Spændedorne

En spændedorn er en komponent, der bruges i drejebænke og lignende maskiner til at fastgøre arbejdsstykket og give roterende bevægelse under bearbejdningen. Spændedorne er cylindriske eller koniske metalstykker, der normalt er monteret på spindelen i drejebænken.

Leverandører af og viden om Spændedorne:


Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Kompetencer: Alt i metaller og Stål, Blankt stål, Byggestål, Konstruktionsstål

Læs mere om Sanistål A/S


Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Kompetencer: befæstelse, befæstigelse, nitter, blindnitter, Lean, produktionsoptimering, indkøbsoptimering, besparelser, reduktion i tidsforbrug, reduktion i vareforbrug, reduktion i spend, konsolidering, vending, kanban, automatisering, six sigma, kaizen, SCM, supply chain management, partnerskab, international partner, global leverandør, international leverandør, VMI, leverandørstyret lager, genbestilling, full service, tegningsvarer, special-befæstelse, duplex, super-duplex, Zinkflake, HDG, A2, A4, rustfri, DIN, NORM, ISO, PPE, værnemidler, forbrugsartikler, standardartikler, automatisk genopfyldning, Skruer, Bolte, møtrikker, skiver, handsker, sikkerhedsbriller, høreværn, masker, PPE

Læs mere om Würth Industri Danmark A/S


Mere viden om Spændedorne:

Her er nogle vigtige punkter om spændedorne:

  1. Fastgørelse af arbejdsstykket: Spændedorne bruges til at fastgøre arbejdsstykket på spindelen i drejebænken eller lignende maskiner. Arbejdsstykket sættes på spændedornen og sikres normalt ved hjælp af en møtrik, kile eller lignende fastgørelsesmekanisme.
  2. Centrering: Spændedorne har normalt en centreringsspids i den ene ende. Denne spids bruges til at centrere arbejdsstykket og sikre, at det roterer præcist og symmetrisk under bearbejdning.
  3. Spændedornstørrelse: Spændedorne fås i forskellige størrelser og typer for at imødekomme forskellige drejebænke og arbejdsstykker. Størrelsen og designet af spændedornen afhænger af spindelens specifikationer, herunder diameter, gevind og fastgørelsesmetode.
  4. Spændedornsmateriale: Spændedorne er normalt fremstillet af højstyrkestål eller andet robust materiale for at sikre holdbarhed og stabilitet under bearbejdning. Nogle spændedorne er også belagt med et tyndt lag af hårdere materiale som hårdmetal for at forbedre slidstyrken.
  5. Anvendelse: Spændedorne bruges i drejebænke og drejemaskiner til at fastgøre og rotere arbejdsstykker under bearbejdning. De muliggør præcis og stabil bearbejdning af materialer som metal, træ, plastik og mere.

Det er vigtigt at bruge den rette spændedorn til den specifikke drejeopgave og arbejdsstykke. Korrekt fastgørelse og justering af spændedornen er afgørende for at sikre stabil rotation og præcision under bearbejdningen.

Ved brug af spændedorne er det vigtigt at følge sikkerhedsprocedurer og anvende passende personligt beskyttelsesudstyr for at undgå skader. Drejebænke kan have høj rotationshastighed og generere betydelig kraft, så korrekt brug og forsigtighed er nødvendige for at opretholde sikkerheden.


Leif Harding Madsen – DORNESÆT OL 7000
Bøsnings-, leje- og pakdåseuddriversæt - Made in USA.

Seksten-styks-sæt inklusive dorne og adaptere fra 3/8" til 1-1/4" (9,53mm-31,75mm) i størrelse. Velegnet når man skal udskifter bøsninger, lejer, pakdåser etc .

Et dejligt sæt der også kan finde anvendelse i den hydrauliske presse, når man lige står og mangler en udpresnings dorn. Man kan altid finde en dorneskive der kan bruges inden for sættets kapacitet.

Adaptere og dorne er farvekodede for nem identifikation. Pakket i rød, slagfast, kompakt og holdbar polyethylen æske.

Sættet består af: Små, mellemstore og store dorne med fastgørelsesskruer og adaptere i følgende størrelser:7/16 " (11,1mm), 1/2" (12,7mm), 5/8 " (15,9mm), 11/16" (17,5mm), 13/16" (20,6mm), 7/8" (22,2mm), 15/16" (23,8mm), 1" (25,4mm), 1 1/16" (27,0mm), 1 1/18" (28,7mm), 1-3/16" (30,2mm), 1-1/4" (31,8mm).

LEIF HARDING MADSEN
Haraldsborgvej 93
4000 Roskilde
Tlf. 46363300
leif.harding@mail.dk
www.lhmtools.dk


Cookie-indstillinger