Serman & Tipsmark – Foråret bød på vækst hos hydraulikvirksomhed

Serman & Tipsmark har siden begyndelsen af juni landet en stribe nye ordrer, som har betydet, at hydraulikvirksomheden på trods af coronapandemien har klaret sig godt gennem foråret. Det er særligt salg af specialiserede testsystemer til industrien og energisektoren herunder offshore- og vindindustrien, der trækker op. Serman & Tipsmark har således indtil videre ikke benyttet sig af regeringens hjælpepakker.

Coronapandemiens indtog skabte tidligere på foråret dybe panderynker hos hydraulikvirksomheden Serman & Tipsmark i Brønderslev, men før sommerferien kom der for alvor gang i markedet igen. Siden er ordrerne tikket ind fra eksisterende såvel som nye kunder, og det har skabt travlhed hos Serman & Tipsmark, der på trods af coronasituationen har klaret sig godt igennem første halvår af 2020, beretter adm. direktør Alex Laursen:

– Foråret bød på en mindre omsætning, men på baggrund af enkelte tilpasninger af omkostningerne steg indtjeningen, og det har på bundlinjen resulteret i en øget vækst sammenlignet med samme periode i 2019. Så selvom udsigterne så dystre ud i store dele af foråret, så har vi ind til videre kommet stærkt igen, siger han og fortsætter:

– Vi har haft et travlt forår, der har budt på mange nye, spændende projekter fra kunder i ind- og udland. På grund af det høje aktivitetsniveau har vi ikke hjemsendt nogen af vores ansatte og har således takket nej til de hjælpepakker, som regeringen lancerede i forbindelse med nedlukningen. Det har simpelthen ikke været nødvendigt, da vi har haft brug for alle vores medarbejdere. 

Serman & Tipsmark har hen over sommeren fået ordrer ind fra større, danske industrivirksomheder samt vundet offentlige udbud. Herudover er det især specialiserede testsystemer til energisektoren herunder særligt offshore- og vindindustrien, der i det første halvår af 2020 har løftet bundlinjen hos hydraulikvirksomheden. Testsystemerne benyttes til at kvalitetsteste alt fra vindmøllekomponenter, styresystemer til oliebrønde og andre kritiske industrikomponenter.

– Der er ved at komme gang i industrien herhjemme igen, og det smitter af på en virksomhed som vores. Herudover er der på trods af de fortsat meget lave oliepriser stadig aktivitet i olieindustrien, hvor vi også har kunder, der investerer lige nu. Ordrebogen er derfor ikke fuld, men det ser fornuftigt ud de kommende måneder, forklarer Alex Laursen og fortsætter:

– Vores løsninger er ikke hyldevarer, men skal alle designes til hver kunde, og det kan godt tage lidt tid, før eksempelvis et testsystem kan leveres. Det skal først designes, projekteres, monteres og til sidst gennemtestes. Derfor har mange af vores kunder typisk deadline for nye investeringer inden sommerferien, så de kan nå at få leveret løsningen i løbet af efteråret, siger han afslutningsvist.

LÆS også: Serman & Tipsmark vinder udbud om renovation af Hadsundbroen
Serman & Tipsmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *