Nyt Honeywell produkt gør ældre gasdetektorer trådløst forbundne, forenkler vedligeholdelse og reducerer nedetid

Honeywell’s nye OELD (Optima Excel Local Display) kan tilkobles Searchpoint Optima Plus, en sikkerheds-enhed brugt i mere end 20 år på offshore boreplatforme og i drift på mere end 250.000 detekteringspunkter i hele olie- og gas-industrien. Derudover vil OELD snart være tilgængelig som tilbehør til virksomhedens flagskib i open-path infrarød-detektering, Searchline Excel. Med det tilknyttede display kan arbejdere se gas-oplysninger fra detektoren på skærmen, eller trådløst på op til 10 meters afstand på en sikker smartphone. Medarbejdere kan trådløst udføre et væld af diagnostisk arbejde på detektoren, herunder kalibrering, konfigurering af alarmindstillings-punkter, angivelse af mål-gasser og kontrol af gaskoncentrations-niveauer og sensorydelse.

“Honeywell har bragt velkendt smartphone-teknologi til en missionskritisk vedligeholdelsesopgave for energibranchen, som nu kan gennemføres lettere og mere omkostningseffektivt end nogensinde”, siger Carl Ritzberger, marketingdirektør for fastmonteret gas-detektering hos Honeywell Industrial Safety, en global leder inden for gas-detektering. “Fremfor alt skal operatørerne, da vedligeholdelsesarbejdet ikke er påtrængende, ikke ansøge om en “hot work”-tilladelse der midlertidigt lukker eller afklassificerer et procesområde, hvilket resulterer i en dyr nedetid.

Med den trådløse forbindelse er der ikke behov for, at arbejderen går frem og tilbage til kontrolrummet, for at åbne detektoren for at udføre arbejdet, eller klatre op ad stiger eller krybe ind i kanaler for at få adgang til vanskeligt tilgængelige installationspunkter”

Optima Excel Local Display har en LCD-skærm til gas-information, der klart viser realtidsinformation om detektorens status, og supplerer Optima’s eller Excel’s standardkommunikationsform til kontrolrummet. Desuden har displayet lyse indikatorlamper i et kendt ‘trafiklys’-mønster, der er synligt i en vis afstand: grøn for normal, gul for en fejltilstand og rød for en alarm.

Det lokale display er tilgængelig i et aluminium– eller rustfrit stål-kabinet, og er godkendt og klassificeret til en lang række farlige miljøer som olie og gas, petrokemikalier, elproduktion, tung fremstilling og litografisk trykpresse.

Honeywell Industrial Safety, der er en del af Honeywell’s Safety and Productivity Solutions koncern, er verdens førende inden for gas-detektering med branchens bredeste portefølje af bærbare, fastmonterede, enkelt- og multigas-detektorer. Det er også en verdensførende inden for personlig beskyttelsesudstyr, der dækker alt fra top til tå, og selvstændigt åndedrætsværn til førstehjælpspersonale.

Honeywell’s softwareløsninger forbinder arbejdere og arbejdsgivere med datastyret realtidsteknologi for at forbedre sikkerheden, produktiviteten, effektiviteten og bundlinien på arbejdspladsen

Se leverandører af gasdetektorer her
Cookie-indstillinger