PLM Group bliver nordisk forhandler af højteknologiske 3D-printereDermed styrker Nordens største forhandler af Software fra SOLIDWORKS markant sin position som leverandør af de mest avancerede 3D-printere.
 
Markforged er de seneste års mest markante succes inden for professionel desktop 3D Print. Virksomheden har til dato solgt sine Mark Two maskiner til teknologisk førende virksomheder i mere end 50 lande. Kunderne spænder fra en sydafrikansk fabrikant af specialbyggede motorcykler over store amerikanske metalvirksomheder til forskningsinstitutioner og en række af de største tyske industrilokomotiver.
 
Product Sales Manager Henrik Larsen, PLM Group siger:
”Før vi indgik aftalen med Markforged har vi grundigt studeret og afprøvet printerne. Det er maskiner af høj professionel kvalitet, og vi er meget tilfredse med at kunne tilbyde dem til både nordiske og baltiske virksomheder, som vil kunne anvende dem til at skabe både bedre og mere innovative produkter. Markedforged-printerne både supplerer og styrker vores eksisterende forretning inden for 3D-print betydeligt.”
 
Antallet af Markedforged-forhandlere verden over er det forløbne år mere end fordoblet til 85, og væksten i virksomhedens 2016-omsætning var på hele 164 procent i forhold til det foregående år.
”Dette er kun begyndelsen for os. Vi er i fuld gang med at udvikle nye produkter, som kommer på markedet senere i år,” understreger chefen for Markforged, Greg Mark.
 
Markforgeds 3D printere er unikke, fordi de anvender en speciel patenteret teknologi kaldet continuous fiber filament (CFF). Teknologien er kombineret med virksomhedens egen software, som automatisk skaber det fibermønster inden i 3D CAD-modellen, der sikrer emnerne maksimal styrke.
 
Derved er det muligt meget hurtigt at printe eksempelvis værktøjer, fiksturer og specielle emner, som ville være både markant dyrere og meget svære eller direkte umulige at fremstille med konventionelle produktionsmetoder. Det medfører således store både tids- og omkostningsbesparelser.
 
Det nyeste materiale fra Markforged er det banebrydende letvægts kompositmateriale Onyx, som er nylon forstærket med kulfibre. Dette materiale har en styrke og egenskaber, der er sammenlignelige med aluminium. Printerne kan desuden anvendes til at printe i glasfiber, kevlar og desuden et specielt højstyrke og højtemperatur glasfibermateriale.

PLM Group APS's Firmaprofil