Det tekniske hjørne – Hvad er en hybrid befugter?Indlægget er leveret af Condair A/S

En hybridbefugter anvender to adiabatiske metoder til befugtning. En forstøver samt en fordampningsenhed anvendes parallelt til et opnå en vedvarende kombinationsløsning på problemer, som ellers opstår, hvis man kun anvender én af disse enheder. Dette gør det muligt for hybridbefugtere at opnå et enestående niveau af hygiejnisk kvalitet, mens de samtidig er yderst økonomisk rentable.

Drift af hybridbefugtere

En hybridbefugter er udstyret med en fordampningsenhed, som er lavet af særligt porøse og bestandige keramiske elementer med en stor indre overflade. Molekylære forstøvelsesdyser fordeles jævnt over hele overfladen på disse elementer. Dyserne er kegledyser, der forsynes med demineraliseret vand fra en lille tryk-forstærkende pumpe, som anvender for-renset vand (mellem 4 og 8 bar). (Hvis et vandrensningssystem med en frekvensmoduleret pumpe allerede er i brug, kan den tryk-forstærkende pumpe udelades, såfremt dette dømmes nødvendigt).

Af hygiejniske årsager demineraliseres befugtningsvandet ved hjælp af omvendt osmose, efter det er blevet blødgjort. Effektiv samt præventiv desinficering af vandet skal finde sted, således at mikroorganismer forhindres i at sprede sig. HygienePlus-konceptet har med sit patenterede sølv-ioniseringssystem vist sig at være en effektiv metode til sikring af den hygiejniske kvalitet i det lange løb.

De keramiske plader kan nemt fjernes og rengøres ved brug af højtryksrensere (op til 30 bar) og er genanvendelige i hele enhedens levetid.

Kombinationen af forstøvning og fordampning muliggør optimal anvendelse af det forsynede befugtningsvand, og den efterfølgende overskydende vandmængde er meget lav. Enheden kan derfor stå for sig selv (også af hygiejne-årsager), uden at det derefter er nødvendig at tilføre mere vand fra befugtningscyklussen.

Se Leverandører af Befugtning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *