Constructor – Guide til den optimale lagerløsningHvordan sikrer du dig den perfekte lagerløsning? Svaret er enkelt og så alligevel ikke: du skal gøre et grundigt forarbejde. Herunder lister vi nogle parametre, som du kan tage med i dine overvejelser, på vejen mod at komme i mål med den optimale lagerløsning.

Indsamling af data

1. Bygning

Building

Uanset om det er en ny eller eksisterende bygning skal du tænke på:

 • Areal, højde
 • Bygningssøjler og deres placering
 • Gulvets belastningskapacitet, beton/asfalt/andet materiale. Når man kommer op i høje sektionslaster på over 20 ton/sektion, kan det være en god ide at kontrollere gulvets kapacitet. Asfalt-gulv kan være kritiske, uanset hvilken last man har fra reoler.
 • Placering af porte og døre, og hvordan de kan påvirke layout
 • Størrelse på forsendelsesareal, ind/ud af lageret.
Product

2. Produkt

Information om produkterne, der skal lagres, f.eks.

 • Dimension (dybde, bredde, højde)
 • Vægt
 • Type lastbærer, f.eks. EUR-palle
 • Frekvens. Ofte kan man anvende 80/20-reglen, nemlig at 20% af de produkter der lagres, står for 80% af omsætningen. En ABC-analyse vil vise sammensætningen af dine produkter. Du kan læse mere om ABC-kategorisering her

3. Håndtering

 • Lagrer du produkter med bedst-før-dato vil du have brug for en lagerløsning, der sikrer at du altid plukker de ældste varer først.
 • Hvilken type truck anvendes/vil blive anvendt?

4. Øvrigt

Er der specielle omstændigheder/miljøer, f.eks. frys/støvfrit/ESD/brandfarlig?

Kig ind i fremtiden

Når du vælger pallereoler, skal du ikke kun fokusere på dine nuværende behov, men også kigge på dine planer for fremtidig vækst. Øget omsætning er som regel lig med øget behov for lagerkapacitet, og så er det vigtigt med en lagerløsning, der kan følge med. Uden denne indsigt kan du ende op med at investere i en lagerløsning, som inden for få år kan være forældet i forhold til dine behov.

Hvad er dit budget?

Dette bør være det første trin i enhver forretningsbeslutning. Det er vigtigt at allokere tilstrækkelige ressourcer til din investering i en lagerløsning. Måske betyder dit budget, at du må gå på kompromis med parametre som kvalitet og fleksibilitet. Alternativt, kan en dyrere løsning finde sin berettigelse, fordi du opnår gevinster på andre parametre. Her kan det være en god ide at lave en cost-benefit analyse.

Ovenstående er nogle af de faktorer, som du med fordel kan kigge på, i din jagt på den perfekte lagerløsning. Der er dog en del andre, f.eks. pladsudnyttelse, grad af automatisering, energiomkostninger, og så er det altid vigtigt at prioritere sikkerheden på lageret, både for personale og gods.

LÆS også: Constructor – Værd at vide om 8 pallesystemer
Constructor Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *