asien,” siger hun. Jane Kærsvang kommer igen til at arbejde tæt sammen med Kurt Eivind Hansen, der er ny Nordic Supply Chain Manager. Han bliver ansvarlig for at sikre en høj leveringsevne og en velfungerende forsyningskæde på alle fischers produkter i Norden med et ekstra fokus på skruer. ”Som tidligere fabrikschef på en skruefabrik har jeg mange års erfaring med alle de forskellige forretningsprocesser, der knytter sig til dette område. Jeg glæder mig til at være med til at sætte fischer på verdenskortet som leverandør af kvalitetsskruer,” siger Kurt Eivind Hansen. Ny salgsstyrke vil hjælpe forhandlerne fischers danske salgsafdeling bliver udvidet med Thomas Lund ved roret som ny salgschef. Han har 20 års erfaring med salg i byggebranchen og bliver ansvarlig for virksomhedens interne og eksterne salg. ”fischers produkter til befæstigelse er kendt for deres høje kvalitet. Samtidig har vi et stort sortiment, der har potentiale til at nå endnu bredere ud på det danske marked. Min ambition er selvfølgelig at øge salget markant og sikre, at fischers forankringsprodukter er de foretrukne i markedet,” siger salgschef Thomas Lund. Han får for alvor indblik i fischers sortiment og specialviden på virksomhedens stand ved fagmessen Byggeri’18 den 13.-16. marts. Her er fischer også nomineret til Byggeriets Miljøpris for serien Greenline – verdens første befæstigelsessortiment, som primært er lavet af biobaserede materialer. fischers salg til forhandlere og det professionelle marked bliver også styrket med ansættelsen af Nicolaj Lind Nielsen. Han er tiltrådt som salgskonsulent på Sjælland og har en lang karriere bag sig i bl.a. ITW Byg, Würth Danmark og Bygma. ”Jeg ser frem til at besøge alle vores forhandlere på Sjælland og støtte dem i salget af fischers produkter gennem rådgivning om bl.a. vores sortiment, produkternes egenskaber og fastgørelse. Jeg synes, det er spændende, når jeg får mulighed for at tilføre viden til andre, som kan være med til at øge salget,” siger Nicolaj Lind Nielsen.

ESSVE lancerer verdens bedste træskrue
Med den nye ESSDRIVE har ESSVE genopfundet træskruen. Mere end 4.000 skruer fra 54 konkurrenter er testet i over 1.6 millioner målinger og hundredevis af håndværkere er blevet interviewet

Resultatet er en helt ny skrue, der kræver minimalt tryk for at tage fat - så det næsten føles som om ESSDRIVE skruer sig ind i træet af sig selv.

En normal skrue kræver et tryk på op til 5 kg for at bore sig ind i træet. Takket være det helt nye design på ESSDRIVE er dette reduceret med over 50 procent. Det er derfor mærkbart lettere og mindre krævende at arbejde med ESSDRIVE. Med den nye skrue bliver det både nemmere og hurtigere for håndværkeren at skrue, og det betyder samtidig en mindre belastning af skuldre, led og ryg. ESSDRIVE giver således håndværkeren en bedre ergonomi , samt mindsker risikoen for arbejdsskader.

"Ved at sætte et mål om at skabe verdens bedste træskrue, har vi spændt buen højere end nogensinde før", siger Max Lagerstedt, VD på ESSVE. "Med ESSDRIVE har vi genopfundet skruen - fra spids og gevind til skaft og hoved. Resultatet er en træsskrue, der tager lynhurtigt fat med et minimalt tryk på skruen, har en høj spændkraft og som giver en fin finish uden splinter. Med ESSDRIVE smider vi med andre ord en Game Changer på det danske marked", siger Max Lagerstedt.

ESSDRIVE er resultatet af 4 års forsknings- og udviklingsarbejde som blev påbegyndt i 2014. Nogle af Sveriges førende teknikere og udviklere fra Chalmers Tekniska Högskola har været involveret i arbejdet. De har desuden trukket på teknisk ekspertise fra seks lande. Og ved hjælp af omfattende tests med håndværkere fra hele Norden og millioner af målinger skabte ESSVE to patenterede innovationer, som er grundlaget for den nye unikke type skrue; en helt ny spids, der kræver minimalt tryk og et helt nyt hoved, der sørger for en flot finish.

"Via en specialdesignet robot, udviklet udelukkende til udviklingen af ESSDRIVE, har vi testet tusindvis af forskellige skruer og har lavet 1,6 millioner målinger. I dag har vi sandsynligvis flere rådata om, hvordan træskruer fungerer, end noget andet firma i skrueindustrien globalt. Gennem vores tests, ved vi i dag præcist, hvorfor en bestemt skruekonstruktion er bedre end en anden", siger Christofer Lindberg, innovations- og produktchef for skruer på ESSVE


ITW BYG – Optimeret sortiment til gipsmontage gør det enklere at være montør
ITW BYG forenkler og samler hele sortimentet til gipsmontage under varemærket SPIT. Samtidig optimeres gipspladeskruerne til at matche en bredere vifte af opgaver, så landets tømrere fremover kan udføre flere forskellige montageopgaver med færre skruetyper i værktøjskassen.

I løbet af de kommende måneder samles og forenkles hele sortimentet af skruer til gipsmontage, som i dag kendes under navnene NKT Fasteners og SPIT, under varemærket SPIT. Det sker for at gøre det nemmere for tømrere og andre håndværkere, der udfører gipsmontage, at vælge de rette skruer til opgaven.

På forkant med byggeriets udvikling
- Udviklingen peger i retning af, at gipsplademontage bliver stadig mere udbredt. Der introduceres også løbende nye pladetyper, som ændrer kravene til både værktøj og tilbehør. For at tømrerne kan være på forkant, optimerer vi derfor de enkelte skruetyper, så de fremover egner sig til flere forskellige typer gipsmontage, fortæller produktchef for skruer hos ITW BYG Anders Nissen.

Han nævner som eksempel på udviklingen, at stålrigler til gipsvægge bliver tyndere og tyndere. Det stiller høje krav til skruens kvalitet og den hastighed, som skruerne arbejder under. Derfor kan nogle typer af skruer i det nye SPIT sortiment skrues sikkert og effektivt igennem de tynde stålprofiler på mellem 0,1 og 0,3 sekunder. En klar forbedring i forhold til det eksisterende sortiment.

Ét varemærke klarer alle gipsskrueopgaver
Sortimentsoptimeringen betyder, at gipsmontøren med langt færre skruetyper kan foretage flere typer montageopgaver end i dag. Den lægger sig dermed i naturlig forlængelse af efterårets lancering af SPIT P18-gipsskruemaskinen, der med et omdrejningstal på 5000 rpm også er udviklet specifikt til at kunne håndtere mange flere forskellige fastgørelsesopgaver end en traditionel gipsskruemaskine.
- Det er afgørende for kvaliteten af det færdige arbejde, at både skrue og værktøj passer til opgaven. Jo flere opgaver, der kan udføres med de samme redskaber, jo nemmere er det. Det nye gipsmontageprogram samler det hele under ét navn, SPIT, så det også er nemt at finde i butikkerne, indskyder Johannes Jakobsen, produktchef for SPIT hos ITW BYG.

Se direkte på pakken, hvad skruen kan bruges til
Det er netop i butikkerne, at tømrerne vil opleve den mest synlige ændring over de næste måneder, hvor gipspladeskruernes nye emballage lanceres. Her erstattes de blå NKT-æsker nemlig gradvist med de nye, letgenkendelige, orange SPIT-æsker. Disse får desuden en række nye piktogrammer på etiketterne, så tømrerne hurtigt se, hvilke opgavetyper og hvor mange gipslag den pågældende skrue egner sig til.

- Før skulle man fx kunne huske, hvilken skruelængde der skal bruges til montage af et givent antal gipslag, men med de nye, intuitive piktogrammer kan man direkte se på pakken, hvad skruen egner sig til. Også her bliver det derfor lettere at vælge den rette skrue, afslutter Anders Nissen


ESSVE går til stålet
ESSVE har opnået ETA-godkendelse på alle skruer og har nu optimeret sortimentet inden for skruer til stål med mere end 340 varenumre. Dermed ligger ESSVE helt i top, når det gælder udvalg, kvalitet og muligheder indenfor befæstigelse i stål

Med over 340 varenumre inden for befæstigelse i stål, kan ESSVE nu tilbyde forhandlerne den mest komplette pakke i kategorien - uanset om der skal skrues i træ, stål, beton eller gips. Samtidig giver ESSVEs CorrSeal beskyttelse mod rust giver en stor fordel i både anvendelse og pris, netop i forhold til stålkonstruktioner.

"Vi mærker en øget efterspørgsel i Danmark efter netop skruer til stål og derfor har vi optimeret vores sortiment og kan nu tilbyde forhandlerne det bredeste sortiment indenfor skruer til stål. Samtidig har vi fået ETA-godkendelse på vores skruer, hvilket er endnu en understregning af ESSVEs høje kvalitet," siger Lars Holbæk, Sales Manager, ESSVE Danmark.

Med ETA-godkendelsen, er håndværkeren altid sikker på en ensartet og høj kvalitet på skruerne. Og at de samtidig lever op til de krav, der stilles til moderne byggeri. Sammen med ESSVEs CorrSeal behandling mod rust, betyder det at ESSVE skruer til stål ikke alene er et bredt sortiment, men at kvaliteten og mulighederne giver mange fordele både i forhold til pris og anvendelse.

"Vores CorrSeal behandling giver flere fordele i forhold til for eksempel rustfri stålskruer. Dels giver vi 15 års garanti på rustbeskyttelsen, der er udført, så den ikke fylder kærven op. Og samtidig vil der være en betydelig prisforskel - ikke mindst ved større byggeopgaver," slutter Lars Holbæk


Cembrit – Nye universalskruer letter håndværkerens arbejde markant
Cembrit lancerer to videreudviklinger af Cembrit Universalskruen, specifikt målrettet Cembrit Montageprofiler i stål og afstandslister i træ

Skruerne fås desuden på bånd.

Byggematerialeproducenten Cembrit har optimeret Cembrit Universalskrue, og håndværkere kan nu se frem til store fordele ved montering af fx HardiePlank® brædder, Cembrit Windstopper og den indvendige beklædningsplade Cembrit Multi Force.

Optimeringen af skruen har udmøntet sig i to nye varianter: En skrue til montering på stålunderstøtninger, Cembrit 27 Universalskruen, og en skrue til montering på træunderstøtninger, Cembrit 38 Universalskruen. Begge modeller fås både på bånd og enkeltvist.

- De to nye varianter af vores universalskrue er markant forbedrede og designet specifikt til hver sin konkrete understøtning. De kræver ikke forboring, hvilket er med til at optimere facademonteringen, fortæller Troels Brix, Cembrit Mester-konsulent, og fortsætter:

- Samtidig lancerer vi også skruerne på bånd, og det er en mindst lige så spændende nyhed for håndværkerne. Skruer på bånd er en teknisk god løsning, der gør monteringen langt hurtigere end med enkeltvise skruer. Arbejdsgangen bliver markant nemmere og mere effektiv.

I forhold til den originale Cembrit Universalskrue er borespidsen og vingerne væsentligt forbedrede. Dette resulterer i en bedre rejfning af skruehullerne, så borestøv minimeres.

Cembrit 27 Universalskruen måler 3,9x27, mens Cembrit 38 Universalskruen måler 3,9x38. Begge er fremstillet i hærdet stål med ZYTEC GX-overfla¬debehandling.


ESSVE lancerer arkitektens yndlingsskrue
ESSVE lancerer ET-T skruen til samling af spær og tykt tømmer uden beslag

Dermed kan man både arbejde med samlinger i "skæve" vinkler, hvor der ikke findes standardbeslag, eller i konstruktion, hvor man ikke ønsker synlige beslag.

ET-T skruen er konstrueret med et dobbeltgevind, der holder sammen på tømmeret, og et minimalt skruehoved, der bliver næsten usynligt ved montage. ET-T skruen kan bruges til både konstruktions- spærre - og limtræ.

"ET-T skruen giver ikke alene et æstetisk indtryk, hvor man ikke ønsker synlige beslag - som for eksempel store terrasser - den giver også mulighed for at arbejde hurtigt og let med alternative bygningskonstruktioner, hvor der ikke er mulighed for at bruge vinkel beslag. ET-T skruen er endnu et rigtig godt eksempel på, at ESSVEs sortiment indenfor træskruer er i en liga for sig," siger Søren Dagø, Sales Manager, ESSVE Danmark.

ET-T skruen er fremstillet af hærdet stål og C4 klassificeret med Silver CorrSeal behandling for udendørs brug. Desuden er skruen CE godkendt til bærende konstruktioner. Spidsen af skruen er hård spångevind, der sikrer hurtigt iskruning samt reducerer momentet, så man undgår sprækker i træet.

Skruen monteres med ESSVE TX bit og kan benyttes både indenfor og udendørs. ET-T skruen fås i flere størrelser fra 6,5 x 65 mm og op til 8,2 x 330 mm.

Se video om ET-T her


HEX & WAF skruer fra ESSVE reducerer arbejdstiden
ESSVE lancerer to nye udendørsskruer - HEX & WAF - til trækonstruktioner, der er produceret i langt højere stålkvalitet end traditionelle franske træskruer

Dermed sparer HEX og WAF skruerne værdifuld arbejdstid på tre områder: færre knækkede skruer, ingen forboring og hurtigere iskruning.

Problemet ved traditionelle franske træskruer er, at man let kommer til at skrue hovedet af på grund af den bløde stålkvalitet. Ifølge de gængse montagekrav, kræver traditionelle franske skruer dobbelt forboring, hvilket gør arbejdsprocessen lang. Nu lancerer ESSVE to skruer til trækonstruktioner, der sparer håndværkeren tid og giver færre revner i træværket.

HEX skruen fra ESSVE er lavet af langt kraftigere stål og er velegnet til montering med slagnøgler. Samtidig er skruen lavet med et kraftigt spångevind, hvilket ikke stiller samme krav til dobbelt forboring. Sidst men ikke mindst, sikrer gevindet en hurtigere iskruning.

WAF skruen, der er lavet til montering af beslag og samling af emne-på-emne konstruktioner, har et stort fladt hoved, der giver ekstra høj sammentrækskraft. WAF skruen har TX kærv og er også velegnet til montering med slagnøgle.

Begge skruer er C4 godkendt, og med CorrSeal overflade der er godkendt til udendørs brug, samt CE godkendt til bærende konstruktioner. Ingen af skruerne kræver forboring, dog anbefales en enkel forboring med de største dimensioner, og fælles for dem begge er, at den særlige spids giver en hurtig iskruning.

Dermed sparer den professionelle håndværker arbejdstid på tre væsentlige områder; færre knækkede skruer, ingen forboring og hurtigere iskruning.

HEX skrue:
• Hærdet stål med CorrSeal behandling og C4 godkendt til udendørsbrug
• Spångevind, der sikrer lavt moment og hurtig iskruning
• CE godkendt til bærende konstruktioner
• 6-kant hoved med krave
• Fås i flere størrelser fra 6,5 x 45 mm og op til 10,0 x 150 mm
• Velegnet til slagnøgler

WAF skrue:
• Hærdet stål med CorrSeal behandling og C4 godkendt til udendørsbrug
• Spångevind, der sikrer lavt moment og hurtig iskruning
• CE godkendt til bærende konstruktioner
• TX kærv
• Fås i flere størrelser fra 6,5 x 40 mm og op til 10,0 x 240 mm
• Velegnet til slagnøgler


ESSVE lancerer terrasseskruer på bånd til alle miljøer
Sæsonen for terrasseprojekter er lige om hjørnet. Og nu lancerer ESSVE, som de eneste i Norden, terrasseskruer på bånd, der både fås rustfri og med CorrSeal behandling.

Båndede skruer gør montering på facade- og terrassearbejde hurtigere og mere effektiv samt sikrer et jævnt og pænt resultat.

ESSVE Terrasseskrue med CorrSeal, er en terrasseskrue på bånd, behandlet med ESSVEs egen 2.000 timers CorrSeal behandling, der sikrer en lang levetid. Skruen kan bruges til montering af trækonstruktioner under 50 kvm i ikke-hårdt træ. Så som terrasser, stakit og facadebeklædninger i almindelige miljøer, der ikke er påvirket af salt eller vådområder.

“De fleste helgarder sig ved udelukkende, at bruge syrefaste rustfrie A4 skruer. Men der er faktisk en del penge, at spare - ofte op til 50 procent af prisen - ved at tænke sig om og benytte en CorrSeal skrue i bløde træsorter og i miljøer, der ikke er direkte påvirket af for eksempel salt,” siger Søren Dagø, sales manager for ESSVE Danmark

ESSVE Terrasseskrue Classic A4 er en rustfri og syrefast skrue på bånd, der kan bruges til montering af træ-konstruktioner som terrasser, stakit og facadebeklædninger i aggressive miljøer så som maritime steder, poolområder eller niveauer under jordhøjde.

Begge skruer er monteret på plastikbånd og kan bruges i alle gængse skrueautomater fra Makita, Milwaukeel, Spit, Festool, Senco m.fl.

“Vi har i forvejen Nordens største sortiment af terrasseskruer - både rustfri og CorrSeal behandlede - så vi dækker enhver konstruktion. Nu kan vi også, som de eneste i Norden, levere samme bredde af terrasseskruer på bånd, der sikrer en lettere og hurtigere montage samtidig med et ensartet og pænere resultat. Præcis som man kender det fra gipsskruer på bånd,” slutter Søren Dagø.

Terrasseskruerne med CorrSeal fås i 42, 55 og 75mm, mens rustfri A4 fås i enten 42 eller 55mm. Alle har et skærespor, som mindsker risikoen for splinter og revner, samt et 6-rillet skærende skruehovede til sikker iskruning. Alle skruerne er CE mærket og har også en SITAC/SP Certificering.

For yderligere information, kontakt venligst:

Søren Dagø, Sales Manager ESSVE Danmark
Mobil: +45 51 81 06 82
soren.dago@essve.com

Om ESSVE
ESSVE er Nordens største leverandør af befæstigelse og er markedsledende i Sverige og Norge. Siden 1970 har professionelle håndværkere valgt os for sikker, tryg og innovativ befæstigelse, der gør arbejdet lettere og bedre for den enkelte håndværker. Vores sortiment dækker mere end 4000 artikler inden for skruer, lim, fuge, beslag og søm for montage i træ, beton og stål.


ESSVE – Tung befæstigelse i gasbeton er en leg for ny skrue!
ESSVE Heavy Load gasbetonskrue er udviklet til tung montage i porøse stenmaterialer som gasbeton, Leca® og Siporex®. Den er udviklet til det nordiske klima og har et unikt design. Med en belastningsværdi på hele 225 kg er den førende indenfor befæstigelse i gasbeton.

I 2005 introducerede ESSVE letbeton skruen på det nordiske marked. Pludselig var det ikke længere nødvendigt at forbore og bruge plugs i porøse materialer, hvilket gjorde montage meget lettere. Dengang var idéen banebrydende og er i dag kopieret i hele verden.

ESSVE Heavy Load er en videreudvikling af gasbeton skruen. Den har fået en langt stærkere belastningsværdi takket være et helt nyt unikt gevind, justeret gevindstigning, en længere og grovere stamme samt et nydesignet skruehoved. For yderligere at forbedre produktet har ESSVE lagt skærespor i spidsen, der får den til at tage fat i materialet med det samme. Den er selvfølgelig rustbeskyttet med Corrseal C4 for et langt liv udendørs.

"Heavy Load kommer til at dække et stort kundebehov, frem for alt inden for facadebeklædning og montage, hvor for eksempel vindkraft og tyngde påvirker belastningen. Det kan blandt andet være på markiser og tilbygninger," siger Søren Dagø, Sales Manager, ESSVE Danmark. "Vi garanterer en belastningsværdi på 225 kg i 5mps gasbeton, omend vi selv har målt betydeligt højere værdier. Den eneste anden befæstigelse der klarer lignende værdier er kemisk forankring."
ESSVE Heavy Load kommer i to længder: 185 mm og 210 mm.

Typiske anvendelser for ESSVE Heavy Load:
•Montering af træ- og pladedragere på facadebeklædning på gasbetonvægge.
•Montering af spær på gasbeton
•Montering af markiser i gasbeton
•Forankring af tilbygninger mod gasbeton
•Forankring af trædæk  i gasbeton
•Tilbygninger samt inden- og udendørs forskallinger med reglar og lægter