Skruer
Skruer – Alt du behøver at vide om fastgørelsesmiddel
Skruer anvendes primært til at fastgøre/holde genstande sammen. Skruen har en kærv, der enten kan være lige eller med et mere specifikt antal fixpunkter. En skrue med 4 fixpunkter kaldes en stjerneskrue, en skrue med 6 kaldes en unbrakoskrue (torxskrue). De forskellige skrue-typer med deres individuelle kærvtyper har ligeldes hver deres type skruetrækker.
Skruer er en type fastgørelsesmiddel, der bruges til at forbinde eller fastgøre to eller flere materialer sammen. De består af en cylindrisk aksel med et spiralformet rilleformet spor, der kaldes gevindet. Gevindet på skruen passer ind i et gevind, der er skåret i det materiale, der skal fastgøres, hvilket skaber en sikker og holdbar forbindelse.
Leverandører af Skruer:
Milton Megatherm A/S
Formervangen 14-16
2600 Glostrup
Tlf.: 46 97 00 00
E-mail: info@miltonmegatherm.dk
NOS A/S
Erhvervsbyvej 4
8700 Horsens
Tlf.: 7669 7070
E-mail: sales@nos-as.dk
Nord-Lock ApS
Gydevang 39-41
3450 Allerød
Tlf.: 21 78 66 99
Email: info@nord-lock.dk
Panelbyg ApS
Industriparken 16
6880 Tarm
Tlf.:88 32 17 70
E-mail: info@panelbyg.dk
Simpson Strong-Tie A/S
Hedegårdsvej 11
8300 Odder
Tlf.: 87817400
E-mail: info@strongtie.dk
Mere viden om en Skrue:
Her er nogle vigtige punkter om skruer:
- Skruetype: Der findes forskellige typer skruer, der er designet til specifikke formål og anvendelser. Nogle almindelige typer inkluderer træskruer, metalskruer, maskinskruer, boltskruer, gipsvægsskruer, selvskærende skruer og mange flere. Hver type skrue har forskellige egenskaber og er beregnet til at arbejde med specifikke materialer og situationer.
- Gevindtype: Skruer kan have forskellige gevindtyper, herunder metrisk gevind, metrisk grov gevind, UNC-gevind (Unified National Coarse), UNF-gevind (Unified National Fine) og mange andre. Gevindets egenskaber bestemmer, hvordan skruen fastgøres og passer ind i det tilsvarende gevind i materialet.
- Hovedtype: Skruer kan have forskellige hovedtyper, såsom fladhoved, rundhoved, cylinderskruer, sekskantshoved og mange andre. Hovedtypen bestemmer, hvilken slags værktøj der bruges til at dreje skruen, og hvordan den ligger i overfladen af det fastgjorte materiale.
- Størrelse og længde: Skruer kommer i forskellige størrelser og længder. De måles normalt ved deres diameter og længde, og størrelsen kan variere afhængigt af typen af skrue og dens anvendelse.
- Materialer: Skruer kan fremstilles af forskellige materialer, herunder stål, rustfrit stål, messing, aluminium og plastik. Det valgte materiale afhænger af de specifikke krav til styrke, korrosionsbestandighed og vægt.
Skruer bruges i en bred vifte af applikationer, lige fra konstruktion, møbelmontering, maskinbygning, elektronik, bilindustrien, træbearbejdning og mange andre områder. Valg af den rette skrue afhænger af faktorer som det fastgjorte materiale, belastningskrav, miljøforhold og krav til udseende og holdbarhed.
Det er vigtigt at vælge den rigtige type og størrelse skrue samt at anvende korrekte teknikker til at sikre en pålidelig og sikker fastgørelse.
fischer Danmark – I 2024 skal BørneRigets 60.000 m2 stå færdigt
"Tidsplanen overholdes kun med kvalitetsprodukter og rettidige leverancer"
I 2024 skal det 60.000 m2 nye innovative hospitalsbyggeri for børn ved siden af Rigshospitalet, der har fået navnet BørneRiget, stå klar. Med de store leveringsudfordringer, som byggebranchen i den seneste tid har oplevet, har hovedentreprenøren LM Byg A/S haft fokus på at udvælge optimale produkter fra leverandører, de har tillid til. Således kan de sikre, at man lever op til kravsspecifikationerne, og at tidsplanerne overholdes. De store mængder af spånskruer, betonskruer og injektionsmasse, der er nødvendige på daglig basis for at holde byggeriet kørende, har man valgt skal være fra fischer Danmark leveret af Carl Ras.
Antallet af børnefamilier stiger i Region Hovedstaden. Derfor er man i fuld gang med opførelsen af Rigshospitalets nye afdeling for børn, unge, fødende og deres familier – kaldet BørneRiget. Det 60.000 m2 store byggeri skal stå færdigt i 2024, hvilket stiller store krav til de respektive leverandører. Det er alment kendt, at leverancer af byggematerialer har været et stigende problem i flere år, og udfordringerne er eskaleret qua verdenssituationen.
Derfor har det været ekstra vigtigt for hovedentreprenøren LM Byg A/S at udvælge kvalitetsprodukter, hvor der er leveringsgaranti. Det har de bl.a. fundet hos fischer Danmark, som gennem forhandleren Carl Ras kontinuerligt leverer betonskruer, spånskruer og injektionsmasse alt efter behovet på byggepladsen.
60 tons armeringsjern og 250-350 kubikmeter støbt beton – hver uge
Der er travlt på byggepladsen, hvor de stramme tidsplaner skal overholdes, og mange ender skal mødes på tværs af entreprenøren og de mange underentreprenører samt leverandører. Der anvendes hver dag store mængder af materiel, som det er vigtigt at have stor tillid til. Derfor har man til de mange betonstøbninger valgt at anvende fischers betonskruer, spånskruer og injektionsmasse.
- Når vi som hovedentreprise vælger samarbejdspartnere og leverandører, så er tillid alfa og omega. Produkterne vi får, skal både være gode, effektive og enkle at anvende, samtidig med at vi skal have garanti for, at de aftalte leverancetidspunkter kan overholdes, fortæller Jimmi Nygaard, der er formand hos LM Byg A/S, og uddyber:
- Vi anvender 60 tons armeringsjern til at støbe omtrent 250-350 kubikmeter beton om ugen. Derfor bruger vi en masse materialer såsom betonbolte, skruer og injektionsmasse fra fischer, da der er garanti for høj kvalitet og leveringssikkerhed. Vi har en stor 20-fods container stående på pladsen, som fyldes helt op hver måned, hvori der også er materialer såsom kabler, skovle osv. Til det bruger vi Carl Ras som leverandør, hvor vi fra tidligere projekter ved, de leverer til tiden og anbefaler os de helt rigtige produkter tilpasset de krav, der måtte være.
Kvalitet og troværdighed fra start til slut
Til de mange ugentlige støbninger bruger LM Byg A/S FBS II UltraCut betonskruer, skruer til støbekasser og injektionsmasse fra fischer Danmark, som de erhverver sig gennem engrosvirksomheden Carl Ras.
- Vi valgte fischer-produkter af flere årsager. For det første laver de grundlæggende rigtig gode, solide produkter, hvor dokumentationen er i orden. For det andet blev der stillet garanti for leveringssikkerheden af vores mange og store leverancer, selv hvis vi skulle opskalere mængden af materialer, som vi løbende har gjort det, lyder det fra Jimmi Nygaard, der afrunder: - Der var fra start en stor professionalisme fra både Carl Ras’ og fischers side i tilgangen til samarbejdet. Fra den indledende snak over til fischers udsendte repræsentant, der fremviste injektionsmassen til den løbende dialog i dagligdagen med Carl Ras. Som sagt bygger det hele på tillid til produkterne og leverandørerne, og igennem hele forløbet er vores forventninger blevet indfriet.
Nyhed: Simpson Strong-Tie lancerer ETA-godkendte skruer
Beslag- og skrueproducenten Simpson Strong-Tie har opnået ETA-godkendelse på deres skruer. Det betyder, at ingeniører nu kan slippe for at lave tidskrævende udregninger, når de skal vælge produkter
Ingeniører, der arbejder med bærende trækonstruktioner, kan fremover få lettet deres arbejde, hvis de altså vælger skruer fra producenten Simpson Strong-Tie.
Virksomheden har over de sidste to år udviklet ETA-godkendelser til en række af deres skrue-modeller. Det betyder dermed, at ingeniørerne slipper for at lave udregninger på skruernes performance, og det giver en nemmere arbejdsproces.
“Vi er meget glade for at få ETA-godkendelsen til vores skruer. Når man holder to skruer op foran sig, så ligner de jo hinanden. Og det er det her dokument og kvalitetsstempel, der viser, at vi leverer nogle solide produkter og adskiller os fra konkurrenter,” udtaler Frederik Lindgaard, der er Product Marketing Manager hos producenten og fortsætter:
“Ingeniører kan jo godt selv lave de her beregninger, men det er bare utroligt tidskrævende, så vi håber, at det vil lette deres arbejdsbyrde.”
I Simpson Strong-Ties tilfælde kommer de nye ETA-godkendelser ikke kun ingeniøren til gode. For håndværkeren kan også læse sig frem til, at man ikke behøver forbore, når man bruger virksomhedens ETA-godkendte skruer.
Fremtiden byder på mere træ og dokumentation
Simpson Strong-Tie har opnået ETA-godkendelsen på hele 20 produktfamilier, som især er konstruktionsskruer i varierende størrelser. Og kigger man fremad, bliver der nok brug for både de små og store skruer, forklarer Frederik Lindgaard:
“Trækonstruktioner bliver mere og mere populære i byggeriet, ligesom dokumentationen af byggematerialer bliver fortsat vigtigere. Derfor imødekommer vores produkter den fremtid, vi kigger ind i.”
ETA-godkendelsen svarer på en lang række performance-tekniske spørgsmål som for eksempel, om man kan skrue skråt ind, hvor tæt på kanttræet eller andre skruer man kan komme, og om om forboring er nødvendig. Simpson Strong-Tie har deres helt eget europæiske korps af ingeniører og teknikere, og det er blandt andet derfor, at det har været muligt for dem at udvikle.
“ETA-godkendelsen er vigtig for os, for den understreger vores produkters høje kvalitet og det faktum, at ingeniører og håndværkere kan stole på vores produkter,” understreger Product Marketing Manageren.
Udover skruerne har virksomheden også en lang række beslag, der ligesom skruerne har opnået ETA-godkendelsen, som nogle af de første på markedet.
Klee – Ekstra sikkerhed med overfladebelægning
Skruer, bolte eller andet produkt, der skal sikres med isolerende overfladebelægning. Vi står klar hos Brd. Klee med rådgivning og løsninger.
I tæt samarbejde med vores producent af KLEE-coil gevindbøsninger, tilbyder vi et bredt sortiment og typer af belægning.
Vores mest populære belægning TufLok® er blå nylon-belægning til selvlåsende udvendige gevind. Med et temperaturområde fra -56°C til +120°C.
Nyheder og Indlæg om Skruer
Seneste om Skruer