Serman & Tipsmark belønner medarbejderne efter solid coronaindsats

2020 endte væsentligt bedre for den nordjyske hydraulikvirksomhed Serman & Tipsmark end først forventet i kølvandet på coronanedlukningen. Derfor har virksomheden tildelt hver enkelt medarbejder 7.500 kroner i kompensation for indsatsen i et ekstraordinært krævende år. Krise i den norske olieindustri har dog også sat sit præg på virksomhedens regnskab, som trods et fald i omsætningen fortsat leverer et plus i indtjeningen.

Det kom som et chok for de fleste, da statsministeren lukkede landet ned i marts 2020, og således også for den nordjyske hydraulikvirksomhed Serman & Tipsmark med base i Brønderslev. Men på trods af et på alle måder ekstraordinært år formåede virksomheden at levere et tilfredsstillende resultat. Ifølge årsregnskabet endte omsætningen for 2020 på solide 67,1 millioner kroner, mens indtjeningen ramte 3,2 millioner før skat, og selvom begge nøgletal halter en smule efter rekordåret 2019, er administrerende direktør Alex Laursen godt tilfreds med resultatet:

– Vi frygtede ligesom de fleste andre det værste efter det famøse pressemøde, men heldigvis fik vi hurtigt lukket så meget ned som overhovedet muligt og justerede udgifter og omkostninger så meget, vi kunne. Denne tilbageholdenhed resulterede i en bedre bundlinje, end vi oprindelig havde budgetteret med. Vi har derudover hverken søgt eller modtaget støtte fra COVID-19-hjælpepakker, så alt i alt er vi rigtig godt tilfredse med årets resultat, siger Alex Laursen.

Han fremhæver desuden medarbejderne som en væsentlig årsag til det tilfredsstillende resultat:

– Medarbejderne har gjort en kæmpe indsats og været både fleksible og engagerede, når der skulle findes nye måder at arbejde på. Som produktionsvirksomhed kan vores medarbejdere ikke løse opgaverne på hjemmekontoret, men de er hele vejen igennem kommet med input og løsninger, som har fået hverdagen til at fungere. Derudover har de også givet afkald på lønforhøjelse i 2020. Det har alt sammen været medvirkende til, at hver enkelt medarbejder er blevet kompenseret med 7.500 kroner som tak, fortæller Alex Laursen.

Norsk oliekrise har bremset projektordrer

Årets regnskab hos Serman & Tipsmark har som forventet også været præget af krisen i den norske olieindustri. Virksomheden er blandt de førende leverandører af hydrauliske anlæg til energisektoren i Norge, og det er svært at vide, hvornår der for alvor kommer gang i efterspørgslen fra nord igen.

– Helt generelt mærker vi en tilbageholdenhed hos kunderne i forhold til at sætte nye ting i gang. Der bliver holdt igen med kapitalinvesteringerne i projektordrer, indtil markedet er mere sikkert. Det har derfor primært været på det danske industrimarked og i fødevareindustrien samt på testsystemer, reservedele og service, at vi hentet omsætningen i 2020, siger Alex Laursen.

Han forventer, at Serman & Tipsmark kommer fornuftigt igennem 2021, selv om corona fortsat fylder meget. En ny forretningsstruktur giver stor fleksibilitet i forhold til kapacitet og omkostninger, hvor der blandt andet trækkes på underleverandører efter behov. Det gør virksomheden mindre sårbar overfor økonomiske udsving.

Derudover arbejdes der videre med en øget digitalisering af hele forretningen.

– Vi fortsætter udviklingen af vores digitale salgs- og BI-værktøjer, herunder vores planlagte investering i udviklingen af en webshop. Med over 10.000 varenumre i opstarten og sammenkobling af vores eksisterende system er det en temmelig omfattende opgave. På sigt vil det dog gøre det lettere for globale kunder at handle hos os og dermed bidrage til at vækste forretningen, siger Alex Laursen.

LÆS også: Serman & Tipsmark – Spar penge på hydraulikolie og vedligehold
Serman & Tipsmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *